Vayyy inadına hee sevdim bu hareketi
Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Vayyy inadına hee sevdim bu hareketi
Anlamsız şahsi kavgalar bittiğine göre hisse hakkında yorumlar yapabiliriz artık.
- dünkü takaslara bakıldığında büyük takaslarda herhangi bozulma ve satışların münferit olduğu görülmekte herhalde spek dün kendine izin verdi galiba,
Öte yandan temettü konusuna gelince,
- şirket halka açılırken düzenli temettü vermek istediğini söylemişti ancak yatırımların usd cinsinden olması, kurların artması ve otelin bekleneni vermemesi gibi sebeplerle sanırım bunu gerçekleştiremedi artık bu seneden sonra düzenli temmettü vereceğini
- forumda temettü lafı geçince önceki yıl karının 15 milyonluk kısmının otelin değerlendirmesinden gelmesi nedeniyla bu seneki karın %20 vereceğini tahmin etmiştim ki bu tahminim tuttuğunu,
- şirketin 45 milton TLlik geri alım yapması ve kasada fazla nakit olmaması nedeniyle herhalde temettüyü 2 taksitte ödemeyi planladıklarını,
- 2 taksitte ödemesi kötü gibi görünmesine rağmen bunu kazandığımız parayla ödeyeceğiz demek istiyorlar ki buda bu yılki bilançolarının iyi geleceği anlamına gelir diye
eğer geçen çıkıştaki gibi spek grubu anlaşmazlığı ve kurda da sıkıntı çıkmazsa 1.çeyrek bilançosuyla hissenin önünün dahada açılacağını
düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir. Bedava peynir fare kapanında bulunur.
blcyt düzeltme yapa yapa çıkıyor buda hisseyi daha sağlıklı kılıyor...aceleci ve panik yapan yatırımcıyı hep ters köşe yapıyor...bu hisse şu anki bilanço verilerine göre rahatlıkla orta ve uzun tutulabilir...bu kararımızı birinci çeyrek bilançoları açıklanınca tekrardan gözden geçirmek gerekiyor...eğer 2017 birinci çeyreği kadar veya daha iyisi gelirse tutmaya devam edilebilir...yok kötü gelmişse o zamanda vedalaşılabilir...
kendi şahsi görüşüm birinci çeyreğin kar potansiyeli daha yüksek görünüyor....büyük bir ihtimalle 2017 nin birinci çeyreğinden daha iyi bir bilanço getirecektir...
Ben şahsen 7.500.000 civarı temettü verirler diye tahmin ediyordum. 4.500.000 TL'de %8.75 fena bir rakam değil. 2 taksit olması muhtemelen nakit akışları kaynaklıdır. Benim için önemli olan şirketin işleri ve karlılığının devam etmesidir. Her sene temettü dağıtması hisseye güven verir, kurumsal yatırımcıların (fonlar gibi) dikkatini çeker. 2-3 sene bu şekilde karlılık ve dağıtım konusunda istikrar sağlasın yeter.
temettü veren hisseler çok rahat hakkettikleri fiyata çıkarlar...yılda neredeyse bankaların verdiği faiz miktarı kadar temettü de iyidir...hem prim yapması hem de temettü vermesi hisseyi çok cazip kılar...birazdan yatırımcı ilişkilerini de arayacağım bir şeyler soracağım bakalım bana neler söyleyecek ??
1000 adet hisseye toplam 85 tl verecek iki taksitte bugunun fiyatını baz alırsak 2.30 x1.0370 oda 2385 yapıyor yani toplamda 3.7 kar verecek nereden çıkarıyorsunuz banka faizini bankada faizler yıllık 12
bu arada yatırımcı ilişkilerinden eda hanım ile görüştüm...aklımdaki soruları sordum..aldığım cevaplardan çok memnun kaldım..o kadar ki bir ara sevinçten sonraki soracağım soruyu unuttum ve hatırlamak için bir kelimeyi ağzımda geveleyip durdum..:kahkah:
öncelikle şunu sordum 2014 2015 2016 yıllarınca cirolar hep 80 milyon bandında iken nasıl oluyorda 2017 yılında birden bire 144 milyonluk ciroya ulaştınız diye sordum ..kendileri yeni makinalar aldıklarını ve o makinaların devrede olduğunu dolayısı ile talebe daha hızlı cevap verdiklerini söylediler...
ikinci bir konuda net kar marjlarınız çok dağınık dedim....2014 yılında %9,5 , %2015 de %17 , 2016 da ise %4 tür dedim...bunun nedeni nedir diye sordum....kendileri ülkemizde dövizin istikrarsız olduğunu o yüzden de net karımızın düzensiz olmasına neden olduğunu bir yıl çok bir yılda bakıyorsunuz ki az çıkıyor döviz dediler..
peki 2017 yılının iyi cirosu bu yıl da devam eder mi diye sordum....kendileri şu anda satışların devam edeceğini hatta daha da iyi olduğu izlenimi edindiğini ama yine de net rakamların bilanço ile netleşeceğini söylediler..
başka bir konuda döviz borcunuz azalmış olarak 2018 e giriyorsunuz dedim...kendileri doğrudur dedi ,borçlarımızı ödedikçe miktar azalıyor buda normaldir dedi..
bir de 2017 son çeyrekte döviz %7 kadar çıkış yaptı dedim , eğer bu yükseliş olmasaydı karınız çok daha iyi gelecek miydi diye sordum...kendileri de kesinlikle daha iyi geleceğini ama döviz artışının karlarını törpülediğini söylediler...en çok da bu cevaba sevindim...zaten bu cevaptan sonra soruları unuttum...:kahkah:
net temettü miktarı %7,84 değil miydi ?? ben bu orana göre konuşmuştum..ha bu arada söyleyeyim ben bir hisseyi temettüsü için almıyorum olursa ekmekli kadayıf olur benim için...bu arada banka faizlerinden de haberim yok...çünkü bu güne kadar bankalardan da faiz yemedim...bu bilgi eksikliğimden dolayı da özür diliyorum...
temettü sonuçta iyidir az olsun çok olsun her türlüsü iyidir...şirket daha çok kar ettikçe temettü miktarı da artacaktır..
bu arada eda hanıma şunu da sordum..sizin çeyreklerde sanki birinci ve dördüncü çeyreklerde daha iyi kar yapıyorsunuz 2. ve 3. çeyrekte ise daha az dedim..bunun nedeni nedir dedim...kendileri de beni teyit ettiler yaz aylarının diğer çeyreklere nisbeten daha durgun geçtiğini söylediler...bir de yeni üretimler ile yurtiçi müşterilerinin arttığını da söylediler...daha çok yurtiçine hitap ettiklerini de söylediler..
aşağı yukarı tahmin ettiğim ve bildiğim şeyleri bir çeşit teyit ettirdim...aldığım bu teyitler beni çok memnun etti...bu bilgiler ışığında dövizin nisbeten sakin olacağı 2018 birinci çeyreklerinden çok umutluyum...sürpriz güzel bir bilanço gelme ihtimalini kuvvetli görüyorum...bakalım nasip ne olacak ???
Başka konularla değilde hissemiz hakkında gördüklerini, tespitlerini, yorumlarını olumlu olumsuz paylaşan tüm ortaklara şahsım adına teşekkür ederim. Tecrübemiz sizin kadar yok. Yavaş yavaş inşallah edinecez. Bu yüzden lütfen hisse hakkındaki yorum ve görüşlerinizi eksik etmeyin.
Temettü miktarına takılmamak lazım önemli olan bu parayı Banka borcunu ödemek yerine dağıtım yapması yani şirket diyorki ben para kazanıyorum/kazanacağım hem borcumu öderim hemde temettü veririm
Banka borcunu kapasa harika olurdu erken kapama iyidir
bu arada kötü endekse rağmen artıdayız...buda hissenin çıkmak istediğini gösteriyor...umarım bu gün güzel bir kapanış yaparız...
hisseler günlük kapanış değerlerine de çok değer veriyorlar...malum geçen gün 2,36 dan kapanış yapmış idik...o gün çıkış yaptığı gün 2,38 i de görmüştü...işte bu gün tekrardan çıkarak 2,36 yı gördü...
bu sabah yaptığım yorumda destekleri sırası ile şöyle sıralamıştım...2,27 2,25 ve 2,22 günlük kapanışı...işte bu sabah tam da bu desteğin üzerinden tepki verdi...
eğer ALLAH nasip ederde 2,36 yı geçersek artık 2,40-50 aralıklarını konuşuyor olacağız...eğer öyle bir güzellik yapacak olursa vede tekrardan düzeltme yapacak olura o vakit de döneceği yer 2,36 olacak...
bazen hisselerin grafiklerini yorumlamam bir kaç dakikayı alıyor...direnç ve desteklerini görmem de öyle...doktor var bir sürü tetkiklerin sonucunda dahi hastalığı teşhis edemiyor ama doktor var daha odasına girer girmez hastalığını söylüyor...:kahkah:
bir arkadaşımın ağabeyi çok geçmişte annesini doktora götürmüş...doktor arkadaşımın ağabeyini görür görmez sen hastasın demiş ve hemen basit bir tetkikle midesinde kanama olduğunu tespit etmiş...arkadaşın ağabeyi artık annesini eve bırakıp kendi tedavisi ile meşgul olmaya başlamış...:kahkah: vaktinde de o tespiti yapmışlar yoksa mide kanaması çok ilerleyip hayati tehlike oluşturacakmış...
Bu blcyt nin de doktoru benimmi diyosun abi tetkik tahlil film mi bekliyorsun he bu arada seni sattı diyen arkdş lar hiç yazmıyor görünmüyor bi sen bi ben yazıyoruz burda biz zaten watsap tan da görüşüyoruz ki maksat arkdşlarımız telaşa kapılmasın ama onlardada tık ses yok sen yazma 3-4 saat keko dan 5 saattir ses çıkmıyor sattı heralde oluyor normalde 10 günden fazla sende hisse durmuyormuş %10-15 görünce taw olup kaçıyomuşsun sen 😂😂😂
öyle diyenler hissenin zor günlerinde gelirler...tabi öyle söyleyenler gerçekte beni tam anlamı ile tanımamış kişilerdir...doğrudur beni takip ediyorlardır ama tam anlamı ile değil...gerçek manada takip ederseler zaten her girdiğim hisseyi fiyatı ile birlikte yazıyorum...
bizde kendi çapımızda bu hisselerin doktoruyuz ama açıkçası şu anda sadece uzman doktoruz...henüz doçent veya prof olmuş değiliz...zaten o seviyeye gelirsek hisselerdeki doğru tahmin oranımız %60-70 değil de %99 olur...:)
Abi 3-5 saat bi yorum atma bakalım nolucak burası 🖐
bu gün kapanış yorumu yazayım...bilmiyorum dikkatinizi çekti mi hisse geçen gün %3 lük bir çıkış yaptığı sırada 3,5 milyon tl lik işlem hacmi yapmış idi...başka bir gün %6 çıktığı günde ise 4,5 milyon tl işlem hacmi yaptı...bu gün ise %4,5 çıkmasına rağmen sadece 2,2 milyon tl lik işlem hacmi yaptı...bu durum bize geçmişte alanların hisseyi tuttuğunu dolayısı ile daha düşük işlem hacimleri ile daha fazla çıkabildiğini gösteriyor..
yani bu hisseyi uzun vadeli tutmak isteyenlerin ağırlıkta olduğunu gösteriyor...hissenin bu günki ağırlıklı ortalaması 2,32 oldu kapanış ise 2,33-34 oldu...son işlem ise 2,33 oldu..bu günlük %4,5 luk bir primi yapmayı başardık...üstelik de endeksin yatay olduğu bir günde...kapanışını beğendim...buda bana bu hissenin yarın 2,36 direncinin aşılacağı düşüncesi doğuruyor...
direncimiz ise bu gün test ettiğimiz ,geçen günün de kapanış fiyatı olan 2,36 dır...artık buranın geçilmesi bana göre kaçınılmazdır...umarım artık yarın 2,40-50 ler ile tanışırız..
bu hissenin 2017 karına göre olması gereken fiyatı 2,66 dır...üstelik 2018 in daha iyi geçmesi beklentisi var...geçen gün de söyledim umuyorum ki 2018 birinci çeyrekleri 2,66-3,33 tl aralığından bir yerde karşılarız...herşey günlünüzde olsun diyorum arkadaşlar iyi akşamlar...
Gecen sene 144 milyon hasilat yapmis ve finansman gideri oncesi 43 milyon kar elde etmis. 43÷144=%30. Son ceyregin iyi gitmesi ve keko arkadasin yatirimci iliskileri ile gorusmesindeki islerin iyi oldugu varsayimini da katarsak vs.... Bu ceyrek 40 milyon satis yaparsa 12 milyon finansman gideri oncesi kar demek. Dolar euro %10 kur degisimine duyarliligini kabaca 6 milyon tl desek. Bugunku kurlara gore 1.5-2 milyon finansman giderine gitse biz 2 diyelim. 12-2= 10 %22 kurumlar vergisi 7.8 geriye kalir. Finansman giderlerine birazda faiz gideri vs ongoremedigimiz giderleri eklesek geriye kaldi 7 milyon. Bu benim bilacodan gorebildiklerim olup kesinlikle ama kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.
Satislarin ve kurun durumu gelecek bilancoyu etkileyecek en onemli etkenler olarak gozukuyor. Umarim her ikisi de beklentilerimiz dogrultusunda gerceklesir. Ytd.
Şirket in aldığı 1,47maliyetli hisseler bile 3,6m kar yazmışken üç aylık baya bir curcunalı olucak...
G3221 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın keko 10bin lota şimdi ne kadar temettü verecek ve ne zaman hesaba geçer bi yardımcı olursanız çok sevinirim
ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değer artışı olarak gözüküyor diye biliyorum...
dostum yaklaşık 12 yıldır borsadayım bu süre boyunca sadece bir kere temettü yedim...oda geçen yıl alkanın temettüsü idi..o yüzden de bu temettü işlerinden çok da fazla anlamam...yalnız geçen yıl alkadan temettü aldığımızda verilen naktin %15 ini devlet vergi olarak kesiyordu...bir de verilen miktar kadar hissenin de fiyatı aşağı iniyordu...alka geçen yıl temettü vereceği sırada temel ederi aşağı yukarı 5,00-5,30 seviyelerinde iken temettüden bir gün önce 5,00 dan kapanış yaptı...ertesi gün verdiği temettü miktarı fiyattan düştü üzerine de birazcık da geriledi...ama alkadan bir kaç gün sonra bu sefer de sasa temettü verdi...sasanın temel ederi 7,75 tl civarı idi ve o sırada sasanın fiyatı da 4,5-5,00 tl civarı idi...sasada temettü verdikten sonra verdiği temettü kadar geriledi ama ertesi gün hem temettü miktarınca düşen kısım eski yerine kadar tekrardan yükseldi hem de üzerine çok da agresif bir çıkış yaptı..
yani temettü var keşkem almasaydım diyebiliyorsunuz ama temettü de var direk cebe girip çok da hoş bir sürpriz yapabiliyor...
bizim temel ederimiz ise şu anda 2,66-3,33 tl aralığındadır eğer bir de 2018 ilk çeyrek karı çok da güzel gelirse bu ederimiz belki de 4-5 tl aralıklarında dahi olabilir...temettüden sonra tekrardan indiği fiyata çıkmasını umuyorum...
dün bir arkadaş 1000 lot hisseye 85 tl verilecek demişti...10 bin lota 850 tl eder...ama bu miktarın da %15 ini devlet vergi diye kestiğini hatırlıyorum..( geçen yıldan bu güne kadar bu değişmiş mi bilmiyorum )
doğrusu alkanın temettüsünü yediğime pişman olmuştum...umarım vakti geldiğinde sasa gibi bizi mutlu eder blcyt...
daha bir kaç gün önce bu konuyu konuşmuştuk...hisse tutarı özkaynaklardan düşülüyordu....eğer hisse satılacak olursa o vakit de oluşan kar direk bilançoya yansır...satılmazsa bildiğim kadarıyla sermayeye eklenmesi lazım...yani şu ana kadar gelen bilançoların karında bu hisseden yapılan karlar eklenmemiş...satılırsa o vakit eklenir...ilk etapta bende acaba bu kar eklimidir ki öyle güzel bilanço yolladı diye şüphelenmiştim...ama sonra eklenmediğini görünce sevindim....çünkü bu yaptığı karlar tamamen yaptığı faaliyetten elde etmiş...buda güzeldir..
net %8.75 temettü bu da 10.000 lot için 875 TL net hesabınıza yatacak paradır.
Teşekkürler...
Günaydın Arkadaşlar ,
Bazı arkadaşlar ,
*** satış önemli
*** F/K önemli
*** Faaliyet karı önemli
*** Döviz kuru önemli demiş.
Entegre tekstil de işler şöyle midir acaba : İplik Dolares - Boya Euro - Konfeksyion TL ( maliyetaçısından ) --- Satış ta iç piyasa yada ihracat.
İhracat ise ; dewlet desteği - kur detayı derken kar oranı yazabilirsiniz.
İç Piyasa ise ; KUR çok çok önemli ----- girdilerin döviz olup satış TL ise mafişşşşşşşş........
Gerek enflasyon gerek fazi oranınabakar isek ; yılın 2. çeyreğinden sonra döviz in daha hızlı yükseleceğini düşünüyorum. ( Mayıs ay'i içerisi bile olabilir. )
Öyle fazi leri indirin demek ile olmuyor bu iş. Eğer böyle diyen dewlet büyüğü var ise ; önce dewlet bankalarının fazilerini indirsinler. Hadi bakalım....... Öyle herkes cahil değil bu memlekette.......
Karlı şirketleri sewerim. Go bili_bili , go go go
Herkese bol kazançlar.
Beetlejuice.
kimse bana yoklama çekmeden burda olduğumu söyleyeyim...:kahkah: iki saattir yazmamışım...sonra tekrardan tufan kopmasın..
dün endeks yatay olmasına rağmen kendi dinamikleri ilse güzel bir çıkış yapmış idi...bu gün bunu hazmetmeye çalışıyor ...bunu başardıktan sonra artık şu 2,36 direncimize yönelmenin vakti gelecektir..bu direnç sadece bir kaç adım önümüzde...bu gün bu direncinin önünde güçlenmesi ve önümüzdeki günlerde geçmesi iyidir...ama bir güzellik yapıp da bu gün bunu başarırsa daha çok seviniriz...isterse bunu yapabilir bu gücün onda olduğuna inanıyorum...
2006 yılında ben ,kardeşim ve çok samimi bir arkadaşım birlikte borsaya girmiştik..daha doğrusu önce arkadaşım sonra ben sonra da bizi örnek alan kardeşim borsaya girmiştik...üçümüzde çok acemiydik tabi hepimiz de bir yıl dolmadan ilk sermayemizi kayıp etmiştik...benim 220-240 gram ağırlığında hanımımın altınlarını koyup tümünü kayıp etmiştim...kardeşimin benimkinin yarısı kadardı arkadaşımın ise benimkilerin neredeyse iki katı kadardı..hepimiz kayıp etmiştik...bazen tv deki teleteksin başına geçer 5 dk gecikmeli verilere göre günde bir kaç hisse alıp satardık...alış satışlarımızdan sadece bir veya iki tanesinde prim yakalamıştık..:kahkah:
gel zaman git zaman hepimiz nalları dikince artık borsaya tövbe etmiştik...her gün hanımlarımızdan yediğimiz fırçalardan artık moral de kalmıyordu....:kahkah: sonradan bu tövbemize rağmen ben bir sermaye daha gizlice koymuş ve onu da kayıp etmiştim...kardeşim gerçekten de tövbesine sadık kaldı bir daha hiç girmedi...arkadaş de tövbesine sadık kalmıştı taki 2 ay öncesine kadar...geçen günlerde kardeşim arkadaşımızın borsaya girdiğini söyledi bende kendisini aradım ..
arkadaş hala eski kafamızla hisse alıyor...temel analizi hiç bilmiyor..teknik olarak da bir kaç kelime öğrenmiş...az çok ucundan tutmuş ama bu çok çok yetersiz...tabi bu halde çok da öngörülü olmaya gerek yok koyacağı bu sermayeyi de bu gidişle kayıp edecek ...zaten daha iki ay olalı %10 a yakın zararda...morali çok bozuk...
geçen gün blcyt 2,22 den kapatmış iken hisse düzeltmesini bitirdi 2,23 ten alabilirsin dedim..tabi dediğimi yapmadı ertesi gün gerçekten de 2,38 leri görecek kadar çıkınca hayretler içinde kaldı..yine kendisine son düzeltmede 2,25 ler uygundur dedim yine beni dinlemedi ...blcyt şimdi 2,32 de...kendisine diğer hisseden çık ne zararın varsa ben karşılayacam burada kazanırsın dedim...sonradan ne karar verdi bilmiyorum...kendisine bildiğin gibi değil ben çok kazandım dedim ama hala bana güvenmiyor...:kahkah: beni o eski sürekli kayıp eden keko olarak biliyor...en kısa sürede kendisiyle yüzyüze görüşüp ona bir şeyler anlatmam lazım...bari bu sermayesini kayıp etmesin..temel analizden haberi olsun..tekniği iyi öğrensin...bir de bunları yapmıyorsan beni takip et diyecem...bakalım ne kadar ikna edebileceğim..???
bu yorumu sıkıntıdan yazıyorum kusura bakmayın dostlar...
abo 15 dk bakmadım neler olmuş yahu..kimsede beni buradan uyarmıyor..2,48 i görmüşüz yahu....teessüf ederim dostlar..:kahkah:
ben hikayeler ile meşgulken sizler beni uyarmamışsınız...:kahkah: