Sayfa 458 Ciner' e dair notlar important..
Sonra bulamıyorum diye yazdım..
Printable View
Sayfa 458 Ciner' e dair notlar important..
Sonra bulamıyorum diye yazdım..
Diğer notlarımiz neydi? 2021 de Dünya soda külü talebi 60 milyon ton, 2023 de 66 ml ton, 2030 yılında 83 ml ton olması bekleniyor.
Şişenin cinerdeki payları satinalmalarla birlikte 10 ml ton a çıkacaktı. Bunun 5 ml tonu doğal soda külü.
2021 yılındaki paylaşımda planlar neydi?
https://www.aa.com.tr/tr/isdunyasi/s...%20%C3%BCretim
Kırman, ABD’de Wyoming’de gerçekleştirecekleri söz konusu yatırımlar sonucunda, yıllık 8 milyon ton soda külü üretim kapasitesine sahip, entegre bir üretim üssü kurulmasını sağlayacaklarını ve bu yeni tesisin, tek lokasyonda dünyanın en büyük entegre üretim üssü olacağını belirterek, 'Özetle, bilgi birimimiz ve üretim kabiliyetimizi maliyet avantajları ile destekleyecek bu gibi unsurlar sayesinde, Amerika’yı yeniden keşfetmeden, ABD’de ek doğal soda külü kapasitesi yaratıp, yöneteceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.
'Atlantic ve Pacific Tesislerinin 2027 yılında tam kapasiteye ulaşmasını bekliyoruz'
Kısaca Cinerin bugünkü söyleşisi ile o zamanki planlanan tarihler yaklaşık olarak örtüşüyor. 2026-2027 tam kapasite.. ytd
Yine videoda Ciner; Bu yılın nisan mayıs aylarında cam ambalajda 3 ncü fırını atesleyeceklermis. Ayrıca çin ile kazan sodadaki kül kapasite artışı icin kredi kullanımı imzalayacaklarmis.
İşler iyilesiyor sanırım bu yılın ikincinci yarısindan itibaren ta ki tam kapasiteli tarihe kadar.. ytd
https://youtu.be/rkSogX9RoRg
Kamuran akkor dan gelsin.
Bir teselli ver.. ytd
Eyvallah hc. Geçen seneki ilk çeyreğe göre tonajlar bakımından kıyaslamak onemli olacak. Kaldı ki yine geçen seneki ilk çeyreğe göre kur farkı Yüzde 20 üstünde seyrediyoruz. İlk çeyreği ve ikinci çeyreğin paylaşımları bizim için değerli olacak zahmet olmazsa..
Ciner Nisan mayista cam ambalaj fırının 3 cusunu atesleyecekse bu yılın ikinci yarısında toparlanma olası görünüyor. Teşekkürler. Ytd
Kur farkından kastım, tonajlardan önde değil. Tabiki öncelik tonajlar ama sektörün toparlanması ikinci yarıyı bulacaksa kur farkı, eldeki nakit ile kambiyo karı yazdırma en azından faizlerin düşüşüne kadar ikinci yarıyıla ayakta durabilmek adına. Tonajlar artarsa yemişim kambiyosunu olur.. umarım tabi diye de ekliyim. Ytd
Ve pek tabi hisse fiyatının tekniğin konsolidasyonu! Nezaman döner, döner mi dönmez mı kısımları var. Gerek TL bazlı gerek dolar bazlı. Neredeyse 200 haftaliga yakınız.
Öpemde geçsinle olmuyor tabi bu işler bir anda . Ytd