Yazdığınız durakları tekrar hatırlatmanız mümkün mü?
Printable View
ilk etapta 1810'a kadar sarkabileceğini orayı kırarsa aşağı doğru 60-70 dolarlık bir marj daha var
yurt dışında bankacılık yapan bir arkadaş gümüşte 18 doları göstermeden bırakmazlar diyor
algolar bir yerden sonra tetiklenmeye başlarsa orayı kestirmek güç işte çünkü altın aynı zamanda bir teminat enstrümanı..
2008 krizi de aslında collateral denilen teminat kriziydi
bizde de ipuçları görülmeye başladı, nurol inşaat tahvillerin süresini uzatma talebinde bulunmuş
siz de bu tahvilleri teminat gösterip iş yaptığınız düşünün, banka teminatını yenile veya daha sağlamını getir diyor, altın getiriyorsun artık değerlemesi 1900 dolarlardan değil diyor, zincirleme reaksiyon başlıyor..
https://www.paramedya.com.tr/devami/...teleme-istedi/
Sayın realities ve sayın BOSPOROS çok teşekkür ederim.
Piyasalar hala umudunu kaybetmedi, bunu da ABD 10 yıllıklarından anlıyoruz, yeni bir atak yapacak demiştim yaptı ve devam ettirecek, çünkü 'hala' alan yok, (baskılayacak düzeyde.)
ABD borsaları, -SP500 üzerinden ifade edeyim, yeşil çizginin(4100) altına düşmeyeceğine dair hala umut taşıyor. 4100 ün üstü demek, hala yukarı doğru bir zirveyi aşacak itkisel görünüm demek. (Sanırım) o yeşil çizgi penetre edilene kadar bu bilek güreşi devam edecek, edildiği andaysa film kopacak, çünkü bu son dipten gelen yapının bir itki olmadığı anlaşılacak, eğer o bir itki değilse o zaman nedir, işte bu anlaşıldığında daha abartı bir şeye dönüşecek. Burada top FED'de, derse ki faizi gerekirse 1-2 ay pas geçerim, bilanço daraltılmasını askıya alırım/yeterli gördüm bitirdim, işte o zaman daha da karışık bir şeylere evrilebilir.(Üçgenimsi, ya da üçgen ihtiva eden kompleks bir şeyler)
Bu bağlamda, TÜFE Endeksli Tahviller de, DXY, Euro/Usd da, ve nihayetinde altın da yeni hedef arayışında şekilleniyor. Şimdilik en net olanı Euro/Usd, 1.03 lere veya en başta verdiğim hedef 1-1.01 lere doğru tıkır tıkır ilerliyor, yani indikatör gibi en tersten gidiyorum, bu yüzden bunu izliyorum. Oradaki yapı bitince, saydığım tüm enstrümanlara bakarım, nasıl bir kalıp gelişti, tamamlandı, karar veririm. Altın sert şeyler de yapabilir son raddede, 'tikkat' etmek lazım. Tabi bu yatırımcı tarzıyla alakalı, yüksek kaldıraçlı işlem yapanları ilgilendirir. YTD
p.s: En sağdaki sarı yapı, kötü senaryoda başlangıç için bir flat 2 demek, iyi veya piyasanın umut ettiği senaryoya göreyse 4 yaptık 5 e gidiyoruz demek (anlamına gelir), hala sahaya sürülebilir, sürülürse tahviller hepten coşar. İyice zayıfladı bu ihtimal.
https://i.hizliresim.com/5und5sw.PNG
Bu mereti ta 1.11-1.12 lerden beri aynen bu şekilde sayıyorum ve paylaşıyorum. Ne twitter'da ne de başka bir yerde, böyle sayan görmedim, belki yeni yeni başlamışlardır.
Bu da benim Murphy'ce kıllanma teorilerimi destekleyen bir durum; bunu gören bir tek ben olmadığıma göre (ben görüyorsam, onlar da görüyordur) kimse gerçek analizini paylaşmıyor arkadaşlar. Adil paylaşım diye bir şey yok piyasada, tüm paylaşımlar yönlendirme maksatlı. Medya da aynı tezgahın içinde, twitter hüstadları da, kurumsal özel finans departmanları da, herkes titanizmin bir parçası. Bilin bakalım bu Titan'ın hedefi kim?
Hedef sizsiniz arkadaşlar.
Yakışmazsa, öldür beni, yeşil bağla, ala karşı...dırınım...:p
https://i.hizliresim.com/o6vblgd.PNG
Dolar topiğinde zeytinyağı konuşulur veya siyaset o da olmadı kaliteli bal onu da beğenmeyenler olursa dişi iki bacaklılar mevzusu olur, ne bu yahu dolar/euro paritesi veya gold kepazelik.:kahkah: