çok cahilce ama etf nedir? ne anlama gelir?
Printable View
Bunu neden yaptınız hocam? Diyelim ki ilk olarak 50k lık xxx adet EIB fon aldınız. Bir müddet sonra fonları değer artışı sonucu 52k ya sattınız. Ve tekrar 52k ile EIB fon alım talimatı verdiniz. Sonuçta alacağınız fon sayısı yine sattığınız fon adedi kadar olmayacak mı? Yani ilk aldığınız 50k lık fon adedi kadar demek istiyorum. Değişen ne olacak onu anlayamadım.
https://m.tr.investing.com/etfs/ishares-msci-turkey
Buradan takip edebilirsiniz
Birebir ortusmesede bu arti degerin yarin biste yansimasi olagandir...
Her aksam 6 daki degeri onemlidir...ama bugun istisnai bir gun cunku trump 18 den sonra konustu...ozetle olagan bir gunde 18 deki degere bakiniz...trye para akiyor demek
Ya web hoca, bugün altın fonları ile ilgili, onlar altın düşerken performans gösterir gibi bir şeyler demiştin.
Fon dünyasdaın benim kafamı en çok karıştıran konu bu altın fonlarının dümdüz gramın getirisinin gerisinde kalması...
Diyelim ki altın 3 yıllık bir düşüş trendine girdi.Bu sefer de altın fonları gramdan daha iyi mi performans gösterecek? Bu konuyu biraz açar mısın?
Altin fonu uzun vade dusunulurse dediginiz gibi zarar ettirir
Cunku yillik dusunelim
Altin grami yuzde 25 artti
Altin fonunda beklerseniz 22 gibi getirdi...
Altin fonu haberlere gore hareket edilebilecek emtialardir. Vur kac yapmayi dusunuyorsaniz
Mesela bugun girdiniz diyelim
Trumpta konusmasinda bizde irani vuracagiz deseydi sizin fon yarin ucardi
Siz o ucmayla cikacaktiniz ve baska emtiaya gececektiniz. Yani vurkac...
Simdi diyeceksiniz ki
Bu aksama altin fonu yerine gramla girseydik ve trump irani vuracagiz deseydi gram daha cok getirirdi
Evet getirirdi ama demedi...
Onsun dususune bakiniz akti gitti...
Bu gece gram altinda 50 k niz varsa atiyorum 5 k gitti
Ama 50 k lik fon olsaydi 1 k gidecekti
Fon dususlerde daha mantikli dememin sebebi budur
Uzun oldu umarim anlasilmistir...
Ayni tcd gibi..
Hisseye direk girsek ve hisse ucsa daha iyi getiri elde ederiz demi ayni gram mantigi
Ama hisseler cakilinca fon napiyor en dusuk kayipla kapatmaya calisiyor...gibi