Dua edelim de bu yatayda surunme bir önceki gibi 10 yıl surmesin
Printable View
Dua edelim de bu yatayda surunme bir önceki gibi 10 yıl surmesin
Yine takasta üç kağıt çevirmişler. Yatırım fonlarından 1.100.000 lot mal iş yatırıma geçmiş. İş yatırım yeni gelen mallarla baskılarına devam edecek.
Bir oturuşta bir kuzu yiyordur bu herif.Bir tabak yemek kesmez bunu.
Merhabalar,
Beklediğim gibi bir bilanço geldi. Net kârı düşük göstermek için elden gelen sonuna kadar yapılmış. Bu net kâr iyi gibi gözüküyor olsada, enflasyona oranla hesap yapınca geçen senenin 3. ve 4. çeyreklerine göre artmış değil, hatta azalmış bile. İşin özü şirketin kârı enflasyona göre zaten minimum bu seviyelerde gelmeliydi, öyle de geldi. Yıl sonu için telaffuz edilen rakamlarda ancak enflasyon oranında artışı karşılıyor, haricinde bir artış yok. 2022’de 130-140 milyon TL civarı gelecek bir bilanço enflasyon oranında artmış olur ancak.
Peki bunu neden yapıyorlar? Bilinçli olarak, tahtıcıya baskıya devam edebilmesi için planlı şekilde fırsat vermek için yapıyorlar.
Paynet işinide bu işin bir parçası olarak kullanıyorlar, tahtacı baskıya dilediği gibi devam edebilsin diye bu işin bitmesini uzattıkça uzatıyorlar, artık hiç şüphem kalmadı bundan.
CEO Serkan Çelik işin başındaki kişi olarak, başarısızlıklarından ötürü bence istifa etmelidir. Hintlilere satış aşamasında masada oturan kişi olan, mali işlerden bu şirkete başlayıp genel müdürlük CEO mertebesine kadar yükselmiş olan bir kişi olarak bu başarısız kârlılığın, verilen düşük temettülerin, bir noktada sorumlusu kendisidir. Bu kadar baskıya çanak tutup, yatırımcısını bu kadar korumaktan uzak olmak neden? Gelişmiş ülkelerde 13-14 sene boyunca hem hisse fiyatını bu kadar düşük tutan, baskı yapılmasına izin veren, hemde temettüyü bu kadar düşük vermeye özenle çalışan şirketlerin başında CEO’yu asla bu kadar uzun süre tutmazlar, çoktan gönderilirdi.
Benim şahsi düşüncemdir, CEO ve hatta yönetim komple istifa etmelidir.
YTD.
Ya şu bofa bunları bir ters köşe yapsada alıverse geri sattığını.
Armut gibi kalırlardı.
Gerçi bofa ile de cep to cep yapar bunlar.
Kimin eli kimin cebinde belli değil bunların.
Hadi bofanın 100 bin lotunu yediniz.Kaldı 100 bin lot.Bizde yedik numaranızı.Cidden tahtaya bakınca iyi düşürüyor bunlar.Hissenin çıkmasına gerek yok ki.Tezgah güzel çalışıyor.
Eskiden olsa bofaya kızardım.Ama bu tahtaya artniyetli dadanan hırsız tayfasını gördükçe kızmıyorum kimseye.
Borsa tarihinde çok ******** spek görmüştür bunun spegi kesin top 10 da yer alir
Yok yani devletin buna bir el atması şart oldu artık. olur da bu kadar olmaz şirket büyüyecek kârı artacak yeni iş alanları kuracak yeni istihdam sağlayacak şirket nerdeyse iki büyüyecek eee hissenin kağıdı kolunu kıpırdatmayacak borsada hep olumlu hep olumlu olacak şirket soygunculara kalacak. 2020 de çıktı 10 katı yaptı yapma kardeşim madem büyüdün birden büyümedin ya yavaş yavaş çık o zaman, iki hafta içinde 2x yapacaksın milleti söğüşleyeceksin kardeşim iki hafta içinde şirket büyümez büyüyemez bu mümkün değil hakkını vere vere çık bu sene ne yaptın o kadar çık şeffaflık kalmamış yazıklar olsun yeminle yazıklar olsun bakanlık mı el atacak kim el atacaksa atsın artık milleti söğüşlemeyi bıraksalar iyi olur gerçi kime ne anlatacağız ki al birini vur ötekini abi sıfır tolerans sıfır tolerans şu şirket bunun şirketi bu şirket şunun şirketi yazık çok yazık.
Kesinlikle doğru diyorsunuz az yükselsin ama istikrarlı olsun.Tv programına çıkıp enflasyonun olmadığı bir dönemde hisse fiyatı ile ilgili yorum yapıyorsanız o zaman gene çıkın tv programlarına ya ben hata yaptım geleceği öngöremedim bütün yatırımcılarımızdan özür diliyorum dersiniz ya da yatırımcınıza sahip çıkarsınız hata yapmadım hala şirketimin arkasındayım bununla ilgili adımlar en kısa sürede kimse zarar görmeden atılacak deyin.Sessizliğe gömülerek güven kaybına müsade edilmeyi doğru bulmuyorum.
sayın sorpressa hissede dönen işlerin yönetimin izni veya haberi olmadığını mı sanıyorsunuz?
İki yıl geçmiş aradan, eski dostlar halen burdalar :) herkese selamlar. Bol kazançlar.
sana söylenecek hiç bir şey kalmadı seni Allaha havale ediyorum.. Allah bildiği gibi yapsın seni ve senin üzerinde oyun oynayanları..
Kapa olumlu gidiyor haberi yeterli gelmemişse daha güzel çözümler bulabilecek bir mevkiide oturan onlar.
bana kalırsa o günlerde çıkması da planlı bir şeydi önce 60 lira hisse için pahalı değil diye televizyonda açıklama yaptı peşinden %212 bedelsiz açıkladı bunun sebebi hisseyi taşıtacak yeni hamallar lazım dı ve bizde o hamallarız o günlerde ve ertesinde epey bir malı k/y ya yıktılar. o günlerde alan bir çok yatırımcının daha maliyetine bile gelmedi kağıt..eminim bir çok kişi maliyetine yaklaştıkça satmaya başlayacak ve 2 yıl bedava hamallık yapmış olacak. kategoriye gelirsek zaten belli değil mi sizce hangi patron kendi haricinde başka birinin kazanmasını ister..
Yani şu saatten sonra beklemek en güzel tepki gösterme şeklidir bana göre.Kaçan fırsatlara bakmayacağız,hamallık yapmaya devam edeceğiz .Elimizden birşey gelmiyor maalesef.
Genede yatırım tavsiyesi değildir şeklinde yazayım.
Bofanın elinde daha 100 bin lot civarı mal var.Satmaya çalışıyor izlenimi devam ediyor.İnşallah buralardan tahtayı göçertmeden bitirir.
https://www.tradingview.com/x/WTa9j4KS/
Evet durum bu.
Paynet haberi gelsin bu hisse 10ları görür demedi demeyin ekleme yapmaya gerek yok başka sağlam hisse bul onu al buna bağlanmayın derim yatırım tavsiyesidir bu hisseyi ALMAYIN KARDEŞİM ELİNİZDE KALIR.
Bofa salı günü 117.585 lot net alışla kapatmış.
Bugün Citi portföyüne 127.578 lot geçmiş.
Yaklaşık 10 bin lot citiye bi yerden daha mal geçmiş an itibarı ile.
İşlem yapan abiler arada endekse bakın lütfen millet gider mersine siz gider tersine :)
Escape moduna geçti bazı ortaklar.
Her zamanki gibi alıcıda yok.
Marbaş ın şartel attı :)
Çiz 14 üstüne artık.
Arkadaşlar birşey soracağım bu 18.08 de gerçekleşen emirleri hangi saatte veriyorlar bilen var mı?
https://i.hizliresim.com/9ap0d1h.jpg
Bu yeşil renkli emirler hangi saat diliminde veriliyor.
18.05 ile 18.10 arasında
https://www.borsaistanbul.com/tr/say...kapanis-seansi
Burda yazıyor ama 18.05 ten sonrasını anlayamadım.
Yani 18.05 ten sonra emir girilebiliyormu?Bu girilen emir 18.10 a kadar mı geçerli.
Eski yıllarda emir süresi yoktu.Vay be nereden nereye.
Tekniğin dili bile yıllar geçtikçe değişiyor.
evet 18.05 ile 18.10 arasında emir girebilirsiniz. ama tek fiyat geçerli olduğundan işlem gören fiyattan emir girmeniz lazım..