halkbank temdit 32 gün %18 ...qnb 17.70 puanlarda 0.30-0.40 lık artış var .
halkbank temdit 32 gün %18 ...qnb 17.70 puanlarda 0.30-0.40 lık artış var .
T bank 18,5 40 gün dedi hsbc 40 gün 19 dedi daha üstü var mi arkadaşlar
Eğer onu istanbul belediyesi zehirlediyse ölene kadar oyum Ekremin :)
En az 250k olacak ve yeni para olacak
haftaya nzor dan bir artış gelecek mi bakalım
N kolaydan şu anda gelmez çünkü hala bir çok para yatmış durumda ne zaman yüklü miktarda para çıkışı olur o zaman yapar veya 18 marttan sonra MB faiz arttirirsa o şekilde yapar
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=PPZ
PPZ - AZİMUT PORTFÖY PARA PİYASASI FONU günlük getiri %0,0471, yıllık net %17.19'a denk geliyor çünkü para piyasası fonlarında stopaj yok, üstelik günlük bozabiliyorsunuz.
Diğer para piyasası fonlarından en büyük avantajı yıllık yönetim ücreti %0,2625.
Mesela Akbank %1,53 tam 6 katı :vk:
Ancak MB faizin Haziran'da %14'e düşme beklentisi artık kesinleşti gibi dolayısıyla fonlar da paralel hareket eder.
Ben adım kadar eminim martta mb faizleri artıracak haziran toplantısından once faizler düşmeye başlamaz yoksa doları tutamazlar abd 10 yillik lar uçmaya başlamış emtialar uçuyor
Faizleri artirmazsa doların uçmasını kabul edecek
En iyisi likit fonda beklemek.Ne olacağı belli değil.
Sözlü sıkılaştırma yönlendirmeleri artık doları durdurmaya yetmez.Mart toplantısında faizler artmazsa tekrar eski politikaya dönüyorlar demektir.Dolar 8.00 i geçer.Belkide toplantı gelmeden geçer farklı gelişmeler olursa orası da bilinmez..
Aynen size katılıyorum onun için mart ayı çok onemli
Deutsche Bank Araştırma Müdürü Wietoska, TCMB’nin önümüzdeki* dönemde yüksek enflasyona karşı 100 baz puanlık faiz artışına gitmesi* gerektiğini ve yabancı yatırımcının Merkez Bankası’ndan faiz artışı* beklediğini söyledi.
* * bloomberght.com'da yer alan habere göre, Deutsche Bank Orta Doğu* ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, yükselen ABD* tahvil faizlerinin Türkiye’yi nasıl etkilediği ve gelişen ülke* kurlarında yaşanan baskı hakkında Bloomberg HT’nin sorularını* yanıtladı.
* * Haberin tamamı için:
https://www.bloomberght.com/deutsche...iyoruz-2275417
Bir kere bu yıl sonuna kadar stopaj yüzde 3 kalmak şartıyla bürüt 15,5 altı yok yoksa doları 8,5 dan aşağı kimse alamaz ayrıca hazirandan önce faizlerde indirim olmaz MB karar verecek ya dolar ya faiz ikisine de müdahale edemez
araba yedek parçası, mobilya malzemeleri v.b satan bir perakendeciye ya da herhangi bir toptancıya gidip bir şeyler satın almak isteyin, satıcı faize mi bakıyor yoksa katalogdan dolar ya da euro üzerinden birim fiyatına mı bakıyor. en başta benzin mazot fiyatı dolara endeksli. mazot artınca üretim ve lojistik üzerinden herşey etkileniyor.
bu ülkede dolar fiyatı enflasyonda ilk sıralardadır. fiyat artışları da faiz de doların durumuna göre belirleniyor.
Çok güldüm gerçekten.Alemsiniz.O koltukta verilen sözlerin ne kadar ehemmiyeti var sizce.
1-2 ay o koltukta kalacağının garantisi var mı?
Zamanı gelmeden görevinden alınan başkanların günahı neydi.Sanki birilerini dinlemeyip faiz arttırmış veya indirmemişlerdi.
Ekonımi yönetimine güvenimiz %100 :)
Evet ancak politikacının da oyun alanı kalmadı. Zira şu an atanan görevli bir teknokrat. Onu da görevden alıp yerine getirilebilecek başka hikayesi olan bir alternatif yok. Görevden alıp yerine tekrar bir teknokrat getirilirse hiçbir etkisi olmaz.Hatta zararı daha da büyük olabilir. Mevcut etki de zaten göreve gelen teknokrat faiz artışı yaptığı için yakalandı.
Ben pek manevra alanı göremiyorum.
taze oran
akbank 100k dolar temdit %1
burgan ve fiba bankta da hesap var.
hem riski yaymak hem de aslına bakarsanız %1 ve 2 arasında değişen 15doları civarı bir miktar. o yüzden butik bankalardan ziyade büyük bankalardan birini de tercih ediyorum.
ama mesela %8 ve %16 gibi bir oran olsaydı söylediğinizde çok haklıydınız.
arkadaşlar 50 bin dolar bir bankadan diğer bankaya geçmesi ne kadar tutar işlem ücreti .bir de aynı gün geçiyor mu ?
Millet altınlarını dolarlarını bozup ev araba tüketmeye başladıktan sonra tekrar faiz indirirler. Dolar her sene enflasyon üstünde artış sergiler.
Dolar kuru tahminlerim
2021 Sonu 8,5
2022 Sonu 10
2023 Sonu 12
Fed uzun yıllar gevşek davranacak varsayımı ile bu tahminleri yaptım.
Hele bir yarın gelsin, Tüik şubat ayı enflasyon verilerini açıklasın, zaten niyetleri belli olur. Dolar mı faiz mi o zaman karar vermek daha mantıklı olur. Ytd.
Yarın yıllık tüketici enflasyonu 15,5 ve üstünde çıkarsa mecbur faizleri yükseltecekler 15,5 altında çıkarsa sabit tutacaklar bu kadar basit
İto :subat perakende fiyatları 1.48
0.85 gelirse 15.50
1.35 gelirse 16.00
1.85 gelirse 16.50
Aktifbankta hesabı olan yoldaşlar özellikle bono satış işlemlerinde dikkat etsinler...her satışta 2 tl komisyon kesiyorlar..özelliklede sık sık al-sat yapanlar dikkat etsinler.....bileşik faiz alacağım diye aktife komisyonuna çalışmasınlar..
teb bono ;
91 gun bileşik faiz :19,30 % stopaj 5
5 mart son gun