-
Kızılbük GYO, Beyazkum için alınan birleşme kararından vazgeçti
17/10/2024 06:21:12
Kızılbük GYO, Beyazkum için alınan birleşme kararından vazgeçti ve SPK'ya yaptığı başvuruyu geri çekme kararı aldı.
KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Yönetim Kurulumuzun 25.09.2023 tarih ve 2023/28 sayılı toplantısında %100 hissesinin sahibi olduğumuz bağlı ortaklığımız Beyazkum Satış Pazarlama İşletme Hizmetleri A.Ş. ("Beyazkum") ile Şirketimizin kolaylaştırılmış birleşmesi yönünde karar alınmış ve 17.10.2023 tarihinde birleşmeye izin verilmesi talebiyle Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmıştır.
Yönetim Kurulumuzun 16.10.2024 tarihli 2024/23 numaralı toplantısında daha önce alınan birleşme kararından vazgeçilmesine ve birleşmeye izin verilmesi talebiyle Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılmış olan başvurunun geri çekilmesine karar verilmiştir. "
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Bayrak EBT Taban, Sinop/Merkez'de şube açılışı işlemlerini tamamladı
17/10/2024 06:22:18
Bayrak EBT Taban, Sinop/Merkez'de şube açılışı işlemlerini tamamladı.
KAP'a yapılan açıklamada, "Şirketimiz yönetim kurulunun 11.10.2024 tarihinde Sinop/Merkez'de şube açılışı kararı doğrultusunda, şube açılışı işlemleri tamamlanmış olup ticaret sicil gazetesinde tescil ve ilan edilmiştir." denildi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
ATP Yazılım, Güney Afrika Cumhuriyeti menşeli Serviostech PTY. LTD ile sözleşme imzaladı
17/10/2024 06:23:45
ATP Yazılım, Güney Afrika Cumhuriyeti menşeli Serviostech PTY. LTD ile Zenia ürünlerinin hedeflenen ülkelerdeki satış ve satış sonrası müşteri desteği sağlamasını kapsayan sözleşme imzaladı.
KAP'a yapılan açıklamada şu şekilde:
"Şirketimiz ile Güney Afrika Cumhuriyeti menşeli Serviostech PTY. LTD "Servios" arasında Servios'un ATP Zenia ürünlerinin hedeflenen ülkelerdeki satış ve satış sonrası müşteri desteği sağlamasını kapsayan sözleşme 16.10.2024 tarihinde imzalanmıştır.
İlgili iş ortaklığı kapsamında, Güney Afrika, Botswana ve Zambiya'da operasyonları yürüten 74 restorana sahip Pie City restoran zincirine de satış gerçekleştirildi. Bu kapsamda, ATP Zenia'nın yeni nesil hibrit bulut restoran yönetimi çözümleri restoranlara entegre edilecektir. Taraflar bölgedeki diğer fırsatlar için çalışmaları ve geliştirmeleri beraber yürütmektelerdir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Platform Turizm-SOS Havacılık Adi Ortaklığı, en az 2 hasta taşıma kapasitesine sahip ambulans uçak kiralama hizmeti faaliyetini gerçekleştirmek üzere kuruldu
17/10/2024 06:24:50
Platform Turizm-SOS Havacılık Adi Ortaklığı, 3 yıl süreli 4.000 saat kullanılacak en az 2 hasta taşıma kapasitesine sahip ambulans uçak kiralama hizmeti faaliyetini gerçekleştirmek üzere kuruldu.
KAP'a yapılan açıklamada "Şirketimizin pilot ortak olduğu, ‘'Platform Turizm – SOS Havacılık Adi Ortaklığı'', 3 yıl süreli 4.000 saat kullanılacak en az 2 (iki) hasta taşıma kapasitesine sahip ambulans uçak kiralama hizmeti faaliyetini gerçekleştirmek üzere SOS Havacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile birlikte kurulmuştur." denildi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
GSD Holding, Silopi Elektrik paylarıyla ilgili, Park Holding ile imzalanan hisse alım satım sözleşmesiyle ilgili yeni bilgilendirme yaptı
17/10/2024 06:26:10
GSD Holding, Silopi Elektrik paylarıyla ilgili, Park Holding ile imzalanan hisse alım satım sözleşmesiyle ilgili yeni bilgilendirme yaptı.
KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:
"Silopi Elektrik Üretim A.Ş.'deki sahip olduğu payların tamamı için, Şirketimiz ile Park Holding A.Ş. arasında imzalanan 08 Haziran 2015 tarihli Hisse Alım ve Satım ve Hissedarlar Sözleşmesi'ni tadil eden 08 Haziran 2020 tarihli Ek Sözleşme' ye istinaden;
•Kalan hisselerin 30.000.000 ABD doları opsiyon fiyatıyla Park Holding A.Ş.'ye geri satma hakkının kullanılmasına,
•Geri satma hakkının kullanıldığına ilişkin kararın Park Holding A.Ş.' ye bildirilmesine,
•Silopi Elektrik Üretim A.Ş.'de sahip olduğu payların tamamının Park Holding A.Ş.'ye satılmasının Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.3 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği kapsamındaki eşikler aşılmadığından önemli nitelikteki işlem olarak değerlendirilmeyeceğine karar verilmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Şekerbank, EBRD ile 25 milyon euro tutarında kredi anlaşması imzaladı
-
Avrasya GYO: Samsun'daki gayrimenkul üzerindeki iki adet akaryakıt istasyonunun ihale yöntemi ile teklif toplanmasına karar verildi
17/10/2024 06:28:36
Avrasya GYO, Samsun'daki gayrimenkulü üzerindeki iki adet akaryakıt istasyonunun ihale yöntemi ile teklif toplanmasına karar verdi.
KAP'a yapılan açıklamada, "Yönetim kurulumuzun 02.10.2024 tarihli toplantısında Şirketimiz portföyünde yer alan Samsun İli İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi 19J1A Pafta 6490 Ada, 18 parsel ve 20 parsel'de bulunan gayrimenkul üzerindeki iki adet akaryakıt istasyonunun ihale yöntemi ile teklif toplanmasına karar verilmişti." denildi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Smart GES Enerji'nin Çapalı Depolamalı GES ile ilgili ÇED raporu görüşe açıldı
17/10/2024 06:30:12
Smart GES Enerji tarafından yapılması planlanan Çapalı Depolamalı GES ile ilgili ÇED raporu görüşe açıldı.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"GAZİANTEP İli ŞAHİNBEY, ilcesinde SMART GES ENERJİ ÜRETİM ANONİM ŞİRKETİtarafından yapılması planlanan Çapalı Depolamalı Güneş Enerji Santrali(GES 45 MWm/35 MWe-66,8 ha ? EDT 35 MWe/35 MWh) projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verilmiş olup, söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Yönetmeliği'nin 14.Maddesi (1) no'lu bendi kapsamında Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde on (10) takvim günü görüşe açılmıştır. Bakanlığa/Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacaktır. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na veya GAZİANTEP Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebilir. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter