10.50 altına sarkıtırlarsa bu sefer insanlar evlerini de satıp info alır :)
Printable View
https://i.hizliresim.com/knwEg9.jpg
3 günlük taban serisi içindeki takas durumu
https://i.hizliresim.com/4ddtp0.jpg
"bi de şu ing ve deniz yatirima ayrica parantez açalim"
bu 2 araci kurum hic ortada yokken 14.10 tarihinde birden ortaya ciktilar ve tahta tavan oldu ! sonra 16.39'a gelene kadar da pasif kaldilar (deniz 20.10 tarihinde 119 bin lot almis ayrica)
sonra 3 tabanin 2'sinde bunlar vardi ! bir tabanda deniz'in bir tabanda ing'nin mallari satildi
filmin boyutlari ve bağlamamin telleri ! ha bu arada info'da aliş yapmis yersen tabi
Elinize sağlık. Bu kadar güzel özetlenebilirdi.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Tahtaya hiç bakmıyormusunuz adamlar tabandan aldıklarıyla tüm tahtayı alsalarda şu an bu hisse en az 30 TL ydi , 10,50 altına sarksa hisse 4 mü 5 mi 3 mü olacak olsun ne olacak , ne hikayesi yazılacak , gelsin bakalım tahtacıda hisse kalıyor mu ? şirketin mali resmi bozulmadıkça isterse 1 tl olsun , vademiz belli hedef fiyatımız belli , ha 3-5 bin lotla trade edenler çaplarına göre iyi para kazanır , hisse hayek in yazdığı gibi diğer saçma sapan içi boş sahipleri hırsız şirketler gibi sırf bedelliye girecekler diye %300-400 şişiril dimi de düşüyor , haftaya bilanço gelecek mali tablo bozulmasın gerisi ıvır zıvır , fk 9-10 a düşecek , ha böyle operasyonlarda biraz iyi oluyor hiçbir planı olmayan sırf bedelli hissesi bu uçacak kaçacak deyip kolay para ya yönelen ler i iyi döktü hatta biraz daha döksün bu şirket kuyaşmı etiler mi ne bunlar gibi çöp hissemi , ne kadar güzel info bedelliye girdi uçacak kaçacak zengin olacaz 😂😂, Haha rüçhanları % 500 le satacaz bu kadar kolay demi , böyle girenlerin çoğu infonun karı kaç 1 sene içinde ne olabilir bilmiyor sormuyor tek soru var bedelli niye onaylanmadı 😂😂, birçok yerde bunu görüyorum ,
Hisse daha öncede 8 den 6 ya , 12,4 tan 9 a gelmedimi şimdide 16 dan 11 e geldi ,sonrada hissenin nerelere gittiği belli değilmi bundan sonrada belki 20 den 15 e gider sonrada 30 dan 25 e , bu şirket diğerlerinden farklı diyoruz tek kriter mali tablo bunu konuşalım bu bızulmadıkça gerisi boş ıvır zıvır aylık 25 -30 milyon kar artık şirket için standart olmaya başlıyor 11 fk ile hesaplayın hisse 2021 de minimum fiyat nereye gidecek , boşverin gerisini ya , saygılar sevgiler herkese
Temel analize inanan biri olarak düşüşleri fırsat olarak görüyorum, arkadaşların dediği gibi "bedelli tavanları" peşinde koşan kumarcılar üzülmüş olabilir. Şirketin ürettiği kar arttıkça ben devam ederim. Bu tarz şirketlerde düşüşün sebebini aramaktansa makul miktarlarda değerlendirme taraftarıyım. Bu şirketin farklı amaçla bedelli yaptığını ilerleyen bilançolarda hepbirlikte göreceğimizi düşünüyorum...
ytd.
hikaye yeniden yazilir olayi artik o saatten sonra yeni bir trend olusumuna girmesi anlamini tasiyor !
bu durum yeni sartlari gerektirir. olay bu kadar
f/k 10-11'lere geldiginde yeni sartlar daha kolay saglanir. bedelli sonrasi sirketin sermaye yapisi da epey guclenmis olacak zaten
dolayisi ile cok ozel bir durum yok sn. ibagatir. orta vadeli dusunenler acisindan problem olmayan seyler ama kisa vadeli dusunenler icin dusunulmesi gereken bir problem
2.çeyrek karı kağıdın potansiyeline ve beklentisine göre çok iyi bir kar değildi bana göre. Kas işlemlerinden ötürü böyle geldiği ifade edilmişti. Olumsuz olarak gördüğümüz 2.çeyrek karını bundan sonra gelecek karların tabanı olarak alırsak 7*4=28 Milyon TL 4çeyreklik kar olur şuanki piyasa değerimize göre 13 fk oluyor. Her çeyrek artan özkaynaklar, bedelliden gelecek para, açılan şubeler, artan komisyon oranları, artan pazar payı, büyüme imkanları vs. vs. bütün olumlu şeyleri göz ardı ettiğimizde bile 13 fk ile fiyatlanan bir hissemiz var. Hisse senedi alırken ne kadar kazanırımdan ziyade bu kağıt en fazla ne kadar kaybettirir diye bakarım. Bu yönden değerlendirmek istedim
Sadece şunu söyleyebilirim; fiyatın düşmesi olumlu benim açımdan, mazallah yükselirse nasıl lot sayılarımızı arttırabilelim. Ben açıkçası 4ncu çeyrekten daha umutluyum. Bütün çeyrekler bir kenara 4ncu çeyrek ayrı bir kenara benim için.
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buarada şube sayısı arttıkça maliyet yüküde artar. Ben belli bir yaygınlık kazandıktan sonra daha az şube dilerim.
Geçenlerde twetterda birisi paylaşmıştı info nun yeni açılan şubelerden bir tanesinin videosunu. Gayet büyük ve modern bir şubeydi. Öyle 2 oda 2 masa bir şube değil.
Benim dikkatimi çeken bir durum açılan şubeler genellikle gelir düzeyi yüksek yerleşim yerlerinde oluyor. Bu da son zamanlarda artan işlem hacim paylarindan belli oluyor. Yeni acilan subeler mutlak islem hacmini artiriyor ama bu şubelerinde mutlak giderleri var. (Personel, kira, elektrik, su, ısınma, ikram vb.)
Gelirler tarafini az çok hepimiz biliyoruz sağolsun monaroza dostumuz paylaşıyor. Giderlerden tek gol yiyebilecegimiz kalem bu genel giderler olabilir. Buradan kötü bir surpriz olmazsa, sayın monaroza nın paylaştığı ortalama 15 milyon çeyreklik kârın üstü olur altı olmaz bence.
Saygilar...
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türk insanı ki buna bu konuda ben de dahilim biraz muhafazakar. Muhattap aradığımda en azından yaşadığım şehirde yüz yüze görüşebileceğim birisini isterim. İnfonun banka dışı aracı kurumlarda birinci sıraya yükseldiğini görmeye başladık, bundan sonra banka aracı kurumlarından pay kapması gerekiyor bu bakımdan şubeleşme olayını çok abartılmamak kaydıyla mantıklı buluyorum. Gedik Yatırım Holding'in Yatırım bankası kurulması yönünde attığı adımları da biraz bu yönde değerlendiriyorum. Oradaki durumlar olgunlaştıkça daha net anlaşılır
İnfo gibi büyüyen , finansallarını düzelten , karını artıran şirketlerde vadeniz minimum bence 7 ay - 1 sene olmalı , tam kazanç için , ben şimdiye kadar hep böyle yaptım zararınıda görmedim mesela ismene girdiğimde ilk başta - % 35 zarar girdim sonra % 100 üzeri karla çıktım ( biraz var ismende daha ) 6-7 ayda , hedef fiyatınız olsun 1. 2. , ismenciydim bu şirketi çok beğeniyordum ama infoyuda değerlendirdim potansiyel fazla olduğu için önümüzdeki 1 sene buna geçtim , ha ismen gidermi gider daha ama bunda potansiyel daha fazla ,eğer portföyünüz küçükse arada al sat yaparsınız treni kaçırmamak için , ama eğer portföy büyükse zaten siz indikten sonra tekrar binene kadar tren kaçar böyle şirketlerde , İsmenin 11 olduğu bir fiyatta infoyu daha aşağıya çekerlerse o zaman tahtacı efendi görür mal nasıl kaptırılıyor , ha birde bu fiyat şirket için pahalıymış böyle şeyler de görüyorum yine bir örnek önceki yatırımım klimasan ben girdiğimde 8 liraydı geç farketmiştim çünkü 3,5-4 ten 6 ayda 8 e gelmişti millet çıkıyordu çok değerlendi artık riskli diye bu hisse 6-7 ay sonra 20 üstünü gördü bende 19-20 arası çıktım Son çeyrek mali tablo beni tatmin etmediği için şu anda hisse düşüklerde , bunu şunun için söylüyorum info gibi hisseler sabır ve kazanç işi , kısa vadeli hareketlere kapılmamak lazım yoksa sonra bakakalırsınız arkadan , ha birde bedelci uyanıkları var bu şirket bedelli açıkladı uçacak kacacak rüçhanları % 400-500 le satarız ha ha satarsın , ulan girdiğiniz şirketi bir araştırın bir bilgi sahibi olun ama yok vurgun yapacak beyfendiler sonrada görürsünüz şeyinizi , diğer forumlarda görüyorum yazıyor adamlar 15 le info almış bedelli hisseleri inince adam dünya kadar zararla çıktım diyor söve söve yazıyor halbuki saf bir düşünse bu hisseyi belki 2021 30 dan 40 tan satacak , iyi oluyor böylelerine üzülsekte ,
Önümüzdeki hafta bilanço gelecek inşallah son gönderme 30 Ekim. Nasıl bir bilanço bekliyorsunuz.
Ben kendimce geçen çeyrek yaklaşık 7 milyon geldi.
Bu çeyrek kas işlemleri 2.çeyreğe göre müşterilerin kar zarar oranı şirket lehine biraz artmış. buradan 1 milyon ilave diyelim. Etti 8 milyon
Halka arz geliri ve şirket satışından muhafazakar davranalım 2 milyonda oradan gelse etti 10 milyon.
3 çeyrek hacim artışından ilave syn monaroza nın tablosuna göre yaklaşık 10 milyon ilave komisyon var.Komisyon oranı da artmıştır bunuda giderlere sayarsak.
Benim beklentim minimum 15 milyon yapıyor. 15-20 milyon arasında gelmesi lazım diye düşünüyorum ters bir şey olmazsa.
Borsadaki aracı kurumlar içinde komisyon oranı en düşük olanı info. İnfonun hem müşteri kazanma hemde komisyon oranı arttırma gibi 2 yönlü avantajı var. Diğer kurumlarda müşteri kazanabilir ama komisyon oranı arttırmaları zor arttırsalar bile daha kısıtlı alanları var. İnfonun komisyon oranı geçen çeyrek güzel artış göstermişti çünkü burada güzel bir alanı var rakiplerine göre. Sayın Barış beyin paylaştığı borsada işlem gören aracı kurumların hacim ve pazar payı tablosunda şuana kadar 4.çeyrekte 3.çeyreğe göre hem bist hemde viop pazar payını arttıran tek şirket info. Ytd
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bu çeyrek 22-25 arası bir kar bekliyorum 4.çeyrekten itibaren bedelliyle kasaya girecek parayı dikkate almadan minimum 30 kar beklentim var
Hacim artışı en yüksek ve asıl bist hacminden geliyor komisyon oranı daha yüksek burada , şu an benim duyduğum bildiğim yeni hesaplarda 25 milyon aylık hacme kadar onbinde 7 , 25 milyon ve üstü onbinde 3 , ben kar tahmini yaparkende 2.çeyrek komisyon oranını dikkate aldım ,
Asıl bu şirket paradan para kazanıyor info için nakit para demek yeni bitmiş fabrika demek , 3.çeyrekten 20-25 milyon nakit . 4.çeyrekten 30 milyon nakit , 60 milyon bedelli toplam 110-115 milyon nakit bu 2021 için ilave 2021 de gelecek nakitler hariç yıllık 20-25 milyon ilave faiz kar demek bu bile hisseye kafadan 6-6,5 hisse fiyatı katar , asıl olay yurtdışı hisse alım satımı bunlarla ilgili şirket ceosu açıklama yapmıştı üzerinde çalışıyoruz diye işte o zaman gelsin dolarlar , bunları konuşalım , boşverin bedelli çöktü buda çöküyor bunlar hazır kötü hava bulmuşken milleti dolandıralım numaraları ,
Arkadaslarin ongorulerine aynen katiliyorum.nakit varligin artmasi kredili islemlerden gelir saglamayi da getirecek.suan icin bono ihrac ederek idare ediyor durumu sirket.
Benim kafami kurcalayan tek konu komisyonsuz islem yaptiracagini iddaa eden yeni araci kurumlarin bizi ne kadar etkileyebilecegi. Musteri kaybina sebep olur mu diye kafami kurcaliyor. Arkadaslar bu konuda ne dusunuyor nerak ediyorum. Saygilar
Yatirim tavsiyesi degildir.
Amerikada robinhood diye bir uygulama var bizdede bir şirkete onay verildi diye biliyorum bu bence bu çok yeni bir konu ve türkiyede oturması eğer olursa 4-5 sene sonra ancak olur , olursa da sonuçta bunlarında bir geliri olması lazım tamam komisyonsuz işlem yapıyor ama hayır kurumu değil ki bu robinhood gibi oluşumlar bunlarda topladıkları sermayeyi finansal kuruluşlara yönlendirerek daha fazla para kazanıyorlar diye okumuştum yani info ismen aldığı komisyonu sağ cebe koyarken bu robinhood vs. sol cebe koyuyor , iş bankası faiz veriyor kuveyttürk faize karşıyım faiz vermiyor sonuç , bence önemsiz bir konu bu , şirket yönetimi sizden bizden daha profesyonel adamlar bunlar 4-5 sene sonrasını planlayan adamlar böyle bir durum olsa neden etiler , bakırköy , bodrum vb yerlere şube açsınlar ve buralar paranın döndüğü , yurtdışı borsa yatırımı olan belli bir seviyenin üstü yatırımcı kitlesi olan yerler bence çok doğru bir karar ve yatırım , sonuç çok önem vermiyorum bu konuya açıkçası ,
Birde diyelim ki aracı kurumlar etkilenecek bundan yine en az info etkilenir. Çünkü komisyon oranı diğerlerinden daha düşük. Güzel bir örnek vermişsiniz sayın ibagatir. Bankalar faiz veriyor katılım bankaları faiz vermiyor ne veriyor kar payı. Kuşlu sitede okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum onlarda kardan pay alacak diye. Ne farketti.Birde sonuçta insanlar dişinden tırnağından arttırarak yatırım yapıyor ve bununda sağlamda olmasını tercih eder. Bir miktar komisyon veririm şirket çalışanlarının maaşını öder kar eder kafam rahat uyurum. Ayrıca aradığımda anında müşteri temsilcime ulaşıyorum. Bunlar yatırımcılar için çok önemli şirket son zamanda güzel hamleler ile büyüyor. Ben bodrum şubesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Burası 6 ay zenginlerin aktığı ana yer. Ayrıca arkadaşların bahsettiği yurtdışı işlemi yapma da komisyon dolar olduğundan çok güzel bir hamle olur. Ytd
Tesekkurler gorusleriniz icin. Ins. dediginiz gibi bizi fazla etkilemez. Sirketle ilgili asil karli donemin bonolarin itfasi bittikten sonra gelecegini dusunuyorum. Son donemde yasanan garip fiyat hareketlerine bakmamak lazim. Kumarbaz ruhlu arkadaslar dadanmis bedelli ve ruchan hikayesiyle sanirim onlara biber gazi siktilar ve dagittilar. Saygilar
Yatirim tavsiyesi degildir.
gelirlerini artirmak istiyorlarsa mesela kuveyt turk gibi bir finans kurumu ile anlassinlar
onlar aracilik hizmeti vermiyor
onlarin musterilerine hizmet versinler binde 1 ile. aralarinda yari yariya kirisirlar. en az 30-40 bin musteri yapmis olurlar
ama bunun icin altyapi ekip falan yeterli olmali
Benimde o kurumun reklamlarından anladığım sadece belirli hisselerde işlem yaptiracak. Yani o kurumda hesabınız varsa istediginiz hisseyi alamayacaksiniz. Eee.. ben istediğim hisseyi alamayacaksam o kurumda ne işim var.
En basitinden bist in işlem hacmi üzerinden aldığı komisyon var. O nu kim ödeyecek. Kurum kendimi odeyecek nasıl olacak belli degil.
Tabi henüz detaylari belli olmadığı için sadece tahminde bulunabiliyoruz.
Kas ile ilgili işlemlerde kar yada zarar eden müşteriler nasıl etkiliyor, yani benim zararım yada karım nasıl etkiler?SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bravo valla, bende bugün aynı konuyu düşünüyordum. Ben mesela tacirler odea ban yapıyorum. FinansTürk ün de aracı kurumu yok.SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Turkiye finans oyak ile calisiyor
ama
kuveyt türk bosta sanirim
info bu isi iyi de organize eder ! cunku ideal data gibi bir sirket var ellerinin altinda. bir altyapi organizasyonu ile anlik verileri (kademesiz) musteriler ile paylasabilirlerse musteri memnuniyeti ust duzey olur
hacmi de min. %50 artirirlar
Bu forumda da daha önce syn balık adam öncülüğünde bu konuyu tartıştık.Tam emin olmamakla birlikte kendi az bilgimiz le şöyle bir fikir çıkardık.
Hocam 1.çeyrek info yatırımda karda olan hesaplar %20 idi. 5 milyon kar geldi diye hatırlıyorum. 2.çeyrek burada karda olan hesaplar %40 a çıktı. Bilançoda kar 1 milyona düştü. Buradan gol yediğimiz için 2. Çeyrek bilançosu 1. Çeyreğin az üzerinde geldi. Yani ilk çeyrek 5 milyon olan kar 1 milyona düştü 2.çeyrekte.
Şimdi info yatırımda karda olan hesaplar 3.çeyrek %36 yazıyor bu 2.çeyrekten daha iyi oluyor.
Bunuda şöyle düşündük şirket senin yaptığın işleme karşıt işlem yapıyor. Karda olan hesaplar azsa şirket fazla kar ediyor karda olan hesaplar çoksa şirket az kar ediyor diye düşündük. Şimdi burada 2.çeyrek karda olan hesaplar %40 iken 3.çeyrekte %36 ya düşmüş.
Bu konuda bilgi sahibi değilim ama ozaman böyle bir çıkarım yapıldı balık adam öncülüğünde hatırladığım bu.Ama dediğim gibi sadece çıkarım öngörü tam bilgi sahibi değiliz.
Kas işlemleri hakkında bilgi sahibi olan varsa yazabilir bizde bilgi sahibi oluruz. Bu işlemlerde ki karı nasıl hesaplarız.Aracı kurumlarda çalışmış yada tanıdığı olan varsa sorup bu konuda bizleri bilgilendirirse güzel olur. Ytd
Bu yazida bahsettiğim şube tuzla şubesiymiş ve paylalasımı yapanda yılların deneyimli borsacısı Songür Ulus. Muhtemelen son dönemde açılan şubelerde böyledir.
Merak edenler asağidaki linkten bakabilirler.
https://twitter.com/songurulus/statu...872008704?s=19
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Günaydın ortaklar, çok mutluyum çünkü yıllardır aradığım hisse muhabbeti ortamını burada yakaladım. Buarada bende bir yandan yaptığım kas işlemleri ile ödediğim komisyonlarla çorbada biraz tuzum oluyor. Bist tarafında da biraz tuzu arttırmam gerekiyor[emoji3]
Bu hisse muhabbetinin en sevdiğim yanı psikolojimi rahatlatması. Ama bir yandanda şunu düşünmüyor değilim; gerçekten benim gibi bu gemide çok arkadaşım varsa bu gemi nasıl yol alacak[emoji3]
Kaldıraçlı alım satımda (forex) aracı kurumlar döviz bürosu , kuyumcu veya tüccar mantığı ile faaliyet gösteriyor , yani yatırımcı doları döviz bürosundan veya altını kuyumcudan değil aracı kurumdan alıyor peki bunu niçin aracı kurumdan yapıyor , kaldıraçlı işlemlerde yasanın belirlediği kadar minimum teminat karşılığı yine yasanın belirledidi max limit kadar 1/100 dü galiba işlem yapabiliyorsunuz yani döviz bürosuna gitseniz 1.000 dolar alabilirsiniz sadece ve ama aracı kurumda bu işlemle 1.000 dolar alıp 100.000 dolar üzerinden kazanç veya kayıp elde edebilirsiniz , bu işlemlerdede aracı kurumun gelirleri farklı oluyor 1.cisi dolar 7 tl ise size 7,05 ten satıyor veya alıkende 6,95 ten alıyor yani spread geliri elde ediyor döviz bürosu veya kuyumcu gibi , 2.geliri eğer yatırımcı emrini 1 günden fazla taşırsa alış emri girdi bu durumda TL nin faizi dolardan fazla olduğu için aracı kuruma aradaki fark kadar swap faizi ödüyor , 3.geliride müşteri alış/satış emri verdiğinde aracı kurum bunu yapmadığı halde yapmış gibi gösteriyor yani risk alıyor emir bitişindede gerçek durum ne ise müşteriye yansıtıyor yani kar ediyor veya düşük ihtimalde olsa zarar ediyor , bu tür işlemlerde aracı kurum Kaldıraç farkı kadar kısmı kendisi finanse ediyor ve buradan para kazanıyor , 1/100 ise 99 katını aracı kurum finanse ediyor , bunun içinde infonun kasasındaki her nakit yeni bitmiş ve kredi/satıcı borcu vb olmayan fabrika gibi , yanlışım varsa kusura bakmayın
Günaydın herkese ayrıca ,
agzınıza saglık muhabbetler yorumlar cok guzel sevıyelı daha gunlukculerde dadanmıyor ınfo hem sıg hemde gunlukculere ters kagıt
bence dıger bedellılerden ayrılmamız gereklı onlarla farkımız cok sırket kredılı ıslemı artırmak ıstedıgımde su anda pek yanasmıyor para yok sanırım yeterlı bedellı kan olcak sırketın musterı potansıyelı artıyor eger gercekten malıyetlerde bır dalavere cıkmassa ben nıyetlerının ıyı olcagını umut edıyorum guzel gunler gelebılır kısa vade tabanda yıyebılır hıc onemlı deıl ınfo zaten yeterıncekazandırdı saolsun
Sayın ibagatir, benim bildiğim kas islemlerinde kaldıraç oranı daha onceleri 1/100 idi ama spk buna duzenleme getirdi. Spk lisansli araci kurumlar 1/10 kaldıraç kullandiriyor diye biliyorum ama hiç islem yapmadigim için emin degilim.
yuh diyorum yani. Yine eksi on a dayadilar hisseyi.