yarın 5 üzerine sağlam atmalı bir kaç gün buralarda durabilirse son gitmeyen kamu şirketi ralliye hazır demektir umarım yılların acısını çıkartır ytd
Printable View
yarın 5 üzerine sağlam atmalı bir kaç gün buralarda durabilirse son gitmeyen kamu şirketi ralliye hazır demektir umarım yılların acısını çıkartır ytd
Bahsettiğim 0.3 dolar civarında ki direnç bugün ilk defa denendi ve geri çekilme yaşandı. Geçmesi zor olacak ama eğer geçerse esas yükseliş daha sonra yaşanacak. Riski seven bekleyecek, sıcak parayı cebine koymak isteyen satıp geçecek. Bakalım bu sağlam direnci gerçekten geçebilecek mi göreceğiz
şu an ekranın başındayım
işlenm hızında takip bile yapamıyorum
diğer kamulara göre çok düşük kaldı bugün bir tavan yakışır neden olmasın:kahkah:
13 eylülde 81 ilde cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi açıklanacak ve bu projenin başını ekgyo çekecek başka hisse olsa tavan rallisi yapardı cuma günü 5 üzerinde kalması iyiye işaret dur bakalım hafta başı büyük adım gelecek mi göreceğiz kamular tavan tavan giderken bunun seyretmesi beklenemez ytd
Bu lanet hisse için bir analıs durumu iyi bilen bir arkadas yokmu.Bunca olumlu habere ragmen bir tavan olmadı
Daha önce bahsettiğim 0.3 direnci güzel çalıştı. Güzel primlenen hissede kar satışı, ABD verilerine gelen tüm borsa geneli abartılı tepki, 13 Eylül'de açıklanan konut seferberliği ile oluşturulan gereksiz algı hepsi birden aradan çıktı.
Şortçular tepetaklak edilmişti, şimdide longcular ediliyor. Paraya ihtiyacı olmayan ve kredili işlem açmayan için çok büyük sorun yok. Çok daha fazla düşüşler sadece ekleme için fırsat olur. Şimdi geldin bakalım bu şirketin değerlemesi ;)
Söyleyeceklerim tamamen şahsi düşğncelerimdir ve hatalı olabilir ve yatırım tavsiyesi değildir. Yıl sonu ne olur bilemem ama şunu söyleyebilirim. 0.3 direncini geçerse, 0.7 hedefine gider rahatlıkla ve bunun TL karşılığı bugünki kurla kabaca 13 TL. Şirket TOKİ ile arazi satacak, gekri paylaşımlı iş modeli iyi gidiyor ve yeni dğeerlemeler kap da paylaşılıyor, birde tüm varlıklar tekrar değerleme girerse tadından yenmez. Bu şekilde 7-8 rakamları komik kalabilir.
Tabi burası Türkiye, ekstra şeyler çıkmaz ise şartlar fena değil. Şahsen 3.5 şu rakamlarda 11 yıllık dolar bazlı düşeni kırdığını gördükten sonra 500 bin lot topladım. Pişman değilim bekliyorum. Borsa bugün toplar ve dün ve bugün bir çok hisseyi tabandna satanlar ya yukardna alacakalr tekrar veya arkadan el sallayacaklar. Kredili işlem yapanların iş zor tabi
Üzüntünü anlıyorum bay bozkukukurt
Zira hisse 1.80 di sen her gun kotulediginde, yardimcin gelen kurullu laksatif ile beraber. Sonra 5.50 yaptı, tami tamina 3 kat.
Ben de bu ralliyi kacirsam ağlardım, hak veriyorum, uzuldum.
Ama bu sana son cevabımı. Birdaha seni muhattap almayacağını , engelledigim icin yazilarini gormeyecegimi belirtmek isterim
Borsayı anlamak için VİOP’a bak! | Dr. Artunç Kocabalkan - Işık Ökte
https://www.youtube.com/watch?v=zBQHlb32uzg
Rusya - ukrayna savaşı ile proje çöp oldu.
Rusya kanal istanbul'u istemiyor. Amerika montrö'yü delip kıyısı olmadığı halde karadenize savaş gemisi sokma fırsatı görüyor çünkü.
Lavrov'un açıklamaları var. Çok net konuşmuştu. bulamazsanız bakar eklerim isterseniz.
Kurun bu yüksek seviyelerinin yanında seçimlerle iktidarın değişme ihtimali de tuz biber ekti projeye.
Tam bir O ..kişilerden
Şimdiye kadar yokmuydu şimdimi çıktı burda ısutıp ısıp Servis ediyorsunuz Hepiniz
Pensilyadan talimat la yazıp Konuşuyorsunuz Yuh Olsun
Ulan dangalak bir arkadaşıma gaz vermişler reis konuşacak uçacak kaçacak zıplayacak diye. 4.84 maliyetli. 5.40 görmüş satmamış
Onun hatırına girdim foruma.
Hisse gibi forum da dipteymiş. Pişman oldum.
Zararı olan varsa inşallah tez zamanda çıkarır.
Hepimizin çoluğu çocuğu var. Onlara acırım en başta.
Şu an ki görünen ana destekler kabaca 3.6 ---3.25---2.9----2.55
Batan biten birşey yok ortada. 2.5 lara kadar inerse fazladan eklemelerle elimdeki lot sayısını iki hatta üç katına rahatlıkla çıkarırım.
Taban taban gitmesi güzel bir operasyon, ortam toz duman bakalım dağılınca nasıl bir görüntü çıkacak. Şu asrın konut seferberliği saçmalığı yıl sonunda açıklansa daha güzel olurdu galiba. Haberlere bakıp tepe fiyattlardan atlayan yurdum insanı ne kadar erken zararına satarsa o kadar erken toparlanma olacaktır:)))
Noldu denzi tahta tavana kitlenince sesin kesildi, korktunmuydu düşürecekler diye bize saldırdın
2.5 TL ye getirmedi tüh :))
Demekki asrın konut projesi diye haber dinleyip, koşa koşa tepelerden mallanan, hızlı zengin olma hayali kuran yurdum insanı, fena korktu ve verdi zararına elindeki lotları.
Şimdi bazı sorukar soralım
1. bu şirket yeniden değerleme yaptı mı, yapmadı ise ne zaman yaparak bilançoua yansıtır ?
Sonuçta o kadar enflasyon oldu değerler değişti. Kapta zaman zaman kar paylaşımlı projelerin yeniden değerlemeye tabi tutulduğu bilgisini paylaşıyor şirket.
2. TOKİ'nin satacağı arsalardan pay alacak mı emlak konut.
3. Kanal İstanbul ve İstanbul finans merkezinde ki yatırımları ne durumda
4.Yıl sonu GYO lar genelde satışlara ve değerleme kere bağlı olarak coşarlar bu senede bu rutin olacak mı ?
5. Yabancı takası yüzde 40 ları aştıktan sonra fiyat ne olacak?
Son soruda şu: bazen tavan bazen taban olan bu stresli tahtada, olurda 1 dolar değerine ulaşılırsa fiyat, kaç tane küçük yatırımcı kalacak :))))
Böyle bir işlem olmaz dün
Ağırlıklı ortalama 4,40 hisse 3,94
bgün ortalama 3,98 hisse 3,79
pes diyorum
Hah siyaset kokan yazılarla gelen şahısta yazdıysa korkmaya gerek kalmamıştır :))
Ben de tam korkmaya başladım batıyoruz bitiyoruz pskolojisine girecekken bir önceki yazıyı görünce rahatladım. Vakti zamanında THY 10 TL iken birileride geldi bak bu varlık fonuna ait, bak batıyor yandınız bittiniz diye bizi koruyordu yersen. Sonra bir bakmışsın hisse hooop 75 lere dayanmış. Şimdi biri daha damardan giriyor bu sefer ekgyo için bizi koruyor kolluyor.
İlginç olan hissenet böyle adamları kolluyor galiba, üyelikleri kapanmıyor bizler itiraz etmedikçe yazıları kaldırılmıyor, ısrarla itiraz ettiğimizde zoraki kaldırıyorlar tabi bizim yazılarla beraber, artık nedense ;)
Asla yatırım tavsiyesi değildir ama kesinlikle bir ters indikatör kamu spotudur :))
Ağzına sağlık kardeş tamam siyaset ve borsa birbirinden ayrılmaz bir parça.Nasıl olacak şimdi bende millet ittifa iş başına gelirse bu proje gerçekleşmez diyorum.Bunlar daha önce ne yapmışlar . O yüzden burdaki yazılarımızda daha objektif olabilirsek birbirimize faydamız olur.BEREKETLİ KAZANÇLAR.
Merhaba ben emlak konut hisselerimi sattım tam tamına 4.51 fiyat tan sattım geriye kalan arkadaşlar dan Allah kolaylık versin
dile kolay nerdeyse 7 veya 6 sene oldu
Bu bir yatirim tavsiyesi degildir
Ben kimseye ne al derim nede sat derim
Bu bir yatirim tavsiyesi
Şimdilik bye.....
Tahtayı indirin kaldırın bakalım :))
Yeni kapları bende paylaşayım bu arada ;)
Şirketimiz tarafından ihale edilen İstanbul Çekmeköy 3. Etap 4. Kısım Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici GÖKYOL İnş. ve San. A.Ş. & MARJİNAL Yol Yapı A.Ş. İş Ortaklığı ile 07.07.2022 tarihinde imzalanmıştır.
Sözleşme Bedeli: 690.000.000 TL + KDV'dir.
19.09.2022 Pazartesi Şirketimiz projelerinden "Balıkesir Altıeylül Konut Ve Ticaret İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İşi" nin Yer Teslimi, Yüklenici "SOLİD Gayr. Yat. İnş. San. Ve Tic. A.Ş. ADIM GY İnş. San. Ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı" ne 19.09.2022 Pazartesi günü yapılmıştır.
Bird ekgyo için bir olumlu karar daha bugün basında yer aldı
Kanal İstanbul'un Marmara Denizi'nden giriş noktasında yer alan Küçükçekmece Gölü'nün kıyısında 672 bin 439 metrekarelik arazide Emlak Konut GYO tarafından yapılacak 5 bin 785 konutluk Avcılar Firuzköy Projesi için geçtiğimiz mart ayında yapılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda karar çıktı. İstanbul Valiliği, dev inşaat projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verdi.
Bu Firuzköy projesini daha önce kapta ayrıntılı olarka açıklamıştı şirket ve güzel para bırakacak görünüşe göre oda.
11 yıldır süründürülen kağıt bakalım bu tip haberle geldikçe neler yapacak. Sürünmeye devam mı yoksa başını mı kaldıracak göreceğiz
Gelsin değerlemeler dedim akıyor mübarek:))
Kap da Ankara yeni mahalledeki emlak konut gayri menkul değerlemesi şirketin sermayesini geçiyor:))
Kap haberine göre göre KDV hariç projenin şu an değeri 8.9 milyar tamamlanınca ise 13.8 milyar kabaca.
Şu anki durumda ekgyo nun projeden alacağı pay 2.7 milyar, proje tamamlandığında ise 4.1 milyar kabaca.
Keşke 3 TL hatta 1 TL'ye düşürseler hisse fiyatını :))
Bir tanede kanal İstanbul haberi verelim iki gün önce basında yer alan ;)
İndir kaldır devam tahtası kardeş hatta taban taban git bakalım nereye kdar gideceksin :))
İstanbul'da yeni bir dönem açacak Kanal İstanbul projesinin temelleri geçtiğimiz yıl haziran ayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı.
Projeye yönelik çalışmalar hızla devam ederken, güzergahtaki ilk köprünün ayakları da yükselmeye başladı.
Çalışmalarında sona yaklaşılan Kanal İstanbul projesi, havadan da görüntülendi.
Köprünün ayakları bitmek üzere
Drone'la çekilen görüntülerde, inşaat alanında çalışmaların hız kesmeden devam ettiği görüldü. İnşaat alanında ise köprünün yaklaşım viyadüklerinin ayaklarının tamamlanması için vinçler kuruldu.
Kanal İstanbul ile ilgili ulaştırma bakanın bir kaç gün önce yaptığı röportajdan ilgili kısmı şöyle :
Kanal İstanbul projesinde ne aşamadayız?
Kanal İstanbul'da Sazlıdere Köprüsü'nün yapımına başlandı. Yollar ve tren hatları yapılıyor. Bu, dünyanın en önemli projelerden biri. Uzun soluklu bir iş. İmar planları yapıldı. Maliyet ilk baştaki hesaplamalardan biraz daha fazla… 15 milyar dolar olarak hesaplamıştık, 20 milyar doları bulacak. Burayı genel bütçeye yük olmadan yapmak istiyoruz. Proje eninde sonunda hayata geçecek. Bu bir ihtiyaç. Şu anda dünya ticaret hacmi 12 milyar ton. Rakam 2030'da 25 milyar tona çıkacak. Bu yüklerin yüzde 90'ı denizden taşınıyor. Şu anda Boğaz'dan 40 bin gemi geçiyor. Yarın gemi sayısı 60-70 bine çıkarsa Boğaz'dan geçmesi mümkün olmaz. O zaman ne olacak? Marmara Denizi gemi havuzuna dönüşür. Dolayısıyla alternatif bir su yolu planlanması gerekiyor. Bugün olmasa da yarın buna karşı çıkanlar durumu anlayacak. Kanalın doğu kısmında, İstanbul Havalimanı'nın kuzeyinde lojistik liman yapacağız. Bugün gidin bakın, Ambarlı Limanı artık yoğunluğu kaldıramayacak vaziyette… Dolayısıyla Kanal İstanbul teknik bir konu, bir dünya vizyonundan bahsediyoruz. Dedikodu siyasetine alet edilecek bir mesele değil… Bir de gemi trafiği azaldığında birçok organizasyon yapma imkânı da olacak. 'Boğaz'da yüzme, yelken yarışı yapalım' diye birçok teklif geliyor. Hiçbirisini yapamıyoruz. Geçen gün balıkçılarla bir araya geldim. Ekim ayının ortasında balık sürüsü geçiyormuş… Onlar da o gün Boğaz'da balık tutmak istediklerini ancak gemi trafiği nedeniyle tekneye çıkamadıklarını anlattılar. Bunu planlayacağız. Ekimin ortasında balıkların göç ettiği gün gemi trafiğine kapatıp 'Balık Festivali' yapmayı planlıyoruz.
Kanal İstanbul'un yapımı için teklif var mı?
Hollanda, Çin, Rusya, Danimarka, Belçika gibi dünyanın birçok ülkesindeki altyapı firmalarından teklif geliyor. Kanal İstanbul'u 'Biz yapalım' diyorlar.
BOĞAZ'DA GELİR 200 MİLYON $'A ÇIKACAK
Boğaz'dan geçen gemilerden alınan ücret de arttı. Türkiye bu konuda epey gelir kaybına uğradı...
Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne göre Türk Boğazları'ndan uğraksız geçen gemilerden alınacak vergi ve harçlara ilişkin ücretlerde esas teşkil eden "Altın Frank"ın değerini artık her yıl 1 Temmuz tarihi itibarıyla güncelleyeceğiz. 1983 yılında yüzde 75 oranda indirim yapılarak sabitlenen kur karşılığı ödeme sistemi yapılıyordu. 40 bin gemiden yılda 30 milyon dolar gelir elde ediyorduk. Süveyş Kanalı'nın yıllık geliri 5.6 milyar dolar. Şimdi bizde de yıllık yaklaşık 200 milyon dolara çıkacak. Bu rakam her yıl artacak.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Emlak Konut, GYODER, İMDER ve TMB ile görüşüyoruz" dedi.
Orta gelir grubu için sosyal konut projesi geliyor. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Orta gelir grubu için de konut kampanyası yapılacak. Çalışmalarda sona yaklaştık. Ekim ayı içerisinde bu kampanyanın detaylarını duyuracağız" ifadelerini kullandı.
Yatırımcı ilişkilerini arayarak görüşme talep edebilirsiniz. Şirketin yeniden değerlemesi, hisse geri alım programı, yatırımcıyı koruma stratejisi gibi herşeyi sorgulayın rahatsızlıklarının belirtin birşey kaybetmezsiniz ;). Yatırımcı ilişkileri için Tel no 0216 579 15 15