Bilanço son gönderim tarihi 21 Haziran. Arada tatil olduğu için muhtemelen bağımsız denetimden geçmiş şirkete ulaşmıştır. Neden açıklanmıyor anlamak mümkün değil. Belki de çok iyi bilançodur piyasanın açılmasını bekliyorlardır 😀
Printable View
Bilanço son gönderim tarihi 21 Haziran. Arada tatil olduğu için muhtemelen bağımsız denetimden geçmiş şirkete ulaşmıştır. Neden açıklanmıyor anlamak mümkün değil. Belki de çok iyi bilançodur piyasanın açılmasını bekliyorlardır 😀
Ardyz güncel TL Haftalık grafiği görünümü..
Önümüzde 43.x/45.x seviyeleri önemli direnc bölgesi.Haftalikta bu bölgenin hacimli geçilmesi sırasıyla 52.x ve 65.x seviyelerini hedef yapar..
Asagi yönlü hareketlerinde 36.6x önemli destek seviyemiz.(Hem trend destegi hem de bir önceki dip bölgesi)
Tüm paydaslara iyi bayramlar..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...263a7c3284.jpg
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Ardyz nin pastadan aldığı pay büyümelı artik.
https://m.bloomberght.com/yazilim-se...r-2355007?s=09
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1 lira yukardan verip buradan alma sansi veren tahtaciya sonsuz teşekkürler. Kisa günde 3.5 emekli maaşı kazanmak harika duygu. Her gün bunu yapiyorum.lot sayımi artiriyorum
Bugünde bofa tepemizde sat bakalım nereye kadar..
Bilanço son gönderim tarihi 21 Haziran. Sakın son saniyeden önce gönderme emi,biraz daha cebini ısıtsın,hatta gün al ertele.
Bist bir kaç kurum robotunun oyuncağı olmuş kendi aralarında malum banka ve holding kağıtlarında al sat bir gün sonra sat allara devam eden sirke döndü..Kredide mal alıp baklayenlerin özellikle yan kağıtlarda owerall ları eridi gitti..Borsanın en büyük düşmanı faizdri.. Bu faizlerle buralarda bir numara olmaz..SPK hala saçma sapan şirketlerin halka arzına izin veriyor..dün mallarımın yarısını satarak kredilerimi kapattim..Bekleyelim bakalım..
bugün gelecek olan bilançoda 120 civarı kar bekliyorum
Yıllık 700 bekleniyorsa,ilk çeyrek 175 gelmeli.
Sallamak iyidir,sen de salla,,ayın 21 i yine mi gelmedi.?
Demek sen bir 50 yil daha bu işi ögrenemiyeceksin yazik. Ne cerez parasi be. Ben bu hissede günde 30 bin kazanmazsam zarar sayarim.gün geldi zarar ettim ama totatlde ortalama günluk 30 bin kazanirim
Bilanço sonrası baya mesaj silinmiş😁
Öncesinde silmiştim :) veriler hatalı diye...
Alacak tahsil süresi net karı bitirmiş... Parayı tahsil edene kadar yarısından çoğu değerini kaybediyor zaten... Yıl sonuna kadar da böyle olacak... Tüm işleri kamudan olunca böyle oluyor... enflasyon olduğu müddet işi zor
1.3 milyar ticari alacak var. Hepsi de TL cinsinden.. hiç faiz vs eklenmiyor ki EM den bu kadar çok etkilenmiş
Biz de fiyatını kara dönüştürüp fk hesaplıyoruz niye bu kadar düşük diye şaşırıyoruz.. o para cebe girene kadar pula dönüyor çünkü... 2024 te bir cacık olmaz.. 2025 de belki geleceği fiyatlayip hareketlenir.. pazartesi party hard var, kemerleri sıkı bağlayın...
Gelirlerinde kamunun oranını düşüremezse işi zor... alternatif gelir kapisi yaratmali artık
eyvallah hocam.
kafama takılan bir durum var.
2023 yılı faaliyet raporu ->1.3.7 Personele Dair Bilgi
31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla çalışan personel sayısı 187 kişidir.
2024 ilk çeyrek faaliyet raporu ->1.3.7 Personele Dair Bilgi
31 Mart 2024 tarihi itibarıyla çalışan personel sayısı 675 kişidir.
3 ayda 500 tane çalışan sayısı nasıl arttı? ben linkedin ve kariyer.nette ilanlarını görmedim.
Bu kadar çalışanın maliyeti karı olumsuz etkilemiştir.
Kafamdan şöyle bir hesap yapmıştım. 2024 sonu 900 mln ticari alacakliydi.
Bu 900 mln a faiz isletilmedigini varsayar ve enflasyonu da kabaca %15 kabul edersek zaten kafadan 135 mln buradan parasal zarar yaziyor
Enflasyon etkisi nasıl 15 oluyor?
Bu EM hesabı da tam boktan... Elma ve armutları aynı cinse çevirip bir veri sunuluyor...
Yalniz vergi dairesine verilen bilancoda ciro 228 mln idi. Simdi 363 mln tl..
Bu durum istiraklerden bayagi bir gelir gelmeye basladigini gösteriyor.
Tek olumlu olan nokta bu olsa gerek
Net kara bakılmazsa (em etkisi) ve borç artışı (özellikle işletme sermayesindeki artış) göz ardı edilirse (yıl sonuna doğru düşecektir) ben beğendim. Büyümesine devam ediyor, hasılat ve brüt kar artışı çok iyi. İştiraklardan birşeyler gelmeye başlamış. Hayırlı olsun.
Bir başka ilginç nokta 2023 1.ceyrek favök 57 mln tl iken enflasyon muhasebesi uygulanmış hali nasil 194 mln oluyor.
Yine anlayamadigimiz bir e.m konusu
Şirket faliyet raporunda e.m oncesi ozet finansal bilgileri paylaşmış. Burada ciro 245 mln tl, net kar 55 mln tl.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f7eaf609d7.jpg
Bir yanlışlık olduğuna yemin edebilirim ancak kanıtlayamam [emoji41]
Amortismanın yeniden değerlendirilmesi ile ilgili olabilir, belki.
Ben de genel yönetim giderleri kalemine takıldım. -8 milyondan nasıl -47 milyona yükseldi. Bu artış nereden kaynaklı ve tek seferlik mi?
Yurt dışı işlerde hala anlamlı bir etki gözükmüyor.
Firmanın ciddi miktarda alacağı var- 1.274.000.000 -, fakat tahsilatındaki problemler finansman giderini şişirmiş durumda. 3 ayda 40 milyon finansman gideri oluşmuş.
En kötü çeyrek geride kaldı düşüncesiyle borcun önünüzdeki çeyreklerde düşmesini bekliyorum. Ancak, işlerin büyük kısmı devlet ihalesi, devletten alacaklı olunca firmanın da yapacak fazlaca bir şeyi olmuyor galiba.
Tüm Bist 500 şirketlerinin bilançoları rezalet.. Çoğu zarar veya 5-10 milyon kıytırık karlar.. Eğer Bankalarada e.m uygulansa herhalde endeks de 5-6 binlerde ancak olurdu.. Bence BİST endekslerinede enflasyon etkisi uygulanmalı..Bilişim şirketlerinin hepsi rezalet..Bu fk larla endeks nasıl gider anlamak mümkün değil.. Ama yok not artırımı yok gri listeden çıkıyoruz yaygaraları ile işi çeviriyorlar..Şirketlerin borçları katlanmış.. Bu kredi faizleri 6 ay daha devam etsin şirketlerin çoğu batar.. Bu nasıl Ekonomiyi yönetmek..Mehmet Şimşek geldiğinde enflayon %35 di güya düşüreceklerdi..Şimdi oldu enflasyon %65 (yerseniz)..Faiz ve KKM gelirleri ile Bir kısım insanların paralarını katladılar..Diğer kesim ise derin yoksulluk içinde..Y azık bu güzel ülkeye..Nas mas işte geldiğimiz nokta..
Enf muh etkisiyle beklediğim gibi bu ceyrek zarar yazmisiz.
Ciromuzdaki artış güzel..
Favok kisminda 2023/1.ceyrek teki em sonrası olan sonuçlar bana da tuhaf geldi.Ordaki ekstra pozitif etki favokdeki senelik artisin düşük gözükmesine sebebiyet vermiş..
Sene sonu beklentileri de güzel ancak bu bilancoyu kısa vade icin satabileceklerini düşünüyorum..
Alt taraftaki güçlü destek 36.6x..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Ard den +- 10 milyon kar ya da zarar bekliyordum. Bu nedenle son kalan hisselerimi de bugün satıp çıkmıştım.
Parasaldan bu kadar fazla gol yemesini beklemiyordum. Bayağa abartmış.