ariston abi konuşmak istemiyor daha fazla
korkmanın anlamı yok ne sesten nede cinden ve hiç bir"şey"den
neyse iyi geceler :drunk::drunk:
Printable View
ariston abi konuşmak istemiyor daha fazla
korkmanın anlamı yok ne sesten nede cinden ve hiç bir"şey"den
neyse iyi geceler :drunk::drunk:
Bir film vardı, dünya çölleşmeye başlıyor, bir astronot ekibi uzaya gidiyor, sonra başka boyuttan kızına kitaplıktaki kol saatinden mors alfabesi ile bir kısım formüller gönderiyor, kız da onu çözüp yeni teknoloji geliştiriyor dünyayı kurtarıyor, sonra uzaydaki babasını kurtarıyor vs.
Holywood'da film çekmeden önce bir sürü insan, yatırımcı vs oturup bakıyordur, böyle saçma şey olmaz deyip normalde çekmemeleri lazım, bu çoğu kişinin aklına yatar deyip çekiyorlardır. Yani insanların anlamayacağı filmler anca festivallerde gösteriliyor ki onlarda da bir anlam olabilir.
Benzer bir film de vardı, onda da uzaydan gelen sesleri çözüp uzay aracı yapmışlardı, ilk araç infilak edince film bitti sanıyorsun, meğer yedek de yapmışlar oradan devam ettiler, kadın o cihaz ile başka boyuta geçti ama ne olduğunu seyirci olarak anlamadık, çok güzel vs deyip duruyordu.
aslında, bu arjantin hikayesi çok enteresan görünüyor
bizdeki malum tayfanın bi yıldır "tek yol" diye işaret ettiği ortodos politkaları- yüksek faiz, imf ne dediyse vs aynen uygulamış.. faiz arttıra arttıra bi ara enflasyonu bile yakalamış reel faizi görmüş ama nafile.. enflasyon falan düşmemiş..
1 yıl sonra bugün itibariyle arjantin enflasyonu maalesef türkiye enflasyonunun dahi üstüne çıkmış durumda.. üstelik tr enflasyonu baz etkisiyle bi kaç ay sonra ciddi oranda düşmüş olacak, arjantin için böyle bi baz etkisi de yok.. imf parası da buhar olmuş, bi bardak soğuk su içer artık imf, bi şey olmaz ona..
Eskiden bir/beş milyar falan IMF kredisi alınınca vay be deniliyordu. Şimdi elli /yuzmilyar normal konuşuluyor. Ne para basmış bu Fed.
Seviyorlar bütün dünyayı cinsel organli.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
genç boğalar rahatsız...Ha,KİM TAKAR NU yu diyebilir...ama sarı ışıktır.
https://i.hizliresim.com/jyf3812.PNG
ONS ALTIN sizce nereye kadar düşer...Ona göre altıns1 alacağım..
Çin malı ürünler bence çok ucuz. Yurt dışındaki sitelerde fiyatlar genelde ucuz oluyordu, Türkiye fiyatı bazı ürünlerde daha cazip geldi.
RAM ısmarladım Adana'dan geldi, başka bir cihaz Kayseri'den gelecek.
Öncelikle ihtiyaç olan Çin mallarını şimdiden almak lazım.
Bugün haber vardı Çin yeni bir devlet şirketi kurmuş, tüm Çin firmalarının ihtiyacı olan demir cevherini tek alıcı olarak dış piyasalardan alacakmış.
Monoply var bir de Monopsony var diye biliyorum, tek alıcı fiyatları daha iyi belirleyebiliyor. Başarılı olur ise diğer ithal ettiği mallarda da ona yönelebilir.
Abi bak traderlik harbi hastalık.
Yanlış anlama bende de aynı dusunceler vardı.
Ulan dedim sonra. Hisselerden beğenmediğim çok giden ve trendi bitenleri verdim. Yeni alacak kağıdın yok.viop ihtiyacın yok.
Parayi ne yapacaksın abi?
Ya ev ua altın ya arsa. Başka çıkış yok.
O yüzden demem o ki fiyata bakmadan al derim hic düşünme.