o para ile kkm yapmışlardir.
Printable View
İki gündür yükselişe direniyor illa düşecek
Arz geliri daha bilançoya yansımadı.. Açıkcası tek seferlik olduğu için ben pek takılmıyorum..
Önemli olan hisse başı kar ne olacak sadece o onemli.. Halka arz hariç İlk çeyrek olan 100 milyon tl karın yaklaşık 2-2.5 katı bir kar beklentim var...Yapılan işler bana yaklaşık bu öngörüde bulunmama sebep oluyor...Umarım mşm.bu olur...
İlave olarak halka arz yansıyınca hissenin bedelsiz potansiyeli de artacak.
doğrudur dostum...arz gelirleri neden önemli ?? bu günün artan faiz ortamında maliyetsiz bir nakite sahip olmak açısından çok değerlidir...malum ekonomimiz artık parasal sıkışmaya gidiyor...bu ortamda nakit zengin olmayan şirketler zor durumda kalacak...bu yüzden de rekabette geriye düşecekler...cwene ve europowr bu açıdan çok şanslılar...
bu ne baskı öyle yahu...:kahkah: birileri prim yaptırmamaya yemin etmiş gibi...neyse su akar yolunu bulur...
Daha önceki grafikte kanal tepe hedefi 188.x imiş 186.2 yaşanmış.Alt tarafta 155/158 orta kanal band destegiymis 153.6 dan destek bulmuş.
Şimdiki güncel grafigi görünümü ve önemli seviyeler asagidaki gibidir.
188.x zirve gecildiginde ilk önemli direnci 200.x/202.x seviyeleri olacaktır.
Eger pazartesi veya salı kanal orta bandın üzerine atamazsa(Pazartesi için 174 üzeri kapanis demek) kanalın alt band çizgisi hedefe girer.
Alt taraftaki önemli rakamlar sırasıyla 166.x/162.x ve 153.x
RSI da ise negatif uyumsuzluk göze çarpıyor.
Birde şunu ekliyim fiyat tespit raporunda cwene icin 2023 hedeflenen satış geliri 637 milyon $ yazıyordu.1.ceyrek de yaklaşık 90 milyon $ ciro açıkladılar.Suana kadar da yaklasik 82 milyon$ lik yeni is bildiriminde bulundular.Burdan şu sonucu cikariyorum.Hedeflerinde bir sapma olmazsa yil sonuna kadar daha çok kap bizi bekliyor ve heran yeni bir kap gelebilir:)
Sağlıkla bereketli kazançlar.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eb22033492.jpg
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
cw enerji gelirlerinin %57 sini doğrudan panel satışından....%3 ünü invertör satışından....%4 diğer gelirlerden (mühendislik ,bakım ..v.b) %36 sını da proje satışlarından sağlamaktadır ( aldığı ges ihalelerinden )
panel satarken sözleşme aşamasında %30-40 ını avans olarak tahsil ediyor...paneller yüklendikten sonra ise kalanları tahsil ediyor...
proje satışlarında ise (ges kurulumu ) %30-40 ını avans olarak ...kalanları hakediş usullerine göre taksit taksit alıyor...ges bittiğinde de tamamını almış oluyor...
yani şirket sağlam çalışıyor...bunun nedeni 2018 yılında yaşamış olduğu konkortado tecrübesinin verdiği temkinli ve dikkatli duruştur...
cw enerji 2015-2017 yılları arasında satış gelirleri yönünden en hızlı büyüyen ilk 100 şirket arasında%724 lük büyüme ile 21. olmuş...
yine 2016-2018 yılları arasında aynı katagoride %759 büyüme oranı ile 14. olmuş...
yani agresif büyüme cw enerjinin genlerinde var...patronun kişiliğinde bu var ...sürekli koşuşturması ve dinamik oluşu şirkete de yansıyor..ufku çok geniş idealist biri...
peki böyle bir şirket 2018 yılında neden konkartado ilan etmiş (bu üç ay sürmüş...sonrasında toparlanmış..)
malum üretilen paneller dolar bazında satılıyor...2018 yılında bir kur şoku yaşanmış...dolar 3,74 ten ta 7,31(%95 ) i görecek kadar çıkmış..yani iki kat çıkmış ve yıl sonunda da dolar 5,32 den kapanış yapmış (%42)...
cw enerji tüm tahaaütlerini yerine getirip ürünlerini teslim etmesine rağmen yaptığı işin ücretini tahsil edememiş...iş yaptığı firmalar sıkıntı yaşadıkları için ödemelerini yapamamışlar...bu yüzden de cw enerji finansal olarak sıkıntıya girmiş...bu sıkıntı da berabirinde üç aylığına konkortado ilan edilmesine neden olmuş..
işte bu olaydan dersler çıkaran şirket daha sağlam çalışmaya başlamış...gelirlerinin %57 sini oluşturan paneller henüz fabrikadan ayrılmadan tahsilatını tamamlıyor...diğer işlerde de tutarın önemli bir kısmını avans olarak alıyor...bir de sağlam müşteriler ile çalışmaya başlamış olması lazım ki riskini sıfıra düşürsün...büyük bir ihtimalle bunu da yapıyordur..
arz izahnamesinde bu yılın ikinci yarısından itibaren (tahminen haziran ayı ve sonrasında ) panel kapasitemiz 1300 den 1800 e çıkacak...eva fabrikamız da faaliyete girmiş..şirketimiz güzel bir süreç yaşıyor...
cw enerji ürettiği panellerine 12 yıl garanti veriyor...ayrıca 30 yıl da belirlenen miktarda panellerin enerji vereceğinin garantisini veriyor...şirket yaptığı ges lerde kendi bünyesinde bulunan invertör ,panel ,akü ...v.b ürünleri kullanıyor..böylece arz güvenliğini sağlıyor...projeleri aksamıyor..
cw enerjini ayrıca 5 ilde toplamda 10,55 MW kapasiteli 10 adet ges santrali vardır..bu santrallerin ürettiği elektriği 2028 yılına kadar YEKDEM kapsamında 133 USD /MWh dan satma hakkı vardır.. bu santrallerden geçen yıl 15,33 GWh lık bir elektrik üretmiştir..
bunu bir çok yatırımcı henüz bilmiyor...
cw enerji 09,06,2022 yılından itibaren EPDK dan 49 yıllığına şarj ağı işletme lisansı almıştır...şu ana kadar da elektrikli otomobillerin şarjı için 78 adet şarj istasyonu üretip lisan hakkı vermiştir..ileride elektrikli otomobillerin yaygınlaşması ile her köşe başında bunlardan olacaktır...
file:///C:/Users/dunya/Downloads/CW%20Enerji%20-%20Fiyat%20Tespit%20Raporu.pdf
arz izahnamesi bu linkte arkadaşlar...zamanı olanların 65 sayfadan oluşan bu raporu okumalarında fayda var...2023 yılında gerçekten de 638 milyon dolarlık satış hedefi var.....tabi bu hedefe eva ve lityum pil satışları dahil edilmemiş...2023 yılının ikinci yarısından sonra bu iki ürün de katkı vermeye başlayacak..
Araştırma için teşekkürler keko.linki açamadım ama sen zaten özetlemişsindir okuduğum kadarıyla
cw enerji fiyat tespit raporu diye aratıldığında kap sayfası çıkıyor...ordan da açıldığında raporun kendisine girilebiliyor...link bu yüzden açılmıyor galiba...bir kaç önemli nokta daha vardı onları paylaşamadım....ama genel itibari ile özeti bu şekildeydi...638 milyon dolarlık ciro beklentileri varmış bu yıl için buda yaklaşık 15 milyar tl civarı eder...ilk çeyrekte 1,650 milyar tl lik ciro olduğunu hatırlıyorum...demek ki 500 MW lık ek panel kapasitesi ile ciro çok yükselecek..
bu ciro beklentisine eva üretimi ve lityum pil üretiminin ciro ve karları eklenmemiştir...bu iki ürünün üretimi de yılın ikinci yarısı itibari ile başlaması bekleniyor....yani önümüzdeki aydan itibaren üretimleri başlaması gerekiyor...belki de üretim bu sıralarda başlamış da olabilir...
hücre üretimi ise çok önemli bir olay...anladığımız kadarıyla şu anda kendi hücrelerini üretme teknolojilerine sahipler...ama bu ürünün üretilmesi için devletten bazı garantiler almayı uygun görüyorlar...kendileri çok kaliteli hücre üretimi yaparken ülkemizdeki ithalatçılar gidip çinden düşük kaliteli hücreleri getirip yarı fiyatına mal edip satarlarsa bu fabrikanın sürdürülebilirliği olmaz...bu yüzden de o üründe ithalatın önünün kesilmesi lazım...kesildiği anda yurtiçindeki milyarlarca liralık sipariş cw enerjye kayar...şu anda hücrelerin tümü çinden ithal ediliyor....esasında bir panelin şu anda %75-85 i Çin den ithal ediliyor....hücrenin tüm paneldeki maliyet oranı %70 civarıdır...yani o kadar değerli ve pahalı bir üründür...
umulur ki yeni hükümet ile birlikte gerekli teşvikler ve garantiler verilir....verilirse ilk üretimi gerçekleştiren şirketlerden biri de cw enerji olur...sanırım smrtg de bu konuda bir çaba içindeydi...dövizimizin yurtiçinde kalması için bu şart...umarım yapılır...
yapılırsa avrupanın da tüm ihtiyacını karşılayabiliriz...büyük potansiyel sunuyor...bir kulağımız bu tür haberlerde...:kahkah: böyle bir haber gelirse uçuşa geçeriz...::)
İnşallah.bu çinede üretim yaptırmaya gelmiyor adamlar hemen kopyalayıp üretiyor.kopya çeke çeke büyüdü adamlar.sen yıllarca çalış ARGE yap ucuz diye Çin'e üret.sonra ucuzdan piyasanın canına okusun.
En önemli girdi maliyeti hücre bunu yazdığımda biri çıkıp hücre üretiminin çokta bir önemi olmadığını sallamıştı şirket hücre yatırımı yapmaya hevesli istekli unu ceo nun konuşmasından anlıyoruz zaten ayrıca şirket Faliyet sunumundada girdi maliyetine göre sıralama yapmış ilk sırada hücre maliyeti demiş ben şirketin hükümetten hücre imalatında kullanılan hammade konusunda teşvik beklediği kanısına varmıştım çünkü Tarık bey devlet ön açsın biz üreticiler sektöre yön verenler bir araya gelelim bu hammade yi anadolu da arayıp bulalım bunu yapabiliriz demişti
Sanırım bir MW LİK BİR GES 500 ile 600 bin dolar arasında değişiyor arsa hariç fiyatı aküsü invertrı kablosu şuyu buyu kendi üretiminin 1/3 bu şekil proje imalatında kullanılırsa zaten 300 350 milyon dolara gelir geriye kalan 1,2 GW lık üretimi de projecilere satsa 650 milyon dolarlık ciro hedefini geçer ben kap göndermesi lazım bu kaplar yetersiz derken bu hesaba göre yapmıştım şimdi üretim girdiyle oluyor bedava değil üretim sürekli olabilmesi için satış şart satamazsa üretim kısılır döndüremez bu sebeple yeni kaplar büyük kaplar gelmesi şart kap kap derken boşa demiyoruz üretimi hesaba katıyoruz
Yurt dışı kaynaklı yeni iş ilişki kapları gelebilir
Herkese günaydın, Eskişehir'den selamlar.. Aranıza yeni katıldım böyle bir forum sitesi arıyordum.. Gelir gelmez de 180. Sayfadan bu yana yazılanların tamamına göz attım.. Elinize sağlık, hisse ile ilgili bilgim arttı..
Fakat en konuşulması gereken konulardan birinin konuşulmadığını farkettim; hisse için yıl sonu hedef fiyat.. Tavsiye olmamakla birlikte hisse için 2023 yılı sonu hedefiniz nedir arkadaşlar? Daha önce konuşuldu ise yahut bu konuyu konuşmaktan kasıtlı olarak imtina ediyorsanız sorduğum için affola..
Herkese bol bereketli kazançlar..
Enerjilere ürün sağlayan firmalarda sanki sıraya bağlanmış bir hacim/alım döngüsü var.. Bir gün birine bir gün diğerine.. Şuan hepsi yeşil biz kırmızı.. Sıramızın gelmesini bekliyoruz.. :)
geçmişte ben de bu tür forumları arayıp bulmuştum...hisselerin ahenkli hareket etmesi bu hisselerin birilerinin ortak düşüncesi ile hareket ettiği fikrini bende doğurmuştu...yani hisselerin ruhu bu tür forumlarda idi..bu ruhu bu tür forumlarda arayıp bulmuştum...ben de bu tür forumlarda piştim...güzel bilgiler paylaşılıyor...araştırmayı seven yatırımcılar bu tür forumlardan çok fayda göreceklerdir...
bu arada aramıza hoş geldin diyorum...umarım burada sana ve senin gibi yeni arkadaşlara faydamız olur...
Hoşbulduk, sağolun..
Cw geçtiğimiz haftalarda adından çokça söz ettirirken; "uçacak, kaçacak"cıların yerini bir anda "düşecek" diyen bir tayfa devraldı gibi görünüyor.
Hisse eski popülaritesinden uzak. Ki bence yapılmak istenen de buydu. Amaçlarına ulaşmış gibi görünüyorlar. Fakat bence elinde tutmaya devam edenler adına böyle olması daha makul.. Zaman gösterecek bakalım hayırlısı olsun..
Geçen yıl gibi gesan getirisinin eline su dokemez patron bedava ya arz etmiş aynı getiri olmasada çeyreği olsa yeterdi bize çok reklamı var ama fiyat olarak vasat kaldı..
100'lü rakamlarla halka arz olmanın kağıt üzerinde bir etkisi yok ama psikolojik olarak yatırımcıyı etkiliyor diye düşünüyorum. Yatırımcıda pahalı algısını oluşturuyor.
Halbuki arz fiyatına yakın işlem görüyor.
Henüz yenilebilir enerji hisselerinin 10'da 1'i kadar gitmedi.
Bakılınca gayet iskontolu duruyor.
YTD
Fazladan lotumuz oluyor, kısa sürede eski fiyatına gelir diye yorumlanıyor.
Yani çokta haksız sayılmazlar. Birçok hisse yüksek bedelsizden sonra tekrar 3 haneleri gördü.