Yuzde 1-2 gelmişler geri , BIST dahada düşerse devam etmezmi?
Printable View
Yuzde 1-2 gelmişler geri , BIST dahada düşerse devam etmezmi?
Margin Call işi sonsuza kadar devam etmez. Bir noktada iflas edenler iyice temizlenir. Satacak mal kalmaz. Orada BIST sert dönüş yapar yukarı doğru.
GMSTR için de gösterge değer 144 TL, kapanış 142 TL. Birileri kredi kapatması gereken nakite sıkıştığı için elindeki GMSTR leri satıp BİST teki diğer hisselerdeki kredili işlemlerinin açığını kapatıyor. BİST sert düştüğü için kredili işlem yapanları birer birer iflas ettiriyorlar. Kredili işlem yapanların çoğu iflas eder böyle zamanlarda. GMSTR bir süre sonra net aktif değerine gelir. GMSTR ye bir şey olmaz yani. Fiziki bir mal var ortada. QNBFi ayakta kaldığı sürece o sağlam kaya gibi.
bist100 6900 a gelsin alırım diyenleri sahneye alalım🙂
Rık +0,24
Rpd -0,36
Sql server kurup dataları oraya aldığımı söylemiştim.
Fon tipi bazında para ne tarafa doğru kaymaya başlamış diye baktığında çarpıcı bir tablo var.
Yorum yapmakta zorlanıyorum.
Rakamlar Milyar TL.
Bu arada tabloyu açıklamamışım. Her ayın ilk işlem gününe ait fon büyüklükleri.
https://i.hizliresim.com/8xme32u.jpg
Bence de o kadarı biraz fazla, düşerken de, çıkarken de bu şekilde abartıp milleti yanlış yönlendiriyorlar genelde, 7000 altı gelebilir 6900 onun da altında 6650 seviyelerinden bahsediliyor, benim zarar hisselerde %30, fonlarda %10 civarında, ekleme de yapmıyorum 7000 altına inerse fazla nakit kalmadı ama kalanları da kullanırım artık.
Ben almaya başladım BIST fonlarından. Bugün ilk girişi yaptım. 2.3$ a çok yaklaştı. Daha altını beklemiyorum. Çok fazla TL var. Aklı olan kelepir temettü hisselerini düşük F/K da iken almaya başlayacaktır. TL de veya Dolar da veya Euro da kalsan paran uzun vadeli eriyor yağın güneşte erimesi gibi. İyi hisseler ucuzken alınabilir. Ucuzluğa epey yakınız. Dip buralarda bir yerde şekillenir.
Kazanan ilk 3
#TZT %1,20 ile 1.
#IVY %1,16 ile 2.
#AES %0,96 ile 3.
Kaybeden ilk 3
#ZDZ %-6,95
#TTE %-5,91
#ICZ %-5,91
söylediği rakam gelince alım yapamayan, stop olamayan veya kârını alamayanlar yaşam disiplini olmayan tipler, bu işlerle uğraşmaları da yorum yapmaları da boş, ciddiye almayın. reel piyasada bir işte tutunup para kazanabiliyorlarsa şükretsinler.
6900 değişken fon almak için 6300 ful hisse yoğun fon giriş için gayet uygun. ama bugünkü hareket sürecin uzayacağını hissettirdi bana. sonraki tcmb toplantısında net şekilde bu son faiz artırımıydı cümlesi kurulursa da ful girilebilir.
IPB ne yapmış öyle, zirveyi delmiş geçmiş. Ne olduğu hakkında fikri olan var mı?
%70 nakitteydi - %30 hissedeydi, elindeki %70 ile gerçekten gübretaşta viopta zar mı attı ya da başka bi yerde zar mı attı ne yaptı :) gerçekten kar buysa ben bugün satarım gübretaş gibi spekulatif bir short yaptıysa dönüşünde de aynı oranda zarar yazar.. ama gübretaş gerçek bi kumar olur onu yapmış olamazlar 1 milyarlık bir fonda... bana faydası bile olsa korkutucu bir hareket olur gerçekse...
https://ibb.co/vq0Gcz2
valla hocam bir yıl sonraya %50 garanti para varken ve enflasyonun düşerken bist bir yıl sonra misal %100 yukarıda olacakmı ki insanlar kar etmiş olsun..faizde yükseliş sürerken borsanın yükseleceğine inanmıyorum.
isveç konusunun da çok fark yaratacağını sanmıyorum, türkiye dış siyasetiyle nato'da istenmeyen üye konumuna iyice yaklaştı. siyasetçilerin de gazıyla türk halkının da nato'ya ve batı'ya nefreti her yıl artıyor. üzücü ama gerçek bu.
DVT de 2 gündür getiri kısmına 0 yazıp geçiyor, ordaki hareketle ilgili bilgisi olan varmı?
şahinkaya özel serbest fon bugün de -92% viopta gübreden çıkamıyor, 1 ayda 100 milyon 1 milyona düşmüş
IPB gerçekten çok şaşırtan bir getiri açıklamış. Hele bist'in yatay denilebilecek kapanışta olduğu bir günde. Eğer riskli bir işlem yapıldıysa bunun tersi de olabilirdi. Ne olduğunu bilmiyoruz. Yalnız tefas dan sayfasını açtığım zaman, ki bu dağılım fonun anlık portföy durumunu gösterir. Sizin belirttiğiniz %70 nakit durumu yok. Siz bu bilgiyi nereden öğrendiniz? Yaklaşık iki milyar tl büyüklüğünde yatırımcısı var. Hem şaşırdık hem de endişelendik. Bugün tamam böyle de yarın tersi olabilir mi diye. Bol kazançlar.
Fon gurusu üstadların mekanına sorayım ; serbest döviz fonlarında TEFAS TL. getirileri yayınlıyor. Bankalar dövizle alınan fonların getirilerini dün ve bugün güncellememişler. ABD piyasaları kapalı olduğundan diyorlar. Öyleyse tefas nasıl getiri ölçüyor ?
IPB'nin tefastaki getirisi çok büyük ihtimalle yanlış. Burganbank ve Garanti bankasında IPB'nin fiyatı 0,364509 TL gözüküyor yani günlük getirisi %0,1024 olmuş bu daha mantıklı
Muhtemelen birazdan düzeltme yapar. Tta fon düzeltmesini yaptı. Öğleden sonra da düzeltme yapmazsa tam kumar oynadılar demektir.
IPB'nin fiyat girişi sistemsel bir hata sonucu olmuş. Eleman düzeltileceğini söyledi.
rpd'den dönen param ppf'deydi. bugün eşit oranda AFS, YJK ve TI7 yaptım. tcmb faiz kararı 25 ocakta o zamana kadar bistte yukarı hareket beklemiyorum. 1 ayda da bu fonlar her halükarda faizi yener diye düşünüyorum.
arkadaşlar herkese selam bir sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim
iki gündür tefas ta DZM ve DBH fonları getirileri sıfır görünüyor
acaba bir hatamı var yoksa fonların getirisi mi durakladı
selamlar sevgiler...
ben görüştüm deniz portföy artık avrupa veya amerika biri dahi kapalı olduğu sürece türkiyede tefas fiyat değiştirmeme kararı almış. nerden estiyse artık. avrupa 2 ocakta açılacağı için o güne kadar fiyatlar sabit kalacak, 2 ocakta tüm kazançlar 1 günde yansıtılacakmış. sormayı unuttuğum konu o zaman 1 ocak'ta alım yapan 2 ocak'taki tüm kara ortak mı olacak? uygulamadan alım yapmayı denediğimde valör 2 ocak gözükmüyor, normal yarın gözüküyor. eğer cumaya kadar amerika piyasası yükselirse nakti olanlar için güzel fırsat olabilir.
benim de kafam karıştı şimdi, kadın avrupa 10 gün kapalı diyor başka birşey demiyor harbiden de borsa dediğin 10 gün kapalı olurmu bir de siz arasanız? denizbank berbat müşteri hizmetleriyle meşhur eskiden beri. belki benim konuştuğum yanlış bilgi vermiştir. 0212 906 1000 mt.
IPB nin sabah getiri değeri %23 kusur civarı idi. saat 15.00 de tekrar baktım. Bu kez getir %24.47 olarak görünüyor. Bu düzeltilmiş hali mi? acaba.