http://666kb.com/i/dvovuxo2rwmu5a0me.png
Printable View
yabancı yatırımcı hızla yapıkrediden çıkıyor. kar mar hikaye. karın açıklandığı gün bile anca 2 kademe gitti. bugün en çok para çıkışı yaşayan 3. hisse. haftalardır para çıkışı var. bugün bile 10 milyon para çıkışı var. yani yabancı çıkıyor, yerli alıyor ve alanın elinde patlıyor. 1,50-1, 80 arası yakındır. yerli aldıkça yabancı yerlinin eline vermeye devam ediyor. ytd.
hele alican almayacağın hissede almayacağın hissede ne diye yorum yaparsın. benim şöyle kötü bir huyum var: birileri alma-durum vahim-düşecek yorumları yaptığında yüklenirim hisseye ki zaten bugün yüklendim. bırak bu işleri alican bak yarın zınk diye ölecen, şu ölümlü dünyada arkandan küfrettirme kimseye.
üst direnç yükseliş 2.20 , alt destek düşüş 1.96
yalnız , kar suni geldi bana , Ali cengiz oyunu karı , onlarca gurup şirketleri içinde banka masrafı vb , giren çıkan şişirme , şirketler kendi içinde giderler ıvır zıvırlar için bankayı kullanır ,, banka bunlara masraf keser ,,, örneğin Aygaz havale çıkardı 100 tl yazarım ,,,, bir çok şirket var ,, tek başına Beko bile yeter ,,,
onun için yine dikkatli olun ,,, maliyeti düşük olanlar için çıkış imkanı olabilir ,,,
2.20 rakamına dikkat edelim ! üst destek :ok:
YKBNK - 31.07.2018 - Haftalık
https://i.hizliresim.com/pnn1ON.jpg
neyse ,,
hisse genel trendi 31.07.2018
https://i.hizliresim.com/GDD81r.jpg
Çok bakarsın çokkkkkkk:)
izmir nikli kardeşin yukarıdaki grafiği aslında herşeyi özetliyor. 1,96 kırıldığı anda soluğu nerde alacağımız belli. bu 1,96 daha uzun süreli grafikte 10-12 yıllık grafikte 1,83 lerede denk geliyor. kırılırsa düşün artık. hissenin güçlü olduğuna dair bir belirti henüz yok. ama zayıfladığına dair emare çok. sıkıntı burda. yapıkredi ve işbankasının özellikle bereket enerjiye verdikleri 4 milyar dolarlık kredinin geri dönüşünde sıkıntılar var. bir kaçtane daha büyük ölçekli yapılandırmalar var. ülker gibi.yani adamlar verdiklerini zamanında geri alamıyorlar. bir başka husus faizlerin yüzde yirmi olduğu bir yerde bankalar zayıflar. çünkü işleri parayla. herhangi bir bankaya git, tanıdığın bir çalışan varsa sor. kredi başvurularının hızla düştüğünü söyleyecektir. hareket zayıfladı. konut fiyatları neden hızla düşüyor, bankalar neden çok az kişiye konut kredisi vermeye başladılar, çünkü konut kredileri 1,50 leri geçti. derecelendirme kuruluşları başta fitch olmak üzere devamlı bankaların notunu indiriyor. fitch ten bize ne diyebiliriz. ama işte öyle değil. yabancı yatırımcı bizim değil onların sözünü dinleyip çekiliyor. kardeş isteyen istediğini yapsın tabi. burası forum. düşüncelerimizi yazıyoruz. sıkıntılar olmasaydıda başka şeyler yazsaydık keşke.
Kredi başvuruları düşüyorsa, bankalar ellerindeki parayı verecek yer bulamıyorlarsa mevduata daha az faiz verirler. Çünkü kasa kullanamadığı parayla dolu. Niye yeni paraya faiz ödesinler?
Gerçı 3'ü 1$ olsun, alan almayan bellolsun diyoz bir aydır ....bea..!
Yabancı sermayeli ve BDDK murakıplarının sürekli takip ettikleri bu bankaların çakma bilanço veya kar göstereceğine inanan varsa bravo diyorum doğrusu...bu çakma bilanço için mi daha dün Koç holding ve Uni Credit 500 er mio USD sermaye artışı yaptılar...biraz mantıklı olun arkadaşlar...bu banka çok daha iyi yerlerde olacak göreceksiniz...bir kaç spekülatörün işlemlerine kanmayın ne olur...ytd
ali-kaya diyor ya kredi kullanan yok.
yazı ona.
bankacılıkta paraya müşteri bulabildiğin oranda mevduata faizi yükseltirsin.
emme basma tulumba.... bea ..!
simdi 1 milyon liram var diye gitsem bankaya bana %25 vir disem. verir mi ?
o milyonu kârıyla satacağı biri varsa virir.
neyse .....uzun lafın kısası.
3'ü 1 $ olsun, alan almayan bellolsun... ;)
sermayenin %50 si kadar kara gidiyor şirket yorumlara bakın.
iyi iyi güzel vermiş korkuyu tahta yapıcı gözüme girdin :cool:
Daha fazla olacak gibi
Ama 20 faiz ortamında
5 f/k
0.50 pd/dd Bankalar için normal kabul edilmeli..
Bankaların normal pd/dd leri 1 ile 1.2 arasında normal kabul edilir 10 faiz de..
Sanayi hisseleri için bu rakam 2 lere kadar çıkabilir..
Fiyatlamalar çok aşırı anormal değil aslında..
Mevduat 5 f/k
Hatta bileşiği 4.5 a bile gelebilir
Bosverin aertik f/k yi krediyi sunu bunu. 1.Çeyrek geldi, dur bakalim 2.çeyrek ne olacak faizler yukseldi dolar uctu dediler. O da sanki nanik der gibi beklentinin %10, gecen yilin %25 ustunde geldi. Bu ceyrekte sermaye artti. 3. çeyrek daha iyi olmaya aday.
Burada banka kotu, almayin, 1.50 olacak diye samimi inananlar varsa, buyursun islemler acik, tahta orada, bassin aciga. Ben olmaz demiyorum. Basin parayi. Ben dusse de cikacak diyorum aldim mali koydum kenara.
Hodri meydan, bos yapmayin.
*oyak yatırım, yapı kredi bankası için hedef fiyatını 3,24, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak sürdürdü
Yapı Kredi Bankası (YKBNK, Pozitif): 2Ç18’de Yapı Kredi Bankası’nın net karı yıllık bazda %38 artışla 1,2 milyar TL seviyesinde açıklandı. Bankanın net karı ortalama piyasa beklentisinin %10,8 üzerinde geldi. Açıklanan finansalların hisse performansına etkisini “pozitif” olarak değerlendiriyoruz. Fonet Bilgi Teknolojileri (FONET, Pozitif): Şirket, Harran Üniversitesi / Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yüksek Öğretim Kurumları ile 1.15 milyon TL tutarındaki, 35 ay süreli Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Hizmet Alımı (HBYS) sözleşmesini imzaladı.
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Ak Yatırım, Yapı Kredi Bankası için 2,90 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu
Ak Yatırım, Yapı Kredi Bankası için 2,90 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu
Ak Yatırım'ın ( http://www.akyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"Yapı Kredi Bankası’nın 2Ç18 net kârı önceki çeyreğin %1 altında 1,23 milyar TL olarak gerçekleşti, banka böylece bize ve piyasaya ait 1,1 milyar TL net kâr beklentisini de kuvvetli şekilde aştı. Banka, 2018’in ilk altı ayında net kârını önceki yıla göre %30,5 oranında artırarak 2,47 milyar TL olarak açıkladı. Özkaynak kârlılık oranı da 2018’in ilk altı ayı için %14,9 oldu (2017 yılı tamamı için %12,8). Banka bizim öngörülerimiz haricinde olası riskler ve emekli sandığı giderleri için 2Ç18’de 188 milyon TL karşılık ayırdı. Buna rağmen, beklentiden yüksek net kâr, kredi riskleri için ayrılan karşılıkların (tahsilatlar ve kredi riski için yapılan kura dayalı vadeli işlem geliri dahil) beklentimizin altında kalmasından kaynaklandı. Banka enflasyon varsayımını %9,3’te tutmaya devam etti ve böylece TÜFE’ye endeksli menkul kıymet gelirleri 2Ç18’de önceki çeyreğe göre çok az artış gösterdi. Buna rağmen kredi-mevduat getiri makasının genişlemesiyle bankanın net faiz gelirleri (swap dahil) önceki çeyreğe göre %14 artarken, net faiz marjı da 23 baz puan artarak %3,5 oldu. Banka ayrıca özellikle kredi kartları sayesinde net komisyon gelirlerinde ilk altı ay sonunda %24 büyümeyi yakalayacak bir performans gerçekleştirdi. Diğer taraftan takibe dönüşen alacak tutarı net 1,3 milyar TL ile tarihi rekor seviyede gerçekleşti. Buna karşılık takibe dönüşmüş alacak portföyünden 1,6 milyar TL’lik kısım satıldığı için takipteki alacak oranı 28 baz puan düşerek 2Ç18 sonunda %3,9 oldu. Diğer taraftan kısmen banka II. kategori krediler konusunda diğer rakiplerinden farklı bir yaklaşım benimsediği için bunların toplam içerisindeki payı %4,5 ile rakiplerinin altında kalmaya devam etti. Bankanın ilk altı ayda sergilediği kuvvetli marj, komisyon geliri üretimi ve kontrollü faaliyet gider artışı performansını olumlu buluyoruz. Ancak provizyon giderlerinde hızlanma riski (özellikle II. kategorinin büyümesi halinde) ve sermaye girişinin kur artışı nedeniyle SYR üzerinde kısıtlı kalan etkisi 2. yarıda öne çıkabilir. Bunlarla birlikte banka için 2018 ve 2019 net kâr beklentilerimizi sırasıyla %4 ve %3 artırarak 4,85 milyar TL ve 5,8 milyar TL seviyesine yükseltiyoruz. Yapı Kredi için 12 aylık fiyat hedefimiz hisse başına 2,90 TL seviyesinde bulunuyor ve %37 artış potansiyeli taşıyor. Banka için ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ görüşümüzü koruyoruz."
https://www.akyatirim.com.tr/apps/pd...3114b0cdad.pdf
sıkıntı yok basmaya devam edebilir
tahta yapıcı sanırım elinde mal kalmadı
açığa satacak adamda kalmadı
tahtaya ordino çekerseler göreceğim o açıkçı zibidileri.
Yapı Kredi Bankası (YKBNK, Pozitif) 2Ç2018'de 1.227 milyon TL net kar açıkladı. Net kar ortalama piyasa beklentisi olan 1.116 milyon TL’nin %10 üzerinde gerçekleşti. Banka’nın net karı 1Ç2018'deki 1.244 milyon TL’ye göre %1,4 oranında geriledi. Net karı 2Ç2017 dönemine göre %38 oranında yükseldi.
"
Yabancı senetleri pula çevirmeden alıma geçmez beklemeye devam,dolar ve faiz cephesinde karınları doysun dalga dalga gelecekler,ekonomide bir anda düzelecek...
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Vakıf Yatırım, Yapı Kredi Bankası için 2,51 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu
Vakıf Yatırım, Yapı Kredi Bankası için 2,51 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu.
Vakıf Yatırım ( http://www.vakifyatirim.com.tr ) konu ile ilgili değerlendirmesinde şöyle denildi:
"Yapı Kredi Bankası 2Ç18 için bizim tahminlerimizin %16,0, Research Turkey konsensüs tahminlerinin %11 üzerinde 1,23 mlr TL (çeyreksel -%1, yıllık +%38) net kar açıkladı.
Beklentimizin üzerinde gerçekleşen net faiz ve diğer faaliyet gelirlerinin yanı sıra öngörümüzden daha düşük gerçekleşen operasyonel giderler ile net kar tahminimizin üzerinde gerçekleşmiştir.
Banka’nın Takipteki krediler Oranı (TKO) %3,91 düzeyine gerilerken, bedelli sermaye artırımı ardından sermaye yeterlilik rasyosu TL’deki değer kaybı gibi makro ortamın getirdiği olumsuz etkiye karşın %15,1 düzeyine çıkmıştır.
Bankanın 2Ç sonuçlarının hisse performansına etkisini pozitif olarak değerlendiriyoruz. Son 1 aylık dönemde Yapı Kredi Bankası hisselerinin BIST-100 endeksine göre %15, banka endeksine göre ise %5 daha kötü performans sergilediği görülmektedir. Yapı Kredi Bankası için 2,51 TL hedef fiyat ile kısa vadede “Endeks Üzeri Getiri”, Uzun Vadede ise “AL” önerimizi koruyoruz."
http://www.vkyanaliz.com/Files/docs/...6429837796.pdf
son beş sene içinde diyorum özellikle credit suise üstünden piyasaya yayılan Ortadoğu sermayesini yabana atmayın şuan onlar tutuyor ayakta.
yalnız dikkate edin.
örneğin ben kademeli alıyorum %10 bile olmadım . ağırlıklı dövizdeyiz.
çevremde malda olmayan hatta gezi olaylarından beri ısrarla döviz taşıyanlar çöp olsun alırım derdinde
garan 1 tl olsun alırım diyor
ykbnk için 0.50 diyen bile var
bunlar kötümser ve bu borç çevrilemez olduğuna inanan tonla adam var piyasaya da
bu kadar kişi tribünde ise büyük el bu oyunu bozar düşüncesi ile ben kaçırmamak için poz artıyorum.
çıkarsa düştüğündeki gibi iştahlı almam alamam.
Tahta yapıclar için en kötü kabus mobius, black rock gibi büyük oturdumu üç beş sene mal taşıyan büyük fonlar
bunlar maliyet yapacağı tutarsa sıçar tahta yapıcı.
ve salak değil bunların başındakiler sermayesinin yarısı kadar kar eden banka üç sene sürdürülebilir karı görsünler
üzügünüm joe 4 fk banka olmaz derler.
neyse aşağı çakan kendini ilah gibi görmeye devam etsin eğlenceli oluyor.
Şu an nerdeyse bedava. Almayanı döverler
https://resmim.net/f/g3Zl1p.png
Göstere göstere grafik çiziyorlar..
Anya konya bir kaç güne belli olur gibi duruyor..
88-89 bi önceki dip..
Bu seferki düşüş buralarda stop olursa kısa vadeli taban oluşumu için elimizde veri olur..
Gevişe devam..
Çok büyük bir terso olmadıkça 90.xxx leri bekliyorum..(enflasyon verisi bekleniyor olabilir)
ykbnk yeni dibine yuvarlanacaktır bu durumda..
1.97 ve altı..
*bnp paribas, yapı kredi bankası için hedef fiyatını 2,31 tl'den 2,33 tl'ye yükseltti, tavsiye "tut" olarak korundu
Faiz 21.06
Dolar 5 i geçecek gibi duruyor..(rahip mahip serbest kalmazsa)
Yukarıdaki grafik nakış işler gibi..
Yalnız dipler her seferinde daha az derine iniyor..
Gücü bitiyor gibi..
Onun için 88-89 dibi önemli..
Olası bi düşüşte buralarda durabileceğini düşünüyorum..
Buralardan yukarı alırsa borsayı zaten yine kısa vade için 88 89 ları dip olarak işaretledik diyebiliriz..
Bankaların gücüne bakarız bu seferde..
Sanayi hisselerinin karları yine güzel geldi geliyor..
Onlar yine öncü olabilir..
Borsa 2 senedir kabuk değiştirmekte..
Bankalar öncü olmaktan çıkıyorlar..
tuprs brisa sasa kords eregl petkm soda ...ihracaat ağırlıklı şirketler parlamaya başladılar bu kurlar ile..
Hali ile bankalarda dibin dibine yuvarlanıyor..
Buna ilaveten başımızda faiz ve bankacılık düşmanı bir zat-ı muhterem var..
Ben hükümetin borsada iş yaptığına inanıyorum..Gerçek yabancı bankalarda satarken çoğunlukla çakma+bi miktar gerçek yabancı sanayilerde alım yapıyor..Bu çakma yabancıların hükümete yakın fonlar olduğunu düşünmekteyim..
Bir kaç sene önce RTE ve hükümetin enflasyon+2-3 puan yıllık döviz yükselişi istedikleri bu sayede kendi yerli ve milli sanayi mizi güçlendirmek istediklerini duydum idi sağlam biryerlerden..
Dikkat de edilirse dolara ne zaman bi gevşeme geldiği anda birşeyler bulunup yeniden fiştekleniyor dolar..
Kontrollü bir hareket söz konusu OLABİLİR..
20 Milyar döviz açığı ile THY yeni zirveye koşuyor..
Açıp bakıyoruz TVF..
doların , altının yükselişini Türkiye kendi yönetiyor , isteseler dolar 2,8 yine olur , amaç ihracatçı kazansın , birilerinin cepleri dolsun , ince hesaplar ,, şu an Borsamızın yönünü kim belirliyor ,( aşağı , yukarı ) ?? tabiki hükümet , :ok:
Amerika sadece algı ,, ,,! Fetöyü vermiyeceklerini sağır sultan bile biliyor , ama o algıyı kullanıyorlar, kafa karıştırmak amaç ,
gelelim şu içi boş hedef fiyat veren ( desteksiz ) yatırım şirketlerine , hele BNP paribas , sürekli hedef fiyat verir , ama hiç biri tutmaz , bi gün 70 lira der , 3 gün sonra 60 a indirir , 5 gün sonra 50 der , geriye dönüp bakmaz yahu ben neden bu kadar sallıyom diye özeleştiri yapmaz :yes:
Ak yatırım , Bnp paribas , Vakıf , Ykbnk , Gedik medik alayı hikaye , kaliteleri çok bozuldu , sakın inanmayın zarara uğrarsınız , kelin ilacı olsa kendine sürermiş :) kendi hisse teknik ve temel bilginize göre hareket edin :yes:
Yapıkredi için en derli toplu raporu bugün İş Yatırım yayınlamış.... Karlılığın yüksek çıkmasındaki ana etkenin başında "yüksek maliyetli mevduatların sermaye artışı sonrası serbest bırakılması " diyor...Ayrıca son çeyrekte süpriz gelir artışı öngörüyor.... Okuyun derim...ytd
Yazıyı okumadım ama güzel bir ileri görüş...İnşallah yıllık bilanço çok daha güzel olacaktır..Belkide rüya fiyatlar ama bekleyebilene...Ben firma olarak çalışmalarımdan biliyorumki YKB kredi konusunda çok tutucudur...
Tek kademe 32M islem var. Buradan dibi delmezse , acik yapanlar bayagi yuksek fatura odeyecek.
88-97 endeks %10 yaptı bu eşek 2.05 2.13 yüzde 4...
Ben bu Türkiye Borsasına anlam veremiyorum arkadaş. Böyle bir günde yükselmiyorsa bu hisse ne zaman yükselecek? Endeks gerilerse halini görmek istmediğim için Geçen hafta 2.12 den aldıklarımı 2.13 ten verdim. Kalanlara ve yüksek maliyetlilere sabır.
iki ay önce borsa 97 bin ike 2,63 idi
bugün borsa 97 bin de bu ise 2,12- 2,11 civarı duruyor
borsa 89 bine indiğinde 2,19-2,20 civarını gördü. o sıralara garanti 6,90 civarında idi. sonra bu 2,05'e garanti ise 6,60 lara indi
şimdi garanti 7,16-7,17 civarı bu ise 2,11-12
goygoycu arkadaşlara sorarım borsa çıkarken zaten tüm hisseler çıkar. bankalar çıkarsa hepsi çıkar.
bir banka düşüşte hepsinden önde en fazla düşerse. çıkışta ise en geride çıkarsa.
üstelik bu hisse daha yeni bedelli sermaye artışı yapmış. diğerlerinde ise bir şey yoksa.
bu hisse değerli midir değil midir. şimdi buradan sert bir genel borsa düşüşü olsa ne olur. diğerleri ne olur. :rtfm:
pehh
aynı klasikler elinde mal vardır tarihi tepeden gelip tarihi diplerde akıl öğretirler
kötü öcü
neden mal dağılırsa hisse zor yükselir muhabbetleri
yoksa kötü olan bir şey elinde yok ise neden topiğini işgal ve meşgul edersin.
düşünce gel derler adama.