Siz satın biz alalım gönül huzuruyla
Printable View
Siz satın biz alalım gönül huzuruyla
Hocam ilgin ve destegin için sagol.bende ayar oldum ama çatışmaya girmek istemedim.zaten formda fazla kişi yok yazan.Biri düşünce belirtince hemen olayı hisse al yada sata baglıyorlar.Benim yorumlarım bu devirle ilgili hisse alalım yada satalım yada fiyat düşecek yada yukselecek ile ilgili degil.Borsada fiyatlar ne kıstas ne temel ne mantıkla yürüyor bazen..
Bide sani hisse yok piyasada siz satında biz alalım demiş.Hisse tepe nokta 6,33 yani 11,40 tan beri yuzde 30 yakın düştü .Hisse almak isteyen 500 bin lottda yazsa alabiliyor.
Aman hocam benden etkilenip hisse sat yada alma sakın.kötü bir şeye sebeb olmak istemem.Biliyorsun hisse fiyatlamaları sebebsiz mesnetsiz nedensiz alakasız olabiliyor çogu zaman.Bu yorumlar satınalmayı kendimce eleştirmem . hisse fiyatıyla yukarı aşagı gidişiyle alakası yok.
zaten bu satınalma ile hisse düşecek v.s yakından uzaktan fikrim düşüncem yok.hisse gidecekse gider zaten.zaten şu anda mainülasyon yapıyorlar info ve marbaştaki kişiler.Onlar fiyatı karşılıklı işlemelerle düşürüyorlar.
Dostum borsada bir sürü holding şirketi var.pd dd degerleri 1 altında :)) ayrcıa bir sürü enerji firmaları var.kol gibi zaradalar.karda olanlarda vardır.istediğinden istediğin kadar alabilirsin.ne kadar paran var bilmiyorum ama 1 er milyon lot bile alsan fiyatı oynatmadan bir iki günde çogu hissede alım yapabilirisn.:)))karaborsamı sanıyon malmı yok sanıyon tahtalarda :))))
ayrıca bu firma zaten 1998 halka açılalıdan beri 20 yıldır enerji var içinde.halka açılış haberlerini oku.zaten enerji dagıtım parası için halka açtılar.bilinmeyen bir şey degil.
Bu 117 milyon parasini bankaya faize yatirsa yilda 20 milyon 21 milyon faiz getirisi var zaten.paraya ortak oldugumuza gore sorgulama hakkimizda var.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
herifler sag cepten sol cebe 117 milyon koydular. muhtemelen vergi ivir zivirdan yirtip kendi ceplerine sokarlar bir sekilde o parayi. kasayi bosalttilar, dovizden yazdigi kar hic olacak. sirket duzgun ama patron duzgun degil. ytd.
Alişan 90k alım yapmış dün..
ben spk ya devir işlemin iptali onaylanmaması için dün mailimi attım.hissesi olan arkadaslar yasal hakkınızı kullanın.itiraz edin.Sonucta halka açtıysan senin benim paramla bu şirketi yürüttün.Bugunde benim paramı kendi şirket hisselerini satarak almayın kardesim.yetti artık.nedir bu ky üzerinden para kazanma olayı.
Dün ilk 5 nerdeyse 500 bin lota yakın satış yapıyor şirket göstermelik 90 bin lot alıyor.Altında neler yatıyor bilmiyoz.Ky susturmaya çalışıyorlar.Ümitmi vermeye çalışıyorlar.günlerdir info marbaşla çapraz işlem yapıyor.Bir denetleyecek yokmu bunları
https://www.turkiye.gov.tr/spk-sikayet-ihbar
e devletten giriyorsun hocam.yada spk şikayet ihbardanda girsen e devlete yönlendiriyor.e devlette spk şikayet yaz hemen karşına çıkıyor.yazdıgım ihbarı tekrar göremediğim için kopyala yapıştır yazıp tam olarak yazamayacagım burda.ama şu acıklamaları baz alarak kısa öz bir metin yazabilirsin.
Farsan inşaat zaten arsanın ortaklarının Alişan beylerin firması.Akedasın % 6,35 hissesini halka acık arsana satıp dolaylı olarak kasadaki 117 milyon şirket sahiplerine gececek.
Aldıkları akedas hissesinin sözleşme süresi var.devletten ihaleyle aldılar.2035 lerde bitmesi lazım.patron şirkete satıp parasını garantiye alacak.bizde halka acık kısım nakit 117 milyon gidecek.zaten bu para faizde dursa yılda 20 milyon faiz getirisi var.çogu döviz.zaten döviz tırmanıyo.temettü zaten son 2 yılda arttı.önceleri çok düşüktü.son yılki temmetüyü baz alırsak yılda farsandaki akedastan alacagımız paydan şirkete 9 milyon kusur temettü düşerki zaten 12 yılda anca karşılar çıkan nakti.12 yıl sonrada sözleşmesi devletle bitme son yıllarına yaklaşıyor.elektrik işide tehlikeli.ilerde zararda yazabilirler.zaten attıkları kapta temettu verimliği yuksek olumlu tartıktık konuştuk demişler. öyle ise farsan inşaat zaten sizin neden hisselerinizi halka açık bize satarak yuksek karlılık ve temettuden almak istemiyorsunuz diye sormak lazım.
sonucta son kullanma tarihi olan bir hisseleri alıyoz.sonsuz degil.
ayrıca degerleme yapmışlar akedas hisseleri için.bence çok yuksek bir rakam .halka açık şirketleri baz almamışlar.bununda tekrar araştırlması çapraz kontrol edilmesi lazım.akedasın yuzde 6,35 için ortalama 13,5 milyon dolarda deger biçilmiş oldu.tamamı için 215 milyon dolar gibi rakam çıkar.edermi etmezmi aynı aboneliklerde büyüklükte elektrik dagıtım ve parekende firmalarıyla kıyaslanması lazım..
Enerji pay alımlarını çok abartmaya gerek yok ... Farsan da zaten bunların arsanın % 40 ı da farsanın ... % 34 şu an halka açık ama onun da eminim en az % 20-25 i yine bunlardadır.Gelecek yıllarda Akadeş'in temettü ve karlılığının artacağını düşünüyorum. Akadeş ilerde belki farklı yatırımlar da yapabilir sonuçta nakit bir şirlet ... gelecek sene akadeşten gelecek 30-40 mln temettü ve tekstilden gelecek 10-20 mln arası gelecek kar ile yeniden 50-70 mln arası bir nakit elde edilmiş olur.Doğalgaz tarafından ise ses seda yok adamlar ne temettü veriyor ne de bilgi veriyor. Ordan da artık temettüler gelmeli boşa girmediler bu işe belli bir noktada yatırımlara ara verip kar yazmaya ve temettü dağıtmaya başlamalılar süreleri dararlıyor.Devlete yatırım yapmak için bu ihaleyi almadılar sanırım ...
117 milyon nakit ile daha karlı işlere girişilebilirdi uzun vadede ama bir işe girip pazar payı almak kar etmek vs vs uzun hikaye nakit olarak faizlerden ve dövizden bu dönemde iyi kar ediyor ama faizler hep böyle yüksek döviz de hep böyle katlamalı gitmez . Akadeş her seneki gibi kar ve temettü artırırsa çok büyük bir kayıp olacağını sanmam.
Asıl yapmaları gereken şu atıl kar getirmeyen gayrimenkulleri satmak daha mantıklı olacak.Değerleme karı nakit getirmiyor.
yatırım tavsiyesi değildir
hocam farsan inşaat şahıslarının firmasıydı.Bir ara hisseleri onda topladılar.senin son gelişmeden 1 haziranda atııkları son ortaklık yapısında haberin yok galiba.1 haziran kap a bakabilirsin.Farsandaki hisseleri aile tekrar şahıslarına devretti.Farsanla arsanın pek bagı kalmadı.
Sermaye ve Ortaklık Yapısı Bilgileri
Son Durum İtibariyle Sermayeye Dolaylı Yoldan Sahip Olan Gerçek ve Tüzel Kişiler
Ortağın Adı-Soyadı/Ticaret Unvanı Sermayedeki Payı Para Birimi Sermayedeki Payı (%)
Alişan Arıkan 28808539 TRY 18,83
Mehtap İlkmen 10455796 TRY 6,83
Sema Tabak 10455796 TRY 6,83
Serpil Sarıkatipoğlu 10458506 TRY 6,84
Burak Arıkan 16579959 TRY 10,84
Banu Cümbüş 5035555 TRY 3,29
Büşra Arıkan 5035555 TRY 3,29
Arsan Tekstil Ticaret Ve Sanayi A.Ş. 9778136 TRY 6,39
Diğer 56392158 TRY 36,86
Sermayeyi Temsil Eden Paylara İlişkin Bilgi
Pay Grubu Nama / Hamiline Beher Payın Nominal Değeri (TL) Para Birimi Payların Nominal Değeri Para Birimi Sermayeye Oranı (%) İmtiyaz Türü Borsada İşlem Görüp Görmediği
- Hamiline 1 TRY 153000000 TRY 100 YOKTUR İşlem Görüyor
Farsan inşaat zaten şahısların firması kendilerinin.arsan olarak bizim payımız iştirakimiz ortaklıgımız yok.senin ortak olarak gördüğün alişan beyin kendi ve aile üyelerinin hisselerini orda toplaması idi.onlarıda devretmiş şahıslarına.artık ortaklık yapısında farsanı göremiyeceksin yani.
Şöyle düşün.patron masada oturup tartışıyo.AKEDAŞ hisselerini alsakmı arsana.aynı patron karşı koltuga geciyo. AKEDAS hisselerini
satsakmı. :)))alanda satanda tartışanda aynı adam.Çünki diger firma farsan kendilerinin.Çok menfeatli olsa şahıslarındaki payı halka açık arsana satarlarmı.. spk nın alıcı ve satıcı aynı olan satışlara izin vermemesi lazım..
Sen olsan 13 yıl sonra elinden 0 degere geri alınacak daireni 13 yıllık kira geliri karşılıgında hazır paranla alırmısın.
hocam hayırlı olsun.biz kaçamadık doluya tutulduk.günden güne eridi maalesef.Ama eminim bu sert düşüş bir kısım tarafında bu akedas satışı hoşlanılmadıgı için satışa döndü bazıları ondan oldu.Zaten aslında patronda birden 90 bin ve 60 bin lot mal alarak ipucu bıraktı. parmak izi bıraktı.Piyasadan ses yukselmesin bende alıyorum bu satış olayı göze gelmesin diye göz boyama görüyorum.Yoksa denizde damla bu adetler.
zaten patronların çoktandır tahtada mal almadıklarını tahmin ediyoz.yoksa fonlar 9 milyon lota ulaşamazlardı.
Hocam seninde mailin için teşekkür ederim.1 lotumuzda olsa 1 milyon lotumuzda olsa aynı haklara sahibiz.Çok kişi böyle satış v.s olaylarını anlamıyor.
Bu arada ben bunları yazarken hisse fiyatıyla orantılı yazmıyorum.Hisseyi kötülüyon felan diyenler çıkıyor.Yakında uzaktan alakası yok.Hisse fiyatı düşerde çıkarda.bagımsız harekette edebilir haberlerden.Kimseye alın yada almayın diyemem.
Bu şirkete ortak olma sebebim zaten blanco karlılık kasadaki para fk pd/d v.s temel konular için olduguna bu olay çok dikkatimi çekti..
4.45-4.55 arasından sattığımı geri aldım. şu satın almadan dolayı geri almak mantıklı değildi ama inatlaştım. muhtemelen inatlaştığım için pişman olcam ama planıma sadık kalmak istedim sanırım. mantıklı olmamasının bir nedeni de şuanda bir sürü ucuz kağıt var. bu kağıt bölünmeden önceki 8 seviyesinde. bölünmeden önce 10 lirayken ucuzdu ama şuanda bölünmeden önce 8 e denk gelmesine rağmen başka ucuz kağıtlar olduğundan aslında pahalı.. ytd.
sirketin bilanco vs si ile ilgili sorun yok. bilancolar fiyatina yansimiyor, daha da onemlisi sirketin kasayi bosalttilar. 117 milyonluk halka acik olmayan kendi sirketlerinden pahali bir satin alma yaptilar, arsanin kasasini bosalttilar yani. uzun sure iflah olacagini sanmam. ben duygusal davranmakla hata yapiyorum farkindayim ama gicik oldum. aldim ekrani kapattim. takip etmiyorum artik. ytd.
Bu bakış açısıyla bu kadar yüklü alım yapmanız garip sayın tembeles, hakkınızda hayırlısı olsun inşallah beraber kazanırız
kagitta 11 bucuga giderken de yukluydum, duserken de yukluydum. cunku rasyolar iyiydi ve iyi de gelmeye devam edecegini bekliyordum. bilancoyu uzatmasindan killanip yarisini sattim, satarken de 4.50 ye gelirse tekrar yigilirim diye dusunuyordum. 4.50 ye geldi tekrar yigildim. bu sirada planimi degistirmesi gereken onemli bir gelisme oldu 117 milyonluk uckagit dondurduler. ama malesef son alimda duygusal davrandim. son satin alimim b3nce de garip, ama bi ekrani kapatip sansimi deniycem.
patronun dün aldıgı hisse adetine bak.kap ıda ögleden sonra atıyor.topu topu 7602 lot almış.:)) resmen akedas hisse devri göze batmasın diye algı yapıyor.7602 lot hisse aldı diye kapla aniden mübarekk 1 milyon lot hareket hacim olup fiyat geri geliyor.resmen dalga geciyorlar.
bu arada önemli bir detay ver.son 2 kaptır farsan üzerinden alıyor.Farsanla bagı kalmıyor dedik ya.meydana çıkmasın diye algı peşinde.1 haziranda kap atıyon hisseler ortak şahıslarında.farsan gözükmüyor.demekki sonradan dikkat cekecek diye tekrar farsanamı devrettiler nedir bilemedim.
en azından fiyatı kapı atmadan önceki seviyelere cekinde ky magdur olmasın.
23/06/2021 - 23/06/2021 tarihinde ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 4,43 - 4,43 TL fiyat aralığından 7.602 TL
toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 0 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu
işlemle birlikte ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 23/06/2021 tarihi itibariyle %41,03
sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.
yuzdeoncu kardesim patron ve tahtaci uckagitci dolandirici. pahali oldu ama durust olmayan patronun sirketine yatirim yapilmazi ogrendik. bu sirkete yatirdigim parayi yok sayiyorum, gidene kadar yuzune bakmayacagim. bundan sonra da patronu durust olmayan sirkete tek kurus yatirmiycam.
Bir kac aydir garantiden satis yoktu.dun bugun satis başladi yine.garantideki mallar patronun ortaklarin.adamlar kasadaki 117 milyontl yetmez gibi hisseleride satisa basladi.spk goreve.arsanin tahtasini ve firma icini cok iyi arastirman lazim.Mal toplama olayi yok cok bariz belli aktiften veriyorlar.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar arsan fabrika yatırımcı ilişkilerini aradım.güvenlikteki adam cıkıyor telefona.müsait degilmiş mail atın dönüyorlar diyo.ama telefonla konuştugum arkadasa söyledim.içeriye söyler inşallah..sonra serdar bilgili beyi aradım bilgili holding.asistanının mailini verdiler.ayrıcı en çok hissesi olan nnf fonu hedef portföyü aradım.orayıda hatta dün bu konu için başkaları aramış.fon yöneticileri ile konuşulmuş.orayada mail atcam.yönelendircegiz dediler.biz spk ya itiraz maili atıyoruz ama ufagız siz büyüklerden yardım bekliyoz dedim.avukat orduları hukuk bölümleri var onların.yani 3 yere mail atacagım.arsan,nnf fonu ve serdar bilgili.
Demekki son 1 yıldaki ciddi blanco düzelmeleri kasada nakit birikmesi hepsi bir amac içinmiş.Bu arada akedasta zaten önceki yıllar dogru dürüst temettü vermemişki.madem degerleme hesaplayacaksınız o zaman son 5 yılı son 10 yılı baz alsaydınız..Son iki yıldaki temmetü rakamlarının bile altında bu hesaplar yatabilir.Satış olsa bile degerleme rakamında incelemmesi lazım.akedasın tamamına ortalama 215 milyon dolar civarı deger biçilmiş olmuş.Bu para edermi kalan yılları için.Emsallerine bakmak lazım.
Serdar bilgili bu tahtadan çıkmamış mıydı
serdar bey kardeşlerine devretmişti.sonra onlarda çıktımı tam bilmiyoz.ama galiba onlarda gecen aralık şubat arası garantiden satılan mal onların oldugunu sanıyoruz sadece.Halka açık kısmı satsalarda arsandan dolayı içerde yuzde 3-5 payda olsa hisseleri vardır.yani bir bagı bence var ufakta kalsa.İsterlerse onlarda dava acabilir.1 adet lotu olan için itiraz hakkı verir kanunlar.
Bu enerjiye ödedikleri bedelde şaka mı yapıyorlar. Bu satın alma bedelini oradan gelecek nakit akımla çıkarmaları 15 yıl sürer o zaman da zaten enerjide lisans bitmiş olacak. Ben şikayet edeceğim bu hiç doğru bir alım değil arsan adına
aynen hocam.haber ilk düştüğü 14 haziranda anında anlayıp hesaplayıp niyetlerini yazdım.yırtınıyom valla bu satış iptali için.bugun serdar bilgili muhalif oldugu için şirketini arayıp asistanına mail attım.nnf fonunda 5 milyon lota yakın hisse oldugu için orayla görüştüm konuştum ve mail attım.şirketi aradım konuştum mail attım.spkya daha önce iptali için mail atmıştım.
Birde degerleme dediğin gibi çok yüksek..zaten öncekiyıllar akedastan temettü yok gibi bir şey.son 2 yıl yuksek gelmiş.devamı garanti olmadıgı gibi çokta riskli.
üstüne satanda kendileri alanda kendileri.magdur olan halka açık hissesi parası alınan biziz.
bugun en cok satan garanti filmin önemli başrolu.3 gündür satışta.bugun 782 bin lot mal sattı.3 günde 1 milyonu gecti.en son maglum bölünmeden önce garanti 25 milyondan 17 milyona düşmüş aralık mart arası ve marttan beri sabitti.3 gündür tekrar yogun satış başladı.marbaş info haltacıyla bugun 2 milyon lot satıldı.alanda citi bank of 561bin iş 268 vakıf 212 bin.yani kalan yaklaşık 12 milyon lot mal dagınık durumda.ucuzladı diye atlayanlarda diye düşünüyorum.
Asıl sorun garantiden satan kim.bilgili grubunun daha malı var onlarmı yoksa büyükpatron arıkanlıların yan hisselerimi.
garantideki satış bitmeden dip demek zor.Birilerinin pirte ugruna yatakları yorganları yaktıgını düşünüyorum.
Büyükpatronların ve ufak ortakların borsadan para kazanma gibi bir derdi ve istegi olmadıgını düşünüyorum.Yoksa blanco mlanco bedelsiz felan çok yukarılara cekip hisse satarlardı.Bu kadar habere götürmediler hisseyi.
Çünki hedefler çooooookkkkkk büyükmüş.27 milyon lot degerindeki kasadaki 117 milyonu bir satışla aktarmak...
Çok zekiler çokkk..