thy berbat bir bilanço açıkladı...vadelisi %1 aşağıda, ancak bugün en az %2-3 düşmesini beklerim...endeksi aşağı çekecektir.
vadelide sabah 1000 puan kadar gap oldu, gün içi zirvelerimiz de buraları olur bence.
Printable View
thy berbat bir bilanço açıkladı...vadelisi %1 aşağıda, ancak bugün en az %2-3 düşmesini beklerim...endeksi aşağı çekecektir.
vadelide sabah 1000 puan kadar gap oldu, gün içi zirvelerimiz de buraları olur bence.
thy şu an %3,5 aşağıda...tutmaya çalışırken diğer likit hisselerde satış yapmak zorunda kalıyorlar gibi...bu nedenle endekse iki yönlü olumsuz etkisi oldu thy nin (düşüş puan etkisi, destek için diğer hisselerde satış).
dün bizim kapanışımıza göre 400 puan kadar yukarı giden dow, bu sabahta vadeliler de 50 puan kadar artıda...buna rağmen zar zor atıda kalıyoruz görüntüsü var...bist negatif ayrışmaya başladı gibi....öğleden sonra yurtd ışına satış gelirse biz de eksiye geçeriz bence.
vİOP işlemlerinden Stopaj veya başka vergi kesiliyor mu hergün? bilen var mı acaba? tşk.
aracı kurum komisyonu dışında borsa payı ve bsmv var bildiğim kadarıyla...detay için kurumunla görüşebilirsin (oranlar kurumdan kuruma değişir..ayrıca bazı kurumlar tüm masrafları kendi komisyonları içinden karşılıyor olabilir...bu nedenle en net bilgi sizin kurum ile yaptığınız anlaşma içeriğinde;)
ilk seans itibariyle,
kurum ilk 5 pgç: 12 milyon (garanti 52 milyon, giriş ve çıkışta kurumlar dengeli)
hisse ilk 5 pgç: -35 milyon (çıkış thy kaynaklı, thy: -42 milyon, ekgyo: -10 milyon...bunun dışında baskın bir giriş çıkış yok)
ilk seans %3-4 düşüp, ikinci seans daha çok veririler diye düşünmüştüm thy de...vadelisi %1 açmıştı sadece..biraz ters köşe oldu piyasa...yatırım ısrarla sattı...ikinci seans %1-2 tepki verse de, bu satış sonrası toparlaması çok zor...günü %5 den çok eksi kapayacak gibi...bu durumda önümüzdeki günlerde de düşüş devam eder bence.
thy yüüznden bugün endeks de tepki veremiyor...yurt dışında biraz satış gelse, bizim piyasada eksiye geçer gibi.
117700 üstü olmadan long hala riskli.............ytd
Spx 2732 civarinda sinsi sinsi dolaniyor. Gecerse 2750-60 civarina bugun dahi getirebilirler.
https://www.cnbc.com/2018/03/06/gary...ork-times.html
Gary Cohn resigns as Trump's top economic advisor
Gary Cohn has resigned as White House chief economic advisor.
Cohn's planned departure comes on the heels of a decision by President Donald Trump to impose stiff tariffs on steel and aluminum imports.
The former Goldman Sachs president had strongly opposed tariffs.
Trump'ın baş ekonomi danışmanı ve ekonomik konseyi başkanı Gary Cohn istifa etti.
Cohn'un ayrılığı, Başkan Donald Trump tarafından çelik ve alüminyum ithalatına sert gümrük vergileri konması yönündeki kararıyla geldi.
Eski Goldman Sachs başkanı, gümrük tarifelerine karşı şiddetle karşı çıktı
Gary COHN Trump'ın ekonomi yönetiminin beyni olarak başta vergi düzenlemelerinin yasalaştırılması ve kongreye sunulan ama henüz yasalaşmayan alt yapı yatırımları tasarısının hazırlanması birincil rol oynayan ABD piyasalarının çok önem verdiği bir figürdü.
Cohn ABD piyasalarının çok önem verdiği bir kişi.Geçen yıl da Cohn'ın istifa edeceği söylentileri çıkmış,bu durumda ABD medyasında ABD borsalarında ''çöküş'' olacağı yorumları yapılmıştı.Ben de bu yazıları alıntı yaparak vob topiğnde yazmıştım.Forum arşivinde 20 sayfadan öncesine ait yazılanlar korunmadığından Ekim öncesi yazdıklarım yok ,oradan alıntı yapamıyorum,ama olayı hatırladığım için internetten tarama yaptım ve daha önce alıntı yaptığım o yazıyı buldum:
https://www.cnbc.com/2017/08/17/a-ga...onnenfeld.html
A Gary Cohn resignation would 'crash the markets,' management guru Jeffrey Sonnenfeld says
Investors are counting on Trump aide Gary Cohn to help push through tax reform, Yale management expert Jeffrey Sonnenfeld tells CNBC.
The New York Times reported that Cohn is "upset" and "disgusted" with Trump's response to violence in Charlottesville, Virginia.
"I think if he steps away, it would crash the markets," Sonnenfeld says.
Berkeley Lovelace Jr. | @BerkeleyJr
Published 8:21 AM ET Thu, 17 Aug 2017 Updated 1:13 PM ET Thu, 17 Aug 2017
Bakalım ABD borsaları bugün nasıl bir tepki verecek,herkes gibi ben de merak ediyorum!...