üstat çok yazdık ve yazıldı riskli fonlarda riski azaltmak için farklı fonları girilmesi lazım diye... :)
Printable View
MAC fonunun yüzü bugün gülecek heralde Celha %5, ditas %10 tavan kilitledi bedelli açıklaması sonrası
Burasını sadece forum üyeleri değil herkes okuyor. Örneğin ben üye olmadan önce forumu dışarıdan uzun bir süre dışarıdan izliyordum. Herkes kendi fonunu kendi bulsun. Sorular, görüşler, bilgilendirme gibi konular tabi ki olabilir. Ama şu fon çok iyi alın falan gibi tavsiyelere sıcak bakmıyorum.
Fon aylık %13 getirmiş, MAC ve MPS den daha iyi performans sergilemiş. Evet bugün düşük getirmiş ama önceki günlerdeki iyi getirdiğine sayın. Fonları günlük değil en az bir aylık performansı ile değerlendirmek gerekir ki o bile yanıltıcı olur. GBC tutanlar ne yapsın. Ki o fonun geleceğini iyi görüp bu seviyeden alan arkadaşlar var ki; kaç aydır portföylerinde bulunduruyorlar.
Evet site yönetimi lütfen açılışı düzeltip daha az reklamlı bir forum istiyoruz.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dönem dönem görece düşük getirileri olabiliyor değerlendirmek için 3 ay beklemek lazım ve en az 3 hisse fonda olmak lazım. Ben 25 ağustosta 3 fona (mac tkf nnf ) eşit dağılımla girdim %36,5 net getirim var. Mac içinde Nnf içinde ağlayıp sızlayanı gördüm şimdi sıra Tkf de anlaşılan.
Bir hissenin sermaye arttırımında bedelsiz arttırım açıklaması hisse fiyatını olumlu etkiler. Aslında değişen bir şey yoktur. Hisseye yatırdığınız para aynı ama elinizdeki hisse sayısı artar. Bedelli arttırım ise hisse fiyatını olumlu değil olumsuz etkiler. Çünkü yatırımcının cebinden para çıkacaktır. Geçmişte durum böyle idi. Bugünlerde değiştiyse bilemem. Lakin ben bedelli artışa her zaman soğuk bakarım. Çünkü firmenın finansal durumu kafamda soru işaretleri yaratır.
Arkadaşım farklı dağılımla girdi 2. günden sormaya başladı Tkf niye böyle Nnf mi daha çok olsaydı diye. Yatırım bazen sadece sabır işi olabiliyor.
tkf nin kötü olduğunu savunmadım yanlış anlaşılma olmasın sn.Tbey35.
hatta tkf çok iyi fon, bu aralar durgun olması gayet normal, dediğiniz gibi önceden iyi getirmişti.
düzeltme yapması ya da yataya bağlaması gerek sağlıklı olan bence budur
ancak kısa dönemde riskleri azaltmak için farklı fon alınması elzem.
belli bir dönem iyi giden fon belli bir dönem kötü getirebiliyor, bunu mac ta da yaşadık.
bizim yatırımcı uzun vade genelde tutmuyor fon istenildiği seviyeye gelmezse satılıyor.
halbuki satılacaksa düşerken değil yükselirken satılmalı, tıpkı borsada olduğu gibi.
mesela tkf şimdi alış fırsatı veriyor olabilir, ucuzken almak lazım pahalıyken alınca düzeltme ihtimali olabiliyor.
evellki gün petkim %7 üzeri getirince öyle yorumlamıştık sanırım sn.Pit ile.
dün de düşüş yaşadı petkim, bugün yükseliyor o anlamda artabilir diye yorum yaptım.
kasım ayı raporu eski olduğu için değişikler oldu diye düşünüyorum.
takip ettiğim kadarı ile eski raporlar ile bu fon hiç tutarlı olmadı.
+3-4 getirmesi gereken günlerde - çok getirdi ya da tam tersi. :)
Aslında ellerindeki Tesla hisselerini azaltsalar iyi olurdu. Hisse zirvelerde ve yabancı ekonomi sitelerinde sürekli negatif hedef fiyatlar veriliyor. JP Morgan geçen gün $650 civarındayken $90 hedef fiyat vermişti, dün muhtemelen bu yüzden düştü...
https://finance.yahoo.com/m/95da7c5f...-650-gets.html
https://www.yahoo.com/news/m/90330fd...long-time.html
Tam ben yazacaktım siz yazmışsınız. Eskiden bedelli haberi gelince hisse düşer, bedelsiz gelince tavan yapardı.
Sanırım artık borsayla ilgili eski bildiklerimizi unutma zamanı. F/K, pd/dd vb bakımlardan da birçok hisse inanlılmaz yüksek seviyelerden işlem görüyor ve bu fiyatlamalar öyle birkaç günlük veya haftalık değil, aylarca devam edebiliyor...
Bir Türk büyüğü damadın dediği gibi "At izi it izine karıştı, Allah sonumuzu hayır eyleye" :)
Êvet bu görüşünüze katılıyorum. Ama kendi açımdan şu sıralar satma zamanı değil gibi. Lakin yılbaşından sonra bilanço beklentilerine göre bazı hisseler yükselirken bazıları da düşecektir. Ve borsa bir düzeltme yapacaktır. O seyri yakalayıp pozisyon alabilirsek çok iyi olacak ama o değerlendirmeyi yapmak için ciddi teknik analiz yapılması lazım. Örneğin bist yükselirken işlem hacmı ne kadar, düşerken ne kadar gibi. O bilgiler de bizde yok. Tamame tecrübemize dayanarak hareket edeceğiz.
qinvest portföy katılım hisse fon, şu an itibarıyla tefaşta görünüyor ama ilk aşamada emeklilik fonları alıyormuş. pazartesi itibarıyla da tefaş alımlarına açılacakmış. ilgilenenlere saygıyla duyurulur.
Altındaki dünkü %2'den fazla düşüşe rağmen gbc 0,83 civarı düşmüş. Acaba Altın miktarını mı düşürdüler, yoksa düşüşün kalanı bugüne mi merak ettim...
Bugün KUB (Kare portföy döviz) fonuna bakıyordum. 3 yılda %137, 5 yılda %259 civarı kazandırmış. Oldukça iyi kazanç aslında.
%24ü yabancı hisse, kalanı döviz tahvil bono vb.
Yalnız dikkatimi çeken konu bütün diğer fonlar gibi bu fon da Mart başından itibaren düşerek 26 Martta dip yapmış, sonra yeniden yükselişe geçmiş.
Mynet finans sitesinden baktım dolar mart başında 6,10 lardan 26 Martta 6,50 lere kadar yükselmiş ki %6,56 yükseliş anlamına geliyor, bu fonun da bütün varlıkları dolar üzerindeyken, o düşüşü nasıl başarmış ona şaşırdım. (%16 civarı düşmüş 20 günde)
Bu yüzden 4 hsyf. Bu yüzden doğru zamanda giriş bence.
Bu yüzden değişik kategorilerde sepet. Bir miktar az getiri, daha az telaş.
Kar cebe yakışır.coşkuda satılır düyüşte toplanır misali.aç gözlü olmamak lazım. rbh den dün çıkmıştım.bugün mac ve nnf ye kademeli satış verdim.
Çok şükür herşey yolunda Sn. Hayrani. Biraz işlerim yoğun şu aralar. Birazda, uzun vade yatırımcısı olduğum için, sürekli piyasaları takip etme huyumdan biraz sıyrılmalıyım diyorum kendime.
Rbh ile yaklaşık olarak güzel bir 1 ay geçirdim. Son dağılım raporuna göre, portföydeki önemli yer tutan hisseler kartn ve froto çıkmış. Tabi fona giriş miktarı katlanınca zaruri değişiklikler. Sizin telefon görüşmenizde pek sık değişiklik yapmayız demelerine rağmen son 2-3 aydır biraz fazla değişiklikler olmaya başlamış gibi.
Geçen yıl 15-20 arası hisse taşırken, ve yılın önemli bir bölümü pek değişiklik yapılmamış; şuan 29-30 hisse bulunuyor portföylerinde. Geçen aylar, karton ve konya iyi primlendi, bu ay da selec hissesi, böyle primlenen hisselerden dolayı %10 sınırına takılmamak için ayarlama yapmaları gerekiyor mecburen. Uzun vade kendi kategorisinde iyi netice alacaktır Rbh ama kısa vade bu yapılan değişikliklerin ve fona yeni giren paranın aktarıldığı hisselerin meyvesini toplamak biraz zaman alabilir. Yatırım direkt sitesinden son baktığımda da, yanlış görmediysem bu ay kıstasının altında gidiyor.
Qinvest, Elz'ye gelince, profesyonel ve tecrübeli bir ekip. Bes hesabımdaki Keh fonunuda yönetiyorlar, daha önceden belirttiğim gibi stratejilerinden ve istikrarlı gidişinden memnunum. Keh ile aynı şekilde ve stratejide yönetileceğini görüşmemde ifade ettiler. Hatta özetle, Qinvest Eid fonunun bakış açısı ile, Katılım esaslı olarak yönetileni olduğunu söylediler. Ben de uzun vadeli düşündüğüm için şimdilik Elz yatırım yapmaya karar verdim.
Katılım esaslılardan Mps'de bir kıpırdanma olsada bence performans olarak Rbh ve Kpc'nin gerisinde kısa vadede. Kpc'de son zamanlarda güzel getiri sağladı. Geriden gelip, Rbh ile neredeyse son 1 ayda aynı getiriyi yakaladı.
Katılım hisse fonlarda kısa vade performansta gördüğüm, Rbh Kıl payı önde ama biraz tempo kaybediyor gibi, Kpc bir çıkışla kıl payı 2. sıraya geldi. Mps geçmiş performansa göre halen istenen seviyede değil. Bu rekabete birde Elz katılacak, hayırlısı diyelim. Ytd
daha önce eleştirdiğim nnf'nin şu aralar tekrar kendine gelmesine çok sevindim. zaten elimizde çok az alternatif var. nnf de mutlaka bu alternatifler arasında yerini korumalı. toparlanmanın tam da getirilerin twitter sayfalarından günlük olarak paylaşılmayabaşlanmasına denkgelmesi de ilginç oldu. sanki yeniden bir hareket, bir canlılık geldi nnf'ye. maşallah diyelim de nazarımız değmesin.
İzahnameyi inceleyip fiyatın nasıl belirlendiğine bakmanızı tavsiye ederim. Dünkü düşüşlerin yansımasını bu akşamki fiyatta göreceğiz.Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
değerlendirmeler için çok teşekkür ederim SN tradestop. yanlış hatırlamıyorsam iki ay öncesine kadar rbh fon büyüklüğü 20 milyonlarda gezerken bu sabah itibarıyla 90 milyona dayanmış ve bu durum performansı etkilemiş. yükü fazla artan aracın fazla hız yapamaması gibi bir duruma benzetiyorum bu durumu. qinvestin bu piyasaya gelmesiyle bu alanda da çeşitlilik ve rekabetin artacak olması çok iyi olacak ve elz, sanki bir adım önden gidecek gibi geliyor bana da. bol kazançlar dileğiyle
Güzel tespit Sn Hayrani.
Ben de şimdi tefas'a bir göz attım; Rbh, 15 ekim de 28.5 milyon iken, şuan 88.2 milyon ile katılım hisse fonlarda hızlıca portföy büyüklüğünde 1. sıraya geldi. % 209 artış.
Aynı süreçte;
Mps 171.3 milyon dan 85.4 milyona düşmüş. % 50 azalış.
Kpc 22.3 milyondan 38.6 milyona çıkmış %73 artış.
aynen tecrübe önemli.
sizle yazıştıktan sonra son 3 gündür %85 olan hisse ve değişken fon ağırlığını %40 a kadar düşürdüm :)
kar cebe yakışır misali.
çünkü bu aralar ben de bir düzeltme bekliyorum.
gerektiğinde ucuzdan almaya alışırım.
sonsuza kadar yükselmeyecek ama 2 ay içinde 1450 hedefi bekliyorum şahsen yatırım tavsiyesi olmasın.