Hocam adamlar % 3-4 yükseltip yükseltip küçük yatırımcıya iteliyorlar... söylediğiniz gibi 240 lar, 280'ler bence hayal... gün gün eritiyorlar fiyatı...
Printable View
spk'nın bu hisseyi inceleme altına alması lazım... Bir hissede bu kadar aşağı yukarı oynaklık normal değil...
çıkar kokusu yakında... muhtemelen mercek altındadır...
58,10 lira ile halka arz edip hisseyi 170 lere götürdüler...
şimdi sindire sindire millete yediriyorlar...
birileri iyi para kazandı ve kazanmaya devam ediyor...
adamlar kaçtan satsalar kârdalar...
Endeks 8bin'in altına sarktı.
Jeopolitik gelişmeler düzelirse önce Bist'in durumu sonrada kağıdın durumu düzelir.
Yüksek f/k lı bir kağıt taşıyoruz. Rallilerde nasıl en önden koşma adaylarından biriysek, düzeltmelerde de en sert düzeltmeyi yiyecek kağıtlardan biriyiz.
Neye, hangi risk altında, hangi fiyattan yatırım yaptığımızı bilmezsek, SPK bize ne yapsın.
siz hangi hisseden bahsediyorsunuz hocam ? yanlış başlıkta mı yazıyorsunuz anlamadım alfas 56 dan halka arz olup 800 küsürlerden bölündü ne 170 lere götürmesi ne yedirmesi :) aman diyim biraz araştırın öyle yazın bilmeden almışsınız hisseyi belliki
.yatırımcısına 1 senede 15-16 kat para kazandıran hisseye bunları yazarsanız komik oluyor çünkü.
Alfa Solar Enerji, ALFAS
Konsorsiyum Lideri: Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.
Dağıtım yöntemi: Oransal dağıtım
Halka arz fiyatı: 58,50 TL
Satışa sunulacak pay miktarı: 9.200.000 lot
Halka arz kodu: ALFAS
İşlem göreceği Pazar: Yıldız Pazar da işlem görmesi bekleniyor,
Ek pay satışı yapılmayacak,
Şirket, pay sahibi Alfa Kazan satışından herhangi bir gelir elde etmeyecek,
Gelirin nerede kullanılacağı: Yeni fabrika yatırımının sonuçlandırılması ve ek depo yapımı,
İşletme sermayesi ve Şirket fabrikalarının elektrik ihtiyacını karşılayacak ve tüketim kadar üretim yapacak GES kurulması.
bölündükten sonraki fiyat eşleşmesini baz alarak yazdım, 800 leri yazsaydım daha ürkütücü olurdu... :)
[IMG]https://i.hizliresim.com/15micry.JPG[/IMG]
Bunu siz yazmadiniz mi ?
58,10 lira ile halka arz edip hisseyi 170 lere götürdüler...
Hisse halka arz olduktan sonra 170 e degil 800 lere gitti,170 ne alaka en son 58.10 nu 1 sene once gordu hisse o da halka arz oldugu gun oluyor
Arkadaş ,niçin o fiyattan yazdığını belirtmiş yeterince anlamamışsınız galiba ..Neyse ,bir önemi yok . Fiyat geriledikçe hepinizin ayarı bozulmuş çatacak yer arıyorsunuz belli :) Birisi vardı bölündükten sonra bu kadar artması iyi diil diyordu , şimdi keyfi yerindedir sanırım . Siz de yüksek maliyetlisiniz belli çatacak yer arıyorsunuz , boşverin bunları ! Alfasın forumu da tıpkı diğerleri gibi, kağıt yükselirken herkes bok sineği gibi burda , düşünce küfür - dalaşma vs..
Kağıdın değeri ile ilgilenmeyin , düşer-çıkar ... Savaş , deprem , seçim ,patron vs vs .. Her türlü bahanenin fırsata çevrildiği bir borsaya sahibiz. Bugün İsrail borsası + kapattı sanırım !! Savaşa biz girecez ya ondan etkileniyoruz ! Diyeceğim o ki , borsada teknik-temel analiz önemlidir elbette ama , para kazanmanın sırrı psikolojidedir bence .Sağlam tutmak gerekir .Hele de uzuncuysanız ,işiniz gücünüze bakın bence .Alfas bu ,sonunda ederine gelir gene .Benim güvenim tam
İnsanlar sabırsız arkadaş. İnsanlar zarara girince maalesef buradaki kayıplara çok takıyorlar. Seçim öncesi param yarı yarıya düşmüşken şimdi 4 katı olmuş. Sabredin ve sürekli sistemde - yazan miktara bakmayın. İnanın milyon - yazan hesaplar var. Önceden pozisyon almadıysanız ki aldıysanız ya şansınızla olmuştur ya da şansınızla olmuştur. Fazla düşecek yeri kalmadı bilançosu ile ne kadar ucuz kaldığını göreceğimizi düşünüyorum.
Önemli konu israil ve filistin savaşı genişleyen bir savaş halini alırsa o zaman risk artar. Ülkeler ne kadar tepki koysada başka bir ülkenin müdahil olamyacağını düşünüyorum. Büyük aktör abd ne derse o olacaktır. Umarım siviller daha fazla zarar görmeden Filistin/İsrail kendi aralarında bu sorunu çözerler.
https://www.tradingview.com/x/r8MxQ6hP/
Aynen sözünüze katılıyorum... Her türlü bahanenin fırsata çevrildiği bir borsamız var maalesef...
İsrail ile filistin sanki ilk kez bu hafta savaşıyor gibi bir hava estiriliyor borsada...
ABD Başkanı bugün israile gidiyormuş... Büyük ağabey araya girecek ve israil kara birliklerini geri çekecek...
Çünkü kara harekatı israil için de çok büyük kayıplara yol açacak... Bunu çok iyi biliyorlar ve cesaret edemiyorlar...
https://tr.tradingview.com/chart/LME...l=BIST%3AALFAS
https://www.tradingview.com/x/GbK9i3Ny/ uzun vade endekte ise durum böyle 267 dolardan desteğimizi alıp umarım haftaya devam ederiz.
Alfas 23 agustostan başlayan yükselişinin fibo desteğinden tepkilerini verdi. Haftaya bekleyelim be görelim borsada
Kaan bey Alfas konusunda bilgilidir. Özelden tanımam ama katma değerli paylaşımları fazladır..
https://twitter.com/alioglukaan/stat...2m7B2YZQA&s=19
Bilançonun kokusu alındı sanırım. 30'una kadar bilanço gelecektir.
bilanço zamanımız gelmedi mi?
bekliyoruz bakalım inşallah.
ne zaman açıklanır bilenler varsa paylaşırsa seviniriz :)
Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin ve bankaların 2023 yılı üçüncü çeyrek dönemine ilişkin konsolide olmayan şirketler için finansal sonuçlarını son gönderme tarihi 30 Ekim 2023, konsolide şirketlerin ve konsolide olmayan bankalar için ise 9 Kasım 2023 olarak açıklandı. Konsolide bankalar için ise son gönderme tarihi 20 Kasım 2023 olarak belirlendi.
Kaynak
https://www.foreks.com/haber/detay/6...eti-sonuclandi
Şirketimiz ile yurt içinde yerleşik bir müşterisi arasında güneş paneli satışına ilişkin KDV dahil yaklaşık olarak toplam 11.000.000,00 USD (Onbirmilyon Amerikan Doları) bedel
tutarında sipariş alınmış olup, söz konusu siparişe ait avans ödemeleri
alınmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Seans içi kap atanlar kurumsal olmuyor mu, öyle bir kural mı var? Hem senin kurumsal dediklerin bu günkü kap ı dün sızdırdılar. O yüzden hisse son saniyelerde tavan olup neredeyse 1 milyon alımı kuyruğa dizdiler. Bu gün de yerlerde süründürüp sonra da akşam kap attılar. Kurumsallık bu mu?
11 milyon USD yaklaşık 310 Milyon TL eder. Alfaş 2023 2. çeyrekte 2.7 Milyar TL'lik satış yapmış. Kapasite 790 MWp'den 1780 MWp çıktı. Kapasite ve kurdaki artışlar dikkate alındığında bundan sonraki çeyreklerde 6-7 Milyar TL'den fazla satış yapması beklenebilir. 300 Milyon TL çeyreklik satışların %5'i bile etmez. Bu tür KAP haberlerinin bir önemi yok. Bunlardan ne tavan olur ne bir şey. Atıyorum bir kaç yüz milyon USD'lik bir bağlantı yaparsa belki.
Arkadaşlar seans içi haberin gelmesine odaklanmayın. Şirket iyi işler çıkarıyor mu? EVET
Bilançolarla bu belli değil mi? EVET
Ne kadar iş almış almamış, seans içi dışı takip etmiyorum. Şirketin, yaptığı işin geleceği var mı ben ona odaklanmışım. Hatta en son 10 milyon altı işleri atmamaya başlamıştı. Benim için 1 tane 10 milyonluk iş atsa nolacak ki, atmadığı 3 TANE 9 MİLYONLUK iş o daha değerli. 5/10 yıl güzel paralar kazanırlar. enerciler
Güzel iş...
Şirketimiz ile yurt içinde yerleşik bir müşterisi arasında güneş paneli satışına ilişkin KDV hariç yaklaşık olarak toplam 13.000.000,00 USD (Onüçmilyon Amerikan Doları) bedel tutarında sipariş alınmıştır.
Kamuoyuna saygıyla
Yıl sonu bilanço güzel gelecek belli oluyor artık.
Cumartesi yayınlanan bu genelge sektör için çok olumlu...
İlaveten cuma akşamı gelen yeni iş kap bildirimi ve bu hafta gelecek bilanço beklentisi sebebi ile çok pozitif bir fiyatlama haftası olası bence.
Bakalım..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c637936602.jpg
% 15 olan enerji tasarrufu hedefinin 7 yıl içinde asgari % 30 olarak güncellenmesi mi çok olumlu ?? Siz 7 yıl sonra portföyünüzde Alfasmı vardı , kaç tane vardı onu bile unutursunuz ya :) Bırakın allahaşkına ! Hedef bu nihayetinde , enflasyon hedefi gibi olmasın sakın ?! Gelelim bilanço beklentisine , bu adamlar bilmiyo mu çok iyi bilanço geleceğini , onu da bıraktım 24 milyonluk iş bildirimi ...
Niye fiyatlanmıyor peki ? Fiyatlanmaz çünkü 9 küsür ayda 58,5 dan 956 ya getir ,ordan 1e 7 al ,daha sonra tam gaz yürü öyle mi ? İstisnalar var tabi , özellikle spekülatif kağıtlarda .. Yani demem o ki ; bunları bir yaşatmış bir kağıt , yok genelgeymiş yok süper bilançoymuş kısa vadede bi halt olmaz bundan ..Belki bi tavan yaptırıp işte gidiyo artık diyenlerin eline tutuşturup yataya bağlarlar yine . Benim görüşüm bu , allah kısmet ederse dönüp okuruz Aralık sonlarına doğru yazdıklarımızı .
Hafızam iyi,ilaveten Excel kayıtlarım var. 17 sene sonra da bulurum :)
Hissedeki Spekülatif hareketlere olan yorumuna katılıyorum.
İş alıyor hareket etmiyor, durduk yere son 1 dk tavan yapılıyor vs...
Enerjilerde ne olur olmaz diye ben 3 şirketli karma bir portföy yaptım. Daha sağlıklı bence..Orta uzun vade baktığım ve maliyetler de iyi olduğu için kısmen daha rahatım.
Ama senden farklı ben bu haberi umursuyorum. Bakan da destekçi. Zaten cari açık için de önemli.
Ama bu kamu işlerinin ekmeğini kim yer onu tabi göreceğiz..