Uzun aradan sonra bugün para girişi var.
Dikkat edilirse alıcı Yapı Kredi ve Bank of Amerca.
Koç Holdng yöneticileri 20.00 Tl nin altını içlerine sindiremediler ve alışa geçtiler.
Yarın daha iyi bir gün bekliyor bizleri.
Zaten teknik de al verdi.
Printable View
Uzun aradan sonra bugün para girişi var.
Dikkat edilirse alıcı Yapı Kredi ve Bank of Amerca.
Koç Holdng yöneticileri 20.00 Tl nin altını içlerine sindiremediler ve alışa geçtiler.
Yarın daha iyi bir gün bekliyor bizleri.
Zaten teknik de al verdi.
kchol den sonra bir daha hayatta hiçbir bist 30 hissesine bulaşmam. buradan da kimseye tavsiye etmiyorum bu hisseyi. grafikler ortada. bist 30 hisselerinin gözaltı pazarına alınmasını istiyorum. çok ama çok tehlikeliler.
19.90 dan yeni mağdurlar aramızda hayırlı olsun. bizi uzun vadeci yaptın bist 30 kağıdı. keşke bist30 da hiçbir kağıda bulaşmasaydık.
Eskiden millet yabancı gelir, burayı kopartır diye beklerdi. Hatta citi / doçe takasına ne gidiyorsa, hemen o tahtalara yönelirdi.
Şimdi bakıyorum , yabancının ağırlıkta olduğu şirketler çok negatif ayrışıyor. Xxx hissesi pozitifi ayrışıp endeksin üstünde getiri sağlar ancak Koç böyle bir pozitif ayrışma içine girer mi, onu bilmiyorum. Endeksle beraber gider, endeksle beraber düşer
Arçelik 2,8milyar dolar. Froto 8,8 milyar dolar. Sasa 4,8 milyar dolar vb.... Bu şirketlerin bu fiyatlarda trade ettiği piyasada, Koç un 6,2 milyar dolar olması, hakikaten SAÇMALIK !!
Nerdeyse 2 arçelik hissesi verene, 1 koç hissesi veriliyor. Piyasa değerlerine bakılırsa.
senin gibi hissenin...
tam ömür törpüsü
Yine iş yatırım üzerinden yabancı satışı geliyor sanırım. 540k nette satıcı iş yat.
Burdan koç almayacaksak ne alacağız. Aranıza katıldım. [emoji231]
2 aydır buradayız ama zarar var, bu şirket batar mı sizce; paramızı kurtabilirmiyiz sizce.
Şaka maka böyle düşünmekte yalnız değilsiniz.
Gedik Yatırım'ın hesaplamalarına göre Net Aktif Değeri 33,56 lira olan holdingin borsadaki rezil hali acaba bilmediğimiz kötü bir durumumu var düşüncesini insanın aklına getirmiyor değil.
Ak yatırım da umudu kesmiş olmalı ki model portföyünden çıkarmış.
Bu durumun en büyük sebebi yabancılar tarafından her gün satış gelmesi kanımca.
Bu satışları da karşılayacak babayiğit maalesef ülkemizde yok.
Şirket de elini taşın altına koymuyorsa, bize düşen fırsatını bulduğumuz en uygun fiyattan kaçmak olacak sanırım.
https://i.hizliresim.com/wXDLad.jpg
https://hizliresim.com/wXDLad
Akyatırım , yurtiçi talebe yönelik riskler üzerine portföyden çıkarmışmış. Geçen senede bir ara yine yabancı satarken, Koç u çıkarıp yerine Garanti eklemişti 😂😂
İç talepte fazla bir büyüme açıkcası bende beklemiyorum. Son 1-2 aydır yine kredi talebi artmış ama geçen seneki konut- araç- beyaz eşya furyası bu sene zor gibi. Bakalım geçen sene güçlü iç tüketim, ihracattaki azalışı dengelemişti.
Dün 1m lot iş yat , 500k sa Ünlü satmış. İkiside yabancının malı. Kasım ayındaki gibi ülke olarak bir hikaye yaratabilirsek, yabancının gelip alacağı şirketlerin başında geliyor Koç. Ha, yine adamlara numara çekerlerse, görüldüğü üzere hayvan gibi dönüp satıyorlar
TEB- Ak- Bank of A... ne yapıyorsunuz kardeşim siz!! Tahtanın içine ettiniz
Yağmur gibi satış yaptılar bugün. Şu an teknik görünümü çok sıkıntılı ve 18 liranın altını görmeden rahatlamayacak gibi duruyor. Geçen sene ilk çeyrek 3.5 milyar kar var. Bu sene ilk çeyrek bu rakamdan daha düşük kar gelirse F/K'sı yükselecek. Tabii tek dikkate alınacak unsur bu olamaz ancak göz önünde bulundurmakta fayda var diye düşünüyorum. Para tekniği bozacak mı göreceğiz bakalım.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
koç holding yarın yaklaşık 50 kuruş temettü verecek.
Temettü almak isteyenlerin portföyünde bu akşam kapanışta olması lazım.
koç holding bu kadar ucuzladı ve sahipleri hala geri alım yapmıyor , buraya şüpheyle bakmak lazım. herkes dikkatli olsun.
2019 son çeyreği civarıydı 7TL ortalamayla bütün paramla ereğli almıştım, sonra 2020 martında 9TL ortalama ile satmıştım. Sonra çeşitli hisseler, yerli yabancı hisse fonlar, altın döviz vb şimdi parama bakıyorum hiç satmayıp beklesem ereğli 18TL olduğundan aynı durumda olacakmışım, yaklaşık %150 artmış.
Şimdi de bu koç holding ucuz geliyor bana bütün baramı bassam, 1,5 yılda %150 kazandırıp 45TL filan olur mu diye şeytan (veya melek:)..) dürtüyor sürekli. Az bir miktar var şu an...
Buralarda artık bir ufaktan durulması gerektiğini düşünüyorum. Dengelenemez ise nereye kadar düşeceğini kimse bilemez. İçinde yaşadığımız bu abuk ülkede her şeye hazırlıklı olmak lazım diye düşünüyorum. İlk etapta %10 daha aşağı yaparak 15 liraları, oradan da komik gelecek belki ama 12-13 liralara kadar gitme ihtimali doğabilir. O yüzden kabaca 17 lira civarlarında tutunması lazım.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
2020 yılında 9,3 milyar kar ettiğini unutmayın. Adam istese sırf bu yılın karı ile piyasadaki hisseleri toplayabilirler.
Hissenin değerini geçmiş yıllar ile kıyaslamayın bence. Daha bir kadar önce 25 lira ile işlem görüyordu. Hedef fiyat olarak iş yatırım 32 lira ve %90 prim potansiyeli veriyor. 2020 yılında önceki yıla göre %100 ün üzerinde kar etti.
Normal bir ülke olsa 6 milyar değil 16 milyar dolara alamazsınız bu şirketi. Sadece otomotiv grubundaki payı bu kadar eder. Tüpraş- Aygaz- Yapı kredi- Arçelik var daha. Ülke ihracatının %12-14 ü bu holding kuruluşlarına ait.
Dediğim gibi ülke normal olsa ... bu fiyatlar hayal olur. Döndük geldik 2010 yılı dolar fiyatlarına. Tam 10 sene öncesinin fiyatlarına.
nereye kadar...