Kiracılara ait bir reyting sistemimiz bile yok. Bu sistem olsa bugün bir çok kiracı daha düşük kira öderken, ev sahipleride evlerini gönül rahatlığı ile kiraya verecek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Aile çoluk çocuk olduğu halde, düşük faizli o dönemde çok fırsatlar geçtiği halde, başına bir ev almak için çabalamayan sorumsuz tipler var evet.
Çevremde en kıt geçinen insanlar bile 1+1 aldı, giriş aldı, bodrum aldı, yine de kiradan kurtuldular.
Yaşlı başlı çoluklu çocuklu olduğu halde bir kulübe bile almamış kişiye ben ev vermem açıkçası.
Ama bir de beyaz yakalı genç kesim var. (benim tercihim)
Bunların bir kısmı evlilik düşünmediği için, bir kısmı bir semte kazık kakmak istemediği için, bir kısmı da tayinli işlerde çalıştığı için ev almıyorlar.
Mesela bir kiracım öğretmen. Bugün istanbulda, belki 5 yıl sonra pat başka şehirde. Niye ev alsın ki?
Bir çift vardı mesela. Kadının uluslararası işyeri Türkiye kısmını kapatınca kadına kanadada çalışmayı teklif etti. Eşi de başka bir uluslararası firmada olduğu için ikisi birden 1 ay içinde kanadaya göçtüler.
Başka öğrenci kiracılarım vardı mesela. Babaları anadoluda epey varlıklı tüccar.
Dedim yahu tüccarda hiç kafa yok, 4 yıl bana kira vereceğine istanbuldan ev alsa, 4 yıl sonra kar ederek satar.
Ama öyle olmadı. 4 yıl sonra öğrenciler çıktığında konut piyasası çökmüştü, evler satılmıyordu.
Demek ki tüccar benim bilmediğim şeyleri biliyormuş. :)
2008 civari dolar 1.2 civarlarinda iken 2 kira + 1000 dolar depozito ile 1+1 çatı kati kiraladim.
2014 de çıkarken ev sahibinden 1 dolar geri alamadim. Vay efendim dolar şu fiyatken vermişim şimdi artmişda okadar vermezmiş.
Anlayacaginiz döviz de çare degil.
Tek çare doğru düzgun bir kredi sistemi.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
450-600 gram altın depozito veren arkadaşlar emekli olunca bir bardak soğuk su içmişlerdi işyerini kapattıklarında .
Not o zaman dolar yasaktı
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
https://youtu.be/3xj1eDD4Vmc?t=1582
ahmet davutoğlu diyor ki; "Sanayide 20 yılda kazandığını imarda 20 ayda kazanıyor."
maliyetler çok yüksek diyenlere...
Ev dubleksden ayrilmiş çati katiydi.tapu tek yani.
Evi saticam alıcı hazir, icerde düzenleme yapicam diye gelince ev sahibi, bende tamam deyip hemen ev bulup cikmistim.Depozito gumledi tabi. Evi ben duzenletivermis oldum.
Tecrübe işte bunlar.
Simdiki evin sözleşmesinde depozito kira yerine sayilamaz diye madde var :))
Ev sahipleride uyanik. Bu ev de de depozitoyu unuttum yani. Onu da yiyecekler kesin. Bunca yildan sonra yapabilsem bende kirasız kalirdim ama Allahindan bulsun deyip cikiyorum. Bizim yerimize imansizlar bagirtiyor ev sahiplerini :))
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi