Nasıl bir tezgaha düştük anlamadım
Printable View
Nasıl bir tezgaha düştük anlamadım
Arkadaşlar destek olmayalım mı twetter da, bırılerı yazmaya basladı. Bence hepımızı bır kac bırsey yazalım. Bbakın baska olanak yok.. Twetterda mesaj sayısı artıyor.
mevzuat ve yönetmeliklere uygun da olsa ; yapılanlara göz yumması, etiğe ve paydaş haklarına aykırı tutumu nedeniyle bu dönemin tartışmasız asıl sorumlusu klgyo üst yönetimidir ,nokta ! ....
Mevzutınada, yönetmeliğinede.... Her yer bok çukuru olmuş. Daha önce yazmıştım ben bu filmi GLRYH de izledim diye. Düzenler değişiyor ama düzülenler aynı. Sistem ERROR vermiş ama biz görememişiz veya görmek istememişiz.
hisse fiyatından bağımsız olarak, artık, üst yönetimin ortaklarına, ortaklarının menfaatlerine bakışı tartışılamaz şekilde ortaya çıkmıştır...
Kimi kime şikayet edelim. Özellikle İktidara yakın şirketlerde. SPK bunları bilmiyorum mu görmüyor mu gerçekten. Zaten bu tezgahın bir ayağı kendileri değil mi.
Bir önceki bedellide ki tezgahta aynıydı. Hatta aynı zihniyete sahip şirketlerin bedelli sermaye artışı sürecinde de hep aynı tezgahı gördük. Rüçhan al hisseye çevir sat. Hem hisse fiyatını aşağı bas hem bedelli sürecinde kullanılmayan rüçhanları bu şekilde eritip (alıcı buldukça ana tahtadan satıp) paraya çevir.
Fazla tepki gelir ise en fazla 3-5 kişiye küçük küçük cezalar verirler gazı alırlar ki ceza verilecekse o ceza alacak kişiler dahi önceden ayarlanmıştır.
Şirketin milyarlık projeleri, portföy büyüklüğü, yeniden değerleme ile gelecek milyar lira kar falan filan hepsi hikaye bu hisse de hüküm patronun ve o istemez ise yukarı gitmez.
Sonuç olarak patron ve avaneleri istediğini aldı.
Allah hisse de olan herkese sabır versin. Ytd değildir.
Geleceğin sırları geçmişte saklıdır hep:))
Bana bile yüzde 10 zarar yaptırdılar.Ahahahh
Haklısınız aslında Sn. Hayek. Çok can yaktı, çok kızgınız işte. Benim kızgınlığım sisteme. Araba alıp satmak, ev arsa alıp satmak bir rayiç bedel üzerinden oluyorsa, (altında - üstünde göstermiyorsunuz) sigortanız verginiz vs. buna göre çıkıyorsa, sizde kuzu kuzu ödüyorsunuz. Çoğu şirketin fabrika - liman vs. Üzerine kurulu olduğu araziler, yapılar, hala 10-15 yıl önceki değerinde görünüyor, ağalar ona göre vergi, sigorta vs ödüyor. Hisse fiyatını geçtim, sistem bize gelince hemen vergini öde yoksa ***** bellerim diyor. Asıl vergi burada. Yapsınlar değerlemelerini DEVLETİMİZE bir katkısı olsun şu zor günlerde. Ama SİSTEM onları koruyor.
İnanın artık konu hisse fiyatı değil. Buna yıllardır kurulan SİSTEM izin veriyor. İnisiyatifi insana bırakırsan GÜCÜ-GÜCÜ yetene yani ORTAÇAĞDAYIZ. Patronlar bu kadar korunmasın artık, tamam istihdam vs gerekiyor ama. Onların refahındanda biraz kısma zamanı gelmedimi. Şuna inanıyorum bu süreçte hepsi daha zengin oldu. Tüm şirketlerin 3 ay içinde yeniden değerlemeleri alınmalı ve vergileriniz ona göre ödemeliler.
Brad Pitt' in FURY filminden alıntıdır. Çok hoşuma giden bir söz.
" İdealler barış doludur, tarihse şiddet" çok anlamlı değilmi
Oyle ya da boyle endeks tekrar bozulmazsa haftaya en gec yürüyecektir..Aslinda bugun nornal bir hisse olsa ucmustu...Arti bile yapamiyor soyguncular varken...y.t.d...
şuraya bak , kım nerdn alsa zararda.. Ve kımsenın hesap sorabılme sansı yok
Dava acilmis sanirim k.y.acmis..haber var
A1 - İnfo iş başında !
Muthıs sırket, çok guzel bılanco gelecek. Harıka projeler var.. Kasasında şu kadar para var- acaıp projeler var. Dıye dıye sızı 11 yıl tam 11 yıl oncekı fıata razı ettıler. Bu 11 yıl ıcınde bır tek lıra temettu vermedı ayrıca... Ama mutlu olalım dımı kasasında çok para var, super bılanco gelecek, harıka projeler var dımı. Bır daha boyle guzellemeler yapanın agzına kurek ıle vuracagım.. Yazmayın lnn. Maffetınız hısseyı. Mılletıde doldurdunuz hsseye algı ıle.. Dıle kolay 11 yıl oncekı fıat
25 şubat cuma (gönderirse) vergi finansalları
01 Mart Salı Bilanço gelecek
50K da bugün birincil piyasadan aldık
200K portföyümüzde oldu, maliyetimiz ebesinin şeyinde !
vergi finansalları (bir şey ifade etmiyor gerçi) ve bilanço geldiğinde tekrar değerlendiririz.
burda artık işin b.ku çıktı çünkü"yatırım tavsiyesi değildir"
Sabah bır arkadaş vardı, çok bılen acaıp bılanco gelecek dıyen. 1,04 den aldım 10 bın dıyen. Sorsanıza ne yapmış guzelmıymıs.. Aldın nıye yazıyorsun, sen aldın dıye alan adam olmustur. Adam nıye almasınkı sana ınanıp bılanconun etkı edecegını dusunuyor.. Yahu kardesım borsada kım kıme ne zaman gostere gostere para kazndırmıs, o bılanco etkı edecek olsa, sımdıye kadar hısseye olumlu etkı etmezmıydı ? Patron bırılerıde burdan alsın, herkes kazansın dıye mı hısseyı burda tutuyor.
Anlaşılan 1 altini bu hafta gösterecekler gibi...Yatay gidebilir bir sure..Dokmeden zor...Gerci burdan alan niye satsin diyecem pekgy ornegi ortada..0.90 larda kac aydır maalesef...Bedellisi bitti 3 kusurden indi ama batik vaziyette...pegyo kadar olamadılar. .O bile 1.30 lara cikiyor arada bir..yazikk...Y.T.D...
Gösterır tabı neden göstermesın, adam her dedıgını yapıyor. kımse karsı cıkamıyor. bu fırmayı mahekmeye veren yatırımcıyı destekleyen kımse oldu mu ? işte gercek yatırımcı dostu o adam, bırseyler yapan o adam. twetterde yatırımcının ılgılılerı ekleyerek sonuna kadar mesaj atmasın lazım. aksı halde. bu hısse burda yataya sarar ve bırılerıde gelır sızde algı yaratıp, bekleyın ıyı olacak alt yazısı gecer. sızde oturursunuz assgı. susmayın ve twetterda herkese yazın. tek yapılacak budur
Batan geminin malları gibi her isteyene kiler dağıttılar. Ytd
Dava açan arkadaşa helal olsun.Boş boş konuşmamış,elinden geleni yapmaya çalışmış.Yiğit adammış.Kim acaba , tanımayı çok isterdim.
Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şahonun olduğu yerde ot bitmez maalesef herşey ortada
O değil, benim maliyet 1.21, kendisi "dip diye" almış 1.11'den arada var hepi topu % 3 gelmiş bana algı yapıyorsun diyor. Buraya yazmaya başladığımda kağıt zaten 1.25 civarındaydı şimdiki hesap. Merak eden açsın baksın tarihe ve fiyata... Düştükçe aldım, ki bazı alışlarımı da yazdım buraya. Şu basit mantığı bile kuramayan bazı arkadaşlar da tutmuş beddua etmiş.
Sonuçta bir yatırım yaptık. Tamamen rasyonel finansallara yaptık bu yatırımı, emsallerine göre oldukça iskontolu diye aldık. Yani o kasadaki paralar, alacaklardaki tutar, projeler, arsalar, KAP'ta açıklanan değerleme raporları vs hepsi kocaman bir yalansa diyecek bir şey yok. Bilanço açıklansın kimin durduğu yer gerçek o zaman göreceğiz. Kaldı 3 iş günü...
Hissedar, hayek, fibonacci ve ordinqryus u severim ben. Hakkındaki tespitlerin ayrı ama karakter olarak ve hepsinden önemlisi zeki adamlardır.
Investinge bir arkadaş intihar edeceğini yazmış. Okudum vallahi çok üzüldüm. Umarım böyle birsey yapmaz. Sebep olan patron. Yazık günah değil mi, milletin ocağına daha fazla ateş dusurme
İnanılmaz mağdur var tahtada, daha fazla milleti germe patron. Bak sonradan pişman olacağın şeyler olur. Evler, ocaklar sönüyor artık yatırımcının. Yazık insanlqra
Yönetim. Artık feryatları kulak ver. İnsanlar canına kiymaktan bahsediyor. Yeter de ve başla artik
Buralardan maliyetlenen büyükler 1.30 lara illaki götürecekler..ama sonrasında 1 altı test edebilir tekrardan..pekgy yolunda çünkü..bedelli bitti tepki bile veremedi...hala buralardan satıyorlarsa aşağısı hedefte gibi kısa vadede...gelde buna yatırım de...y.t.d..
1martta bilançoda rekor karda gelse bu kağıt kafayı kaldıracak gibi değil. Bu zamana kadar çok iyi kar açıklayan şirketler bilanço açıklandımı kar satışı oluyor düşüyor. Bu da böyle olur, he gidermi gider ama uzun zaman sürer gitmesi. Birincisi dünya geneli vaziyetler sakat, ikinciside çok bariz patron kağıdı kedinin fareyle oynaması gibi ky yla oynuyorlar. Vakbn, ekgyo bide klgyo girdik bi bataklığa Allah sonumuzu hayıreylesin. Dolarcılar kazandı kur korumalı mevduatlanda kaymaklı kadayıf yedi. Yerli şirketlere yatırım yapan bizlerde kaymaksız avucumuzu yaladık. Bekleyeceğiz bakalım inşallah bizde kazanırız.
https://www.hizliresim.com/3n6ezfj
Şu grafiğe göre...Kim, hangi fiyatlardan alıp kâr elde etmiş de kâr satışı bekliyorsunuz anlamış değilim? Hatta grafiği biraz daha geriye götürürsek daha feci bir durum var.
3.90 Tl den geliyor buralara. Son 1.5 yılda kabaca 1/4 fiyata gelmiş yani.