Madem öngörün bu kadar iyiydi neden 8-9 lardan satıp gitmedin....
7 sene önceki fiyatların ucuz olduğunu söylemek için alim olmaya gerek yok....
Printable View
Beyler şurada 5-10 varız yokuz zaten.. Hiç kimsenin yazılanlardan, alım-satım kararnıı etkilenmeyecek yaşta ve olgunlukta olduğunu tahmin ediyorum. Bence tartışmalar gereksiz. Enerji kaybı...
burada kimse fiyatı kötülemiyor hisse bize göre olması gerekenin çok altında....zirveden % 50 aşağıda olmayı gerektirecek bir hikaye yok çok acımasız fiyatlama var....topluyorlar kısmına bir nebze katılıyorum ama bu hissede toplaması gereken yabancı yabancı toplamadığı sürece hiçbirşey olmaz...geçmiş hareketleri hep yabancı alışları ile oldu....
Sinsi sinsi topluyorlar fikrindeyim.ytd
yusuf bey ne diyorsun negmar ile ilgili şirketin son hamlesi hakkında....bilanço ile ilgili bir beklentin var mı....
Ortak şimdi negmari sattilarmi bunlar?
SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Negmari ilk başta 21milyon dolara sattilar sonra iptal edip tekrar ihaleye çıkınca 21 milyon tl ye teklif geldi oda iptal oldu şimdi ise anladığım kadarıyla "bir miktar para artı olarak holosko" gibi bir satış yapmışlar.
SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
% 40 hissesini satmış görünüyor geriye birşey kalmadı...doğal gaz taşımacılık işi iyi boşver...bu iştirakten ben hiç kar görmedim yük olmaktan başka....doğal gaz taşıyan şirketimiz var gübre şirketi olarak.....bu hamle boş hamle değildir bence...büyümek istiyor şirket....birde katarlı ortak aldık mı dünya şirketi olur bu küçük şirketimiz...
anladığım gibiyse son zamanların en güzel haberi....yük olan şirket satıldı yerine sadece sıvılaştırılmış gaz taşıyan şirket satın alındı...şirketin sahibi % 100 gübretaş...şimdi sırada razinin kapasite kullanım oranını artırmak ve halka arz yapmak sonrasında fosfat yatırımı....razi fabrikası doğal gaz kaynaklı % 45-50 kapasite kullanım oranıyla çalışıyor alındığından beri.....negmar işindeki değişimi kim düşünmüşse akıllı düşünmüş geleceği görerek karar vermiş gözlerim yaşardı...
Ortak beleşe gidecekti belki bu durum iyi olur bilanco iyi olacak diye düşünüyorum büyük baskı var müdürlere büyük kazık yedik ortak çok da yazmıyorum kızıyolar gübre sahipsiz kaldı .
http://www.hisse.net/topluluk/showth...78#post1842278
Haftalık hisse yarışmamızda kurallara uygun 3 hisse seçin 1 hafta yarışalım.
ortak tarım sektörü başlı başına baştan aşağı değerlendirme istiyor.....bu kafa ile sorunlar hiç eksilmez....iyi bir değerlendirme yapmalı hükümet... eğer 2023 vizyonu varsa....bu sadece aselsn ile veya thyao ile olacak iş değil.....genel olarak belli sektörlere kafa yormalı....tarım sektörüde aslında zor bir sektör iyi kafa yorulması gerekiyor....tarım dediğinde gübre sektörü olmasa olmaz....gübre sektörü büyüyor ama hormonlu büyüyor yani ithalat yapıp büyüyor sürekli kur riski ile karşı karşıya....mazı dağı fosfat madeni bir nebze işe yarayacak ama büyük sorun devam edecek.......o yüzden gübre sektörüne ağırlık verip cari açık sorunu çözülmeli....fazla uzatılmadan fosfat yatırımı yapılmalı....bu işin başında ne var yakıt,gübre ve tohum....bu işlere ağırlık verip sonrasında aracılar vs. kaldırmaya yönelik hamleler yapılmalı....
Günlük
https://i.hizliresim.com/azppG4.jpg
Haftalık
https://i.hizliresim.com/8Y55Nn.jpg
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bu senede kayıp yıl olacak gibi görünüyor...
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arge, pazarlama, hicbirsey yolunda görünmüyor...yabancı nezaman tekrar toplamaya başlar hareket ozaman başlar...Bu ne yazıkki herzaman böyle oldu...Oma tahminimce son kayıp yıl diye tahmin ediyorum...Artık herkezin kendine bir çeki düzen vermesi gerekiyor...Helede tarımın su halini görunce...İyi tatiller...
2017 YILI BEKLENTİLERİ............
Özet Finansal Göstergeler
Satışlar 3.251 mn TL
FAVÖK 117 mn TL
Net Kar 21 mn TL
FD/Satışlar 0,6
FD/FAVÖK 16,0
F/K A/D
PD/DD 1,2
bence bu anlamda çok karamsarsınız katılmıyorum size....gübretaş işini düzgün yapıyor gerek arge gerek üretim satış anlamında....yıllardır gübretaş yatırımcısıyız.... yıllardır amme hizmeti yaptı gübretaş uzun zamandan sonra kar etmeye başladı kapasite kullanım oranı hiç olmadığı kadar yüksek.....yenilemeler yaptı ürün portföyü geniş....sonuçta dışa bağımlı bir ürün üretilip satılıyor....bizim birkaç sıkıntımız var.....bunlardan en önemlisi razi kapasite kullanım oranı artırılmalı 3,5 milyon ton kapasiteli fabrika 1,4 milyon ton ürün üretiyor....niye o zaman bu kadar kapasiteli yaptınız diyorum bende.....diğeride fosfat yatırımı yapılmalı kur şirketi tokatlamaktan bir hal oldu...kur riskini çözmeliler bunun yolu hammadde kaynağında ortaklık veya satınalma.....diğer sorunda koltuğu taşıyacak kapasitede yöneticiler bulunmalı çok zayıf yöneticiler geliyor şirkete ne vizyon ne kapasite hiçbirşey yok allahlık gidiyoruz....
http://fertilizerworks.com/sites/def...rch%202018.pdf
haftalık üre fiyatları....2-3 haftadır fiyat 260-265 dolarda sıkıştı....
Gubre sahibi olupta karamsar olmamak eldemi...😁Bu kadar bekledikten sonra hisseyi elden çıkarmak yanlış olur...Sabıra devam...
ortak topu topu 6-7 kişi kaldık zaten kimse kalmadı eskilerden....hisse ky elinde deniyor ama nedense forumda ky yok....bende hep tam tersini söyledim 9 -7 tl arası ky büyük çoğunlukta 4 tl civarı maliyetli ky sayısı hiç olmadığı kadar az bence...sıkıntı şu olabilir hisse büyük oranda by da ama dağınık vaziyette zaten baskı bundan kaynaklı....kavga filler arasında ky ezilen ezildi zaten....by kavgası nasıl biter dediğin gibi yabancı yatırımcı gelir parayı basar hisse yukarı çıkar yoksa bu şekilde al gülüm ver gülüm aylardır 10 kruş 20 kruş için çırpınıyor hisse....
kulağı uzunlar hala bilançoyu öğrenememiş görünüyor bu iyi birşey....
Nbg bulkgas ın yüzde yüzü gubretasa gecti.yani bu adresteki 8 gemi sadece lpg değil. http://www.nbgship.com/index.html ayrıca ıgcl anka ve ıgcl dicle denilen 2 geminin yuzde 50 si gubretasa gecti.gemiler şunlar http://www.negmar.com/Fleet/LPGFleet tabi benim açıklamadan anladıgım budur.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunun yanında istanbul feribotlarını bıraktılar tabi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iran fabrikasını bu yıl halka arz etmeliler yoksa global satış dalgası gelirse satmak cazip olmayabilir....bunu ortaya attılar sonu gelmedi....bir an önce dünyada borsalara satış gelmeden iyi zamanda raziyi halka arz edip gelen parayı fosfat yatırımına yönlendirmeleri lazım.....altın madeni ruhsatı resmen peşkeş çekilmiş çok değerli bir maden veriliyor şirketin kasasına giren birşey yok....eski yönetim bence her anlamda sorgulanmalı pis kokular geliyor....bir rödövans sözleşmesi ile ilgili mahkeme 3 yıl sürer mi hiç...haklısın veya haksızsın bu kadar basit....
4,2 milyar tl ciro hedef açıklayacaksın ve yatırım yapmayacaksın öyle bir dünya yok.
Cumhurbaşkanı işçi alın diyor işleri büyütün diyor her zaman. Gübretaş yan gelip yatıyor.
Bugün açıklanan veri aşağıda.
Cari açık, Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 4 milyar 402 milyon dolar artarak 7 milyar 96 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Bunun için profesör olmaya gerek yok. Fosfat yatırımı yapılması lazım ki cari açık her ay artacağına bir nebze yerinde dursun veya azalsın.
ortak onlarda biliyor fosfat yatırımının önemini ama beleşe almak istedikleri için bir türlü uygun ortam bulamıyorlar....cengiz holding 1 milyar dolar teşvik aldı mazı dağına yatırım yaptı....bizim uyuzların cengizden neyi eksik diyeceğim çok şeyi eksik vizyon yok adamlarda bir kere....ucuz mal ucuza alınır pahalı malı ucuza alman için savaş vs. olması lazım....teşvikler uçuşuyor yeter ki proje sun istemesini bil devletten....sonuçta gübretaş da devletin....ucuz etin yahniside ona gör olur bizim yönetimde ucuz malesef....tarım kredinin yıllık cirosu 25 milyar...buradan istese bir 3-4 milyar gübretaşa pay düşmez mi...
Zarar eden bir dönemde bir şirket halka arzı yapamaz, yapılsa da başarılı bir halka arz olmaz bence.. Razi öncelikle eski karlılık dönemlerine dönmesi lazım.. Bu da amonyak fiyatlarınına bağlı..
Madenciik geleceğin en önemli sektörlerinden biri olacak... Gübretaş ın hakları kendisine ait olan maden sahasında, haklı olduğu konuda muhakkak ki muhakkak davaya asılması lazım..
razi iyi kar ettiğinde hisse fiyatıda burada olmaz zaten....önceden fiyatlanıyor...1 tl lik kardemirde 1 tl altı olur mu derken hisse çaktırmadan 3 tl lere çıktı sonuç iyi bir bilanço geldi...hisse 1 tl civarındayken batacak havası oluşmuştu....biz hisse çıkışına anlam veremezken bir baktık bilanço çok alakasız iyi geldi......önemli olan geleceği okuyabilmek....razi fabrikası daha ne kadar zaman kötü performans gösterecek....
Oyak GUBRF: 76mn TL FAVÖK ve 15mn TL net kar bekliyoruz. Piyasa* beklentisi ise sırasıyla 64mn TL ve 5mn TL.
* * 4. çeyrekte amonyak fiyatlarındaki yükseliş trendi ve amonyak* fiyatlarındaki artış hem yurtiçi hem de Iran operasyonlarını olumlu* etkiledi. FAVÖK’ün 2016 yılı 4. çeyrekteki 17mn TL ve 2017’nin 3.* çeyreğindeki 21mn TL rakamının üzerinde 76mn TL olarak gerçekleşmesini* bekliyoruz. Öte yandan, yüksek kur giderlerinin net karı* baskılayacağını düşünüyoruz. Net kar beklentimiz olan 15mn TL, geçen* senenin aynı dönemindeki -51mn TL ve geçen çeyrekteki -15mn TL’nin* üzerindedir.
Pek muhterem kağıdımıza bakın böyle bir endekste
Bence baskı devam ediyor ,asla şarkıya can,düştükçe alaçam,hodri meydan bakalım,ytd.
Ben bilançoları iyi bekliyorum,aksine kötü imajı vermeye çalışıyorlar.ytd
👍Benimde aklıma aynı sey geldi...