Günaydın,
Lidfa bu.....!
Mehter başladı mı,sonu malum....!
Printable View
Günaydın,
Lidfa bu.....!
Mehter başladı mı,sonu malum....!
Mehter başladı derken ironi mi yaptınız. Vallahi nereden girdim bilemedim. Hic hacim yok. Hareket yok. Koskoca Credit Suiesse iştiraki firma. Elalemin kağıtlarını götürüyorlar. Kendi firmalarinda hareket yok...
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir öksürük tıkalı damarları açacak ta.....?:Sad:
yıllık 20 milyon kar
yıllık 20.347,00 tl
https://i.hizliresim.com/Z970D0.jpg
Kabaca bi göz attım önemli kalemlere
Esas faaliyet gelirleri %27 artmış gayet güzel. Bankalardan aldığı krediler geçen yılla neredeyse aynı ama ihraç ettiği bonolar %56 artmış. Faktoring alacakları da %20 artmış.
Doğal olarak geçen yıla göre daha iyi bir net kar beklersiniz ama,
Geçen yıl 751 mn lira kredi çekip buna 67 mn faiz ödemiş. Yani %8,97 ile borçlanmış. Bu yıl ise 761 mn lira kredi çekip 97 mn lira faiz ödemiş. %12,78 ile kredi çekmiş!
İhraç ettiği bonolarda ise durum geçen yıl ihraç ettiği 174 mn bonoya 21 mn faiz ödemiş %12,25 faiz demek, bu yıl ise 272 mn lira bono ihracına 34 mn faiz %12,58.
Bono faizleri aynı hemen hemen değişmemiş ama banka kredilerine ödediği faiz yaklaşık 4 puan arttığı için net karı götürmüş.
sayın oralet_osman tşk.ederim çok güzel özetlemişsiniz.saygılar
Geçen yıl bankalardan ortalama olarak %8,97 faiz ile borçlanmışken bu yıl hadi faizler arttı diyelim %12,78 ile borçlandın, kabul.
Peki ihraç ettiğin bonolara geçen yıl banka kredilerinden ortalama %30 daha daha fazla faiz öderken bu yıl nasıl oldu da banka kredi faizleriyle aynı kaldı?
Özel şirket bono şhraç faizleri her zaman banka kredi faizlerinden riskin büyüklüğünden dolayı daha fazla değil midir?
Örneğin siz 250 bin liranızı %12 yıllık faizden 1 yıl için İşbankasına mı yatırırsınız yoksa yine %12 yıllık faizden Lidfa, Yataş, Crdfa bonosu mu alırsınız?
Özel şirket bono faizleri daha yüksektir her zaman riskten dolayı. Bu nokta ilginç geldi bana, bilen birisi yazarsa öğrenmiş oluruz.
bu durumda 2 yıllık temettüyü verirmi yoksa yine yedek akçe olarakmı saklar acaba, yönetim kurulundan çıkacak sonuca bağlı saygılar
Devre kesici eli kulağında...!
118,000 lot satış
193,000 lot alış.
eşleşme nasıl acaba görebılen varmı acaba
Bugün 4,95-5,08 bandında kalacak gibi...?
ydkd.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1dc88a0916.jpg
Bütün malı alan TEB. ortalama da yüksek. Yarın ola hayrola.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yıllık Hisse Yarışmamızda dereceye girenler belli oldu.
kim kaçıncı olmuş bakmak isteyenler buyursunlar
dereceye girenleri de tebrike bekleriz
http://www.hisse.net/topluluk/showth...39#post1634139
Günaydın,
Geçmişi Şubat'ı sevdiğini gösteriyor....?:notr:
Günaydın,
Haftaya borsadaki düşüşe rağmen dirençli başladı.
Bilanço bereketini bakalım nasıl gösterecek...?
TEB in böyle sığ bı tahtada bir günde bu kadar mal toplaması çok ilginç gerçekten en son iki sene önce Akbank böyle bir işlem yapmıştı 5.15 maliyetle sonra 6.95 leri görmüştü
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birde benden size bir bilgi olsun tahta yapıcı tacirlerin mal satma si iyi birseydir mal alması ise kötü birseydir bunu da bı kenara yazın kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
salacak yüzü yok ki....
son 1 yıllık getirisine bakın isterseniz....
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen. Patron Ak yatırım da tutuyor malı. Son bir yılda en iyi alıcı geçen haftaki alışıyla TEB. İyi birkaç alıcı gelse silip süpürür. Bu tip kağıtlar yılın en çok kazandıranı olabilecek türdendir. İşin güzel tarafı şirket karda olan ve sermayesinin % 20’si kadar yıllık karı olan bir şirket. Bu kara rağmen dibinde. Sebep Credit ile olan anlaşmazlık. Bu sorun aşılırsa olay kopar.
Ama ne yalan soylıyım cuma günü ve bugün ki duruşunu sevdim....
Hatta bugün kısmen alım yaptım çok cüz i
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün tahtayı izledim ve enteresan hareketler oluyor. Tahtada birileri var besbelli ama nereye götürür bilmiyorum daha önce yoktu bu şekilde hareketler. O yüzden bir miktar daha alım yaptm. Yarın yine izliyor olucam aynı hareketler olursa ki bu hissenin bence dip seviyeleri 4,4 lardı en kötü oralara salar. Ama bir açıklama gelecek gibi seziyorum bende sanki.
Yıllık alan yok ki. Teb aldı. O da eminim Garanti ile birlikte hareket ediyor. Yüksekten ona devretti ve 5’leri yakında yine görecek. Endeks bozdu kötü olan bu ama endeksi sallamayabilir. Geçen hafta Sanko 10000 almıştı o da zararına verdi bugün. Bendekileri biraz zor alırlar. Sonuna kadar bekliycem. Çıkışları çok hızlı oluyor. Hemen geri geliyor. Gelmeden yukarı kapadığı gün devamı gelir. En ufak güzel haber ya da bilançoya uçar bu kağıt.
Bugün bende geri dönüş yaptım hisseye bu hisse endeks 70000 lerdeyken 7 leri gören hisse dir endeksi pek takmaz son bir haftaki hareketi daha öncede yapmıştı 6.95 e kadar çıkmıştı