Temettu fon olarak mi hisse olarak mi aldiniz ayrica BYF imkani da var artik
Printable View
"BMM’ye sunulan 2025 yılı bütçe yasa teklifine göre, 17 şehir hastanesinin müteahhitlerine üç yıl boyunca kira parası olarak 273 milyar lira ödenecek." Haber bu şekilde.
Bu parayla 81 ile hastane yaparsın. Özel hastanelerin bazılarının SGK yı soymak için bebek öldürdüğü ve yetkililerin oturup seyrettiği yerde, SGK nın ve ekonominin bu halde olmasını hala EYT lilere bağlayanlar ya cahil ya da troldür.
Selam,
Bu maaslardan yapilan saglik kesintileri ile ilgili bir sorum olacak.
Diyelim SGK ustunden bir islemi Temmuz ayinda yaptik. Bunun kesintisi ne zaman yansiyor? Ben tatilde Temmuz ve Agustos ayinda 2 farkli islem yaptim. Hadi Eylul kesintisini anladim da, Ekim maasinda da bugun kesinti farkettim. Bunu bagdastiramadim. Fikir beyan edenlere simdiden tesekkurler...
Selam
Benim durumum biraz karisik. Ben kendim bireysel olarak SGK emeklilik sigortasindan faydalanamiyorum. Sistem "provizyon" vermiyor. Sebebi ise ikametimin yurtdisi olmasi.
Bununla beraber bakmakla yukumlu oldugum esim ve kizim benim uzerimden yararlanabiliyor. Temmuz ve Agustos aylarinda bazi ilac harcamalari oldu. Kesintilerin bunlarla ilintili oldugunu dusunuyorum.
Kesilen kalemlerin siniflandirmasi su sekilde:
Eczane ilac katilim payi.
Recete katilim payi.
Bu isin standardi nedir anlamaya calisiyorum. Atiyorum hizmetin alindigi tarihten itbaren 60 gun icinde kesinti olur vs gibi bir kural var mi? Ya da bu is eczanenin mi insiyatifinde? Yani eczane sisteme girdigi zaman mi isleniyor, vs vs.
E-devlette sadece kesinti sinifi ve miktar var. SGK sitesinde kesintiler ile ilgili gozonunde bir aciklama yok. Yine karanlikta el yordamiyla is yapmaya calisiyoruz :)
Guncelleme: Asagidaki sitede soyle bir ibare var:
Emekli Maaşından Kesinti Neden Olur?
İlaç Kesintisi: Katılım payı, ilaç ve muayene katılım payı olarak da bilinir. Emeklilerden ilaç katılım payı %10 oranında kesilir ve bu pay emekli maaşlarından düşülür. Ayrıca, her bir reçete için; 3 kutuya kadar temin edilen ilaçlar için 3 TL, 3 kutuya ilave temin edilen her bir kutu ilaç için 1 TL olmak üzere katılım payı alınır. İlaç katılım payları genellikle ilaçların alındığı tarihi takip eden ödeme dönemindeki aylıklardan kesilir, ancak bazen birkaç ay sonra da kesilebilir.
https://www.eleman.net/is-rehberi/ma...nelerdir-h2520