Hatice degil netice önemli 2,07 fiyat 2,16 kaç defa denedi ....sonuç?
Printable View
Hatice degil netice önemli 2,07 fiyat 2,16 kaç defa denedi ....sonuç?
Sayın Nabız ben herhangi bir idaada bulunmuyorum. Söylemek istediğim bugün iyi olan, yarın kötü; kötü olanda iyi olabilir. İyi geceler dilerim.
https://www.bloomberght.com/sermaye-...eciyor-2234029
Yatırımcıyı koruyan hiç bir kurum yokken, dolandırıcılar herşeyi kılıfına uydururken, borsa tarihi batık, tahtası kapanmış şirketlerle doluyken, yatırımcı sayısı zor artar.
Ben bu haberi az önce gördüm 24 Eylülde göndermiş şirket!
Peki şirkete sormaz mı diyelim dava açtınız adamlar 4 Temmuz’da 2.66 dan almışlar 11 Temmuz’da söylenti çıkarana dava açtınız tarihte kağıt olmuş 2.17 şu an kağıt 2.07:)Sevgili Deras yönetimi sorunu başka yerde aramamak laZım halka arzdan alan gariban ky zaten malı sattı sorun Meksanın ve diğerlerinin yağmur gibi satışıydı
ORJINAL LINK: HTTPS://WWW.KAP.ORG.TR/Bildirim/788555
DOSYALAR:
OZEL DURUM ACIKLAMASI (GENEL) 2019-09-24
DIL SECIMI
DIL SECIMI
TURKCE
INGILIZCE
YAPILAN ACIKLAMA GUNCELLEME MI? EVET (YES)
YAPILAN ACIKLAMA DUZELTME MI? HAYIR (NO)
KONUYA ILISKIN DAHA ONCE YAPILAN ACIKLAMANIN TARIHI 11.07.2019
YAPILAN ACIKLAMA ERTELENMIS BIR ACIKLAMA MI? HAYIR (NO)
BILDIRIM ICERIGI
ACIKLAMALAR
ACIKLAMA
SIRKETIMIZIN HALKA ARZININ TAMAMLANMASINA MUTEAKIP, BAZI INTERNET SITELERINDE VE SOSYAL MEDYADA MESNETSIZ, DELILSIZ, DEDIKODU NITELIGI TASIYAN BIR TAKIM HABERLER CIKMISTI. SIRKETIMIZ 11.07.2019 TARIHINDE BU HABELER ILE ILGILI YARGI YOLUNA BASVURACAGINI ACIKLAMISTI. SOZ KONUSU INTERNET SITESI ILE ILGILI BASVURUMUZ T.C.BAKIRKOY 5.SULH CEZA HAKIMLIGI TARAFINDAN ````TOPLUMUN BILGI EDINME, BASININ HABER VERME HAKKI KAPSAMINDA KALDIGI```` GEREKCESI ILE 5651 SAYILI YASANIN 9.MADDESINDEKI SARTLARIN OLUSMADIGI SONUCUNA VARILMIS OLUP, REDDEDILMISTIR.
OTE YANDAN SOSYAL MEDYA KULLANICILARI ILE ILGILI OLARAK, 2019/68021 SAYI ILE ISTANBUL IL EMNIYET GUVENLIK SUBEYE SAVCILIK TARAFINDAN, KISILERIN TESPITI MUZEKKERESI YAZILMIS OLUP, CEVAP BEKLENMEKTEDIR.
KAMUOYUNUN VE YATIRIMCILARIN BILGISINE SUNARIZ.
SAYGILARIMIZLA,
Ha bu arada şirket çok şanssızmış!
Bu haberi 24 Eylülde gönderdi maalesef birkaç gün sonra İstanbul Silivri 5.9 depremi oldu.
Derlüks Deri, aktifinde bulunan 49 adet yatırım amaçlı gayrimenkulden, fiyatı olgunlaşanların satılmasına karar verdi
25.09.2019 Çarşamba 06:27
Derlüks Deri, aktifinde bulunan 49 adet yatırım amaçlı
gayrimenkulden, fiyatı olgunlaşanların satılmasına karar verdi.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"Şirketimiz Yönetim Kurulu bugün (24.09.2019) şirket merkezinde
toplanarak aktiflerinde bulunan yatırım amaçlı gayrimenkuller ile
ilgili çeşitli kararlar almıştır.
Özet olarak, faizlerin düşmesi ile birlikte hareketlenen emlak
piyasasından yararlanmak amacıyla, aktifinde bulunan Lider
Gayrimenkul Değerleme A.Ş'nin yaptığı tespitlere göre 18.744.000 TL,
şirket tarafından yapılan son piyasa araştırmasına göre 24.230.000 TL
toplam değeri olan 49 adet yatırım amaçlı gayrimenkulden, fiyatı
olgunlaşanların satılması, elde edilecek olan gelirle potansiyel vaad
eden yeni yatırım amaçlı gayrimenkullerin alınması, operasyonel yeni
yatırımların yapılması, enerji, gıda, hammade üretimi vb.iş
olanaklarının ikamesi ve finanansal borç kapatılası planmaktadır. "
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/788557
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
Haber doğru demekki, Düzeltme ya da tekzip kararı bile çıkarttıramadılar. Suçluyu bulmak istiyorlarsa meksa yatırımı arasınlar benim hissem niye düştü diye sorsunlar, bizi de aydınlatsınlar.
Bunların yapacağı yatırımlar
Enerji sektörü: Tüpçü dükkanı açma
Gıda: Limonata işi
Hammadde: 40-50 koyun alma
Gayrımenkul:Umumi tuvalet alma
Uçarız artık kim tutar bizi.
İronidir yatırım tavsiyesi içermez.
Şirkete haksızlık etmeyelim ekmeğini yiyemedik ama en azından vizyonlarını gördük!Suçlu olan halka arzda alan mı yoksa halka arz öncesi pembe tablo çizip kyyi yanıltan mı?Asıl bunu araştırmak lazım!Eğer onu belirlerlerse gözünde 10 lira olmuş kadar primli sayar helalleşirim!En azından yeni halka arzlarda millet uyanır katakulliye gelmez
Satılacak tek bir yer olsa beklenti satın alınırdı simdi hangi ne zaman satılacak belki biri satılacak bir tavan. Sonra iki taban olacak bekle bir sonra ki satış haberini ayrıca degerli para babalarımız bu beklentiyi haberi bilmiyorlar mı ki hisse fiyatlamıyor hayırlısı olsun
Halka arzda alan insanda hiçbir suç olmaz. Korunması gereken saygı duyulması gereken insanlardır. Piyasada geçmişi olmayan bir hissede insanlar bilançoya, şirketin gelecek potansiyeline bakarlar. Ben cahil bir insanım hiç bir şeye bakmadım, Tesadüfen bunları gördüm pay değerimiz 3.61 dediler gerçekten çok ucuzuz dediler, aldım. Ama şimdi herkes bu hisseyi aldığım için beni suçlar, bu 3.61 diyenlerin yakasına kimse yapışmaz.
3.61 fiyatı biz söylemiyoruz Meksa yatırım fiyat tespit raporu hazırladı, 19 aracı kurum bunu onayladı diyorlar. Meksa şirketi borçsuz gibi hesaplıyor fiyatı buluyor aracı kurumlara gönderiyor, aracı kurumlarda dört işlemi kontrol ediyor sonuç doğru diyor. Yatırımcıyı koruyan herhangi bir mekanizma olmadığı için itiraz eden olmuyor.
İzocam da son 10 yılın en dip fiyatında kottan çıkmak için başvuruda bulundu başvurusu kabul edildi. Halka arz olsaydı 50 tl den olurdu çıkış fiyatı 20.12.
Lanet olsun bu düzene gülüp geçiyorum artık.
hisseyi götürecek büyük olmazsa ancak böyle günlükçülerin açıkçıları oyuncağı olur.
Patron cimrisi speklere komisyon ödemek istemiyor. Bu şirket tek bir adamın şirketi, patron hissesi. Speklerin yüksek komisyon talebini reddetmesini mantıklı karşılarım, ama artık hisseye el atması lazım. Şirkete alınan yatırım ilişkisi uzmanının bu hissenin tahta yapıcısı olacağını düşünüyorum.
Şahsi fikrimdir yatırım tavsiyesi değildir.
şimdilik bir halt olacağı yok..ytd
Gömmeli teras, kapanışa doğru ne yapar acaba başladığı yere geri gelirmi. Meksa global, gedik, deniz defolun gidin bu hisseden.
yukardaki tabloya göre halka arzdan ne kadar gelir elde ettikleri ve borç ödemeleri azıyor.yalnız burada aracı krum meksanın 1.862.000 tl para almış bu halka arzdan buda yaklaşık 700 bin lot bedava mal demek...ytd
borsadan çıkmak istese çıkabilir mi bu şirket
Hisselerin yüzde 95 ine sahip olması lazım. Çıkamaz.
214 de 1000 tane satış yazdım speğe büyük geldi....212 ye kadar verdi...daha büyüğünü görseydi acaba ne yapardı onu merak ettim...ytd
150 bin lotu niye aldılar o zaman 214 den....ben yazdığımda 213 214 idi.....vermek istesem 213 e verirdim demem o ki pasife satış yazdınmı işlerine gelmezse almıyorlar...ytd
deras 2,20'lerdeyken aynı fiyatlarda olan ecilc şu anda 3,13 yakarak tam 1 tl fark koydu , sabıra devam...
Adamlar hala 2,10 üstünde vermeye çalışıyorlar. Değişik bir yaklaşım. Acaba hisse yenimi halka arz ediliyor diye insanın içinden geçmiyor değil.
2.15teki 146 bin klkrsa belki iş yapar
Bugün niye aldıkları belli oldu iştiraki boran dağıtımı ltd şti den anonim şirkete donustureceklermis.yarin sağlayanlara verirler artık.cunku bugün artı kapattı yarın ekşi kapatmazsa ayıp eder papaz hergun pilav yemez spek efendi.....ytd
Bu boranı halka arzda ederler. Zarardayız moralimiz bozuk ama, patron hızlı biri, bir sasa bir formet olabiliriz. Gedik kaç gündür mal topluyor 3-5 kademe yukardan verirse ordaki hesabımı kapatırım. YTD.
bu boranı derasın hissesindede yaşatmaları lazım artık halka arzda alan tsunamide kayboldu
Boran meşrubatın dağıtım yaptığı bölgelerde 1 milyon 700 bin kişi yaşıyor. Bir kişiye yılda 5 kazuz satsa 8 milyon 500 bin kazuz eder. Kazuz başına 5 kuruş kazansa 425 bin tl eder. Hisse başı 2 kuruş kâr demek yüzde 35 temettü verse sen de 0.5 kuruş 1000 lotta 5 tl eder onunlada 5 tane kazuz alırım. YTD.
Kazuz=Gazoz
Hisse için en hayırlısı zannederim aktifinde bulunan dairelerin satılması olucak tabi kide satabilirse. hem gelir elde edilecek hemde faiz döngüsünden kurtulacak şirket. 36 ya yakın daire var. 10 milyona bile verseler hepsini sistemie taze para sokmaları demektir.24+10:34 milyon borcun bir anda kapatmaları demektir. bu dağıtım şirketi de durumu baya iyi gözüküyor. tuborg'un en büyük erikli nestleninde türkiye çapında en büyük 3, bayisi olarak vermişler. esasında bu sermaye yapısına göre fena gözükmüyor. Fenada kar etmiyor şirket. dolar borçlarını azaltacağı için karlılığı sermaye kadar getirmesi muhtemel. Tabi buna portföyündeki dairelerden kurtularak dahada katkıda bulunacaktır. Esasında enseyi karartmaya gerek yok hisse düzgün AMA bu fiyatlara herzaman yansıyacak diye birşey değil. Borçlar azaldıkça güçlü dolar şirketin hanesine artı yazacaktır. faizlerin düşmesi hem finansman giderini hemde portföyde bulunan dairelerin elden çıkarılmasını kolaylaştıracaktır. zamanlama güzel adımlar güzel ama fiyat performans kötü. oda yerde kalmaz mtlaka fiyatına gelir. Ama yarın ama bilançolardan sonra.
2019 6 aylıkta 15,5 civarı banka borcu 24 milyon civarında kısa vadeli yükümlülükler gözüküyor. yani daireleri değerinde satabilirse bu yılın sonuna borçsuz girer. Tabikide ticari alacak kısmında bekliyen 34 milyon + yazar tahsil edildikçe.