Memedabi gibi tek hisse yaparsan üzerler. Neydi bizim çok uzun vadeli misyonumuz.
Senin hisse yükselmeyebilür ama viob mecbur yükselir
Printable View
Memedabi gibi tek hisse yaparsan üzerler. Neydi bizim çok uzun vadeli misyonumuz.
Senin hisse yükselmeyebilür ama viob mecbur yükselir
İyimser senaryalara ben de inanmak istiyorum ama...
Ya ekonomik kriz bahanesiyle secim ertelenirse???
Ya da iktidar aldığı yenilgiyi kabullenmeyip istabul yenilgisi sonrası tiyatroyu misliyle uygulamaya koyarsa???
Bırakmıyoruz arkadaş yiyorsa gelin alina dönerse iş???
Arkadaşlar bir aylık maliyet %8-9 şu anda...
dolar bazında ucuzda bu aylık erime maliyetini nereye koyacağız...
yarın başlıyor temmuz %8 kazanamayan zarardadır...
alayım bekliyeyim...
beklerken çöp oluyor paran...
örnek 10 yıl önce emlağa yatırım yapanla ekgyo yatırım yapanın durumu...
emlağa yatırım yapan 10 yılda enflasyon farkıyla 10-15 katına çıkardı parasını...
örnek 2013 te 2,5 liraya 100,000 lot ekgyo alanla 2013 te 250,000 liraya daire alanın durumu...
ikiside 250,000 yatırdı daire 2,5 milyon oldu...ekgyo hala 250,000...
ucuzluğa inanarak alan yaya kalır...
Türkiyede beklemenin maliyeti çok yüksek onu göze alarak girilir...
Elalem 20 yıldır putin riski diyip kaçıyordu sonuç haklı çıktılar...
7-8 yıldır da Erdoğan riski diyip kaçıyorlar. Bilmiyorum para hep olmasa da yüzde 80-90 haklı çıkıyor sonuçta...
Seçim sonucuna göre hükümet kaybedip bırakmaz ise o zaman birey olarak sokağa çıkmaz iseniz herşey mustehaktir. Siz çıkmazsaniz sizin yerine elin amerikalisi yunani Fransizi çıkar. O zaman da bu topraklarda yeriniz olmaz.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Marjin saatinden sonra da bi halt olmazsa sıkıntı
Bunu konuşmak bile ülkenin ne hale geldiğinin göstergesi...
20 yıldır ülkeyi soyup soğana çevirenler doymadım daha da yiyeceğim demesini meşru hale getiriyoruz.
Muhalif insanlara bile bu cümleyi aşılamaları ne kadar iğrenç bir durum.
O zaman ne olur hiç düşünüyor muyuz? Ülkenin iç çatışmaya sürüklenmesi demek bu..
Aynen öyle reis.
Avcı hikayesi bitmez ya bende oandemi öncesi 2 tl denrtalb vardı mesela. 50 ye gitti 3 ayda. Mal gibi verdik.
Dediğin gibi biz de öğreniyoruz çok az bile olsa iyi dediysem mutlaka taşıyorum.
Akcay abey sana da katılıyorum. Ben diyorum ki bu taşıma maliyetleri dahil her maliyet çıkacak bir ralli gelecek olması gerekir. Olmazsa da çay demleriz emmi kendimi ülke dışına aldım o anlamda çok riskim yok buradaki para ile de çok işim yok hayırlısı olsun benim temel analizci olarak görüşüm budur
Bu görüşün değişmesi için atıyorum gıdada bile satışların düştüğü bilancolar, iflas eden şirketler filan gerekiyor. Olmaz mı olabilir açık olmak lazım her duruma. Olursa da zaten çok farklı dertler olacaktır.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tcell iflasmı etti %40 düşmüş tepesinden...
Dolar düşmez. Endeksin yukarıda 2.2 sağlam direnç var hacimli geçerse 3 usd de zaten senin aldığın hisse 5 - 10 kata gitmiş olur.
Bu da parayla olur pars girecek biri gelip alacak. Kim, hangi beklenti ile bu ülkede hangi zamanda alım yapar bu teknik analizcinin işi.
Ben sadece ucuz diyorum belki 3 sene ucuz kalır ne bileyim ben. Şimdiye kadar hiç olmadı max. 12 - 15 ay içinde patladı gitti ama hadi yanılma payı 2 sene diyorum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence TTKOM damping yapıyor gibi.
BDDK kararı açıklaması yapmadı, geçen kendi eurobondlarını alıyordu.
İlave olarak Turkcell'de diğer ortakları bezdirme stratejisi olabilir ya da Ukrayna iştiraki nedeni ile riskli görülüyor olabilir.
Uzun vadeli durum farklı olabilir.
borsanın fişi çekildi önce 2300 sonra hosgeldin ayı ::::::::)
yok be usta, ne özrü... TL bazlı bakıp önce çıktı ama derler...
IMF konusunda da şunu diyeyim; IMF çağırırsan gelir gelmeye ama ekonominin anahtarını da ister; ilk şartı da faizlerin enflasyonun üzerine çekilmesi ve KKM denen zerzevatın iptali olur... Artık dolara etkisi ne yönde ne olur onu bilmem de, enflasyona yükseltilen faizler çok şirketi batırır, öyle böyle değil... işsizlik artar, büyüme çakılır vs vs....
Ha, bu işin kolay bir çıkarı var mı dersen, bence zaten yok... yani IMF gelmese de zaten yapılması gereken faizleri enflasyonun üstüne yukseltip KKM'yi kaldırmak, morfin gibi enflasyonun çok altında ucuz krediye alıştırılmış piyasa buna çok sert tepki verecek, çok batan olacak elbet ama bundan kaçış yok.. eninde sonunda olacak olan bu... ne kadar ertelersen elinde patlayacak bomba o kadar büyüyor...
yani sözün özü; kimsenin elinde sihirli değnek yok.. iktidar değişirse 2025-2026'da gerçekten işler çok daha iyi olur ama 2023'ün ikinci yarısı kim gelirse gelsin bence çok sancılı geçecek... borsa da bundan nasibini alır, artık 1.3 cent mi olur 1 cent mi daha altı mı orasını kestirmek zor...
velhasıl gelen gelsin 2023'te, yapsın ekonomik ve mali hamlelerini; görelim faizi kaça çıkarıyorlar piyasa buna ne tepki veriyor.. ondan sonra alırız alacağımızı uzun vadeli....o işler hallolmadan kimse uçup kaçamaz, enflasyon üstünde politika faizi görmeden de tek kuruş yabancı yatırım girmez buraya...
İlk reel faiz verilirse sütte uht yaptıkları gibi zombiler elenirse dolar düşebilir herşey olabilir bakalım
https://i.hizliresim.com/le60t7j.jpg
Ytd
MC sonrasi sepetimi yaparım. Seçmece tabi, rastgele diil
bırakırlar bırakırlar... enkaz bırakıyorlar zaten, anlattım 2 post yukarda...
KKM'si, enflasyonu, cari açığı, faizi anaparasını aşmış hazine borcu, boşaltılmış üstüne borçlandırılmış MB'si, mültecisi... ne kadar bela varsa sonrakilerin başına kalacak, düzeltmek için çabalarken de ilk önce olacakları yazdım yukarda... bunlar da çıkıp biz 20 yıl süper yönettik bunlar geldi mahfetti edebiyatı yapacak işte....
Yerli özel mevduat bankaları geçen hafta özkaynaklarını kabaca 25 milyar TL artırmış artırmış.
https://i.hizliresim.com/av24z0n.jpg
Dax dipsiz kuyu gibi
Taşınan Açıklar da artış var, THYAO İSCTR HALKB YKBNK PETKM de dün pozisyonları karlı kapatma fırsatı vardı ama kirasını ödeyerek bugüne taşımışlar, demek piyasa çöküş bekliyor! tahta yapıcıların bu kadar açıkcıyı yakalarlarsa da affetmeyeceklerini biliyoruz!
https://i.hizliresim.com/juv0frs.PNG
Bu nasıl cümle yahu... Madem herşey ellerinde bizi de donu indirip tövbe tövbe...
Sen birşey yapma evde kal..
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kamu mevduat bankaları da özkaynaklarını artırmış ama daha cılız gibi.
https://i.hizliresim.com/7dzqt2f.jpg
Yabancı çok banka var, onlar da artırmış
https://i.hizliresim.com/6w9p52w.jpg
Hacim geride kaldığı için 17.00-18.00 barına kalıcak hareket.
En geç enflasyon açıklaması ile büyük bankalara alım gelir diye düşünüyorum.
Bu sıse de ne para varmış her gün alıyor:)
BBHT'de eski geri alım programı bitti, 3 milyar TL'lik yeni program açıkladı dendi. Eldeki fazlalık dolarları satıyor belki.
>>>>>>
26/02/2021 tarihli Yönetim Kurulu kararına istinaden başlatılan ve Şirketin çıkarılmış sermayesinin %4,90'ına kadar olan paylarını toplam 1.200.000.000 TL fon ile geri almasına olanak sağlayan geri alım programı kapsamında, Şişecam, 85.450.769 TL nominal değerli 8.545.076.900 adet hissenin geri alımını tamamlamıştır. Pay geri alımları için kullanılan fonlar, geri alım programı için tahsis edilen tutarın %99'una ulaşmıştır.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 21.07.2016 ve 25.07.2016 tarihli duyuruları uyarınca, yürürlükteki geri alım programına ek olarak, Yönetim Kurulu, 30/06/2022 tarihinde, Şirketin kendi paylarının borsadan satın alınması amacıyla aşağıdaki kararları almıştır;
- Şirketin çıkarılmış sermayesinin azami %4,90'ına tekabül eden 150.000.000 TL nominal değerli 15.000.000.000 adet pay alımı için mevcut programa ek olarak yeni bir geri alım programı başlatılması,
- Yeni pay geri alım programı için tahsis edilecek azami fon tutarının 3.000.000.000 TL olarak belirlenmesi ve söz konusu pay alımlarının Şirket iç kaynaklarından finanse edilmesi,
- Bir sonraki Genel Kurul Toplantısında pay geri alım programını pay sahiplerinin onayına sunulması.
bugunde makastan onarıldık
Kafanızı takmayın seçim zamanında olacak ,
koç un serveti kadar merkez bankasında dolar kalmış.
turizm gelirleri güzel olduğu halde , enerji giderlerini karşılamıyor .
Resesyon Avrupada olduğunda en çok ihracat yaptığımız ülkelere mal satamayacak durumda bile olma ihtimalleri mevcut.
Halkın durumu ortada , ekonomi ne yaparlarsa yapsınlar uzun vade düzelir.
Düzeltmek istesende piyasaya canlı yüklü para gerekli ,
Hükümet gidiceğini biliyor bu şartlarda amaç gelene daha zor düzen bırakma işi olarak görüyorum , bu kadar bariz hatalar yapılmaz yoksa.
Bugun fazla haber bakamadım bankalarla ilgili haber mi var