Zaman tahminiz var mı sayın bigmaster?
Ben, bundan 2-3 ay öncesine kadar , "2 yılda 700tl " hedef koymuştum ama son gelişmelerden sonra 2 sene içinde " 3000usd/ons, 900-1000tl arası gram " diye düşünüyorum.
Printable View
Zaman konusunda bir fikir belirtmeyeyim,yanıltıcı olur
Siz de haklısınız, piyasalar çok hızlı... akşamdan sabaha müthiş değişimler olabiliyor.
Bu arada, ben de yukarıda yazdıklarımın sadece kişisel tahminlerim olduğunu ve yatırım tavsiyesi olarak algılanmamasını tekrar belirteyim. Okuyan insanlar bu bağlamda değerlendirmesinler.
Shanghai Futures Exchange, Altın sözleşmelerinde teslim süresini 5 günden 1 güne indirmiş.. Shanghai resmen Comex ve Lbma'ya meydan okumuş..Alıntı:
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/l...uk-56683yy.htmAlıntı:
19 Eylül 2018'de, 2 yıl vadeli borçlanmada o gün altının gramı 242 lira iken, bugün 461 lira. Hazine iki yılda yüzde 100'ün üzerinde maliyet ödemiş olacak. Hazine'nin ilk ödemesi 16 Eylül'de gerçekleşecek. O gün Hazine'ye altın karşılığı para satanlar, faizin dışında yüzde 100'ün üzerinde para kazanmış oluyorlar. Hazine'nin bu yılın sonuna kadar çok sayıda altına dayalı borçlanma geri ödemeleri bulunuyor.
Ons haftanın son iki günü, 3 aylık trend desteğine tutunmuş gözüküyor.
Gram maliyetim oldukça aşağıda ancak portföydeki oranı %10'a kadar düşmüş. 1900$ altı gün kapanışı yaşanmadığı sürece azar azar alımlarla %15'e doğru çıkarmayı düşünüyorum. 2000$ küsür üstü günlük kapanışlar yaşanırsa biraz daha longlayabilirim.
Öte yandan asıl hayalim, bu sefer batıdan gelebilecek bir aşı spekülasyonuyla fiyatların ani ve aşırı düşmesi olurdu. Pahalı fiyatlardan altın almak istemiyorum, tarihi fırsat gelsin ki değerlendirelim. Aşı çıkarsa altına ilgi bitmez çünkü şu an kimse dillendirmek istemiyor ama, aşıyı yaptırmayı reddedecek büyük bir kitle olacak batıda.