Dolar dünya finans sistemindeki en yaygın ve güçlü para birimidir. Bunu bilmiyorsan ve inkar ediyorsan akıl sağlığından şüphe ederim.
Git hastaneden randevu al.
Printable View
2 yıl olmamı$ Euro karşısında bile %16 değerlenmeyi zorlamış çöpingen Dolar öyle mi..
Keza 8 yılda +%37 Euro'ya kar$ı durumu
TL'ye de %71 takmış sırf son 3 yılda.. Enteresan..
Elmalar armutlar.. Altın da al sen kirsoy )
Hala papagan gibi yabanci 7.2 den gomdu diyor. Anlik gordu diyoz hala ama yabanci 7.2 den gomdu..dolar fiziki istiflemeye devam..beton yiceksiniz yakinda. Millet ac issiz.issizlik olmus genclerde rekor yuksek ama dolar dusuyokii..ayran mi dokunuyo bunlara..
Bu troll maaslari ne kadar?? Gercek cok merak ediyom..
Dolar Uçacak-kaçacak.. Türkiye battı-batacakçılar yine topiğe taarruza geçmişler....
MAVİLER ile YEŞİLLER rekabeti gibi algılayan bir tayfa var ortalıkta...
Şunu güzellemek, bunu kötülemek üzere muvazzaf.
Militan.
Partizan.
Kripto.
Mütekebbir. (i$mi lazım deel, o kendini biliyor :yes:)
Var mı ideoloji dı$ında faydalı bir haberin, bilgin, analizin? Gel payla$.
İ$tifade edelim.
Bizler ideolog değil bor$acıyız.
Objektif analizle ba$arıya gideriz.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 kasımda yazmışım....
5.69 + 8 = 5.76 kuruş... kasım sonu ... bugün ne 5.74
5.69 + 16 = 5.85 aralık sonu .... göze almışım. daha aşağısı bana avantaj getirir.....
bakalım olacak mı? Buna göre hissede pozum var.
https://resmim.net/f/cW8PjL.png
Biz mesela zaten her tür trade'lerimizi kayıt altında yazıyoruz bu foruma ve anlık olarak..
Dolar'da üyeliğimiz beri tek kaybeden trade'imiz yok.. Ar$iv style buyur..
Kademeli ve deği$ken aldık sattık, sattık aldık, yatay dönemlerinde fazla elleşmedik
ve kısmet de bu ya hep kazandık..
Açar bakarsın tek tek böyle ezbere iftira atacağına.. Aynen durumlar böyle..
Daha da "faydalı" derken iyi dü$ün ??..
Tayfa dedik.
1 ki$i yazdı. "-Iftira etme icraatim belli". Dedi.
Baska topikleri bilmem, bu topikte pozunu görmedim. Var ise hatırlatırsa memnun olurum.
Bundan sonra görelim, sözümüzü geri alalım.
Helallik i$teyelim be yaaa!😊
Dolar 7.20 yi pazar gecesi açıldığında gördü..
MB nın swapları yüzde 25 e düşürmesi hamlesi ile ertesi gün hızla gevşedi
2-3 gün içinde 5.70 5.80 e düştü..
Ardından yeniden 6.70 lere doğru hareketlendi ise de oralarda en fazla 10 gün durabildiği faiz artışı rahip salınması derken 6-6.50 aralığına indi
Öyle 7.20 oldu yabancı dolara gömdü siz daha bakının ..Yok öyle bişi..Bu sözde art niyet ararım üzgünüm..
Bu tip sözleri de kahve muhabbeti buluyorum ..
Abbbbiii yabancı yine kazandı yaa..
Nereye kaç milyar dolar sokmuş bu yabancı..
Geçiniz..
Dolar pek değer kaybetmez de TL mizin değeri artabilir.
Zaten az biraz değeri artınca ithalat yine artmış.
Yani dışa bağımlılık.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatırım Bankları olan Morgan Stanley ve Bank Of America Türkiye müşterilerini sert uyardı... Türkiye'deki yatırım müşterilerine USD da Türkiye'de büyük ve sert bir düşüş beklediklerini ifade etmiş..
USD 'da olan küçük yatırımcının allah yardımcısı olsun...
ref;
https://www.emlak365.com/ekonomi/dev...ri-h24554.html
Sn.GKI beni insanlar tanırlar.. Malum başlığınızdan da . Bilirler.. Önceden orada da yazardım.
USD 3,73 TL de iken alın ben FULL USD idim diye yazılarım var..
SOnra USD 3,95 TL ye gelince ben satın demiştim....
Satın der demez senin MEGA TROL lerin bana anlamadığım şekilde hücum etmişti....
Lakin USD yeniden 3,76 TL ye gelince FULL alın 4,60-4,80 TL tepe de satarız demiştim...
Hala da senin o malum başlığında USD TROL lerinin saldırısına maruz kalarak yazıyordum...
3,78 TL den FUll USD tekrar geçtim... Lakin 4,65 TL de hepsini satmıştım...
Ancak hiçbir kimsenin tahmin dahi edemediği manüpülasyon ile USD 7,21 TL gibi saçma sapan bir yere vardı..
Ancak 5 TL ile 7 TL arası bir gece de olmuştu.. Gündüz bu fırtına kopmamıştı..
Kısaca USD da alan almıştı satan satmıştı....
Ama ben,
Linç edilmiştim...
USD zirvede iken 7,21 TL den ise almayın etmeyin diye de yığınla videom var bir tanesini paylaşırım..
ANcak MEGA TROL ve avareleriniz yüzünden orada bir daha yazmamaya yemin etmiştim...
Şimdi ne olur o zaman ki yazılarımı bulup yapıştırtma, bana...
İnan senin iddian gibi 100 defa bu sitede iddalaşmışımdır....
Sn.GKI bir değerli arkadaşım var.. Eskiden Akbank Portföyde yöneticilik yapmış..
İsmini isterse buradan paylaşabilirim....
Bu arkadaş ile buradan 10 yıldır tanışırız.. Diğer hisse sayfalarından...
USD 7,21 TL olduğundan onunla özelden yazıştık.. O İSC aldı... Ben VAKBN....
Portföylerimizi dahi bilirdik, o derece...
ISC yi 4,08 den ben VAKBN 3,38 den almıştık.. FULL idik...
Yılbaşında 2019 başında 5,50 den bende 5,10 TL den satmıştık...
Yılbaşından sonra o arkadaşım sizin MALUM BAŞLIĞINIZA kendini sardırdı...
Ocak 2019 da USD 5,83 TL de sizin ve TROL TAYFANIZIN gazı ile seçimlerden sonra USD 12 TL olucak saçmalığınıza kapılmıştı...
FULL USD a geçti..
Özelden çok yazıştık, çiziştik... Birbirimizi asla kırmadık... O USD da konumlandı ben faiz ve hissede....
Ağustos ayına kadar o arkadaşım MALUM BAŞLIĞINIZDA USD yükselecek yükselecek diye yazılar paylaştı...
Ağustos 2019 da Bankalar yeniden dip olmuştu. (SURİYE MESELESİ)
Ben video çektim.. BANKA alın çok ucuz yükselince yabancıya satarsınız diye..
O sırada o arkadaşıma özelden msj attım...
2019 AĞUSTOS USD ları sat ve lütfen banka al diye...
AMa resmen sayenizde HİPNOZ olmuş gibi asla dedi..
O sırada malum sayfanızda İş Bankasını batırıyor, Garanti Bankasına Konkordato çektiriyor, Vakıfbank ı iflas ettirip, Akbank ı OTAŞ kredileri sebebi ile LÜBNAN ılara satıyordunuz...
Ben israrla yazdım...
Hatta cesaret edip, o saçma başlığınızda insanları uyarmak için yemini bozup arada yazdım...
Saçmalamayın diye...
VAKIFBANK 1950 de kurulmuş olup en az sizin TROL lerinizin yaşlarının toplamı kadar ekonomik kriz yönetmiş ve atlatmış bir bankadır.
Keza, Garanti, Akbank ve İş Bankası...
O arkadaşıma ne olur bu fırsat yeniden al İSC dedim...
Almadı.. USD da kaldı...
2019 Ağustos itibarı ile Vakbn 4,03 den ki ben 4,11 den almıştım. Şu an 5, 17 de.. Ben 4,97 de sattım..
O arkadaşa ISC al dediğimde 5,40 TL idi.. Şimdi 6,20 TL de... Alsa idi 6 TL de sattırıdım...
USD ise 5,83 den Ağustosda 5,44 olunca ki benim tahminim 5,31 idi.. (Yazılarım var)
Bir daha malum sayfanızda yazmamaya başladı...
Özelden bana döndü.. Yazıştık.. Sitem dolu idi.. Biraz yazmamaya ara verdiğini söyledi.. Bana her zaman olduğu gibi nazik üslubu ile teşekkür etti...
Yılbaşından beri FULL 5,85 TL ile USD beklerken hem günlük %25 faizden hemde diğer borsa fırsatlarından olmuştu...
Şİmdi o sayfanızda müdavim olan ama benim arkadaşım olan kişi Ağustos 2019 5,44 TL den beri o sayfada yazmıyor...
Özelden yazşıyoruz.. İsmini isterse açıklarım yoksa açıklamam...
O sebeple Sn.GKI;
Sataştığınız adam SELKA ise,
Hele hele USD düşeceğini yada USD ı alın 3 , XX lerden demediğimi söylerseniz, kusura bakmayınız...
Sizi bu konuda MEN ederim...
Benim 3,XX ler de USD alın alın dediğimi meşhur Sn. POWER Pc bilir. Şu anki nick name sanırım ALTIVEC...
Birçok hayat görüşümüz benzemez, ama birbirimize çok nazik davranırız...
Aramızda fark Sn. ALTIVEC USD sürekli sürekli yükselecek demesidir...
Benim ise USD ucuz alın, USD pahalı satın demem dir.. O kadar...
Kavga etmenin lüzumu yoktur..
USD elbette birgün 12 TL olacaktır....
Sorun olup, olmaması değil...
Zamanlamasıdır...
Yoksa 2030 ylında USD 12 TL olacak ise bu yatırım olamaz...
Saygılarımla...
Sonra bir ara artık sayfanızda yazmamaya başladı...
Ekonomi uçuyor millet marketten fındık fıstık çalar hale gelmiş. Rezillik be yazık.
Sn.Calibra,
Her habere kaynak bulmak oldukça güç.. Bir haber linki ve paylaşmak istedim.. Sonuçta burada akademik bir çalışma içerisinde değiliz.
Sonuçta yalan haberi çok büyük gazeteler hatta bankalar dahi yapabilirken, %100 doğru referans a ulaşmak biz küçük yatırımcılar için büyük imkan demektir...
Sonuçta KY olarak bizlerin en iyi terminal ağları internet oluyor...
Aynı şeyi USD yükselecek diye çıkan haber linklerinden de yapıyormusunuz?
Sonuçta elbette haklısınız? Sözcü gazetesi dahi YALAN haber yaparken, SÖZCÜ nün 80 yaşındaki gazetecisi, 60 yıllık tecrübeli bir ismi dahi YALAN haber yaptıktan sonra neye inanancağız...
Çok zor...
Sonuçta bir haber linki inanıp inanmamak sizlere kalmış... Ben okur ve geçerim.. Ama aklımın bir yerine yazarım. Onunla hareket etmem.. Bu yatırım bankaları 24 saatte bir bozuk saatin bir defa da olsa doğru saati gösterdiği gibi ara sıra doğruyu söyler ler ama genelde YALAN söylerler....
USD/TRY simetirk üçgen formasyonundadır... Önümüzdeki ay çok sert bir yöne kırılacaktır...
Tepede 5,83 TL dip olarak şuan 5,64 TL durmaktadır. Bu ay bu fiyatlama içinde olacaktır....
Ama bollinger çok sıkıştı, RSI tam orta değerde, ve momentumu minimuma inmiş ve de tepeler alçalmış, dipler yükselmiş...
Bu durumda fiyatlar %50-%50 dir..
Bazıları bana gülüyor... %50 aşağıya %50 yukarıya mı diye? Çünkü 3.cü seçenek yok ya...
Arkadaş FORMAS yon bu.. TEKNİK ben icat etmedim ki... Yalan söylüyorsam çarp yüzüme.. Aç bakma Simetrik Üçgen formasyonunu oku...
Genelde bu formasyonda fiyat hareketine bakın ve ona göre pozisyon alın der. Fiyat bir yön kırılmadan pozisyonlanmak çok tehlikelidir der...
Yukarıdaki laf benim değil formasyoundur. Hemen saldırmayın...
Bu bağlamda bu formasyonda ben her haberi okurum...
O sebeple Sn.Calibra her haberi paylaşmak isterim.. USD yükselecek deselerdi de paylaşırdım.. Bu sayfda herşeyi hakaret etmeden paylaşabilirisniz.
Sn.GKI haklısınız...
USD düşecek düşecek derken ben asla ve asla EKONOMİMİZ İYİ süper uçuyoruz demedim.. Keza EKONOMİ KÖTÜ olsa dahi USD düşebilir...
USD ın düşme ve yükselme sebeplerinden milyonlarcasından belki bir tanesinin en az bağlı olduğu bir hususutur bu...
USD ı düşürmeye çalışırken EKONOMİ ye maliyeti olur.. Bu maliyeti her bir birey öder...
Şu an ödüyoruz da.. Sen de ben de....
Benim asla ekonomi süper gibi bir iddiam olmadı...
Bulun öyle bir yazımı bir daha yazmam...
Benim iddiam faizler %25 çıkınca bu USD ı ezer dedim... O kadar...
6,50 TL değil, o zaman 5,50 TL den alın. Hem o arada günlük %25 faiz alırsınız demiştim.. O kadar... Dediğim bu idi..
Maalesef %25 faiz de dar gelirliyi, ezdi..
selka hocam dolar yukselecek yazsaydi da kaynak sorardim.
sadece emlak sitesi olunca fazla huylandim o kadar.
bir de ben %100 bi aracta olmam. altin oldugunu da yazmistim.
eregl deva hisse bunlar var.
yani saplanti yapmam herşeye acigim
Petrol ve doğalgaz a ulaşırsak ancak değerlenir
Yani bu iştende bir para kazanamaz isek altınlarıda yeriz bişey kalmaz
Ben pek öyle hatırlamıyorum selka..
Hatta 4 tl lerin üzerinden itibaren alıma geçtiğini hatırlıyorum..
Ki 2018 ağustosunda ne vakbn topiğinde nede döviz topiğinde banka kağıdı alın yazına rast gelmedim..
Eylül ayında vay anasını daha ne kadar düşecek yazılarını dün gibi hatırlıyorum..
Küçük bir örnek..
https://i.hizliresim.com/qAZQVq.png
Yanlış anlama ama iş biraz oradan aldım buradan gömdüm hadi size hayırlı traşlara gelmeye başladı..
Doğrudur SN Gundwane....
O sırada çok miktarda trade ettiğim olmuştur...
O esnada haftalık trade lerime gelmiş ve VAKBN beni üzmüş olabilir..
Ama zarar ettiğimi bilmiyorum... VAKBN bana her zaman kazandırdı.. Aldığım gün, haftalar hatta aylarda zarar da ettirdi.. Ama sonuçta saçma sapan USD a yatırım yapanlar kadar zarar etmedim..
Açığımı yakarlaranız, bir daha buraya da yazmam dedim.. Sözümü de tutacağım...
Maalesef biz buyuz.. Her zaman, her seferinde kendimce doğruları söylemeye çalıştım. VAKBN bu iner de çıkar da.. İnerken zarar etmişsindir, çıkarken kar..
Keza USD...
Zarar da olur, karda...
Genelde mantık ne ucuz ise onu al , bekle dedim..
Ama artık, çok yoruldum. TROL lerden, sataşmalardan, küfürlerden, kendimi ispat etmekten..
Videolarım var , pes vallahi pes. TouTube da.. USD almayın, banka alın diye. AMa 1 yıllık VAKBN forumunda biryerlerden bişey bulup o sırada muhtemelen -%5 gitmiştir o psikoloji ile yazdığım bir yazıyı buradan paylaşmışsınız..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beni yakaladınız Sn.GundWane...
SN.DreamWorld siz süper bir adamsınız. Muhteşem teknik bilginiz ile mükemmel yerlere gelecek insansınız...
Sn.Bora Yaşar siz muhteşem kibar, harikulade, küçükleri seven, büyüklere saygı duyan, her fikre açık ve objektif bir insansınız...
Sn.Ayhan 53 beni o sayfada yazmamaya yemin ettirip bu sayfada USD düşecek diye yazmama sebep olmuştunuz.. Kusura bakmayın. Siz de muhteşem bir insanmışsınız. Tartışma adabını bilen, siyaseti bilen, finansal bilginize saygı duyuyorum..
Sn.GundWane sizde çok araştırmacı, çalışkan ve insanların açıklarını bulmada objektifliğinize hayranım...
O kadar eminim ki malum başlıkta USD ile yanlış tahminler yapan insanları da; tek tek burada beni teşhir ettiğiniz gibi onları da teşhir edip, olaylara objektif davrandığınıza eminim...
Değerli arkadaşlar 20 yıldır, bu piyasalarda her şeyi aldım sattım. Petrolden, kahveye, hisseden , şekere, CAD parasından , AUD ına kadar arbitraj yaptım...
Para da kazandım kaybettim de... Siyaset ve hamaset yapmamaya gayret ettim..
Ama sizlerin derin ekonomi bilgileri ve paylaşımcılık ve insanlık üzerine yazılarınızı okuyunca kendimden utandım...
Ben buraya sizler gibi bilgili ve kaliteli insanlar arasında nasıl fikir söylerim diye...
Maalesef siz haklı idiniz..
Çünkü üzerime gelen 20 kişi yalan söyleyemez..
Selka TROL'dur ... Selka YALANCIDIR... Selka KY sının ZARAR etmesini ister. SELKA nın tecrübesi yoktur.
Not; İleride bu yazımı da not edin.Unuttuğum zaman diğer sayfalarda TROL olduğumu siz kendiniz yazmıştınız diye hatırlatırsınız. O zaman haddime geri dönerim.
Allah aşkına bu yazımı paylaşmadan önce en azından imzamdaki videoma ve tarihine ve o an ki USD kuruna ve borsaya bakınız..
O sebeple arkadaşlar, bundan sonra bu başlığı da yazmıyorum.. Çünkü demiştim, yanlışımı bulursanız daha da yazmam diye..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kinaye bir tarafa... Bu son mesajımdır....
Çok ciddi bir kalite sorunumuz var.. Eğitimli insanlar arasında.. Sevgisiz büyümüş, aile ortamından uzak kalmış, insanlıktan uzaklaşmış, sosyal, genel, ahlaki psikiyatrlık ve psikolojik sorunları çok olan insanlar..
Tıpkı trafikte, sokakta, kaldırımda, pazarda, çarşıda gibi... Burada da aynılar...
Artık bu tip "nickler ve insanlar" arasında bu başlıkta da yazamam...
Herkese Bol Kazançlar....
Allahaısmarladık...
acigimi bulursaniz yazmam... yazmiyorum...
bence bu size yakismiyor.
herkesin hatasi acigi yanlisi zarari vardir...
tartisilir.. duzeltilir...
sizin hataniz herkese cevap vermeniz..saksagan gibi herkese yazilmaz.
yazacagini yaz gec yazan yazar okuyan okur ama sadece anlayabilenler anlar...
bak simdi hoca.
artur schopenhauer bildin mi?
onun kitabi vardir yasam bilgeligi uzerine aforizmalar...
o kitapta bi alinti vardir.
lucretius der ki agac kus bocek insan su bu hepsini doga yaratmistir der.
sonra da der ki insan zekasi doganin en mukemmel eseridir..
iyi bir zeka doganin en mukemmel ve en nadir eseridir der...
bu zeka desigin olay cok nadir bulunan bir istir.
benimki mesela.
bazi seyleri hizlica kavriyorum.
bazi seylere öylece bakiyorum.
cok da iyi degil yani.
maslowu bildin mi?
kimisi bunu fark eder kimisi fark etmez der.
dolayisiyla kimisi fark eder kimisi edemez kimisi anlayabilir kimisi anlayamaz...
bu senin icin de gecerlidir .
anlayabildiklerin cozemediklerin hepsi vardir...
bunlar ustune inat yapilmaz...
kimseyle de inatlasilmaz ...
rica ediyorum yaziniz...
digerleri de yazsin...
siz donerseniz julian assange kitabindan devam edecem...
neden herkesin yazsin dedigimi onla irdeleyecegiz birlikte...
selka
Bu kadar alıngan olmaya gerek yok..
7 tl leri vurduğunda herkes gözüne far tutulmuş tavşan gibi idi..(sende dahil)
Şimdi geriye bakarak konuşmak kolay
Kimse 7 tl leri vurduğunda banka hisse si alın dollar satın da demedi..(sende dahil)
Hepimiz bankaların o an için batak olmadığını biliyoduk ucuz diyoduk ama titanic gibi dibe batmakla meşguldu kağıtlar..
O esnada bende ykbnk hissesi vardı..Evet sonra faiz artışı doların sakinlemesi ile alarak biraz daha ortalama düşürdüm ama
3.70 den dollar alıp da 7.20 de satmış tam o esnada full bankalara dalmış bir allahın kulunun olacağı sanmıyorum..
Ne zaman işler avcı hikayesine dönmeye başlar müdahele ederim üzgünüm..
Allah bana biraz hafıza vermis..
Oradan full sattım buradan full gömdüm..
Üzgünüm bu sözleri samimi bulmuyorum..(yüzüne karşı da söylüyorum)
Bir beklentisi olur insanın sonradan yanılır.(bunu bir düzen haline getirmezse tabi) saygı duyarım..
Ama missal 1.70 e düştüğünde ykbnk için yüzde 5 mal taşıyorum ama midem bulandı daha da almayacam yazıp da
hisse dönüp 2.80 I gördüğünde her topik de full ykbnk dayım nasılda koduk dolarcılara faizcilere siz bu işlerden anlamıyorsunuz diye yazılar yazılırsa..
(Hemde beyefendi 1.49 gibi asla görmediği bir fiyattan gömüldüğünü iddia etmekde idi o sırada)
Bu arada 20 (yukarıdaki alıntılamada 10 sene demişsin ama neyse 15 diyelim) senedir ne alıp sattığınla da kimse ilgilenmiyor bunu neden belirtme ihtiyacı duyduğun da garip..
kal sağlıcakla..
Sn selka hem uslüp hem içerik olarak yazılarını çok sevdiğim bir arkadaş.Kesinlikle yazmalı.Foruma küsmek anlamsız,çok faydalı bilgiler veriliyor burada.Bu arada o ağustosta ben de çoğunluk paramla altındaydım ,o günlerin coşkusu ile 264 liradan da baya daldım altına maliyeti de baya yukarı çektim:)))))))Sonra aylarca dolar ve gram altının düşüşünü seyrettik maalesef.Allahtan serde kumarbazlık olduğundan işyat ,bedelli zamanında güneş sigorta,şimdi de albaraka falan biraz para kazandık çok şükür.Ama nedense hiç içim rahat değil habire borsadaki paramı gümüşe çeviriyorum(bu ara altından vazgeçtim gümüş daha çok artacak diye gümüşe dadandım):)))))))))))).Bence finansal piyasalarda da hayatta da dogma olmamalı habire insan kendini kontrol etmeli doğru mu hareket ediyorum diye,azbişi şansa da bağlı olarak kazanıyoruz veya kaybediyoruz ,kalp kırmaya gerek yok.Baktığım tüm videolarda 2020 mart ayı gibi bir küresel çöküş emareleri görüyorum.Serde kumarbazlık var borsadan tamamen asla çıkamam ama bu aralar borsa hayatımdaki en huzursuz paralarını kazanıyorum desem yalan olmaz ,her an rüzgar değişir gibime geliyor.Herkese saygılar sevgiler ve iyi akşamlar.
2010lardaki çıkışta altın 1900 dolardan döndü şimdi 1470 falan, yani yolun yüzde seksenini almış altın , gümüş 45 dolarda pik yaptı şimdi 17 dolar.Ben gümüşü biraz daha fazla baskılanıyor diye düşünüyorum.Kimse gümüşün lafını ağzına almıyor,e neden bu kadar medyadan uzak tutuluyor ki bu enstruman,zamanında gümüşte para olarak kullanılmadı mı:))))))))Ak akçe kara gün içindir diyorum ben,kara günler de yakında bence.
Neticede 1980 deki krizde 500 dolar olmuş,dolar enflasyonu da hesaba katılırsa bugünkü dolarla 800 dolarları görmüş bir yatırım enstrumanı gümüş.T üm zamanların dibi olan 14 15 dolarları bu yaz gördü ,çok uzun bir yükseliş trendinin çok ama çok başındayız gibi geliyor bana.
Teşekkürler sn.hkm;
Güzel bir nokta yakalamışsıniz.
Kendi adıma
Gümüşün böyle düşmesinin sebeplerini anlamamız lazım diye düşünüyorum .
Dünya gümüş üretimi mi arttı?
Tüketimi mi azaldı?
Zenginler artık gümüş çatal kaşık kullanmıyor mu?
Sizin de dediginiz gibi "kimse niye gümüşun lafını ağzına almıyor"?
Tekrar teşekkürler.
Sn 0101 erkan öz ün gümüşle ilgili videosu var ,şiddetle tavsiye ederim.Bende teknoloji işi çok zayıf, link veremiyorum,google dan kolayca bulabileceğinizi düşünüyorum.Saygılar sevgiler.
Altın'cı ve Gümüş' çülere belki bir faydası olur diye ikisi arasındaki oranı
resme döktüm...
https://i.postimg.cc/KzmJbmbH/R-225.gif
Daha geçmişi yok , ama 11-12 senelik bir period var gibi görünüyor..
Platin ile olan ilişkisi de enteresan..
https://i.postimg.cc/bNf4JSPZ/R-226.gif
Bir şekilde, Trendler kırılır ve kalıcı olursa, Platin çok yol alır..
İzmirli hocanın grafiklerinde bir şey ilgimi çekti,altın gümüş rasyosu 2001 ve 2008 de tavan olmuş,yani kriz zamanları,sonra gümüş atağa kalkıp rasyoyu tersine çevirmiş.Şu anda üçüncü ve en yüksek tavanı görmüşüz,gümüşün dönüşü de muhteşem olabilir.Grafik işinden anlayanların özellikle sn izmirli hocanın yorumunu cidden merak ettim:))))))))))))))Ha grafikte gözükmeyen 4. tavanda bence 1994 krizi zamanlarına uyuyor olabilir.
Şimdi baktım da altın platin rasyosu için de grafikte aynı tarihler sözkonusu.
Pozları isabetle anca Viop24 topikimize yazıyorum tam olarak.. Malum öyle 5 topiğe yazılacak mevzular değil..
Ve sadece spot Dolar işlemler, vadelisinde poz açmıyoruz Dolar'ın..
Son 5,1x-5,4x bandı alımlar yoğun, 5,6x'lardan 5,9x'lar sattık bitti neredeyse tepede, ortalamalar hep ve epey de lehimizde kalarak..
Ve 5,68-71'ler ağırlıklı alım başlamıştık,
sarkarsa -20 kuru$ kadar aşağılara bile alım planlı, çıkarsa 6,+'lar beklemeli bakarak acelesi yok..
Aynı dönemde 5,4x-5,6x yöresel kârlı al-sat, sat-allarımız da oluverdi her iki yönden de..
Bist'e borsalara görece hantal kalınca ve kaldıraç kullanmayınca bunda daha verimli işlemler yapabildik.. Kısmet..