fazla kasmanın manası yoktu. 1.323 den iade ettim pala ya. 5 kademe hiç yoktan iyidir deyip.
1.330 üstü her kademeden short denemesine devam hamdolsun.. :)
Printable View
faiz artışı olmayabilir bence...geçen sefer arttırdık dolar düştü mü düşmedi...o zaman bir de faizden niye girsin diyebilirler...haksız da sayılmazlar yani...
Ben 1326 iade ettim 1330 geri açtım ama piyasa iyi duruyor hazır da kardayken 1328 üzerine ısrarcı olmam koydum stopu izleyelim bakalım. %50 de nakitteyiz spotta bilancolara göre poz alacağım artık.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eksi makas olmasa şortlardım. şimdilik flat devam.
shortçu toplamaya doyamadı doyamıyor. vay dümbeleğine.
burası bence bankacılık endeksinde son derece önemli bir yer...
1,260 seviyesi düşüş başlamadan önceki yatay yaptığı son nokta...
buraları aşması bankacılık endeksini rahatlatır...
yoksa güç kaybederse geri sarmaya başlar...
https://i.hizliresim.com/qEekBx.jpg
geçen hafta en son 7,95 ten dolar almıştım...
inşallah bu zirve olur dönüş başlarda ucuzdan almaya başlarım...
https://i.hizliresim.com/xvdWAD.jpg
Saatlik grafikte, bollinger üstten ayrıldı yataya sararak bollinger ortaya geldi dayandı. Burada hacimli aşağı yaparsa hedefim 1317 civarı vedalaşmak olur, yok destek bulur hacimli yukarı yaparsa da dediğim gibi 1328 üstü ısrarcı olmam flat beklerim. 1317 kadar düzeltmesi, ralli şeklinde gidecekse ve uzun soluklu olacaksa baya sağlıklı olur oradan long deneyebilirim, beni stoplatıp yukarı giderse short denemeye devam ederim çünkü longa girecek pozisyonu vermemiş oluyor.
viop da sabahtan beri yazan çizen 4-5 kişi..
viop da da adam kalmamış..
ne varsa tavan serici hisselerde var artık..
Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan şimdi de Türkiye den ev alan Suudi vatandaşlarını izlemeye aldı. Yönetimin Arap yatırımcılara evleri satın baskısı yaptığı iddia ediliyor.
birgün şu pisliklerle aynı fikirde olacağım aklıma gelmezdi...
selman fikrini sonuna kadar destekliyorum...
giderken kapıyı arkadan çekmeyide unutmayın...
bazıları Yabancı sermayenin çıkışını sadece ekonomik olarak görüyor ama mesele görüldüğü gibi siyasi aslında..
o yüzden yabancı sermaye beklemek saflık olur artık..bizimkiler bunu bildiği için doğalgaz rezervi bulduk diyerek dolarizasyonun önüne geçemeye çalışıyor..ama şuana kadar beceremediler..
Temeli olmayan fiyat hareketleri eninde sonunda birinin elinde patlar ya tahta kapanır ya yıllarca %50 60 zararla beklersin. Kazanabilen öyle de kazansin biz almayalım gaz yapıyor...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlış anlama ama 2 den 35 e gitmiş hissede 10 dan alıp 25 den satmak istemez misin..:)
Bana ne temelinden..
Buralardan alınmaz dedikçe sürüyorlar..
breh breh breh..
Prensip olarak asla böyle kağıtlara girmedim borsa hayatımda..
Bu prensip başıma iş açtı bu sene..
https://i.hizliresim.com/No1IH3.jpg
https://i.hizliresim.com/rLjUeN.jpg
QNB bugün 260 MİLYAR!! tl PD inden işlem görüyor..
Halka açıklık 0.12 ama tamamen yabancı sermayeli..
Bu kağıda 3 tavan çektiler mi yabancı takası zıplıyor..
Bu 260Milyar PD ve70 küsür tl değeri..
Hak ettiği değere düşerse
Bu yabancı takas oranı kaçar düşer..
Bir tahmin alabilir miyim..
Küçük kagitlardan bana göre çok iyi bilançosu olanları aldım taşıdım kazandım / kaybettim ama bakıyorsun hisse başına 10 lira borç var 4 çeyrek zarar gelmiş ee tavan tavan yok ben almayayım aksam yatınca huzursuz ediyorsa o kagit bende durmasın. Zarar eden kağıt da alınır beklentisi olur varlığı olur yatırımı olur bin tane şey ama bu gidenlerin en az yarısı batık malesef.
Mesela arena cok beğenirim 5 liralardan aldım 14 15 vedalaştım keşke satmasaydim yani dediğim tabi ki oluyor ama tutup da batık sirket alamam moda diye alan alsın mani olmayalım.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son Dakika:
DSÖ: Kovid-19 tedavisinde tek etkili ilaç 'Deksametazon'
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde kullanılan ilaçlar arasında sadece "Deksametazon" isimli ilacın, durumu şiddetli olan hastalarda etkili olduğunu bildirdi.
https://www.medimagazin.com.tr/gunce...686-91840.html
—-///
Dünya Sağlık Örgütü'nden dünyaya son dakika uyarısı: Endişe verici boyutlara ulaştı
Dünyayı diz çöktüren koronavirüsle ilgili son dakika haberi... Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 salgınının "endişe verici bir aşamaya girdiğini" belirterek, "Kuzey yarımküre kışa girerken, özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika'da vakaların hızla artmaya başladığını görüyoruz. Kış geldiğinde gelecek birkaç ayın zorlu geçeceğini biliyoruz" dedi.
https://m.sabah.com.tr/gundem/2020/1...ara-ulasti/amp
Reuters anketine katılan 17 kurumun tamamı politika faizinde artış bekliyor. Tahminlerin medyan beklentisi politika faizinin %10.25’ten %12’ye arttıracağı yönünde.
MERAK EDİYORUM BU 17 KURUM KİM..
Merill long sinyalini verdi.
Faiz artisi yola geldim hizaya getirdiler beni demek
Yabanci icin
bedava buyuk hisselerin hepsi
tavandaki hisse %10.. muhtemelen gün boyu orada kalacak.. ertesi gün artık ne olursa..
ama marjları %20 yapsalar.. bu hissenin yeni tavan olan %20 yapması olası mı? evet.. olası.. ama muhtemelen %14-15 lerden satış yemeye başlayacak.. psikoloji değişecek..
bu %10 luk marj merdiven gibi yukseltmek için çok uygun.. özellikle Turk piyasası gibi düşük meblaglarla tavana kitlenebillen bir piyasada..aylardır görüyoruz.. sürekli merdiven gibi, %10 her gün yukseliyor hisseler..
marjları tekrar %20 yapsınlar.. ondan sonra görelim..
Dusecegi zaman yaparlar...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlış düşünüyorsun
Yüzde 20 olsa tavan yüzde 20 gider yine..
O senin dediğin SERBEST piyasada geçerli psikolojiler..
Serbest piyasa çoktan öldü..
Malın hemen hepsi çekilmiş benim gördüğüm bir çok kağıtta..
Soru şu??
10 senedir uyuyan kağıtlar ne duydu ne fısıldandiki kulaklarına fiyata bakmadan alıma geçti patron..
2 tl den 30 a gelmiş kağıt da hala alım!! var..
Üzgünüm neo ama benim kafa almadı
10 senedir 2-4 bandında sürünen bir kağıt değil bilanço ne olursa olsun 6 ay içinde 40 tl ye gitmez..
Bu açık bi şekilde manipülasyondur..
Ama nedeni ne..
longcu bakış açısıyla bakarsa barı yukarıdan atınca 1300 lere yakın bir nokta güçlü direnç gibi görünüyor.
sonraki direnç nispeten daha zayıf gibi.
ytd.
https://invst.ly/siu8r
süre kısalacak yukarı giderken.. hızlı para dönüşü arzulayanlar, mesela %15 hedefi olan birisi ikinci günü beklemek zorunda şimdi.. tavan %10 olduğu için..tersinden düşünürsen satışlar azalacağı için tahta sahibinin işi daha kolay..
ama tavan %20 olsaydı ilk gun içinde belki o seviyelere gelecekti ve satış tuşuna basılacaktı..
tavanın %20 olduğu bir yerde iki gün ardı ardına %20 yapsa tahta sahibi, %44 potansiyel hareketin %25-30-35 gibi seviyelerinden satış mutlaka olacaktır , tavanın %10 olduğu bir sistemle karşılaştırıldığında..
diğer yandan.. evet sürekli %20 tavan da yapabilirler.. ama bu daha az kagıtta olacaktır.. ve dediğim şekilde satış arzusu orada da olacaktır.. her durumda tahta sahibinin işi daha zor %20 lik marjda..
Satacak dediğin kim yüzde 15 de mesela..:)
Düşünce doğru ama dediğim gibi serbest piyasada..
Alıcıda satıcı da kendisi ustadım..
Ben daha çok nedeni ile ilgiliyim..
Neden 10 sene 2-4 bandında hareket eden kağıt 6 ayda 40 tl ye gitti..
Çok pırlanta idi de 6 ay da mı keşfedildi..
TR petrol mü bulacak..
Yoksa ekonomik olarak çökecek miyiz ..öyle böyle değil hemde..
ABD seçimlerinde başkanlık değişimi olursa bist için hangi sektörler olumlu etkilenir?Teşekkür ederim.YTD