Aracı kurumunuza göre değişebilir. Öğlene doğru ya da en geç öğleden sonra düzelir.LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
düzelir, kuruma göre değişir süre.
Sevgiler tesekkurler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben de ilk defa aldım. Lot altı bende de var. Ömür boyu taşıyacağız onları portföyde. :)
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ziraat hesabımdaki lot altı ile gelmiş, osmanlı menkul de ise lot altı yok 30 kr para vermiş
dünkü şirket alımı citi satış yapmıştı şirket almış,
23.05.2018 - 23.05.2018 tarihleri arasında ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 5,01 -
5,05 TL fiyat aralığından 2.148.394 adet alış işlemi ve 0 adet satış işlemi Ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir.
Tüm bedelsiz temettü işlemleri bu yıllık bitti. Patron desteği ile baya iyi tutunduk. Şirket iş haberi geldi doların fezatronik yolculuğu ortada ki şirketin dolar pozisyonu malum. Bundan sonra nasıl bir yol izler asıl mesele bence bu. Fiyat tahminleri epey ilginç 7.4x li rakamlar dolanıyor kısa dönemde zor gibi. Yabancı girmeden olmaz o iş. Zaten bu karmaşa ortamında bence harika performans sergiledi daha iyisi olur diye umarak izliyoruz. Saygılar
LG-H840 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5.20 test edilir mi bu hafta ne düşünüyorsunuz?
5.20 Allah söyletti heralde [emoji16] 4.80 de olur
Hocam 5.20 enka bu hafta diyince bir gülme geldi yanlış anlamayın 😄.İnşallah Allah söyletmiştir.Bu seçim sürecinde yabancı pek de iştahlı davranmıyor.
Estafurullah hocam ne yanlış anlaması, bölünmeden önceki rakamlar kalmış aklımda boşluğuma denk geldi ama olsa ne güzel olur.. Bende güldüm epey kendime.. Dolar arttıkça bizim hisseler pul olmaya başladı belli olmaz parite bu seviyelerdeyken mevcut pozisyonlarını arttırmak için hamle yapabilirler. İzliyoruz saygılar
Bugün kırmızıyı gösterebilirler dedim ve yanıltmadı.
Noldu da endeks +%3 ken 4.75 göstermişken geri geldi anlayan var mı?
Kağıdı epeyi uzun bir dönemdir takip etmemin neticesini samimiyetle paylaşıyorum; Görebildiğim kadarıyla kağıdın hareket karakteri şöyle;
01. Senet önce yatırımcısını bezdiren ve katlanılmasına değmeyecek marjda yukarı yönlü hareket ediyor.
02. Buradan kağıdı alanlarla birlikte çıkışına nazaran daha hızlı hareketlerle ancak aşağıya yönlü hareket başlıyor.
03. Arada açıklanan "Geri Alım" haberleri neticesinde buradan da alanlar oluyor ve akabinde yavaş yavaş hareket aşağı yön ile devam ediyor.
04. Buradan vermek durumunda kalanların kağıtları (zaten ilan edilen geri alım programları ile) alınıyor.
05. Sonra bedelsiz sermaye yada temettüye bağlı aşağıya salınmalar izliyor...
Koca 1,5 yıllık tecrübenin bana öğrettiği ve (herşey yalan olsada gerçek olan) "halen giriş maliyetine ulaşmamış bir yatırım."
Maalesef ülkemizde ve pek çok yerde hisse senedi alıcı için bir yatırım aracı olarak tanımlanmakta. Gözden kaçırılan ise "Şirketler için bir borçlanma aracı olmasıdır". Nitekim Finansal hiyerarşi teorisi; firmaların fon kaynakları arasından tercih yaparken, öncelikle iç kaynakları, iç kaynakların yetersiz olması durumunda tahvil ve melez menkul kıymetler gibi borçlanma araçlarını, en son olarak da hisse senedi ihracını tercih etmeleri gerektiğini vurgular.
Bu yolla firmalar bankaya gitme yada şartları sözleşmelerle sıkı sıkıya belirlenmiş üstelik birde faiz ödeme yükümlülüğü olan borçlara katlanmaktan kurtuldukları bir borçlanma aracına kavuşuyorlar. Birde borcu aldığın, (senedine yatırım yapmış) kişiyi istediğin zaman ve istediğin fiyattan anlaşarak göndermen de cabası. Benzer şeyler piyasada "ancak bu kadar ödeyebiliyorum kabul edersen" diyerek ve alacaklı geçen (kaybolan) zaman ile terbiye edilip şartlara razı edilerek yaşanıyor. : ( Sadece olay piyasada geçmiyor mekan farklı o kadar. : (
Bloomberg'de sürekli toprak alın arkadaşlar diyerek finansal piyasaların durumuna dikkat çeken bir akademisyenimiz var, ona selam olsun.
Enka yine sürünme moduna geçmiş.. Bari biraz çıkaydın da en azından 4.80 i göreydik
yorumlar doğru ve isabetli. biz de geri alım tuzağına düşüp ayrılamayanlardanız. beklentimiz yeni projeler ve ciro büyümesi ancak bu konuda da ilerleme gösteremiyoruz. ben maalesef 2. çeyrek bilanço bekliyor olacağım. kurlar yüksek gittiği için şahsi fikrim (yine) iyi geleceği yönünde ama ilk çeyrekte ters köşe olmuştuk. geri alım konusunda da şirketin hakkını yemeyeceğim, son zamanlarda çok ciddi alım yaptılar ama görünen o ki satan bir yabancı var ve satmaya devam ediyor. belki geri alımı biraz daha arttırabilirler malum nakit olarak iyi durumda ve parayı farklı enstrümanlarda değerlendiriyorlar (değerlendirilen bu paranın bize getirisi tam olarak nedir bunu da net olarak göremiyorum)
Bu yorumdan sonra hızlı bir karar değişikliğiyle 4.47 den güzel bir zararla vedalastim. Herkese bol kazançlar ve bu zor günlerde kolaylıklar
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler sayın engenius, çoğu yatırımcı gibi bu konjüktürde zararda olmak yada zararı daha da büyümden engellemek hisse senedi sahiplerinin bileceği iş. Umarım dilekleriniz kalanlar için kısa zamanda gerçekleşir. Kendi adıma zararda olsamda sahibi olduğum hisseleri zararına satmamayı öğrendim. Ne zaman satsam acayip şeyler oldu sonra vah tüh dedim hep. Tabi yaşadıklarım bana özel. Hisseleri alırken kullandığım para miktarım ihtiyacım olmayacak param. O nedenle zararına satmıyorum varsın enka şimdilik sürünsün.. Saygılarla
Endeks düşer, ENKA düşer. Dolar düşer, ENKA düşer. Patron hisse alır, ENKA düşer. Rusya'da AVM açılır, ENKA düşer. Petrol düşer, ENKA düşer. Petrol çıkar, ENKA düşer. Rusya piyasaları çöker, ENKA düşer. Rusya piyasaları toparlar, ENKA düşer.
Popüler bir hisse olmadığı sürece baya zaman sinirli olacağız gibi görünüyor. Maliyetim 4.71.. Endeks düşerken öncü hisseler gibi düşüyor durdurabilene aşk olsun. Bakalım çıkarken ki performansı nasıl olacak.
Teşekkür ediyorum, maalesef durum benim gördüğüm kadarı ile böyle. Bu arada İSO 500 şirket karlılığı / hisse performansı karşılaştırmalı ilk 10 şirket listesi yayınladı. BIST’in %47 performansına rağmen aynı dönemde bazı şirketle %115’lere bazı şirketle %93 civarı hisse performansı sergilemiş elbette listede Enka yok. Söyleyecek o kadar çok şey var ki birikti ancak faydası yok. Herkese iyi akşamlar.
Bugün hacim olarak da yerlerde sürünüyor. Alan satan yok herhalde.
Yılın en düşüğünde şuan neden böyle
Bir onceki kiriz yili olan 2008 de yaptigi harekete benzer hareketi yaparsa yandik gidecek daha cok yolu var gibi duruyor. Toparlanip ilk dustugu sevyelere 4 yil da gelmis
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Her gün 10 kademe düşecek kadar ne var kötü olarak hissede acaba?
Seçime kadar 3'leri görecek büyük ihtimalle. 5 üstü maliyetlenenler de uzun bekleyecekler. Belki oraları görmez bile.
Hisseye girmek isteyenlere tavsiye etmem. Hala düşüş trendinde.
Bu kağıdın derdi ne böyle?
Gayet belirgin bir düşen kanal var. 4.10 lara kadar gidiyor. Dönüş olursa buralardan olur bence. Dönemezse uçurum zaten. Seçime kadar da dönmez gibi.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...61222a43d2.jpg
patron nerdesin bir el at hissene
5 milyon lotluk alım haberi düştü tekrar.
Haftaya yükseliş olur. Lotlar bitene kadar 10-20 kademe yükselir. Buralar dip oldu.
Seçime kadar geri alım idare etse bari. Ondan sonra duruma göre bakacağız artık.
Mevzu şu ki nasıl olsa patron alıyor diyerek satışlar artarak giderse o da sıkıntı.seçim bitince de piyasanın nasıl olacağı ayrı bir mevzu.hayırlısı diyelim
ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. ve Bechtel eşit*ortaklığı ile Kazakistan'da kurulu bulunan Senimdi Kurylys LLP, Kazakistan*Tengiz petrol sahasında, kapsamı mekanik, elektrik ve enstrüman montaj işleri*olan bir sözleşme imzalamıştır. İşveren Tengizchevroil (TCO), Tengiz petrol bölgesini*işleten ve geliştiren, Chevron (%50), ExxonMobil (%25), KazMunayGas (%20) ve*LukArco (%5) ortaklığıdır.