Katmer midir gözleme midir artık her neyse hareketlerinden birşey anlayan var mıdır?
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Katmer midir gözleme midir artık her neyse hareketlerinden birşey anlayan var mıdır?
Son çeyrekte 280 milyon TL vafök üreten ve genelde son bir yl ortalaması bu seviyede olan otokarın bugünlerde geldiği 7,1 milyar piyasa değeri, son çeyrekte 120 milyon vafök üreten (ve eğer ihracat bu seneki gibi giderse ilk defa olarak her çeyrek bu vafökü üretecek olan ) Katmercilerin 660 milyon piyasa değeri ile kıyaslanınca potansiyel net olarak görülüyor...
iki firma düşünün kabaca aynı sektördeler ama biri diğerinden iki misli vafök üretsin ama fiyatı 12 misli daha fazla olsun ... hem de küçük olanın daha daha büyüme potansiyeli var iken...
işte bu olmaz ama bu olmazın olmaması için piyasanın satışların ve karlılığın devam ettiğini görmesi gerekir... bu 120 milyonluk vafökü 2-3 çeyrek daha devam ettirsin ve ileriki çeyreklerde de devam edeceğini aldığını ilan ettiği siparişerle ilan etsin işte o zaman görün bakalım kar da 2 misli fark varken piyasa değerinde 12 misli fark olacakmı...
piyasa satış ve karlılığın devam ettiğini görürse spekmiş patronmuş dinlemez alır götürür... piyasadan büyük kimse yoktur... piyasa ile inatlaşacak kadar salak spekte yoktur çünkü salak adamda o kadar para zaten olmaz parası olan adamda o zeka vardır... yani hisseye uzun vadeli bakarsak kilit nokta bakın satışların artması demiyorum, böyle devam etmesi diyorum... son çeyrekteki karlılık ve ciro devam etsin otokar ile arasında ki bire onikilik fark azalır... ciddi azalır...
haaa şirketin satışları düşer karlılığı düşer bu karlılığı devam etmezse elbette piyasa o zaman işte ona göre fiyatlar... o yüzden bakılması gereken yer ihracat satışları ve savunma sanayi ihracatı... orası sağlam oldukça ben fiyat düşüşünden korkmam... misal örnek veriyorum boğazda yalı almışım 5 milyona yanımdaki yalı sıkışmış 3 milyona satıyor diye üzülmem param var ise giden onu da alırım.. ekonomi kötü diye diğeri de sıkışmış 2 milyona satıyor onun da yalısını alırım... yeter ki benim boğaz da yalım olsun günü gelince ekonomi düzelince herkes koşar yalıların peşinden... bu da o misal satış karlılık devam ettikçe fiyat düşüşleri benim için sevinç sebebi olur ama satış karlılık bozulursa da bye bye...
kısa vadeli vur kaçyapmak isteyenlerin derdine bu analiz derman olmaz... onlar vur kaç yapayım derken genelde vurulur kaçılır... ben iki yıllık perspektif ile konuşuyorum... önümüdeki 6-9 ayda şirket rengni belli edecek bence... yukarımı aşağımı göreceğiz...
https://twitter.com/IsmailDemirSSB/s...266560000?s=20
@TUSAS_TR
'nin ANKA-S İHA’ları, BMC’nin Kirpi ve
@nurolmakina
’nın Ejder Yalçın zırhlı araçları,
@KatmercilerAS
’nin tanker ve tank taşıyıcı gibi çeşitli araçları,
@aselsan
'ın elektro-optik sistemleri Tunus güvenlik güçlerinin hizmetinde olacak.
Sadece tanker almaları can sıkıcı olmuş. İhracatın can sıkıcısı olmaz evet sonuçta satış ama bizde Kirpi ve Ejder muadili Hızır varken onları alıp Hızırı almamaları ve sadece tanker ve bazı ekipmanlar alması sanki ayıp olmasın sizde bu işi yapıyorsunuz bizim partidensiniz sizin de 3-5 bir şeyinizi satalım demek gibi olmuş...
ama satış satıştır... Hızır gibi değildir, referans değildir, o derece karlı değildir, ama cirodur dolar satışıdır iyidir... KAP göndersinler görürüz ne kadarlık satışmış..
Bu 150 milyonun 80 milyonu anka idi zaten .. tamamen sallamasyon şahsi tahminim bize düşen 5-6 milyon dolarlık bir şeydir herhalde muhtemelen... KAP gelsin öğreniriz...
Habere verdiği tepkiye bakılırsa cacık YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katmerin üzerinde ölü toprağı var. Sağlam dua edelim de ya tam gömülsün ya da dirilme emareleri görülsün [emoji848]
Söyleyecek çok şey var ama yutkunuyoruz. Hissede rezillik akıyor diyelim bu kadarı yeter
Birazdan trase düz çizecek gibi rahmetlinin
Trase düz, Allah gani gani rahmet eylesin YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Otkarla benzer iş yapmıyor mu? Derdi ne ola ki bunun
Uçan endekste eksi kapatması diye dua eder hale geldik. Ha senin gibi....
Bi otkara bir de kendine bak. Kalıbına t....
Hissenin tavanı 3.15, orayı görünce gevşemeye başlıyor
Eşeğin beklentisi!
Çayırlıkta otlayan boz eşek de bir şeyler bekliyormuş ama o kadar sıska ve çelimsizmiş ki… Diğer eşek ona acıyarak sormuş:
“Nedir bu halin böyle arkadaş? Zayıflıktan kemiklerin çıkmış! Sahibin seni hiç beslemiyor mu?â€
Sıska ve bakımsız olan eşek dert yanmış:
“Benim çalıştığım çiftliğin patronu çok cimri. Bana dünyanın işini yaptırıyor ama bir avuç fazla yem vermek işine gelmiyor. Kaderim bu!â€
Öteki eşek kızmış:
“Mademki sahibin hakkını vermiyor, sen de kaç git buradan. Zaten bağlı bile değilsin. Kimse izini bulamaz. Sen eşek olduktan sonra herkes semer vurur. Sahi neden kaçmıyorsun?â€
“Bir beklentim var, onun için kaçmıyorum†diye cevap vermiş sıska eşek…
Aradan birkaç ay geçmiş. İki eşek yine çayırda karşılaşmış. “Beklentim var†diyen eşek yine çok zayıf ve çelimsizdir.
Öteki eşek tekrar “Kaçıp gitsene be eşek kardeşâ€¦ Çekme bu cimri patronun kahrını…†deyince cılız eşek yine “Bir beklentim var†demiş.
Beriki “Ne beklentin olabilir be?†diye bağırınca cılız eşek ağzından baklayı çıkarıp, beklentisini açıklamış:
“Bizim patronun dünya güzeli bir karısı var. Fakat nedense hiç geçinemiyor, hemen her gün kavga ediyorlar. Geçenlerde yine müthiş bir kavga yaptılar. Bizim patron o kadar kızdı ki, bir ara ‘Ulan kadın, bir daha beni kızdırırsan, yemin ediyorum ki seni şu gördüğün eşeğe vereceğim!†diye bağırdı. İşte umudum ve beklentim bu!â€
Şerefliler ne yapıp edip eksiye dönmeyi başarıyor[emoji122][emoji122][emoji122]
https://twitter.com/SavunmaSanayii/s...157794817?s=20
Videodaki İka ve kıraç katmercilerin....
Tsk bmc den ve nurolda zirhli tasiyici alıyor katmerden hızır almıyor. Hızır alsa şirket uçar , neden almiyor onu irdelemek lazim
Yakında hustat geçinen tipler hisseyi hareketlendirir. Endekse bir şey olmazsa tabi. not ytd
https://i.hizliresim.com/06hmCh.jpg
bir tepki ver bekliyorum
stop loss : 3
Patladi patlayacak grafik oyle diyor...3.40 lara dogru bir hareket olabilir...ytd
Adam emek vermiş çalışmış finansal rasyolarla örneklemiş bunu takdir eden mahalleli olarak aşık olduğumuz kızın fingirdek olması taliplilerini ilgilendirir
brüt kar demek = ciro-satılan maliyeti demektir....ciroyu biliyoruz...
satılan malın maliyeti
--Direkte ilk madede ve malzeme kullanımı???
--Direkt işçilik????
--genel üretim giderleri???
--stok değişimi???
ayni sektörde biri yüzde 15-25 brüt kar elde ediyorsa diğeri yüzde 60 ediyor ise...bu işt bir kurt yeniği olması lazım...
--peçenin altında ne var???...
--teknoloji üretimi olmadan bu kadar yüksek kar marjı olmaz...hele yan sanayide
Bugün epey yoğurdular bakalım fırına ne zaman verecekler
Bu hacim devam ederse yıldız pazara geçebilir
Bilançolar rotayı belirleyecek
Herkese sabır sağlık ve bol kazançlar
Günlerdir ralli yaptığı için vitesi geri bastı. Bu ve türevi şirket hisselerinin mentalite si hep bana hep bana
yılbaşında 3.85 ten işlem görüyormuş 1 yıl sonra 3.15 den işlem görüyor. bu hisse zarar mı yazdı son bir yılda borsa yukselirken yoksa temettü mü verdi
Yani yatırımcı olarak katmr hissesine yatırım maksatlı paramı koysam ve 1 yıl sonra baksam zarardayım. Maalesef yatırım değil vurkaç hissesi modunda hareketleri var. YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Otlar nere bu nere. Aldığımıza pişman etti pezolar
Bu hisse birtek bedelli yapacaksa yükseliyor ama bedelli sonrası acısını fazlasıyla çıkarıyor.Tuhaf ama gerçek.
Yatırımcı hissesi değil yatırımcı sömürme hissesi. Ufaktan rüzgar estiğinde en önde debelenmeye başlıyor YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunun olmaması için sürdürülebilir karlılık ve istikrarlı büyüme şart.Yapılan işler bilançoya karlılık olarak yansımıyorsa bir anlamı olmuyor.Bu sene son çeyrek bilançosu belki ipucu verir.2021 yılı için de yapılan anlaşmaların teslimatları olacaktı.Bu kadar ses getiren haberden sonra iyiye gidiş beklemek herkesin hakkıdır.Hayırlısı diyip sabretmek gerekecek.
Kırk yılın başı yükseldi, umarım dün aldıklarını bugün fazlasıyla vermez
Valla dünkü alım iştahına bir de bugün kü satım iştahına bak. Yatırım değil babaların vurkaç hissesi YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün 1800 alan bank of amerika bugün aynı oranda satmış. Bari 2-3 gün satmasaydın kereste
Umarım haftaya kusmaya devam etmez
Artık günlerce böyle cacık hareketler devam eder
1-2 güne 3 lere dayanır yine. Balondan hızlı sönüyor kerata
1 gün çıkar 10 gün düşer artık
Şerefli hisse 3.30 lardan satmadığımıza pişman etti. Çok primli hisseler gibi en önde düşüyor......