Bu hisse bu kadar mı sahipsizmiş... kimse yok..
Çok ilginç
Printable View
Teşekkürler Tutunmak_01 ...
bir kişi cevap verdi, demek ki sahipsiz...
Bence bu avantaj, küçük yatırımcı yoksa hisse daha iyi gidiyor, çünkü küçük yatırımcıyı uzak tutmak istiyorlar ki kendileri kazansın... doğru hissedeyim.
nokta
arkadaşlar megap bedelsiz açıkladımı bilgisi olan bir kardeş yazarsa teşekkür ederim%43 gibi sanki okudum bı yerde
hatta 43,67 olarak verdi
Hissede bilgi paylaşımı açısından canlı bir insan yok herhalde.
Şirketi ve yatırımlarını uzaktan takip ediyoruz şimdilik, normalde takip ettiğim şirketlerin bölümlerine pek yazmam ama sorulmuş yazalım o halde, mühim olan hissenin forumda sahipsiz olmamasından ziyade tahtada sahipsiz olmaması, şirket böyle büyüdükçe illa ki tepki verecektir elbette.
aynen. sermayesi düşük, yatırımları hız kesmeden devam ediyor. sermayesiyle beraber piyasa değeri de büyüyecek, umuyorum ki bizler de faydalanacağız.
ben megap'ı bebek bir sasa olara goruyorum :) haşa sasa gibi olması mümkün değil şuan orta-uzun vadede vizyon olarak. fakat sasa'nın bugünkü piyasa değerinin 10'da birine gelmesi demek, hisse mizin 10 katı artması demek.
Bu hisse de bilgi paylaşımı neden yok. Kimsesiz bir hisse görünümünde.
Şirketimiz Dünya genelinde Pandemi ilan edilmesi ile birlikte ürün özelleştirmesi yaparak üretip satmakta olduğu %100 Pamuk Antibakteriel kumaş için Perfeks Tekstil Gıda İnş. San.ve Tic. Ltd. Şti. ile toplamda vergiler dahil 57.024.000 TL tutarında ve 120 iş günü içerisinde teslimi gerçekleşecek olan yeni bir satış sözleşmesi imzalamıştır.
6 aydır bu fiyatlarda dolasıyor, sanki bu haber biliniyordu da çok çıkmıştı beklenti bitti satış farz oldu zihniyeti yanlış. Son günlerde iyi bir çıkış yapar da beklenti biter kar realizasyonu yapar, bunu kabul edebiliriz. Bugünkü hareket hiç yakışmadı ve etik değil.
Bugün itibariyle ortak olduk bakalım, yatırımlar üst düzey ve dün gelen haberle de gözüküyor ki potansiyeli çok yüksek. Eda hanım şirketi aldığında 10-20milyon TL yıllık ciro vardı. Şimdi tek bir işten 4 ayda 50milyon TL ciro geliyor. Kapasite daha da yükselecek ve ciro katlanarak artmaya devam edecek umarım.
Bugün hisse tavan yapsa kimse şaşırmazdı -5 yapması ilginç ama benim gibi alım peşinde olanlara yaradı.
Felaket satış baskısı var anapazar-altpazar hisselerinde...8 tl'den bu 6 sınırına inmiş,yabancılar bulduğunu satıyor,üstelik endex fazla düşmediği halde çoğu hisseler taban serisi yaşıyor,bundan kötüsü olanlar var 4-5-8 olan hisselerin çoğu 3/1 fiatına indi,yakalanmayan ben bile yakalandım,üstelik %50 stoplossda fayda etmedi,demekki tam stoploss çekmem lazımmış,durum felaket,birde buna borsa çöküşü ekenirse zaten korkum bu yöndeydi durum çok kötü olabilir,mecbur elimdeki %50 azaltılmış hisselerlen yola devam edeceğiz,şu anda düşündüğüm bu,borsada yatmam,ama yakalandığında mecbursun,zaten maliyet düşürmeyi bıraktım...ytd.
Bu hissede neler oluyor. Hisse; yatırım yapıyor, büyüyor, cirosunu artırıyor, karını artırıyor. Beklentisi var. Düşüşte işlemsiz önde gidiyor. Neden ky lerin elinden malları toplamak için mi acaba?????????
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BAKAB.E, DZGYO.E, MEGAP.E, NUGYO.E, ODAS.E, OZBAL.E ve VAKKO.E paylarında 22/04/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 06/05/2021 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.
1 aydır tek bir mesaj bile atılmamış topikte :D
şişşşşşt, büyüyü bozma :)
Uzun zamandır hissedarı olduğum hisse ile ilgili bir paylaşım yapmak istedim paydaşların işine yarar umarım;
İyi yönleri(daha kolay görürüz çünkü hissedarız)
Eda hanım ile şirket satışları çok değişti, Yıllık 350 milyon civarı cirosu var. tekstil firması oldu. Vergi, çalışan SGK indirimleri, gelir vergisi indirimi ve yatırımın yarısının hibe olması için 6. Bölge olan Adıyaman Besniye şirketi Aralık ayında taşıdı... bu hareket ile ciddi bir maliyet azalması sağlayacaktır.
Boyahane yatırımı başladı. 85-90milyon civar olan yatırımın 45 milyonu hibe olarak verilecek. Vergi ve kredide ki faiz indirimi de cabası. Boyahane üretilen kumaşın terbiye ve renklendirilmesi işlemini sağlar. Şu an şirket bu hizmeti satın alıyor.(yatırımcı ilişkileri ile görüşmemden aldığım bilgi)Genellikle maliyeti%7-10 düşürür ve karlılığı arttırır. O nedenle 2022 itibari ile kar marjlarında ciddi düzelme bekleniyor.
İhracat tekstildeki en önemli ayak ve son üç ayda cironun%5 oranına yükseldi. Açılan ve konsolide edilecek yeni şirket ile bu oran artacak. En büyük hedefleri ihracat kalemini arttırmak ki Başarabilirlerse kar marjı çok daha yüksek olur
Sektör ile karşılaştırıldığında pd/ns 1 civarı iken sektör 4 civarı fk 15 civarı sektör28 ve pd/dd4 civarı ilke sektör7 yani hisse sektöründe ucuz fiyatlanıyor( kar marjının düşük olmasına bağlıyorum)
Dez avantaj
Hisse satışı(tartışmalı) patrona güven varsa sorun yok çünkü tüm parayı şirkete kullanacağını ve tashihli sermaye artışı ile borca mahsup sayacağını bildirmişti. Şu ana kadar tutarsız bir bilgi ile karşılaşmadım. Sürekli yatırımcı ilişkileri ile temas halindeyim
Net Kar marjı%3.5 civarı ki çok az(tüm çalışmalar bunu arttırma yönünde)
Halka açık oran Son satışla %64,daha az olmasını tercih ederdim
Rekabeti çok olan bir alan
Su ve elektrik harcamaları en büyük gider kalemleri (umarım çatı ges ve su ile ilgili maliyet azaltıcı çalışmaları olur) Umarım faydası olmuştur ekleme yapan olursa sevinirim iyi akşamlar
Bilgiler için teşekkürler. Sektörde çok ilginç fiyatlamalar olabildiği için ben karşılaştırıp 15 fk'ya ucuz demem şahsen ama artan ciroya baktığımda 15 fk ucuz diyorum. Eda hanım şirketi aldıktan sonra ciroda çok ciddi bir artış söz konusu ve bu artış sürekli devam ediyor. Yatırımlar devreye alındıkça da artmaya devam edecektir.
Tekstilde Türkiye'nin ihracat potansiyeli her geçen gün artıyor ve bence bu yatırımların devamı da gelecek. Biraz geç fark ettim çünkü hisse fiyatı inanılmaz yükselmiş. İnsan fiyat grafiğine bakınca incelemeye değer görmüyor :) Ama baktığımda ciro ve karlar daha fazla yükselmiş ve yükselmeye de devam edecek.
Maddi Duran Varlıkları şirketin 2 sene önce 2 milyon TL iken şuan 21 milyon TL. İnanılmaz bir yatırım söz konusu. Kar marjı şuan düşük ama makina ve fabrika yatırımlarıyla marj yukarı çekilecektir.
Döviz pozisyonu artıda ve ihracatını arttıracağı aşikar.
Hisse satışından gelen parayla hammadde fiyatlarının artacağını ön görüp stok arttırmışlar. Ham madde fiyatları çok yükseldi, o hamle de epey iyi oldu.
Fabrika yatırımı yanlış hatırlamıyorsam 2020'nin son günlerinde sonuçlandı ve oradaki üretim bu yıl bilançoya yansıyacak. O da çok büyük bir fark yaratacaktır.
Eda hanım şirketi aldığında yıllık ciro 10-20 milyon civarındayken şimdi tek bir anlaşma ile 4 ayda 57 milyon ciro yapabiliyor.
Olumsuz taraf saymak gerekirse:
Faaliyet raporlarında hiçbir şey yok. Gelecek beklentisi, ceo mesajı, neler yapıldı edildi, neler yapılacak vs. hiçbir şey yazmıyorlar. Bence daha ayrıntılı olabilir.
Çok küçük bir şirket. Haliyle riski de fazla.
Sayın Değerlemeli,
halka açıklık oranı % 55
Maalesef satıştan önce %55 idi şimdi %64.10
Bu arada ben fk ucuz demedim sektöre göre ucuz fiyatlanmış dedim... bu cümle yoruma açık regresyon ve karşılaştırma analizi işin değerli olabilir... yorumlayana kalmış...
Patron Eda hanım gene bir miktar hissenin satışı için bildirimde bulunmuş. Ama bazıları gibi milleti soymak için. Ne mi yapacak bu patayla:
1- para son dönemdeki yatırımlar ve finansal giderler için doğrudan şirkete aktarılıyor
2- bu paraya 1 kuruş faiz işletilmeyecek . İlerleyen dönemde tahsisli sermaye artırımı ile sermaye artıracak . Tahsisli artırımda da bugünkü rakamdan düşük olmayacak şekilde diye not düşüyor
Megap çok büyük bir firma değil. Ama satışlarını her sene rekor artıracak şekilde büyüyor. Nasıl büyüyor? Böylesine kendisini şirketi büyütmeye adayan patronuyla . Eğer bugünkü kapta ilan edilen şekilde patron devam ederse abartmıyorum bu şirket çok farklı ve büyük yerlere gelebilir.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senedir devam eden küçük yatırımcı muhabbetidir
Her ne kadar satış için vaatler iyi hissettirse de satıl satıştır. Şirketin halka açık oran %80 olacak piyasa olumsuz algılayacak gibime geliyor .... umarım yanılırım...
Genel kurula katılacak olan var mı?
Ve patron satışları başladı... ilk 2 güne göre bakacak olursak 8 gün sonra satış son bulacak ve en önemlisi de satışlar karşılanıyor. Karşılayan kişi /kişilerin de elbet bir stratejileri vardır; burdan maliyetlenmeleri hisseye hareket gelme olasılığını yükseltiyor... 2. Çeyrek bilançosu da olumlu gelirse olası hareketliliğe ivme kazandırır.. ytd
Ve buradaki ky patrondan daha mı zengin ki o satarken alsın. Invest formundaki yazılanlara bir baksanız bot hesaplarla patronun daha yüksek fiyattan satış yapabilmesi için birilerinin yirtindigini görürsün. Satış satistır ve bende patrondan daha zengin değilim:)
İşte bugün gerçek patron satışını gördük. Bir cebinden diğerine aktarırken şimdi kobrayı bizim cebe saldı işte. Welcome to jungle
Ne olmuş buna böyle,patron bir güzel milleti benzetmiş,bunu zamanlan yapıyor,devamlı 6 cıvarına indir 8-10 fiatlarına çıkart,tepeden malı milletin eline ver,işte bu yüzden milleti borsadan soğutuyorlar.
Bunun hareketini gördükten sonra borsanın güvenirliği tartışılır,dipten aldım dersin tekrar başka bir dip yapar,neyse buralar toplama yeri ufaktan alınabilir,düşerse ilave yapılabilir alan zararlı çıkmaz...ytd.
Sermayeleri ve karları kıyaslandığında TMPOL ile MEGAP arasında fark olmaması lazım fiyat bakımından TMPOL 15,23 MEGAP 6,58 enteresan demek ki baskıyla kağıdı toplamaya çalışıyorlar ,yakında buda 15 leri görürse şaşmam ,mızrağın çuvala sığdığı görülmemiştir.
arkadaşlar patron satışının tümü kaç lottur bilen varmı
6.30 gösterdi en son,8.40'dan buraya geldi patron satışlarıyla,guya 29 sondu,demekki inandırıcı değilmiş,temennim bugün son satış günü olsun,yoksa güveninini tamamen kaybeder,bende maliyet 6.60 sıkıntım yok,ama çoklarının maliyeti 7-8 arası,gerçekten yazık,halka arzlar var böyle hisseleri gördükten sonra nasıl girilir...ytd.
Resmi ilan edilen satış bitmiş olabilir ama gerçek satışın ne zaman biteceğini bilemeyiz. O kadar lotu karşılayacak alıcı olmadığı için muhtemeldir ki patron geçici hesaplara satış yaparak resmi satışı doğrulamış olabilir son 1 haftadır o geçici hesaplardan gerçek satışı görüyoruz. İnvesting tarzı forumlarda bunu görmek çok kolay. Adam diyor ki patron satıyor hisse dimdik ayakta diyor bayram öncesi. Bunu bayram sonrası satış bitti bu hisse çok güçlü diye gaza getirmek için tahtacının yancıları yapıyor. Mantıklı olan şudur patronunun sattığı yerde sen patrondan daha mı zenginsin ki hisse alacaksın. Kredi bulamayıp kendi hissesini satmasını da hoş karşılamıyorum ben. Ky gerçek satışın bitmesini beklesin yoksa çok canı yanar.
Arkadaşlar megap patronu bir bayandı galiba ismini hatırlamıyorum.
Kendi adıma negatif bakmadığım kağıtlardan. Ayrıca kadını da takdir ediyorum neden diye sorarsanız?
Kendi kağıtlarından satıyor. Bu parayı şirkete sermaye avansı olarak veriyor. Böylece bir şekilde de şirketi finanse ediyor. Ucuz para yani gidip tonla faiz ödetmiyor. İşte bu sayede megap da her dönem satışlar ve yatırımlar katlanıyor. A bir de bunu tahsisli sermaye artırımı ile geri alacağı zaman da bu tahsislide geri alım fiyatının kendi sattığı fiyattan aşağıda olöayacağı taahüdü veriyor.
Bana göre ucuz finansman için şirketi zarara da sokmayacak mantıklı bir yöntem. Bu işlemden patronun tek kuruş kar etme ihtimali yok.
Kadın şirkete ucuz finansman için bir yol belirlemiş. Bunda ne kötü niyet var.
Bu kadın şirketi devir aldıktan sonra megap ın yapabildiği yaırımlara, satışların ve karlılığın nasıl arttığına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik bir küçük yatırımcının kişisel görüşleridir. Bu yazılanları alım veya satım tavsiyesi olarak kullanmayın. Farklı bakış açısı olarak görün lütfen
adam dediğim, investing gibi forum sayfalarında milleti gaza getirip patronun daha yüksek fiyattan mal satabilmesini sağlayan tahtacı yancıları ve adamları,
şirketi satıcı kredisi dahil olmak üzere yurtdışından 3-4 puan faizle kredi bulması mümkün ama bunun için teminat göstermesi gerekir; yatırımcı gözüyle bu bir zayıflık göstergesi, evinin kirasını ödeyebilmek için ev eşyasını satmaya benziyor. Güçlü şirket kredi bulmakta zorlanmaz ve hazineden bile çok daha düşük oranlar ile kredi bulabilir.
Beni rahatsız eden şey; patronun tuttuğu tahtacının kullandığı yöntemler.
"bakın şirket sağlam, o kadar satışa rağmen dimdik ayakta"
"ben yatırımıma güvenirim, bu şirket süper" diye diye 8,40'lardan millete malı yıkmak. %25 haşırt.
KY akıllı paranın ayak izini izler, kırıntısından para kazanır.
Param yok kendi hissemi satıyorum o parayla da yatırım yapacağım diyor patron; bunlar da diyor ki "malınıza sahip çıkın vs." kadın ben satacağım diyor burada akıllı para= kadın oluyor akıllı para ben kaçacağım diyor bunlar diyor ki aman satmayın malınıza sahip çıkın.
neyse patronu iyi insandır, muhteşem biridir, şirketi de muhteşemdir beni ilgilendirmiyor ben cebime girene ve çıkana bakarım.
Tr investte pazarlanmaya göre kağıt alan varsa, bunca örnekten sonra, kendi bilir. Herkesin bir aklı ve beyni olduğunu düşünüyorum normal şartlarda. Ben kendi görüşümü açıkladım. Size de saygı duyuyorum. İşte bu yüzden hisse net 30 senedir var ve hala en saygın forum ve hatta aslında takip edilebilecek tek forum. Ben de hisse net te 30 sene önce de vardım ve farklı isimlerde yazıyordum. Ara sıra ayrılıp geri dönsem de şimdi de yazıyorum.
Bekleyelim. Özellikle 6 aylığını merak ediyorum. Bakalım ne gelecek? Ciro anlamında muazzam büyüme devam edecek mi?
Örme kumaş yatırımı için bu arada çed gerekmediği onaylarını almış galiba. Adıyaman da tamamlamayacak bu yatırımını. Son satışlar da muhtemelen bunu finanse edebilmek içindir.
Arkadaşlar biz küçük yatırımcıyız. Bilemeyiz arka tarafta ne oyunlar döndüğünü. Bu nedenle hiçbir şekilde şöyle olacak böyle olacak şeklinde konuşmamalıyız ve konuşmam da. İzleyelim görelim bakalım. Anlaşılan filler bayağı bir tepişmeye niyetli. Seyredelim filmin sonunu .
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçük yatırımcı muhbbetidir.
investing ters indikatör olarak kullanılabilir, sentiment yani ky nın hissiyatını ölçmek için. Bakıyorum coşku var satıyorum, bakıyorum korku var alıyorum. Övgüler dizdiklerinde uzak duruyorum, sövdüklerinde ilgimi çekiyor.
Benim açımdan patron malı 10 gün yerine 100 günde satsa kağıdı öldürmeden kimseyi kandırmadan, paravan yöntemler kullanmadan yapsa daha çok güven verir.
Türk ilaç da güzel bir örnek, kap ile 10 tl den 70 tl ye fiyatı sürüp bir çaktılar ki 28 tl lerde millet perişan, borsamızın daha çok yatırımcıya ihtiyacı var ve bunun yolu milleti yolmak, nefret ettirmek, borsadan tövbe ettirmek değil.
Normal şartlarda borsalar hep yükselme eğilimde yani beklerseniz aldığınız seviyeye gelir ama türkiyede bir de kur riski ve enflasyon riski taşıyorsunuz, bekleyebileceğiniz süre sınırlı, bu nedenle doğru noktadan almak gerekiyor malı.
KY hatalarından biri de hisse ile duygusal bağ kurmak, katolik nikahı kıyanlar var, sizi tenzih ederim takım tutar gibi hisse savunanlar var. Alın ve satmanız gerektiğinde kurtulun gitsin. hisse marsa mı gidiyor, uçuyor kaçıyor mu boş verin.
Bir diğer hatamız, geleceği bilmeye tahmine çalışmak ve chartı tahminimize zorlamaktır. Gayb bizlere saklıdır, kimse geleceği bilemez. Kazanıyorsanız bilin ki şans eseri olmuştur. Önemli olan sürdürülebilir kazançtır ki bunun da yolu kurumsal yatırımcıları ve profesyonellerin izlerini takip etmektir.
Para kazanabilmek profesyoneller gibi düşünebilmekten geçiyor; düşmüyorsa bir hisse güçlü olmasından değil karşıda alıcı olmamasından olabilir; bazen o kadar aceleleri olur ki hızlı bir şekilde malı çıkarlar. Bir profesyonel ancak değer gördüğü aralığa geldiğinde mal alır; haber, basın, forum vs. yöntemleri koyunları (ky) sürmek için kullanır. Bir katil gibi ardında iz bırakır bazısı o kadar profesyoneldir ki iz de bırakmaz.
Her yerde yatırımlar yapan bir şirketin hissesi düşebilir, hiç bir yatırımı olmayan bir hisse 10'a 100'e katlanabilir (yan tahtalarda çok var) yani her zaman temel analiz istenileni vermez.
Maksadım para hırsı gözlerini bürümüş, kısa yoldan köşeyi dönmek isteyen bu özellikleri ile de profesyoneller için ideal av olan ky kardeşlerimi uyarmak.