yaklaşık 12 cent...
Printable View
--5 günlük 10 günlük 20 günlük 100 günlük ortalamaların hepsi çakıştı... artık dip çalışması bitmiş kabul etmek lazım...
--enerjide ve HES de böyle bir ortam, çok nadiren gelir.. hem, elektrik fiyatları yükseliyor, havalar-iklim iyi gidiyor, üretim iyi gidiyor...tek uymayan fiyat...
bugün de üretim çok iyi, dünden hafif düşük 1.872 MWh
YEKDEM'den faydalanan hidroelektrik santraller ve rüzgar enerji santralleri, üretilen 1 kWh elektrik için 7,3 $ sent veya bir miktar daha fazla teşvik almaktadır.
EPDK nın yapacağı yeni yapılan düzenleme de sonra fiyatın bu nedenle 8 sentin altında olacağı akıl ile bağdaşmaz...
göltaş 8 sent ile de ciddi kar elde eder...
Yamur sularından bizim ceplere de düşer mi acaba.
Yekdem bir ceza kesmişti para vermişti bu. Dava filan vardı. Sonuçlandı mi? İyi paraydiRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ceza kesme yok, yekdem den fazla para almış güya, yekdem dava açmış, fazl ödemeyi faizi ile geri almak için, ilk mahkeme şirketi haklı bulmuş, yekdem itiraz etmiş bölge mahkemesi de yekdem i haklı bulmuş, bu nedenle aldığı parayı geri ödüyor...yalnız mhakeme daha bitmedi..üst mahkemeye şirket itiraz etmiş...davayı kazanabilir de..ilk mahkeme şirketi haklı bulduğuna göre yoruma açık bir madde var demektir...
--bugün, alımlar iyi gözüküyor...küçük oyuncular değil ise devamı gelir...
bugünde üretim düne göre hafif düşük...aktif doluluk oranı 76.7 ye düşmüş iki gün önce 78.4 idi...
baraj seviyesi düştükçe üretim miktarı da azalıyor...
80 in üzerinde tam kapasite ile üretim olabilir
Teşekkürler, belki geri verirler de kaymak olurRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ORMA nın bilançosunda:
--2021--Göltaş Enerji Elektrik Üretim A.Ş.
" Göltaş Enerji" (*) -- 7.831.377 -- 65.602.403
2020--Göltaş Enerji Elektrik Üretim A.Ş.
" Göltaş Enerji" -- 74.528.575 -- 14.669.970 48.677.424
GÖLTAŞ ENERJİ: ORMA dan alacağı geçen yıl 138 milyon civarıydı....şimdi 63 milyon civarına düşmüş...
göltaş çimentonun ormadan alacağı ise 39 milyondan 22 milyona düşmüş....
bunların anlamı, ORMA borçlarını artık rahatlıkla ödeyebiliyor...yani bundan sonra yük olacağına artı değer katacak...ayrıca, göltaş çimento ve enerji alacaklarını tahsil ettiği-edeceği için finansalları daha da güzelleşecek...
bilanço öncesi hisesede 2-3 gündür bir canlılık var...muhtemelen bilanço beklendiğinden çok daha iyi gelecek...
ihracat rakamalrı ıspartada çimento-seramik toprak (bildiğim kadatıyla bu sektörlerde göltaştan başka şirket yok)
%282.5....geçen yıl aralığına göre
%88.4 kasıma göre
% 948 geçen yıl kasıma göre
% (-14) ekime göre
% 111 geçen yıl ekime göre
% 1.1 eylüle göre
ekim 3015
kasım 2575
aralık 4853
aralıkta ihracat yüzde 60-70 artmış...dolar fiyatı yükselince kaçırmamışlar...
4879 temmuz
2053 ağustos
2981 eylül
0cak 2022 3.997
şubat 2022 4.692
3. çeyrekte ihracat 107 milyon (ortalama dolar kuru= 8.542)
4. çeyrekte ortalama dolar kuru 11.145
4. çeyrekte ihracat rakamı 140-145 milyon arası olabilir...
2022 in 1. çeyrekte ise çok yüksek ihracat geliri olacak gibi ... 180-200 milyon TL ihracat geliri olabilir.
martın ilk haftası ihracat rakamları; 4,775 MİLYAR $ bu rakam bugüne kadar ki en yüksek haftalık rakam olsa gerek...
geçen sene 1 ocak -31 mart arası toplam üretim 23.835
bu sene 1 ocak -1o mart arası toplam üretim 45.048
bu sene ilk 3 ayda toplam üretim 75-80 bin MWh bulabilir...
geçen sene PFT ilk çeyrek ortalaması 299 tl iken ....
bu sene:1 ocak 2022- 10 ocak 2022 arası ortalama PTF 1331
bu çeyrekte göltaş enerjinin cirosu 100 milyon Tl yi geçebilir; geçen sene 9 milyon du...satışların maliyeti de 10 milyon olsa (geçen sene 7 milyon) sadece göltaş enerjiden ilk çeyrekte 90 milyon brüt kar mümkün gözüküyor
GÖLTAŞ çimento brüt kar marjı en iyi çimento şirketlerinden biri, yüzde 14.5 ortaklığı olan ORMA da da işler iyi gitmeye başladı...
hissenin 45-46 milyon dolar piyasa değerinde kalması mümkün mü?... sadece göltaş çimentoyu bugün kurmaya kalksanız 250 milyon dolar yatırım yapmak gerekir...
göltaş enerji ----- 9 aylık ve 12 aylık
Hasılat------------- 39.080...........53.836.
Satışların maliyeti (22.266)......(37.190)
zarar..................43..........153 milyon
göltaş enerjinin son çeyrekte üretimi çok azdı, ben 3 milyon TL ciro bekliyordum 14.8 milyon gelmiş; muhtemelen 3. çeyreğin faturalandırmasının bir kısmı sonraki döneme kayıyor... son çeyrekte satışların maliyeti çok artmış; ciddi bir bakım-onarım yapılmış olsa gerek...
--hazır betonun cirosu 61 milyon TL civarında... brüt karlılığı yok ve yaklaşık 20 milyon zararda....
--şirket, gizli bir gayrımenkul zenginiymiş...
--gayrimenkülleri, aksu enerjideki yüzde 6.5 hissesini, orma daki yüzde 16.5 hissesini, diğer elma-meyve suyu şirketlerindeki yüzde 43-45 oranındaki hisselerini satıp nakite dönse cillop gibi bir şirket olur...
--bu bilanço ile en kötüyü bana göre görmüş olduk...
--elektriğin PTF değeri 10-12 sent arasında seyrettiğinden bundan sonra göltaş enerji lokomotif olacak...
--göltaş çimento ciddi bir modernizasyon yatırımı yapmış...muhtemelen 3-4 milyon dolar harcamış...bu da üretim maliyetlerini düşürüp karlılığı artıracaktır..
--sonuç olarak; benim beklentim ve hedefim olan 3 yıl içinde dolar bazında 3 kat gitme potansiyeli bana göre artarak devam ediyor...kimseye al sat tut vs gibi bir önerim de olamaz, haddim de değil...
ıspartadan ocak şubat ayında yapılan mobilya-orman üreünleri ihracat geçen yılın ayni dönemine göre yüzde 170 artmış (bu ihracatın hemen hepsi ORMA dan gerçekleşiyor)... 2021 aylık ortalamasına göre de yüzde 35 artmış....
ORMA nın hem ihracatı hem de karlılığı artacak...sektörün de bu sene ihracatının yüzde 40 artması bekleniyor...
ORMA iyi bir trend yakalamış gibi...göltaş çimento orma nın yüzde 16.5 ine ortak...
ORMA nın bir bedelliye ya da halka arz yoluyla taze para girişine ihtiyacı var...işletme sermayesi yetersiz ve borcun da azaltılması gerekiyor...eğer yapar ise çok iyi bir yol alır...
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...rdiler-1914682
https://www.dunya.com/ekonomi/ruslar...-haberi-651563
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...-artti-1914024
göltaş ın pazarında işler daha da açılacak...
Ege ihracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi de, “Hedefimiz 2023 yılında mobilya ihracatımızda 6 milyar doları ahttps://www.milliyet.com.tr/ege/mobilya-sektoru-boylesini-gormedi-6711881şmak
--iki yılda dolar bazında yüzde 50 büyüme....ORMA ya da çok ekmek çıkar....
Mobilya üreticilerinin ham madde ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bazı kereste ürünlerinin ihracatı sınırlandı.
https://www.trthaber.com/haber/ekono...ma-663019.html
"uzunlamasına testere ile biçilmiş, dilimlenmiş veya yaprak halinde açılmış, kalınlığı 6 milimetreyi geçmeyen, kaplama için (lamine edilmiş ağaçların dilimlenmesiyle elde edilenler dahil), kontrplak için veya benzeri lamine edilmiş ağaçlar ve diğer ağaçlar için yapraklar (rendelenmiş, zımparalanmış, ekli veya uç uca eklenmiş olsun olmasın)"
--talep çok....stoku çok olan, üretim girdileri düşük olanlar iyi karlar elde ederler...
GÖLTAŞ ENERJİ 2021 de 53 MİLYON TL ciro yapmış...bunun 48 milyonunu ORMA ya satmış...yani yaklaşık yüzde 90 ını...
2021 de PTF ortalaması 508, üretim 92.650 MWh civarında; buna göre 47 milyon ediyor... yani göltaş enerjinin geçen yılkı satış ortalaması PTF nin yüzde 13 üzerinde... çok çok iyi bir rakam...
inşallah bu yılda bu fiyat-oran devam eder....
--derinlemesine -ince eleyip sık dokduğumuzda, PFT ifyatlarının son çeyrekte yükselmeye başladığı (ilk 9 ayın ortalaması 397) ve son çeyrekte göltaş enerjinin üretiminin çok az olduğu (6.2 bin MWh) göz önüne alındığında...
göltaş enerjinin satışlarının PTF ortalamasının çok üzerinde olduğu anlaşılmakta...
ilk 9 ayı PTF dan satmış olsa; 34 milyon TL civarında ciro elde diyormuş...
--göltaş enerji, bu sene PTF fiyatının üzerinde satış yaptığında anormal karlar elde eder...
Endeks +1,36 golts. - eksi 1,23 , bunun speği ne yapmaya çalışıyor
-- bugün için ortalama PTF: 1.745,00...
-- TL bazlı yeni rekor.. dolar bazında 11.79 sent.
göltaş enerjide pazargünü ve ptesinin ilk 6 saatinde üretim 1/3 e düşmüş (muhtemelen planlı) son 18 saat ise normale dönmüş...
böylece 2 günlük (pazar+ptesi) toplam üretim 1922 MWh
https://i.hizliresim.com/f3i83sa.png
dolar bazında grafik...
artık şirketin üç ana gurubu çimento, HES (elektrik enerjisi) ve mobilya-orman ürünü satışları genelde dolara göre yönleniyor...
dolar grafiği daha önemli, daha basit ve daha az yanıltıcı...
güzel bir ikili dipten sonra yönünü yukarı çevirmiş...
dolar bazında 2.50-2.52...2.70-2.75.....2.80-2.85 bandları ciddi gibi duruyor...2.80 nin üzerinde yukarı ralli başlar bana göre...
dünkü üretim= 1709MWh...
--bugünkü PTF= 1745...11.86 cent
Teknikte 5 günlük HO, 20 günlük HO yı yukarı kesti...önemli bir gösterge...50 günlğk HO test etti..üzerinde kalamadı...
50 günlük HO 37.80
100 günlük .....39.42
200 günlük......39.84...
--önümüzde TL bazında ciddi dirençler gözüküyor... buralarda ne kadar oyalanırız...bakıp göreceğiz...
teşekkürler sayın ft-2 verdiğiniz doyurucu bilgiler için.
baraj doluluğu 67,6 ya düşmüş.....cepten yiyoruz...
Bu dönem de 67 ise gelecek senelerde hiç 100 olmaz herhalde.[emoji846]
Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bahar yağmurlarının gücüne bağlı...ayrıca kış erken gelir ise aralık gibi...kasım ve arlık yağışlı geçerse gelecek sene ciddi üretim rekoru kırılabilir...geçen sene hava çok kuru gittiği için bu seneki yağmur toprağı doyurmaya--yeraltı suları doldurmaya gitti...gelecek sene daha az yağmur da bile yeterli doluluk elde edilir...