Yok abi urkme tramp Emmi varkene bişi olmas daha asıl kilintongiller geleydi fenaydi bu Emmi becerikli ikibin girh yılına deh boyyuk savaş yoh Allah Kerim
Printable View
Yok abi urkme tramp Emmi varkene bişi olmas daha asıl kilintongiller geleydi fenaydi bu Emmi becerikli ikibin girh yılına deh boyyuk savaş yoh Allah Kerim
K.Kore geçen ay iki kıtalararası deneme yaptı..ikincisi 3700 km yükseğe çıktı..birincisi 1000 km idi sanırım..çıktığı yükseklikten ulaşabileceği menzili biliyorlar..son füze denemesinde menzil Chicago felan konuşuldu..yani New York'a az kaldı..nükleer konusunda ise zaten çoktan o güce ulaştılar..
Geçen gün IMF başkanı Lagard işinden kovulmak mı istiyor bilemiyorum ama tarih 2040' tamı neydi tam hatırlayamıyorum..IMF bürosunu ÇİN'e taşımamız gerekecek diyordu..Argumanı ise ÇİN'in o yıllarda dünyanın bir numarası olacağı idi..
Neyse bunlar yani yazdıklarımız hepsi birer olasılık..karamsar yada iyimser yorumlar olarak kalabilir..
Tüm dünyada Milliyetçiliğin ve Aşırı sağın yükselişi,
Games of Thrones tarzı savaş ruhunu körükleyen dizilerin popüler olması.
Trump'ın gelmesi
Sanki görünmez bir el yeniden dünya savaşı istiyor.
Saflar Şöyle gibi
Putin- Trump-Erdoğan ve Yanına katılacak birkaç ülke
Diğer cephe Almanya-Fransa-Liberal Avrupa ülkeleri ve Çin
Bir de kimin güçlü olduğunu analiz etmek için dışarıdan izleyip hangi taraf güçlüyse o tarafa katılacak olan İngiltere.
Biraz komplo gibi ama gidişat bu yöne doğru gidiyor
Onlar oraya anca tarak taşır
Hayaller Paris gerçekler Mardin (merkez ilçe )
Abi oyun piyasası yakinda yuzmilyar küsür dolarlık piyasa olcek bundan Tr olarak pay almamız lazim
Lagarde bu söylemleri bizim ex bakan Kürşat beylen havuza girdikten sonrami oncemi dedi
Ona bakmak lazım
Öncü gösterge o :-)
Ayrıca ABD tarafından K. Koreyi vurmak o kadar kolay değil..vurmasına vurur yok ederde, başta başkent Seul topçu menzilinde..Japonya çok yakın..milyonlarca can kaybı olmasından korkuluyor..sıkıntı burada..tabii birde globalde ekonomik bir altüst oluş sözkonusu..
Tirentlerlen Türki dünyayı bilmiyom emme arab dünyasını AVM lerimizle çok etkiledigimiz gayet goruken bi gerçeklik
Kimse ekmek yediği AVM ye pislemez
O kadar da küçük görme..
Tek başımıza tabi dünyaya kafa tutamayız ama..
Rusya çin ve biz..Misal..
Bi tutam hindistan belki..
Enerji yolları üzerindeyiz coğrafi avantajımız var..
Yukarıdaki değerlenmeye katılmıyorum..ABD ile aynı safda değiliz bence..
1950 lerde başlayan yeşil kuşak projesi arap baharı ile bitti.
Bizdeki ayağı da malum..
Bizim gibi ülkeler boşta kaldı..Yeni bir proje için şekillendirilmesi gerekiyor ama bir boşluk var..Türkiye için.
Türkiyede olan bütün gelişmeler bence Türkiye nin seçimini henüz tamamlamadığından gerçekleşiyor..Bir o yana bir bu yana savruluyoruz.
RTE nin pozisyonu burada ortaya çıkıyor..Söylemleri...
Daha da konuyu açmak burada abes ...
İnşallah dediğin gibidir dostum
Tek Abd yok Bunu kabul etmeli. Abd derin güçleri Trump'ı Kennedy gibi ortadan kaldıramazlarsa ki bence kaldıramayacaklar Abd nin gidişatı yönetim anlamında Erdoğan Türkiye'sine doğru evrilecek gibi. Trump Erdoğan ve Putinle aynı kafa yapısına sahip bir lider. Yani Trump özgürce yönetmeye başlarsa Abd-Rusya Türkiye ortak cephede olabilirler
Geçen cin ordusu geçit yaptı
Çin başkanı önde
Üstü açık askeri cip içinde ayakta
Yüzünde gram olumlu bi eda yoğ idi
Oyuncağı alınık Veled nası canı sıkkınsa eyleydi
Bu bence olumluya yorulcak bi tutum değil
Daha doğrusu o enstantanenin tutumu hiç değil
Geleceği öngörmek meziyet olsada şu an için
ABD rus ticari anlaşmasız kavgali
AB abd öyle
AB rus öyle abd cin gene oyle
AB Tr ona benzer
Herkez kendi hesabina guresiyo ya
Ben ne bi ortaklık goruyom ne ışık
Güncel haberler bunlar
Istiyen Gaste okusun
Medvedev junckers bunlar ne dedi baksın
Hayalden uyanirkene yani etrafta sivri cisim olmasında bi yerimize batmasin aman
Geçen gün sağolsun bir arkadaş dolarla ilgili güzel bir grafik yayınlamıştı..dolar 2013'ten beri yükseliş trendinde ama dinlenip dinlenip sonra tepe yapıyordu orada..dolayısıyla dolar alınacaksa bu uzun dinlenme zamanlarında alınmalı bence..geçen sene Temmuz başında ben öyle yapmıştım..iyi oldu..
Bir sürü sebep sayılabilirde en basit dış ticaret açığı vede cari açık tekrar artmaya başladı..bir süre sonra tetikleyici bir faktöre bakar kanımca..selamlar..
Arada kavgalar olacak tabi hatta Abd derin devleti Ruslarla suni krizler çıkaracak ama bence ana trendi 3 ay önce Time kapağına taşımıştı.
İşte Beyaz sarayın dönüşeceği durum:
[IMG]http://i63.tinypic.com/2n18ksi.jpg[/IMG]
Sıcak savaşta düşmanında bayrağını cekersin noolcek aldatma adına
Ama ticari ortaklık yok bnm bahsettigim o
Ticareten ortak olmayan öyle dolambacli işlerde hiç ortak olamaz
ben 3.94 den dolara alana acıyorum....yazık oldu...bir gazla dolar aldılar...halbuki 2001 krizini inceleselerdi 1,90 lara dayanan doların yıllarca yükselmediğini görürlerdi...
Ticaret savaşları ciddileşirse dolar ciddi olarak yükselir..düşük dolar isteyip istememeyle ilgisi olmaz..
Doların yıllarca yükselmemesinin en büyük sebebi o yıllarda ABD'nin para basıyor olmasıydı..biz geç farkettik sadece..selamlar..
Enterasanı o zamanlar görece çok daha az para basılmasına rağmen altın olanı hissedip artabiliyordu..herhalde gerçek bir piyasa vardı o zamanlarda..şimdi ise çeşitli MB'ları tarafından gün ışığına:) her ay 200 milyar dolar civarında para çıkıyor fakat altın tınlamıyor/tınlıyamıyor..
Aslına bakılırsa 2000 yılındaki dot.com balonunun patlamasıyla bu işlerin ağababası Greenspan para arzını arttırmak zorunda kaldı..bu sefer ki gelişen balon malum mortgage balonu idi..2008'le birlikte krizi çözmek için bu para arzı daha aleni ve bol miktarda arttırıldı..şimdi hangi balonlar var herkesin kendi takdiri..
Kısaca saykıl şöyle işliyor; para çoğalt-balon oluşsun-patlasın--daha fazla para çoğalt- daha büyük balonlar oluşsun-ve sonuçta patlamaması için daha fazla para çoğalt..vb. vb...
Bu sisitemin sonu yok bence..sürdürülebilir değil..
Walla bana bütün ülkeleri erteliyorlar gibi geliyor..Kanada'da emlak balonu var malum..geçen günlerde büyük bankaları downgrade olmuştu bu yüzden..çok detay bilmiyorum ama geçen gün FT'de bir yazı vardı, bu Kanada bankaları verdikleri kredilerin bir kısmını menkulleştirip Avrupa'da satmışlar..böylelikle kredi verebilmek için daha fazla alan açılmış bankalarına..Avrupaya verilen miktar çok büyük değil (kredilerin %10'u sanırım) ama ekonomik bağlantıların ne dereceye geldiğinin bir göstergesi bence..bir yerdeki sakat bir durum her tarafı zincirleme etkileyecek gibi..
Para basmaya başladıktan enflasyon fırlayacak diye altın 5000 USD olacak beklentisi vardı. Comexde komisyonları bile arttırmışlardı çıkmasın diye.
Sonuçta bu kadar paraya rağmen ABD de enflasyon olmayacağı anlaşılınca altın geri geldi. ABD de enflasyon olmazsa altın artmaz. Altının geri gelmeside bundan.
Ekonomik paradigmalar değişti artık.
Geçmişe bakıp gelecek analizi yapılamayacağı ABD de bile konuşuluyor artık.
Bu kadar paraya artık borsa f/k normali atıyorum 10 ken, bugün 20 oldu derlerse şaşırmamak lazım.
Anormal şeyler normal olmaya başladı.
Bence gidişat bu yönde.
Aksi tufan.
http://www.zerohedge.com/news/2017-0...rkey-or-norway
Apple'ın 51.5milyar dolar varlığı varmış Amerikan Bonosu olarak.
Ve şok edici bilgi; ikinci sırada 49.5milyar $ ile Türkiye, 3. 48.3$ ile Norveç var.
Allah allah? Hayırdır İnşallah? Bunu izah edebilecek olan var mı? ABD'nin Apple'dan sonraki en büyük hissedarı biz miyiz yani? Böyle mi anlamalı? Böyle ise garip değil mi? Hemi de Norveç'i bile geride bırakmışız ki, Norveç ne alaka? :oleyo: (gerçi Norveç'in sağda solda bir dünya fonu var. Biz dahil. Anlaşılabilir bir durum. Ya biz?)
Daha da ilginç olan, bu bonoların sahibi olarak biz mi ABD'ye ortağız, yoksa ABD mi bize sahip? :evil:
Apple'ın elindeki ABD tahvili 51,5 milyar dolarmış..ondan sonrası için sıralamayı belirtmişler..yoksa başta Japonya ve Çin var..
http://ticdata.treasury.gov/Publish/mfh.txt
Listede 5. sırada 266 milyar dolarla Cayman Islands var..ne iş diyeceğim ama ekşi sözlükte şunu buldum:
35.000 kişinin yaşadığı, buna karşın 32.000 uluslararası ticaret şirketi, 550 banka ,900 uluslararası yatırım fonu,400sigorta şirketi..kısacası off shore merkezlerinin allahı..
FED faizleri indirmeye başlanken altın nasıl yukarı hareketine başladı ise şimdi tam tersi faiz artışı başlayınca düşüş hareketi de başladı. Önümüzdeki aylarda FED faiz arttırdıkça altın ons dolar fiyatının düştüğünü göreceğiz. Zira hiçbir getirisi olmayan altın tutmanın alternatif maliyeti yükselmiş olacak.