https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...diasi-2527712/
Printable View
dediğim aralıkta iki türlü deneme yaptı
2-3 gün 85'i kıramadı döndü 1 gün 78'i denedi olmayınca tekrar 85'i denedi ama bu sefer 78 aşağı kırılır ve 73'e kadar geliriz absürd bişey olmazsa...
teknosa da satışa çıkmış
Bu vergilerle bu kurlarla ithalat malı parekendecisini hangi enayi alıcak merak ediyorum.
Alanın para kazanmak için tek şansı dolar sürekli çıksın diye dua edip düşük kurla mal stoklayarak kur artışından kar etmek fakat satılan mallar 6 ayda bir rafta eskiyeceği için onun stok yönetimi müthiş zor.
Kasinmamisin valla.
6,42 den alabildiyseniz umutabi
17:55 e kadarda sabredebildiyseniz parayı buldunuz.
Haydi hayırlı traslar.[emoji122] [emoji122] [emoji122]
Düdüklenenler düşünsün.[emoji4]
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yani normal karını saymazsak doğru. Eskiden avmlerde olmak zorunda değillerdi aslında ama şimdi avmlerden başka yerde iş yapamıyorlar ve fahiş kira giderleri oluyor.
Normalde elektronik parekende malları endekste işlem gören Arena gibi elektronik ithalatçılarından %10-15 karlarla alınabiliyor fakat Teknosa gibi sermaye gücün varsa karlılık %40ları buluyor. %40 + kur farkı karını düşünürsen almaya değecek bir risk fakat dediğim gibi türkiyede bunun stok yönetimini yapacak zekada aynı zamanda özverili yöneticilerin olması lazım.
Bana sorarsan bu yüksek giderlerle ben almam çünkü enternasyonel değilsin.
Rakip firmaların arasında uluslararası çalışanlar var. Türkiye+avrupa çalışabildiği için stok eritmeleri paylaştırmaları kolay olur. Teknosayı alırsan her yanlışın elinde patlar.
Doğrudur, ben seans içinde izleyemedim faruko.
AB Google a 4.3 milyar euro ceza kesmiş. Bu abd ab didişmesi kime yarar. Bize bir fayda çıkar mı?
Dolarda yükselecek başlığında düşecek fikirleri dillendiriliyor. Tekrar 4.60 lara gelsin böbrek satışları tavan yapar. Enflasyon yeni başlıyor, bütçe açıkları ortada, iflas söylentileri kol geziyor, üretim yok tüketim devam nereye nasıl düşüyor bu dolar. Ekonomi dışında farklı şeyler var dense olabilir ama kimse sizin paranızı karşılıksız değerli hale getirmez.
Haydi rüzgargülü kopta gel...
son düzlüğe bak
4,45 neden olmasın...
/////imzamın başlangıcı////////
Hissenette çok fazla troll var bunlara cevap verip asla beslemeyin yoksayın en güzeli bloklayın gitsin.. tapatalk da üye ismine tıkla sağ üst köşedeki ... tıkla ignore tıkla...
ipleme... adam yerine koyma... konuşsun dursun... unutma uzayda boş yere yer kaplıyor sadece.... yok aslında...
bye bye troll
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
///////imzamın sonu/////////////
tl'cilere müjde:
papaz sünnet olup müslüman olmayı kabul etmiş, bizimkiler de azat etmeye karar vermişler.
yarın dolar 4'e falan iner. hadi gene iyisiniz köftehorlar...
4.7714 altında 60 Min kalmadıkça sorun yok.:whistling:
https://i.resimyukle.xyz/e2eNWR.png
Faiz yükselirse yatırımlar durur. Faiz yukselmezse döviz fırlar .
Zamanında para inşaata gomulmese idi bu dertlerin hiçbiri olmazdı .
2013 te dolar 1,77 idi .
Beş senede geldiğimiz hale bak.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yükselen faiz enflasyonu yukarı çekmez mi. O zaman kur yine yukarı çıkmaz mı. Tekrar faiz artışı gerekmez mi. Sadece faizle çözüm bulunamayabilir. Kur 3 lü seviyelerdeyken şok faiz artışıyla kura müdahale edilseydi kur sabit kalıp veya düşüp güzel bir programla çıkış kolay olurdu ama artık işler çok grift hale geldi.
kısa vadede enflasyonu az arttırır ama yüksek faiz harcamayı kısar talebi azaltır. aynı zamanda kuru kontrol altında tuttuğundan zamanla maliyetleride düşürür bu neden le enflasyona etkisi olumludur faizin
Normal mekanizma öyle ama mevcut borçların maliyetini mal fiyatlarına yasıtmayan firmalar o borcu ödeyemez ya zam yapmak zorunda ya batmak. Bayarsa arz daralır bu nedenle faiz bence tek başına ciddi bir ilaç olamayabilir.
walla benim hiç si....değil...Adamlar yedi içti ,hesabı ben niye ödeyeyim....Para dolarda az biraz TL var onunla da borsacılık oynuyoruz...........Enflasyon hesaplamasında ki pinpon topuda dolarla olduğundan onu da yakında sepetten çıkarır sarmısağı koyarlar Sarımsak kilo fiyatı geçen yıl ile aynı :kahkah:
Sabancı grupta çimento , teknosa gibi varlıkları satmaya çalışıyor , bakalım onların sonu nasıl bitecek!!!!!!!!!!
Sünnet öyle usturayla falan olmaz.
Stihl motorlu testere lazım ona.
kah:kah:kah..
"25.05.18’den önce kullanılan ve 31.07.18’e (dahil) kadar vadesi dolacak olan reeskont kredilerinin, kredinin vadesinde ödenmesi halinde, $ için 4,20, € için 4,90, £ için 5,60 kuru kullanılarak TL olarak yapılabilmesine olanak tanındı. "
10 gün sonra 4.20 sabit kurdan merkez bankası vazgeçecek .Bakalım o zaman ne olacak bizim döviz piyasaları !!!!
o 5.30 gelecek arkadaşlar balon ekonomi kaçınılmaz son en geç Eylül .
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Psikolocik etkenler olabilir.Mesela 3 ay herkes kriz, kriz, battık dedikten sonra vatandaş bakıyor ki, biraz gerileme var ama kriz denecek seviyede sayılmaz, ard arda onlarca fabrika kapanıp onbinlerce insan bir anda işsiz kalmıyor ,patates birkaç hafta pahalansa da sonradan ucuzluyor ve diyor ki, kriz söylemleri abartıymış, demek ki kriz diyenlerin söylediği olmadığına göre gökten para yağacak diyenler haklı, onyıllardır faiz birşey kazandırmıyordu hazır şimdi getirisi gayet iyiyken faize döneyim diye düşünüyor olabilir.
Hep amerikan filmlerinin etkisi bunlar.Mesela adam evinde otururken bir olay olsa 112 veya 155 i aradığında şıp diye gelecek ve filmde Amerikalının 911 i araması gibi, mevzuya müdahale edilip çözüm bulunacak.Oysa bu varsayım,piyasa sakinken geçerli, piyasa alevlendiğinde ortaya çıkıp herşey kontrol altında diyen çıkmaz, herkes kendi başının çaresine baksın durumuna geçilir,arıyacak bir 911 bulamaz.
Ancak burada yaşayanlar, her ne kadar fırsatlar ülkesine dönüşmüş gözükse, illaki düdüklenecek birileri olduğu için düdükleyen olma hayalleri canlı olsa da, aklının bir köşesinde arkayı sağlama almayı unutanın işinin zor olduğu bir dönem gelir.Bu sebepten, fırsatçılık konusunda kendine güvenmeyen veya fırsatçılık hayalinde olmayanların önceliği arkayı sağlama almaktır.Diğerleri şu anda gökten para yağması duasında, göl maya tutarsa eski devran aynen devam edecek ama ya tutmazsa?
The accumulated volume of foreign currency reserves including gold came to $400.3 billion in Korea, up $1.3 billion, or 0.3 percent, compared to the previous month, according to data from the Bank of Korea. This marked the first time that the nation’s foreign exchange reserves topped $400 billion.
http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20180704000517
Ohalin dün gece itibariyle kalkmasının dolara hiçbir etkisi olmamış gibi gerçi ohal kalkti ama yerine getirilen yasalar ohaldan daha kötü. Kalsaydı da fark etmezdi.