Muahahahaha. Icimiz disimiz korona oldu. Telefona indirip canli mi takip edelim diyorsun yoksa???
Printable View
İsrail borsasında bankalar artıda.
bu hisse hakkındaki en önemli veri budur, benim de bu bankadan umudu kesip zararı kabullenmem bu açıklamayla olmuştur. bu bir milattır, o zamandan beri hisse sayımı azaltmaya mümkünse tamamen çıkmaya çalışıyorum.
hisse hala ucuz ama dava işi bitse bile eski fiyatlar hayaldir, bankada paradigma değişimi olduğu için yeni fiyatlama oluşmuştur eski fiyatlara bakarak analiz yapmak anlamsız.
dibi gördüysek doğrudur ama henüz belli değil, bizde virüs daha yayılmadı ekonomiyi etkilemedi, salgın haline gelirse işyerleri vb tatil edilirse , turizm zaten daha da batar, o zaman borsa daha kötüyü fiyatlar, önümüzdeki bir ayda belli olur gidişat, bu arada bolca oynak seans yaşarız, benim hedefim bu oynakliklari da trade için değerlendirip çıkışa geçince de malsiz kalmamak, her ne kadar kademeli alım yapsam da düşüş çok şiddetli olduğu için maliyetlerim yukarıda kaldı.
sosyal medya nedeniyle virüs inanılmaz etkili oldu piyasalarda, daha önce daha büyük ve ölümcül çok salgın olmuş grip vb borsaları bu kadar etkilememişti. biraz da şişmiş borsalar bahane arıyordu düşüş için. bu durum da mutlaka geçecektir bir iki seneye kimse hatırlamaz bile. piyasalardan para kazanmak isteyen varsa mevcut durum nadir gelen bir fırsat, anlamayn kişiler bile büyük şirketlerden bir portföy byapip uzun vade dokunmasa mevduat üstü getiri alır, 120 binlerden borsaya koşmaktan çok daha iyidir şimdi almak. tabi alamazlar. Ben %90-95 hissedeyim bu haftaya girerken .
çocuğu yüzmeye getirdim, kapalı salon, yüzde sekseni gelmemiş çocukların, park yerinde cafede yer bulunmaz tıklım tıklım olur normalde, kahvemi aldım rahatça oturdum iyiymiş böyle..
Bizim sansimiza da tam havacilik biraz giderken bitki doktorunun geri alima baslamasi cikti. Sirketin 12 milyon lotu alacagini bilip cikmak isteyen fonlar geldi Cuma gunu. Muhtemelen Investec. Daha da devam eder onumuzdeki gunlerde. Bakalim sirket kactan almaya merakli. Insanlarin morali bozuluyor haliyle, ama gelecek icin daha olumlu goruyorum ben. Bu herif 6 aydir her gun satiyor. Sig bir tahta zaten. 18 milyon lot almis ne zaman almissa artik, milattan once midir nedir. Sirkete verrsin gitsin, kanimizi emmeyi biraksin.
Bitki doktoru da kim
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
E abi sen geride kalmissin.
Karabatak: TAV
Bitki Doktoru: CEO'su Doktor Sani Sener
"Her derde deva bir ihalem var" tarzinda aciklamalar yapardi, ondan bitki doktoru adini takmistik kac sene once.
Sirketin kurucusu Doktorumuz ayrica. Yatirimci iliskileri de mail attigimda bu soruyu sormustu :) Muahahahahaha.
Al resimli anlatayim sana sahna :)
https://i.imgyukle.com/2019/08/23/oS1v98.png
Hava şirketleri içinde tav ile ilk defa sevişiyorum.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cok dalip cikar, ondan Karabatak diyoruz. Cok da gagalar, dikkat et.
https://www.youtube.com/watch?v=EbdgULcIOrY
Bizim duruma da uyuyor aslinda bu fikra!
2008 krizinden aklımda kalanlar:
Vakıfbank 1.01 i görmüştü .Birkaç yıla kalmadı 4-5 liralari gördü.
En depresif zamanlarında -krizin içinde - yapılan bir açıklamayla (Fed mi ne yapmıştı yanılmıyorsam ) bir günde bütün bankaların tavan yapmıştı % 20 ile.
Önceki gün kimsenin aklında yoktu.
Borsa bu en iyi biliyorum diyenleri bile yaniltabilir çoğu durumda. Sonra geçmişe dönük analizler başlar şöyle olsaydı böyle olurdu vs.gibi.
Kendime telkinler:
Bu süreçte ölü taklidi yap.
Sürekli bakiyedeki eksiye odaklanip amigdala yı dürtme.
Yorumları oku ama olumlu-olumsuz yorumların da her an ters köşe olabileceğini bil.Cikarimsama yaptığın mantık yürüttüğün gibi gitmeyebilir durumlar.
Kendime yorumlarimdir
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ağam niye öyle dedin ? Mesela Şişe cam ve Sodası. Sentetik soda muazzam kirletir havayı. Fakat temizliğin ana maddesini üretir. Unilever alıcısıdır. Bizim Soda ihracatçıdır. Kasası döviz dolu nadir şirletlerdendir. 50-60 yıllık şirletlerdir.
Özür bekler sanayi senden...Bak temetü de veriyorlar. Harçlıksız bırakmazlar..
Şu borsa ne biçim şey. Seçimlerden önce Trump gelir diye korkuyordu,şimdi de adamda korona pozitif çıkmasın diye dua ediyor.( Gerçi seçildiği günün sonrasında beklenenin aksine sert yukarı yapmıştı borsalar bir süre )
ya arapça ekrandan bakıp rakamları karıştırdın ya da göz muayenesi yaptırma zamanın gelmiş, Dubai genel borsa endeksi bugün %30 değil %3.39 eksi ile kapattı.
DFM General (DFMGI) 1,963.26 -68.86 -3.39% 05:55:00 - Sunday Close - Currency in AED
Volume: 270,037,138 Open: 2,032.12 Day's Range: 1,926.92 - 2,091.73
Mart 2021 dibi; eğer mevcut durum şiddetli bir resesyona dönüşürse veya dönüşme riski piyasaları sallarsa gündeme gelir. FED piyasalara yüz milyarlarca dolar enjekte etmeye devam ediyor, daha 2 hafta önce 4.2 trilyon dolarda olan FED bilançosu yakında 5 trilyon dolara ulaşmış olacak. ABD hükümetinin FED ile beraber B planının ne olduğunu biliyorsundur, hani şu PPT var ya işte o. Plunge Protection Team ("borsadaki" çöküşü önleme ekibi). 1987 Eylülündeki tek 1 günde Dow Jones'ta yaşanan %23 lük düşüşün akabinde (bugünkü DJIA bazında 7,000 puana eşdeğer) Mart 1988'de Başkan Reagan tarafından hayata geçirildi bu. İşin özeti şu: İşler iyice sarpa sararsa ABD Hazine Bakanlığı FED ile birlikte hareket ederek ABD borsalarına doğrudan müdahale edip hisse senedi alacak, aynen 2008'den bu yana QE'lerle yapılan tahvil alımları gibi. Bu hisse senetleri de bilançoya eklenecek. Aynisini 1998 Uzakdoğu krizinde Hong Kong hükümeti yapmıştı. 1907'deki ABD borsa çöküşünde JPMorgan'ın kurucusunun oğlu John Pierpont Morgan hem kendi hem ABD hazinesi adına aynen böyle yaparak borsadan hisse senetlerini satın almış ve borsanın göçmesini önlemişti.
PPT hakkında İngilizce bilenler için bir özet:
Laws & Regulations SEC & Regulatory Bodies
Plunge Protection Team (PPT):
The "Plunge Protection Team" (PPT) is a colloquial name given to the Working Group on Financial Markets. Created in 1988 to provide financial and economic recommendations to the U.S. President during turbulent market times, this group is headed by the Secretary of the Treasury; other members include the Chairman of the Board of Governors of the Federal Reserve, the Chairman of the Securities and Exchange Commission and the Chairman of the Commodity Futures Trading Commission (or the aides or officials they designate to represent them). The name "Plunge Protection Team" was coined by The Washington Post and first applied to the group in 1997. The Plunge Protection Team, composed of high-ranking government financial officials, reports directly and privately to the president of the United States.
How the Plunge Protection Team (PPT) Works:
In March 1988, in the wake of the stock market crash of 1987, then-President Ronald Reagan created by executive order the President’s Working Group on Financial Markets. The concept was to create an informed, but informal, advisory group on the markets for the president and regulators. Charged with "enhancing the integrity, efficiency, orderliness, and competitiveness of our Nation's financial markets and maintaining investor confidence."
Its original purpose was to report specifically on the Black Monday events of October 19, 1987—during that event, the Dow Jones Industrial Average fell 22.6%—and, what actions, if any, should be taken. However, the group has continued to meet and report to various presidents over the years, usually (but not always) during turbulent times in the financial markets.
In 1999, it issued a recommendation to Congress, requesting changes in the derivatives markets regulations. It convened during the global credit crisis of 2008. The Plunge Protection Team's latest gathering (as of March 2019) was on Christmas Eve, 2018. Treasury Secretary Steven Mnuchin chaired a conference call with other members of the group, in addition to representatives from the Comptroller of the Currency and the Federal Deposit Insurance Corporation.
Gözler saglammis Th.Senin imzandaki hisse maliyetlerini görünce yanlış mı görüyorum diye göz doktoruna kosmustum. Sağlam çıktı :)
Arapçayla da hiç ilgilenmem.Ama baktığım bir sitede gerçekten o oran yazıyordu sonra başka sitelere bakınca yanlış yazdığını anladım o sitenin
Tiyatroyu kuran onlar yardımı yapan onlar.
FED tabiki para verecek, sözde kurtulmalı için..Halbuki daha bir batağa batacaklar.:drunk:
Hepsi harbiden guzel sanayi sirketlerinin. Ama ben nedense hic sevmiyorum, sevmedim onlari. Bana eski cag hissesi olarak geliyorlar. Kazandirir, ama zengin etmez.
Mantigimi da acikladim daha once. Koilay anlasilacak bir ornek vereyim.
1000 tane kot pantalon satiyorsun diyelim. 2000 tane satacagin zaman daha fazla kumas alman gerekecek, daha fazla isciye ucret vereceksin. Yani 1000 kotun maliyeti 1000 lira ise, 2000 kotun maliyeti 1700 liraya cikacak.
Bir teknoloji hissesi 1000 tane yazilim satiyorsa ve bunun maliyeti 1000 lira ise.. 2000 tane yazilim satacagi zaman mliyeti muhtemelen 1020 lira olacak. Cunku otomatige koyabilir.
Bugün İtalya da 368, İspanya 96 ölüm yarın ne olur diyemiyorum?
Vakit harcama bunlara bence little treyder. Tonlarca virus filmi var. 10 sene icinde bir degisiklik olacak demismis de.. seyimiyin seyi olsa dayim olurdu...
1 tane tutana 790 tane tutmayan var. Borsada da oldugu gibi tutmayanlari kimse one cekmez.
Kafayi yedirtecek sana anlasilan bu korona. Bosver, takip etme, okuma izleme.
Yahu artik guleyim aglayim mi... ne kafalar var. Ekonomist orda guncel ne kadar sey varsa sokusturmus kapaga... adam Kirim Savaslarina girdi ordaki Rusya kelimesinden. Daha fazla izleyemem, kusuruma bakma!
Florence Nightingale'den virusu buldu :) Hay bin kunduz! Helal olsun!
Iranli milletvekillerinin cebine koronayi atmislardir diye komplo teorileri yazan ben bunlar yaninda bir hicmisim meger.
İzole edilmesi ölüm değil vaka sayısının stabil edilmesini amaçlamak İçin. Ülkelerde bu sayısı durduğu an çok şey değişecektir.
Ve bir kaç gün önce yazdık fed 18 martı beklemeyecek diye 100 indirdi
Ek olarak 700 milyar dolarlık alım yapmayı taahhüt etti
Financial Times
Fed cuts rates a percentage point and announces sweeping crisis measures
The Federal Reserve dropped its policy rate by a full percentage point to 0-0.25 per cent on Sunday and announced sweeping actions to support financial markets convulsed by the coronavirus pandemic.
The measures include an additional $700bn in asset purchases, expanded repurchase operations, dollar swap lines with foreign banks and a credit facility for commercial banks to ease household and business lending.
Durum ciddi o zaman
resesyon bekleniyor
Gram altın 311 oldu. 289 stop noktası. Oraya kadar gelebilir. Ama ben 303-290 arası alırım. Bu kez af yok.