Ýstanbuldaysanýz size birini yönlendirebilirim...Uygun fiyata yapar...
Sn. bahri armut.com u da kullanabilirsiniz anýnda teklifler yaðýyor. Uygun olaný seçersiniz.
bu dönemde en büyük sýkýntý siz apartmanda para toplayana kadar ustalarýn fiyatlarýnýn yeniden zamlanmasý ve sonrasýnda bir daha para toplamanýz... Yüksek enflasyonda bu kýsýr döngü maalesef devam ediyor
8 cm lik hesap Almanya gibi ülkelerde çýkar.
Ankara da 5 cm yeterlidir. Ancak 5 cm XPS veya strafor yerine 4 cm taþ yünü daha iyi bir yalýtým malzemesidir.
Üstelik diðerleri yanmasýna karþýn taþ yünü yangýn önler.
Üst katta iseniz tavaný içten 1 cm lik dekoratif malzeme ile yalýtsanýz çok iyi performans alýrsýnýz. Yoksa döþeme üstü izocam pek iþe yaramýyor.
Apartman iþi oldu mu ustalar-taþeronlar süper geçirirler. Hele beyaz Türk muhitiyse geçirme katsayýsý bý kat daha artar,çünki tecrübeyle bilirler ki beyaz Türk /emekli iþ bilmez .Ýþi bitirince balkonunu süpürür temiz býrakýrsan þahane ustasýndýr.
TR de enflasyonun %50 si de geçirmasyondan kaynaklanýr.O yüzden usta-iþçi-esnaf pek þikayet etmez.Bu süreçten karlý çýkar.
Bu apartman mantoloma iþlerinde geçirmasyon oraný en az 1'e 3 tür. Ýþin sahibi bir olmadýðýndan ortaya geçirirler.Artýk beyaz Türkler de biraz akýllanmalý .Daha da akýllanmazlarsa zaten yeterince fakirleþerek mecburen akýllanacaklar
1 ay önce DDKKM yaptým.
Sadece dolar artýþý bile yüzde 30 luk faizi farkla geçmiþ. Bir de yýllýk yüzde 14 dolar faizi alacaðýz.
Ellerini belli eden ekonomi yönetimi nedeniyle seçime yüzde 99 dolarla giriyorum.
Artýk devalüsyondan baðýmsýz hissediyorum kendimi.
Bir de euro ile ülkeye gelen bir araca yazýldým.
2. tur Seçim öncesi gelirse kaymaklý baklava olur.
Artýk yerel parayý defterden çýkardým.
TC dünyada AÇIK ARA dolara en yüksek FAÝZ veren ülke oldu.
Ülkede hiper enflasyon oluþmuþken yerel parayý sabit tutmak en büyük çýlgýnlýk.
Vatandaþýna bir yandan dolar alma diye her þeyi denenirken diðer yandan ithal mallar kapýþ kapýþ gidiyor.
Üstelik seçim sonrasý dolar patlarsa diye vatandaþ 2 þer tane alýyor hiç de ihtiyacý olmayan mallarý.
Evlerde gýda depolayacak yer kalmadý. Aðzýna kadar dolu.
Normal bir zamanda bir yýl içinde 85 milyon için ihtiyaç duyulan þeker, un, yað vatandaþ stokçuluðu nedeniyle en az ikiye katlandý.
Vatandaþ talep ettikçe üretici de her ay yeni zammýný yapýþtýrýyor.
Bu nedenle gelecek yýlýn ihtiyacý için gereksiz stok yapýlan stok için devlet bu kötü dönemde ithalata yapýyor. Dolarlar dýþarý gidiyor.
Vatandaþ ne yaparsan yap þimdi de dolar stokluyor.
Tüm ülke aylardýr sabit tutulan yerel paranýn seçim sonrasý deðer yitireceðine inanýrsa iktidar eliyle YAPAY BÝR TALEP oluþuyor.
Yani iktidar dolarda da kendi ayaðýna kurþun sýkýyor.
2 Trilyonluk KKM YEREL PARAYA nasýl geceçek?
Yüzde 19 u beðenmeyenler yüzde 50-60 verse ÇÖZÜLÜR MÜ?
Ben zannnetmiyorum.
Önce yerel paranýn deðerinden iþlem görmesi saðlanmalý, sonra faiz artmalý...
Herkes bu çözümü bekliyor seçim sonu da....
Bu durumda KKM ye ne kadar bir ödeme yapýlacak?
Para basýlarak yapýlacak bu ödemeler tekrar yeni bir enflasyon dalgasýna neden olmayacak mý?
Þenol Babuþcu
@senolbabuscu
·
1 sa
KKMH 100 milyar $ a ulaþtý.
sorunun çözümünün artýk kurla alakasý yok...
net sýfýr iliþki var...
çözülecek olsa 18 e dayayýnca çözülürdü...
gözü dönmüþ ticaret esnafý vs kamu
fiyatlara alýþýrýz diyorsunuz da.
40 kere de olsa yazýcam...
çekilen fiyatlar USD cinsi gezegenin en fahiþ fiyatlarý...
en kötü gelir gider rasyosu / en kötü fiyat performans..
resmen bu fahiþ fiyatlara,
sýraya girdi insanlar sýraya..
içinden geçiliyor
Burgan Bank Dijital Bankacýlýkta (ON) bir miktar USD ile Dövizden Dönüþümlü Kur Korumalý TL Vadeli Mevduat hesabým var. Vade sonunda Merkez Bankasý kurundan tekrar USD’YE dönmek istiyorum. Banka yetkilileri mobil þubeden benim yapmamý söylüyor.
USD alma iþlemini normal döviz alma menüsünden yapýlacaðýný belirttiler. Bu menüde USD satýþ fiyatlarý yüksek.
Burgan ON’DA Dövizden Dönüþümlü Kur Korumalý TL Vadeli Mevduat açýp vade sonunda USD’YE geçen kimse var mý? Mobil bankacýlýk üzerinden Merkez Bankasý kurundan USD nasýl alýnýyor?
Katýlýyorum.
Saat 11.00’de Þubede hazýr bulunun. Yine mobilden yapýlacak derlerse koyun cep telefonununuzu masanýn üzerine. Beraber yapalým diyin.
Mobilden olmazsa Þubeden yapmalarýnda ýsrar edin. Saat 12.00 geçerse geçmiþ olsun.
Müþteri temsilcinize yazýlý talimat da verebilirsiniz.
Geçmiþ olsun hilmi, sen artýk kümestesin ve kaderin belli.
Bu KKM zýmbýrtýsýný niye icat ettiler sanýyorsun ? millete sentetik dolar konforu yaþatýp sonra karamanýn oyunu sonra çýkar oyunu diyecekleri en baþtan belliydi. youtube da onlarca videoda bas bas baðýrdýlar dolara dönüþte zararýnýz çok olabilir diye. þu an bilinçli olarak makaslarý açtýlar senin düþtüðün durumu uzun vade sürdürüp herkesi zorunlu tl misafiri yapacaklar.
Dolarý olan adam her zaman dolar tutmalý, nebatinin zihni sinir projelerine güvenip bu yola girenlere dönüþ yolu çok zor artýk. kol kesmeden kol gibi fatura ödemeden dönüþ yolu mümkün deðil. amaçlarý zaten bu kitleye "kitlemekti" onu da baþardýlar sanýrým :evil:
Her þeye muhalefet edeceðinize, Ah bir de yazýlaný anlama beceriniz olsa ne güzel olacak.
Ben 3 aylýk demedim.
Bu sizin kendi portföyünüz.
Ben 1 ay önce girdim dedim.
1 ay önce 19.3 dan dolara alarak yüzde 14 DDKKM yapmýþtým.
Þu an Altýnkaynak dolar alýþ 20,35.
20,35/ 19,3 = Sadece 1 ayda yüzde 5.44 kazanç. + yýllýk yüzde 14 dolar faizi...
Ha benim için son 3 ayý düþünsek ilk iki ay da yüzde 28 ile TL mevduattaydý.
Demekki sizden farklý olarak 2 ay da TL faiz almýþým.
Diðer yandan 1 milyon belki bir bavul TL ediyor.
Ancak 1 milyona ev satýlmadýðýna göre 5 milyon için 5 bavul demektir.
TR tarihinde hangi dönemde 2+1 bir ev almak için 5 bavul TL taþýdýn?
Býrak iktidarý savunmayý da biraz gerçekliðe dön derim.
Üstelik paraný TL ye deðil de dolara yatýrarak Kendinle de çeliþiyorsun.
Vakýfbank sanýrým mevduat kotasýný doldurdu internet þubesinde gözüken normal mevduat 34 oranlarýn tümünü kaldýrmýþlar.Kkm oranlarýný 11.00 de görebiliriz onda da düþüþ olmuþtur.
Þubeden de bu iþler müþteri temsilcileri ile.oluyor galiba .gise memurlarý yapamýyor .benim normalde hesabýn qbn de idi telefonla ayarliyordim.son sefer denizbanka gittim oradaki MT de tanýdýk .ama ben yinede giþe memuruna bir sorayým dedim þu gun ddkm bitecek size gelsem 11 de iþlemlerimi yaparmisiniz diye ..maaesef yukarý katta bilmem ne hanýma cikacaksiniz dedi.
TL olarak bakarsanýz ilüzyona kapýlýrsýnýz. Boþ verin rezidansý bakýn linkte güzel çantalar var ilgilenirseniz.
https://www.pazarlamasyon.com/kagit-...20yap%C4%B1yor.
Ýktidarý savundugum yok.lafi siyasete çekme ..11 Þubat'ta ddkm ye girdim 18.84 dönüþüm kurundan..toplam paradan net yüzde 1.5 ta prim aldým ki yüzde 10 net ..dolar faizine gelir...bugünkü saat 11 kuru ile yüzde .yillik yuzde 12 ye tekabul eder ...yok Altýnkaynakta soyleymis burada böyleymiþ .onlarý bende goruyorumm...ee gittiðin tarihte olaki Altýnkaynakta MB kuruna döndü ... .. ne olacak bu hesap...not: ben þuan ki duruma göre söylüyorum yoksa iki ay sonra dolar olmuþ 25 lira -18 lira orasý ayrii..
https://www.sanalbasin.com/dunya-gazetesi-mansetleri
Altýnda da MAKAS...
Altýndaki iþlem hacmi hisselerle yarýþýyor.
Herkes gemiyi terk etme telaþýnda....
Ben de aynen sizin gibi düþünüyorum. Aslýnda büyük çoðunluk Türkiye'deki fiyatlarýn fahiþ/balon olduðunu biliyor ama çözüm olarak döviz kurlarýnýn yükseltilmesini istiyorlar. Bu sayede fiyatlar döviz bazýnda dünya standardýna düþecek ama halkýn büyük bir çoðunluðu fakirleþecekmiþ kimin umurunda.
Bir de anlamadýðým bu çözümü savunan ve döviz geliri olmayan geniþ bir kitlede var. Bir insan fakirleþmeyi niye ister anlayamýyorum? Ya da zaman içinde biriktirdikleri ve döviz veya altýn olarak sakladýklarý birikimlerini, döviz geliri mi sanýyorlar?
altýndaki makas birazda sanýrým altýn ithalatýna gelen sýnýrlamadan kaynaklanýyor
https://twitter.com/muratmmturk/stat...jVyDeLD1bqGYBA
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Bayram çýkýþý Dövizde çaktýrmadan MB Müdahalesi geldi...Ama kimse farkýna varmadý
Ýstanbul Borsasý KMDT piyasasýnda pzt günü " TL ile " biri tam 4.6 ton altýn satmýþ ,bence muhtemelen TC Merkez Bankasýdýr...Ýsmi geçmiyor ama kayrýlan firmalar olmasý muhtemelen yüksek...
link : https://www.borsaistanbul.com/datfil...30424&lang=trr
Hem de öyle bir soluksuz satýþ yapýmýþ ki kilo fiyatý bir ara 1.225.000 tl bile olmuþ ...
o sýrada çarþýda 1.350.000 tl'den iþlem görüyordu...
geçici bir etkisi oldu ama bugün kilo fiyatý 1.371.000 TL'den iþlem görüyor...
resmen tokat manyaðý yapýldýk ...
MB' pzt günü fiyatý frenlemek -düþürmek adýna ne yaptý 2 gün sonra piyasada ne oldu...
Sabah'ta -Yeni Þafak'ta , Türkiye gazetesinde sallamayla ekonomiyi yöneteceklerini sananlarýn Türkiyeyi getirdiði durum iþte bu...
Ýbrahim Babadaðý | Borsanýn Ýzinden
@borsaninizinden
·
20s
Tam Venezüela olduk.
Kreþ parasýný ödeyeceðim. Þu koskoca balyada sadece bir aylýk kreþ parasýnýn yarýsý var.
Ýnanýlýr gibi deðil.
Ahmet
@AhmetBeyefendi
·
20s
Banka ATMlerinden para çekme limiti 5000 liraydý, düþük diye þikayet ediliyordu. Bir kamu bankasý bugün limiti 3000 liraya indirmiþ. 3000 lira 150 dolar etmiyor. Ne yapmaya çalýþýyorlar?
3 mayýs’ta göreceðiz bakalým
https://i.hizliresim.com/o1x6sss.jpeg
Kapalýçarþý da nakit dövize sýkýþtý..
Kapalýçarþý'da son 15-20 gündür döviz likiditesine eriþim neredeyse yok.
Türkiye'de faiz yanlýþ ama Türkiye'de faizin yanlýþ olmasýnýn çok farklý sebepleri oluyor. Türkiye'de her þeyin fiyatý yanlýþ. Her þeyin! Konutun fiyatý yanlýþ, aracýn fiyatý yanlýþ, aldýðýnýz ürünlerin fiyatý yanlýþ, dövizin fiyatý yanlýþ, mevduatýn fiyatý yanlýþ, kredinin fiyatý yanlýþ. Çünkü bütün varlýklarýn fiyatlamasý, deðeri daha doðrusu faizde bulunur.
Fiyata arz ve talep dengesine göre serbest piyasada oluþur ama deðeri faizle hesaplanýr. Siz faizi olmasý gereken seviyeden yanlýþ bir yere zorla getirdiðinizde ve yüksek bir enflasyonun olduðu yerde tarihi bir negatif reel faiz verdiðinizde doðal olarak fiyatlama davranýþlarý deðiþiyor.
Müdahale edip tutmaya çalýþsak da, ekonomi yönetimi bunu yapmaya gayret gösterse de bir yerden sonra döviz piyasasýnda da artýk burada iþ kontrolden çýktý.
Kuru tahmin etmek çok zor. Sonuç ne olursa olsun serbest piyasa içinde kendi dengesini bulabilmesi için TL deðer kaybetmek zorunda. Türkiye'de statükonun deðiþeceði bir seçim sonucu olacaksa TL'nin deðer kaybýndaki dalga boyu çok kýsýtlý olur. 24, 25, 26 gibi bir seviye görebiliriz.
Burcu GÖKSÜZOÐLU / FÝNANS SOHBETLERÝ
Seçim sonrasý Altýlý Masa kazanýrsa 100 MÝLYAR DOLAR-2 TRÝLYONLUK KKM için planý nedir?
Bu insanlar ayný anda 100 milyar dolar talep etse ne olacak?
Varsayalým, Millet Ýttifaký 1. turda kazandý.
Ancak meclisde de (HDP dýþýnda) çoðunluklarý yok.
Þimdiki MB baþkaný da baðýmsýzlýðýný hatýrladý ve piyasaya müdahale etmiyoruz, zaten edecek de rezervimiz yok dedi.
Bunun üzerine dolar derhal 25-30-40 neyse çýktý.
2 Trilyonluk KKM nasýl ödenecek?
Para mý basýlacak?
Bu kadar para piyasaya girince enflasyon ne olacak?
Yoksa onun yerine uzun vadeli hazine bonosu mu verilecek?
Herhangi bir þey duydunuz mu?
70 lerde ne olduysa o olacak...
25,01,2023 tarihinde 250,000 dolar üzerinden 18,8214 kurdan açýlan ve bugün biten bir kkm hesabýnda en az kaç para olmasý gerekir...
o zamanlar %12 idi deðilmi faiz...