İlla bizde tahıl, çelik, alüminyum vb… yerlerde spekülatör olacağız 😂😂
Bu sene en iyi getiri Kahve sanırım
Printable View
bloomberght de sunucu barış esen kimin nesidir , kimin sesidir ? Sürekli konukları törpülüyor. Soru sorarken uzun uzun adeta cevabını da kendi vererek sadece onaylatmaya çalışıyor. Kastamonu eşrafından kimin çocuğu acaba ?
Kaldirim taslarina park etmis olsak daha iyi kazanirdik orasi kesin :)
2020 de dolar bazinda %23 luk bir kazanc vardi
Bu yil 1750 den ons alip 1806 dan sattim o gunden beri dolarda park etmis bekliyoruz
kazanc %3 dolar tl %15 artmis . yedigimiz zamlar %50 den fazla
Viop basligi cok ilginc bir baslik bence bir cogu gercek islem yapmiyor .
Viop basliginda islem yapanlarin bir cogun son yillarda portfoyleri $ bazinda eriyor/erimistir zaten
Pandemi baslangicinda dususde Full mallanan lar haric
Ekleme yapayim okudugum ve inandirici olmasindan dolayi Viop basliginda portfoyunu $ bazinda koruyan ve kazanan sanirim bir tek nosfecagri vardir .
İşte tam da bu nedenle ; aslında bir kez dövizi yükseltecek ve yapılan zamların sabit kalmasını sağlamak en iyisi. Kaç kez 8,70 e değip 7,20 lere geri geldiği halde zamlar geri gelmedi. Her yukarı çıkışta her şeye zam için bahane oldu. Ama düşerken ise maliyetler yüksekten yapıldı diyerek yine bahane bulundu. Bırakın zaten çıkmış döviz, zamlar yapılmış. Kuru düşürmek için rezervi neden yakarsınız. Dövizi neden baskılarsınız ? Halkın menfaati olmadığı kesin !
Sadece $ yukari giderken zam yapmiyorlar ki . bu ay Cam a gelen zam dolarin 8.40 lara dususu esnasinda geldi .
Haziran ayinda Balkonun sadece camlarina 5400 vermistim sanirim suan yaptirmak istesem 8 9 bin vermem gerekicek
Aliminyum ve Cam toplamda 20bin vermistim sanirim suan toplam maliyet 35 i bulur .
Gecen sene Yaylaya 3. kat 2+1 cikmistim toplam odedigim para 160bindi[buna 200 metre2 dis cephe seramik kaplama dahil]
Haziranda dolar 8.40 idi suan 9 %7 yukselis var ama yapilan zammi hesaplamaya bile gerek yok !!!
https://i.hizliresim.com/edcblae.jpg
Madem emtiadan bahsediyoruz, ben de kendi fikrimi söyleyeyim.
Çok büyük mikyasta param olsa, parayı Leylaya basarım.
Yatırım tavsiyesi değildir.
TUİK 12 aylık çakma TÜFE = %19,5
ENAG' ın hesapladığı TÜFE = %44,7
11 ekim 2020 dolar 7,86 TL
11 ekim 2021 dolar 9,00 TL
dolarda 12 aylık artış %14,5
enflasyon hesaplarına göre doların bugün gelmesi beklenebilecek değerler:
TUİK enflasyon hesabına göre = 9,39
ENAG enflasyon hesabına göre = 11,37
Dolar 9 TL oldu diye neden bu kadar patırtı kopuyor.. anlamadım.
Gecen sene $ ile ons altin ve gumus alabiliyorduk . satincada direk olarak $ geri geliyordu
bir cok banka bu sene degisiklige gitti artik $ ile altin gumus alamiyorsun Alirken $ i bozucaksin Altin alicaksin Bsmv vericeksin sattikdan sonra $ a gecerken bir bsmv daha veriyorsun + birde makas zarari var
FX de islemlerde artik USDTRY kurundan dolayi %10 vermek zorunda kaliniyor .
15$ lik harekette 8-10$ i sanirim kafan gider .
Siz nerede islem yapiyorsunuz ki 15$ lik hareket tatmin ediyor?
Böyle bi sürü fırtlamış metal element tuhaf tuhaf madde var
Fırtlamışları bul
Sonrası kumar zate
Kumar tavsiyesi değildir
Maksat Türk emekçisi kazansın ** a.q yazdıydım çıkmamış galiba
Gavuru buffyleycez abi
Eskiden hep gavur kazanırdı
artık biz
Neyse olay çıkmadan
Kaçtım ben yatanzi
Herkese eyi geceler
Dolares;
Doğru yerde alıp satmadıysanız para kazanıyorum sanırsınız. Aslında ucundan finansal okur yazarlığı olan biri bunu algılar ama yıllardır ticaret yapan insanlara dahi bunu yıllardır anlatamadım. Adam 2018 in ortasında 6,50 den almış, 3 yıl sonra 8,50 den vermiş %30 kazandım diyor 😱 bire bir tutturamasanızda kabul edilebilir aralıklarla al-sat yapmalısınız nominal faize göre ekstra kazanç sağlamak için(8al-8,5sat/ 8,4al-8,9sat gibi gibi) yine de gerçek enflasyon(~%40-50) karşısında korumak oldukça güç bu ülkede.
Altın;
Abd10 yıllıklar patlayıp altın dip teyidi verdikten sonra risksiz yatırım sevenler için güzel alım noktaları olacaktır diye düşünüyorum.
Bıst hakkındaki düşüncelerimiz +18 🙄
Rezervi -40 mily olan ülkede al sat yapamazsın.
Usdars grafiğine bak anlarsın.
Olacakları herkes biliyordu ama bunların eksiye düşecek kadar deli olduklarını tahmin etmedi kimse.
Naciye güvenip satanlar şuan donsuz pardon dolarsız…
Saat geceyarısını geçti, Şahap hâlâ duruyormu, yoksa 8.99 tam 9 gayme değil diye, bugünnük yırttımı?:oleyo:
Katılıyorum.Sürekli dolarda kalmak enflasyondan korumuyor bizi.Senelik bazda mevduattan biraz fazla kazandırır o kadar.Dolarda tepelerde kademeli satış yapıp, geri çekilmelerde kademeli alım yaparak elindeki doları artırabilen enflasyona yenik düşmez sadece.Bunuda çoğumuz yapamıyor
Dolarda kaldigin halde enflasyona yenik dusuyorsan bu cok tehlikeli bir sinyal demektir
Demekki ulke icindeki her urununun maliyeti dolar cinsinden artiyor. Ama ote yandan bakiyorsun her ay ihracat rekorlar kiriyor
Burada bir yanlislik var. Tam tersi olmasi yani ihracatin dusmesi gerekirdi.
İhracat rekor kırıyor da işin hamallığını yapıyor ihracatçı,ondan reise posta koydular.Geçen yıl 1000 liraya mal ettiğini 1500 e mal ediyor ama yurdışına geçen yıl dolar bazında misal 800 dolara satarken gene 800 dolara satıyor.E haliyle kar marjı düşüyor,bengladeş,vietnam kamboçya şu bu senden daha avantajlı hale geliyor,bizi kurtaran tek şey şu ara navlunlar.Allahtan avrupaya çok yakınız.
Yok efendim siyasi cinayetler olur muymuş, yok seçim sonrası gerilim çıkar mıymış vs vs. yine mide bulandırıcı gündem yaratıyorlar. Halen daha aynı taktikle ortaya çıkmaları, sanıyorum sadece piyasalara yeni girenleri etkiler ancak, birileri yine piyasaya yönelik düğmeye basma tehditleri peşinde. Fetö ve muhalefet kanallarının aynı anda aynı konulu video yayınlaması da ayrı mide bulandırıcı.
Tahmin ediyorum, hem zamları yiyen sabit gelirli, hem borsa yatırımcısı, hem döviz tutan, hem seçimlere umut bağlayan herkese pis bir kumpas kuracaklardır. Millete atılacak kazık 5 sene sonra anca anlaşılacak. Global politikaların kobayı gibi olduk. Neyse artık, geçmişte Tansu ile romantizm yaşayanlar bu seferde Meral'le yaşar. 80 senedir çanların kimin için çaldığını anlamayan şimdi mi anlayacak?
Bi gözü toprağa bakıyor...YTD
https://www.tradingview.com/x/EbIqusjv/
https://www.tradingview.com/x/F8U2xAi0/
Çin, kamu bankalarında geniş kapsamlı teftiş başlatmış… Bu da ilginç bir haber.. Yolsuzluk ve rüşvet ihbarlarını değerlendireceklermiş….
Şerro psikolojik sınırın üzerine çıkmış...Enflasyon farkı verecek mi? Tuik ya da gerçek enflasyon....İzlemeye devam....
Psikoloji mi kaldı ki sınırı olsun?
Geleceğe dair en güzel, en küçük, en saf hayalleri bile yok ettiler. Çocuğuna spor ayakkabı almak bile artık sorun bu ülkede. Adamlar 40-50-100 para birimine kralını alır giyiyorlar.
Çift hane olunca faiz indirim haritası demedim ben tatil haritası dedim U dönüşü gelir
Gelmez hocam gelmez bir puan daha indirecekler ama artık zaten ekonomi politikası kullanılarak yapılacak bir şey kalmadı. Artık güven yok çünkü o yüzden yönetim değişmezse istediklerini yapsınlar dikiş tutmaz.
Düştü düştü
9,0169
Adamların kasa tam takır...Bana Sigorta primlerini ödediğim bundan 10 yıl öncesine ait GSS borcu çıkarmışlar...Geçen çocuğu havalimanına bıraktım arkadan Trafik cezası göndermişler...Kimi kimi tutarsa modundalar....