eksik yazmışımm...
OGD+TCA altın fonları da varmış...(%25)
kira sertifikası da var..(%8) TL
NOT: platin,paladyumu çıkarsan.... azimutun GBC si gibi..imiş..:)
Printable View
hocam 2022 de %40-45 enflasyonla çalışıyor ekonomistler...
2021 brooks'un 9,5 tl sini alsan,2022 sonu nereden baksan usdtry 14-15 TL eder, herşey yolunda gitse...
ihracatçı şimdiden ağlıyor+seçime yaklaşacağız+politika faizi düşürülecek vs vs vs+dışsal faktörleri yazmadım bile....
kambiyo rejimi gelmez ise usdtry buradan aşağı gelmez,BATIRAL ın hesap ''şak 10 milyar,şak 10 milyar'' gibi tarihte yerini alır..
resmen bizi iki ucu poklu değnek durumunda karar almaya zorluyorlar. offf beee bunaldım
Ya arkadaşlar bu ülkede dolar 5 liraya da düşer 30 liraya da çıkar. Nasıl olsa git gide bir Ortadoğu Arap Cumhuriyeti olduk, halkı düşünen yok, halkın kendisinin bile kendini düşündüğü yok. 500 elektrik faturası geldi diye şikayet eden adama. malum parti taraftarının yanıtı: "Evinde o kadar elektrik tüketecek cihaz var demek ki zenginsin ve her türlü konforun var; bence hem Allan'a hem Reis'e teşekkür etmelisin".
ABD'de de gündem konularından biri ne biliyor musunuz? Dev TIR'lar var ya, onların otonom olmasının ekonomiye getireceği katkıyı hesaplıyorlar; çünkü bir şöför en az beş altı saat uyuyor, bir iki saat de yemek, mola, çiş diye gidiyor. Yani 24saat yolculuk süresinin yaklaşık 8 saati çöpe gidiyor. Halbuki otonom TIRlar da bu süre tamamen yola ayrılabileceği için lojistik çok hızlanacak, malların teslimatı ivme kazanacak ve üretim vs çok daha serileşecek; tabi dur kalkların sayısı da azalacağı için yakıta da faydası olacak. Adamlar bu faydayı ve ne zaman tam otonom taşımacılığa geçebileceklerini hesaplıyorlar. ir yandan da işte bir TIR'ın çiplerinin kafayı yemesi sonrasında TIR'ın insanların arasına dalmaması veya insan kovalamaması için (Stephen King'in "Maximum Overdrive" filmini veya "Trucks" adlı kısa öyküsünü bilenler anlar) aracı kontrol edecek yazılımlar üzerine harıl harıl çalışıyorlar.
Peki bizim Twitter'daki gündemimiz ne tüm hafta boyunca? Gülşen'in kıçını açtığı dansı günah mı değil mi, Sezen Aksu'nun "Cahil Adem ile Havva" sözü nedeniyle linç edilmesi, onu savunan Mustafa Sandal'ın linç edilmesi, intihar eden Enes'e destek çıkan Tarkan'ın gay fotoğrafları ve daha bir yığın saçma sapan konu. Arada bir Torku'nun milli ve yerli kazıkçı olduğunu keşfeden tiplerin ağlayıp bayılması.
Allah aşkına bu ülkeden ne olur? O yüzden en az beş altı yıl vadeli düşünüp biriktiriyorum onu buyu şunu. Teknikte yetersiz olduğum için zaten kısa vadeli al sat yapamam; ülkenin hali de iki gün sonrasında bankadaki paralarınıza el konmayacağının bile garantisi olmayan bir durum. Maalesef Mart gibi sürelerde her şey olur diyorum, pek üzülmeye veya ürkmeye gerek yok, çünkü yapabileceğimiz pek bir şey yok. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.
Devlette 1 toplu iğne harcaması bile bütçeyle olur. Bütçe de sene başlamadan yapılır. Böyle kampanyayla falan harcama yapılmaz. Dikilmesini planladıkları veya diktikleri ağaçları sahiplendiriyorlar. Bu yolla da reklam yapıyorlar. 1 kişi bile sertifika almasa dahi o ağaçların hepsi belirlenen zaman diliminde dikildi-dikilecek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bankalar %10 doviz bozacaklar 21.ocaga kadar 12 milyar dolar
Tavsan bu galiba
18 marta kadar bi %10 daha
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yok yahu öyle bir durum, kuyuya bir taş atıldı kırk akıllı çıkarmaya çalışıyor. Onu yazan şakkadak yönergeyi okusa bankaların zorunlu karşılık olarak tuttukları miktara karşılık merkezin komisyon alacağını yazması lazım ama sansasyonel olacak ya yazmaz hem teorisini gerçekleştirme arzunu var adamda illa onar onar sattıracak.
Komisyonda erteleme kararı alındı ama akıllarına koymuşlar komisyon alacaklar gibi. Bu yükü ya banka çekecek ya mevduat sahibine yansıtacaklar doları olanda komisyon vermemek kkmh'ye geçecek akılları sıra. De hesaplardaki doları yastık altına çekme talebi oluşursa ne olacak? Sistem değil 160 milyar, 30 milyarlık çekime hazır mı?
https://www.bloomberght.com/kur-donu...lemesi-2296670
https://www.trhaber.com/m/ekonomi/pe...ik-h29321.html
Bugünden yarına değil elbette ama 1~2 seneye ciddi yatırımlar yapılacak gibi görünüyor. Özellikle Ukrayna-Rusya gerginliğinde olduğu gibi her türlü anlaşmazlıkta Avrupa'ya karşı Rusya'nın sürekli enerji kozunu ortaya sürmesi bu konuda Global olarak dönüşümün hızlanacağını düşündürüyor.
yurt dışı tatil
yabancı fon alımının gerçekleşme valörüne tatil günü eklenecek
Dün tam da bununla ilgili bir yazıya denk gelmiştim. Geçmiş veirlere bakıldığında, FED'in faiz artışları ile Borsa performansları arasında korelasyon var. Ama daha önce de yazmıştım, hemen bir kaç ayda beklediğim bir şey değil bu, doların TL karşısında değer kaybetmesi veya ABD Borsalarının eksi yazdığı haftalarda alım için dğerlendirilebilir, ayı piyalarının da en fazla 6-18 ay sürdüğünü düşündüğümüzde, 1,5-2 yıl sonrası için güzel ortalamalarımız olabilir.
https://www.marketwatch.com/story/ge...es-11642248640
Önceki sayfalarda şapkadan tavşan çıkarma mevzusu demişken, yine bu sabah rastladığım bir vergi istisnası haberi geldi aklıma, tüzel kişiliklere dolar bazında %10'a varan tutarlarda vergi avantajı sağlanıyor, şirketler bunu kullanmak isteyeceklerdir.
Maalesef alınmayan vergi, mutlaka başka bir yerden tamamlanmak durumunda oluyor. Böyle böyle fakirliyoruz.
https://t24.com.tr/yazarlar/erdogan-...-geliyor,33859
calıştıgım kamu bankasında temsilcim arayarak dovız bozup ,kkm geçmemi rica etti ,ben düşünmedigimi soyledigimde ,en azından sembolik olarak bir kısım bozup geçelim dedi ,anlaşılan her türlü baskı var bankalara.şapkadan tavşan vahim yöne doğru çıkmasında..
şahsi olarak demedim , genel bir ifade tarzı olarak yazdım. üslup yani. s p 500 ü büyüme hisseleri torpilledi 2008 den bugüne ... değer hisseleri geride kaldı yani büyüme hisselerine oranla... sadece s p 500 e bakmak da yetmez marketi ölçmek için russell 2000 de önemli belkemiği falan filan
13,4788 dolar kuru 15:30 itibariyle
Eksi 0,0019 yani nötür gibi
merhabalar, malumunuz stopaj avantajı Mart a kadar uzatıldı. Uzun vadede %10 stopaj anlamlı kayıplara yol açıyor. FonsepetiFon lara bu dönemde uzun vadeli yatırım başlatmak mantıklı olabilir. Yabancı Hisse Senedi fonlarını tutan fonsepetifon ları mevcut galiba. Yoğun şekilde yabancı hisse senedi fonu tutan fonsepetifon lardan tavsiye edebilecekleriniz var mı ?
Bir sey olacagi yok , kabine toplantisi yokmuydu ?
BİM'de,
kg 75 lira olan iç ceviz 150 TL olmuş
kg 30 lira olan kabuklu ceviz 55 lira olmuş.
Enflasyonu hesaplayıverin bir zahmet...
Bunca zaman fon yerine cevize yatırım yapsaymışım keşke...
Ceviz de yemeyi verelim, tebaanın bulgurdan başka isteği mi olurmuş.
Çin dünya tahıllarının yarısını depolamış.
Hayra alamet değil bu, biz ise morfinlenmiş gibiyizAlıntı:
Çin, geçen yıl dünyadaki tahılların yarısını stokladı. Pekin, stok politikasına devam ederse, bu yıl dünyadaki mısırın yüzde 69, pirincin yüzde 60 ve buğdayın yüzde 51 Çin stoklarında olacak.
https://www.trthaber.com/haber/dunya...di-642542.html
Bunları niye topluyorlar, anlamadım valla.:)
Anlayan varsa izah edebilirmi?
https://eksisozluk.com/16-ocak-2022-...3054?a=popular
düşmeyen borsa yapmışlar...