İzahat belli
1. Bilanco cok kötü ( zarar gelse bile roda kaynaklı olur faaliyetten değil)
2. Mal almak istiyorlar ama belli bir cizgi dahilinde. Geleni kapıyor gunluk kaptırdıklarınıda fiyatı asağı cekerek dökmek istiyorlar (gunlukculeri)
Printable View
İzahat belli
1. Bilanco cok kötü ( zarar gelse bile roda kaynaklı olur faaliyetten değil)
2. Mal almak istiyorlar ama belli bir cizgi dahilinde. Geleni kapıyor gunluk kaptırdıklarınıda fiyatı asağı cekerek dökmek istiyorlar (gunlukculeri)
Bucim için bilançonun önemi yok geçen yıl 3, çeyrekte iyi bilanço açıklamasına rağmen ne oldu ertesi gün % -3 veya - 4 kapattı. genelde seansları canlı ve derinlikli olarak izliyorum tahminime göre takip ettiğim kadarıyla her gün tahtayı çevirmek için gözden çıkarmış oldukları 50 bin - 100 bin lot kadar hisseyi 5-6 aracı kurum üzerinden çevirip duruyorlar, araya düşenleri kapıyorlar ama bazen kaşıklan topladıklarını biri çıkıp kepçe ile alıyor.:hah: geri almak için oyunlarına devam ediyorlar. Malesef küçük yatırımcı yaklaşmadığı için bizlerde sürünmeye devam ediyoruz. Hepimizin kendimize göre bucim ile ilgili beklentilerimiz var, ama ne zaman olur onu ancak patron ve spek biliyor. o tarihe kadar bu oyun devam edecek. İlk etapta 16 kasımda yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'da acaba bir sürpriz çıkarmı :plc:
aynen bende canlı izlerim günlük yapmak istedikleri bir hacim var. onu yapınca yatışa geçiyorlar. o değilde su dolar 4 ve yukarı atmadan bunlar yapsın aksiyonuda bizde gecelim dolara. cunku kağıt tl olarak çoktan rahmetli oldu ama dolar bazlı ise kemikleride curudu. dolar olarak fiyatı bucimin ederi 150 milyon doların da altına indi. bu nedir yahuuu
Son bir haftadır birşey dikkatimi çekti Garanti yatırım hergün 35.000- 40.000 lot alış yapıyor sean sonuna doğru zararına satıyor. Bazen az bir miktar kalıyor. Bunu neden yaptığını anlamaya çalışıyorum. İnsanın aklına türlü türlü seneryolar geliyor . Birileri sean içersinde gelebilecek bir haber beklentisi ile alıp gelmeyince satıyormu yoksa böyle klasik hareketlere alıştırıp gaza getirip trande fırsatı veriyormuş izlenimi yaratıp elimizdekileri almayamı çalışıyor. :kahkah:
Güzel kurcalıyorlar tahtayı 5.10 dan beri radara yakalandın...güzelsin güzel...yıllardır takılırsın kendi başına..kimseyi dert etmezsin..kimseyi umursamazsın...
Kimseye pas vermezsin...
Sanki bütün dünyaları sen yaratmışsın...
Herkes senin hayranınmış gibisin...
Ama bu büyünün bozulması bir aynaya bakmana bakar....
Bucim adamı şair yapar
Ne güzel yazmışsın sn snap
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
işlem hacmini bilincli arttırıyorlar. acaba gelin alın mı? yoksa gelin satın mı? cimentolarda bir soluklanma var bilancosu gelenler en azından öyle bizimkiler hala hesabı facit marka makinelerle yapıyorlar ki bilancosu gönderemediler.kasımdaki toplantıya mı hazırlık yapıyorlar ? gelde cöz.............................
tarman dede bak böyle iyi kağıdı yavas yavas işlem hacmiyle beraber sanki canlandırıyorsun. aylık grafiğide yaptın. bakalım yarın ne yapacaksın? gerci hissen olmayan cimento şirketi,de yok gibi emmeeeee hayırlısı allahtan hazır endeks 110 ustu de kapamısken bir eğlence bekliyoruz.
Tarman dede hiç acelesi yokmuş gibi davranıyor. dikkat ederseniz sürekli oyalama ve zamana yayarak bıktırmaya çalışıyor. Mesela Rodanın satış süreci, kayıtlı sermaye tavanına geçişi uzattıkça uzattı. Sen koskocaman şirketi yönetiyorsun esas sözleşme tadili için SPK' ya başvuruda bulunuyorsun, birkaç gün sonra SPK sana görüş bildiriyor sen tekrar güncelleme yaparak gönderiyorsun en az on günlük zaman kaybı oluştu. koca şirkette mevzuatı bilen eleman yok galiba :rules: Olağanüstü genel kurulu daha erken bir tarihte yapabilirdi. Bu arada Çemtaş 'ta bir şeyler var gibi ama çözemiyorum, acaba Çemtaş için kötü, bizim için iyi bir şey olabilirmi:plc:
''Yatırım tavsiyesi değildir.''
Bu gün güzel göründün...
Sanki malları adreslerine dağıtıyorsun gibi geldin bana...hem bu sayede işlem hacmini arttırıyor hemde grafikte tekniği hazırlıyor gibi gözüktün...
Güzelll.güzelll günler yakındır..
2000/2001 yılında buna benzer durumlar yaşadım.Önce endeks 30 gider.
Elimde tuttugum en kabız kagıtlar 4 katına çıktı daha sonra.Endeks 30 da ka
zandıktan sonra bizim kağıda girerler.
Sabreden kazanır.
Yatırım tavsiyesi değildir.
.
Ağa ne zaman isterse o zaman gider...
Tahminim cumhuriyetin 100. Yılını bekletir.
.
Bilanco gelir ,fiyatlanir,16 kasım genel kurul yapilir .ondan sonra hisse gider daha önce umudum yok.
GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
:))) artık iyice emin oldum bucim batmış muhasebe departmanında hesap makinesi yok abaküs le hesapları yapıyorlar bilançonun gelmesi o yüzden uzun suruyor :)))))) tarman dede salla gitsin bilançoyu zaten bizim bilançoyla işimiz yok.
bucım,de zaten bahsedilen araçlara gerek yok stokta mal yok üretilenin yeri hazır adamlar yok satıyor..
ayrıca bilançoyuda konsalide olarak açıklanacakmış diye duydum..
09.11.2017 son gün demek oluyorki hissede yerinde saydıgından bilançoda fazla birşey yok herzamanki gibi
16.11.2017 deki GK toplantısı da ne karar çıkacak ..burdanda bir hisseyi coşturacak birşey çıkmayacak toplantıya katılacak olanlar bence sizin gibi YK tuvalet temizligine vermek gerekiyor yıllardır hisseyi süründürdügünüz yeter bırakın gidin giderlermi hiç zanetmem..yani çimento çabuk donar havalarda soguduguna göre yatır gitsin..
O bişey değil kafalarda Karaköydeki ayaklı borsada kalmış.İşin en kötü yanı bu.
BUCIM Konsolide 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 64482715 Yıllık Değ%:-12 Ana Ortaklık Payları: 51441172 Yıllık Değ%:-21
3. Dönem baya toparlamış gibi geldi bana. Yorumlayacak kimse varmı acaba?
İyi ki Çemtaş var.
Bucim formu hiç olmadığı kadar sessizliğe bürünmüş bilanço gelmiş ama hiç kimsenin ilgisini çekmiyor. herkes benim gibi bilançoyu son gün seans kapanışında beklerken üç gün erken gönderdi. :hah: bakalım bunun altında bir şey çıkacak mı belki bu sefer şeytanın bacağını kırarız:)
''Yatırım tavsiyesi değildir.''
Toparlanma Umudu var gibi. Hazır beton dısinda istirakler iyi hazır beton bu yil resmen dökülmüş.
GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bursa Çimento (BUCIM, Pozitif): Şirket'in 3Ç2017'deki ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı döneminde göre %33,5 oranında artarak 20,5mn TL'ye yükselmiştir. Satış gelirleri %45,7 oranında artan Şirket'in brüt karı da bir önceki yılın aynı dönemine göre %30 oranında artarak 3Ç2017'de 49,5mn TL'ye yükselmiştir. Üçüncü çeyrek karı ile birlikte Şirket'in yılın ilk dokuz ayındaki ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı döneminde göre %20,7 oranında azalarak 51,4mn TL olmuştur.
sorumluluk beyanı göndermişler( işçiler ile mahkemelik) iyi onlarada iyi bir tazminat öder inşallah ..:kahkah:
Haberler iyi, endeks fena değil. Ama sen yine bildiğim gibisin.
Yattığın yerde dinlen bucim:)
Dinlen ki yolumuz bir anda dikleşecek, zamanını bekliyorsun Allah’ın izniyle
Ne bağırsakmış arkadaş bilanço iyide olsa kötüde olsa boynu büyükleri oynuyor:))
Bağırsaklar bitmedi, ne de olsa yılların birikimi.
Bist in küçük Emrah’ı , ne anası kaldı ne bacısı:)) yerlerde.. ama kalkmayı bilecek inşallah
Hayırlısı olsun....
Bu tahtada vur kaç olmaz nokta[emoji4]
Sabaha kadar değil senelerce [emoji4] [emoji4]