Gayrimenkul sektörünün kralının sektörün en düşük piyasa değerinde sürünmesi, kalktıktan sonra buralarda sürtmesi saçmalık.
Printable View
Gayrimenkul sektörünün kralının sektörün en düşük piyasa değerinde sürünmesi, kalktıktan sonra buralarda sürtmesi saçmalık.
Daha yolun başındayken ayak oyunlarına ne gerk var ? çiz giT işte, ne o öyle dilenci misali alışlar.
dön artık gap'ı da kapattın.
kapanışta 1.5 milyon mal verdiler, aort 2.34 üzeri kapanış bekliyordum yapmadı adi herif.
yok bu işin mantığı.
Bana gore Sürprizleri olan bir hisse aslında. Yapısı sağlam. Yaptığı işleri iyi yapan bir firma. Ucuz. Şimdiye kadar olan çıkışı da güzel oldu. Ama hala piyasaya göre ucuz bence. Bakalım bugün nasıl hareket yapacak. Öğlene kadar aşağı basıp öğleden sonra roket mi yaptıracak acaba.😁😁. Şimdilik sindirme ve baskı, kâr satışı yaptırıyor gibi sanki. Sonra bakalım ne olacak......????
Merakla izliyorum
dipten dönen hisseler 1 hafta 10 gün tavan gidiyor, nerede bunun iyi çıkışı.
030 pd/dd de altında sürünüyor.
karsız gayrimenkuller 0.70 ler de tavan çekiyorlar
Hadi artık kaldırma zamanı gelmiş olması 95000 i geçti hadiii
hiç bir şey olmamış gibi endeks 95k.
bu da 0.30 defter değeri altında sürünebiliyor.
bilançosunda zarar yazmış olsa anlayacağım da..............
yok mu şöyle kallavi küfür edebilecek bir ortağımız?
Anlaşılan bugün bankalara ve bazı hisseler e alım yapılmış yüklü şekilde. Yüklü olması bence olumlu bir havanın sürdüğünü gösteriyor. Bizim bu hisse ise kaç gündür yükselmesinin baskı ve kâr satışlarını yaptı sanırım. Ancak haftaya jübile yapabilir bize. Özellikle bunu açılışta yaparsa şaşırmam doğrusu. Hayırlısı bakalım. Yinede değerinin neredeyse 1/4 ünden işlem gören bir hisse sahibiyiz. Iyi yönünden bakmak lazım. Herkese hayırlı bir hafta sonu dilerim. Haftaya biraz daha şenlikli olabilir gibime geliyor bu sinerjiyi haftaya bıraktığı ortada bence
QNBFL yıllık cirosu 500 milyon tl, piyasa değeri 13.5 milyar tl, yıllık cironun 27 katı kadar bir PD'ye sahip, hissesi 115 tl den kapandı bugün, bir ara 239 tl yi görmüştü ve PD 27 milyar tl ye çıkmıştı yani yıllık cironun 54 katına, F/K rasyosu o zaman 300 (üç yüz) gibiydi, borsada mantık arayanlar boşuna arıyorlar
alıntıdır
Hocam sormayın vallahi, bizde de kafa kalmadı. Insan ne yapacağını şaşırıyor bazen. Haklısınız. Dün dışarı çıktım filmlerdeki gibi sessizlik bürümüş sokakları, hayret, insan hayatında göremeyeceği şeyler yaşıyor. Siz söylemeseniz ben hala Cumartesi bilecektim bu günü. Takvime baktım Cuma diyor. Kafa kalmamış doğrusu. Neyse
Bugün için yorum yapayım kendimce
Bugün güzel şey olabilir bu(Trgyo) hisse için. Sanki 7 nisan dan bu yana bir yataya bağlama olayı oluşuyor gibi görünüyor. Bu sıkışma artı olarak yansıma yapar diye düşünüyorum. Dunku cikistan nasibini alamadıysa bugün alma ihtimali bence yüksek. Heleki ilk yarim saat i merak ediyorum. Dünkü pozitif güçlü hava diğer hisselerde de hissedilecektir bugün.
Piyasamız genel olarak bugün ki islemlerde biraz aşağı biraz yukarı ama pozitif bir hava şeklinde olabilir bence
Bizim hisse bugün bana göre show yapması lazım bize😁😁.
Dünya piyasalarındaki pozitif hava kısa vadede şimdilik olumlu devam ediyor görünüyor bence
AB yeni ekonomik pakette anlaştılar , bu çok iyi
ABD fed 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketi muhtemelen onaylanacak.
Zaten dün de pozitif hava devam etmiş ABD piyasaları nda.
Ama piyasalar çok karışık dikkat edin derim. Her an herşey hızlı şekilde oluyor. Terste kalmamaya çalışın. Çok dikkatli takip edin piyasaları. Aşı ile ilgili cikan olumlu haberler de hergün piyasaya yeni umut ışığı veriyor. Umarım yakında çok daha güzel haberler görürüz. Ama şunu söylemek istiyorum, ben hayatımda , ne Avrupa da ne de Amerika piyasalarında bu kadar büyük teşvikler görmedim hiç. Gerçek ten piyasalar için ne gerekiyor ise yapıyorlar gibi geliyor bana. Umarım yakinda piyasalar in hepsi toparlamaya başlar. Kalin sağlıcakla
Bol şans.
Tavsiye içermez
Kendı düşüncelerimdir
Bazi hisseler bilerek şişiriliyor üstad. Yada içerden sağlam bilgi var ve şirket çok büyük bir işe girmiş olabilir bunu haber alan büyük yatırımcılar şişirebilir hisseyi. Belli olmaz. Bu tarz hisselerden hep uzak dururum. Yükseltip birden kucağa bırakma yapabilir ler. Açıkçası hiç bakmıyorum o hisselere. Bana göre tuzak ihtimali yüksek oluyor. Dikkat edin sizde.
Saygılar
Hisse sıkışma yaşıyor spek efendi. Duyurulur. Patlat gitsin rahatlasın hisse artık. Patlarsa 2,41-2,57 arası hedef gibi görünüyor sanırım. Seni bekliyoruz. Vaktimiz çok. Hareketi başlat ki hisseye bereket gelsin. Piyasa şenlen sin biraz.😁
Tavsiye içermez kendi düşüncelerimdir
Bu hisseyi olurda satıp gidersem blcyt'yi 1.40 larda verdiğim gibi bir şey yapmış olacağım.
Spek efendi dediğime geldin. Hisse 2,26-2,28 arasında sıkıştı kaldı. Bakalım ne yapacaksın
Hocam dediğinize katılıyorum. GYO sektörleri düşük faiz ortamında iyi iş çıkartırlar. Heleki Istanbul da yer kalmadi fazla, arsalar, daireler hergun prim yapıyorlar. Kişi sayısı fazla ve arsalara azaldı iyice. Ayrica bu şirket in yaptığı projeler çok güzel ve ben şahsen beğeniyorum yaptığı işleri. Profesyonel iş tarzında çalışıyorlar bana göre. Inşaat sektörü nün önü açık şuan. Ayrica en düşük pd dd ile GYO şirketleri icinde neredeyse en ucuzu konumunda. Şahsen benim şuan pek kaygım yok. Ancak dediğim gibi ağır abi rolünde ilerliyor bu hisse. Tavsiye içermez kendi düşüncelerimdir
Hocam ekonomistler Türkiye de yatırımı tavsiye etmeye başladılar zaten. Yabancı takas oranları da düşük kalmış. Ayrica vix endeksi de biraz düştü, Türkiye cds ler biraz gevşedi. Dun güçlü işlemler ve işlem hacmi bunları teyit ediyor gibi. Piyasalar için merkez bankaları da elinden geleni yapıyorlar bence. Tek şey aşı bulunması ve seri üretim ile bunun piyasaya verilmesi . Zaten aşı bulduk haberleri hergün medyada duyuyorum ama ne kadar doğru bilmiyorum ancak, yakın olduğunu düşünüyorum nedense.
Bu hisse artık kalkmalı bence. Beklemeye devam
Tavsiye içermez
mehmet bey
''dünya da mekan, ahirette iman''
her enstrünmanda kazanılan paranın gideceği yer sonunda gayrimenkul
bence de sıkıntı yok da
şu deyime katılmıyorum '' sadece zaman kaybederiz' derler ya
e daha ne kaybedeceksin ki, geçmişi hangi parayla satın alabiliriz ?
endeks 100 k. ya dayandı
dünya da memleket de hiç bir sıkıntı yok
rüyadayız
yada
halüsinasyon görüyoruz.
bizim uyuz da yatıyor bakalım ne kadar yatacak.
Haklı olabilirsiniz.
Bu arada tahta yapıcısı acayip inatçı görünüyor. Açıklanan raporlarda inşaat sektörü istihdam olarak az etkilenen sektörler arasında denilmiş bazı haberlerde.
Ayrica ABD. Merkez bankasi FED in hazırladığı 2,3 tirilyon dolarlık tesvik paketi çok iyi karşılanmış galiba. Boga piyasasi başladı ve devam edecek gibisinden soylemler var, ayrica zararlar şirketler icin o kadar fazla olmayabilir seklinde haberler çıkmaya başladı.
Bizim inatçı spek napiyor acaba. ?? Son 1 saate girdi bakam
Tahtadaki spek böyle istediği için hocam. O istediği zaman yükseltir, muhtemelen şuanda hisseye baskı yaparak hisse topluyor dur. Haftaya bakacaz artık
Bir ekonomist uzmanın açıklamalarını dinlemiştim. Borsanın 20 günlük ortalamaların üzerine çıktıktan sonra 50 gunluk ortalamalar olan 100000 lere kadar çıkabileceğini söylüyordu. Şuan bu gerçekleşiyor gibi görünüyor. 20 günlük ortalamanın üstüne çıktığını söylediler. Sanırım bunlar tepki bazında. Yinede dikkatli olmak gerekir şu ortamda. Bu hafta sonuna kadar bu tepki hareketi tamamlanabilir. Sonraki hafta kâr satışları olabilir gibime geliyor bana göre.
Bakalım şuan en ucuz pd dd ye sahip, güzel bir f/k, iyi geçen 3 aylık bir bilanço ihtimalinin yüksek oluşu, ayrica şu ortamda en düşük işssizlik inşaat sektöründe görülmesi, (yani GYO sektörü bu ortamda fazla etkilenmedi) vede bu GYO şirketine nasıl yansıyacak bakalım bu hafta.
Genel olarak dünya piyasaları da sakin. Aşı bulundu şeklinde haberler de veriliyor ama tam net birşey yok gibi bu konuda.
Merkez bankalarinin Teşvikleri de dünya piyasalarini baya moral ve motive etti. Bakalım bu hafta nasıl olur
Tavsiye içermez kendi düşüncelerimdir
Arkadaş napiyorlar bu hisseye anlayamadım. Borsa son bir haftada ortalama %3 civarında
cıkis yapmış. Çoğu hisse yukari bazli cıkmış. Bazi cok düşmüş hisseler %15 -20 civari çıkmış, ozellikle Havacılık sektörü, ama trgyo cok dusen hisseler içinde, ayrica en ucuz hisseler içinde kelepir denecek fiyatlamalarda, ama ne hikmetse bu çıkışta kendini gösteremedi. Yerinde saydı böyle bir hisse. Sektörel olarak geçtiğimiz ay kıyaslamalara göre geçen yıla göre %8 artış denilmiş inşaat için. Bu şu ortamı düşününce iyi bir artış sayılabilir, çünkü şu ortamda bırakın artmayı , küçülen sektörler bile var. Bence iyi ama maalesef tahta sahibi buraya çaktı adeta bu hisseyi. Fazla sürdü bence. Aşağıya gitmiyor, yukarıya gitmiyor kaldı burada. Tahtacı kardeş azıcık hareket ver bari hisseye milletin biraz yüzü gülsün yahuuuu. Diğer hisse sahiplerinin çoğu nün yüzü gülüyor bak. Biraz yukselt bak o zaman sende sevinirsin
bu kademelerle bgun yükseliş hayal olur her kademeye set koymuş satışa 300 er bin lot lar koymuş 10 kadeeme yukarıya doğru yazık pd 4 te birinden işlem görüyor hala da yerinde sürünüyor şu andekste ytd
endeks bugun % 10 yapsa bile 2.3 u kıramaz bu torunlar bogazına dursun ulan spek adiisi
7 nisan dan bu yana bu hisse sıkışmaya başladı. Bunun tahta yapıcısı yapmaz ise başkası yapar😁. Böyle gitmez bu arkadaş. 2.25-2.32 arasında sıkıştı kaldı bu yahuu. Normalde aşağı yada yukarı oynaması lazımdı. Daha fazla gitmez böyle. Başka bir trader gelir el atar bu işe yakinda😁
Hayırlısı bakalım. Tavsiye içermez kendi düşüncelerimdir
hissenin gözü aşagıdaa allah belanı versin torunlarrr