Atatürk'ün %28 lik hissesinin bünyesinde imtiyazlı hisselerin bir kısmı da mevcuttur.
Printable View
Atatürk'ün %28 lik hissesinin bünyesinde imtiyazlı hisselerin bir kısmı da mevcuttur.
Banka hisselerinde günlükçülerle robotlar hakim konumdadır. Bu durumun değişmesi için tahtadaki serseti lotların toplanması gerekiyor. Böyle bir girişimin başarılı olması için ilk etapta tedavüldeki lotların asgari %10 u emilmelidir yani İSCTR için 150 milyon lot, AKBNK için 250 milyon lot, GARAN için 200 milyon lot tahtadan çekilip kenara atılmalı. Bu yapılırsa banka hisselerinde bir trend değişimi zincirleme reaksiyon sayesinde gündeme gelebilir çünkü al-tut babındaki bu alımlar dikkat çeker ve günlükçülerin haricindeki alıcılar devreye girmeye başlar.
Uzunca bir zamandır banka hisseleri çok kısa vade bazlı (bir kaç günü geçmeyen) çoğunlukla da günlük al-satçılarla sat-alıcıların hakimiyeti altında debelenip duruyor. Ne zaman kucaktan kucağa dolaşıp duran serseri lotlar tahtalardan toplanmaya başlanır işte o zaman tahtalardaki denge günlükçülerin aleyhine bozulur.
merhabalar, görüşlerinizi saygı ve ilgiyle takip ediyorum...bir yerde şöyle demiştiniz; "Demek ki BİST ortamında her zaman mantıksız hareket etmeyi ön plana çıkaracağız, temel analiz ile ilgilenmeyeceğiz, psikolojiyi çok yakından takip edeceğiz."
bu durumda, konjonktür bize "yatırım yapma" derken, biz girmeyi düşünmemeli miyiz ? ben de girmeyelim tarafındayım ama önceki söyleminiz de hep yaşanan bir gerçek...
saygılar...
Bi likidite TL faiz krizi çıkartılır!!!
Bu bankalar yüzünden ekonomi bu halde bunları böyle serbest bırakırsak olmaz denir..
Hepsinin yönetim kurullarına BDDK ca atacak yetkili zorunluluğu getirilir falan filan..
Sonra kanun falan değiştirilir..
Halka bu iş sizin için yapılıyor dendi mi hem oy alırlar hem de istedikleri olur..
İstediler mi her şeyi ama herşeyi yapabilecek durumdalar..
Eskiden hopp ne oluyor diyenleri de bitirdiler!!
Sadece iş değil bütün bankaları bile yönetime bağlarlar..tıpış tıpış da bağlanır hani..
Mevcut şartlar altında borsa bir yatırım alternatifi değildir, tabi bu benim şahsi görüşüm. Yukarıda bahsi geçen ve benim ileri sürdüğüm *BİST ortamında mantıksız hareket etmeyi ön plana çıkarma" stratejisi borsaya girmeye karar verdikten sonra gündeme gelecektir.
Yaparlar mı yaparlar. Bir KHK ile uluslararası anlaşmadan çıkılabiliyorsa, her şey ama her şey mümkündür demektir. Ben şahsen 2021 yılının borsa için kayıp bir yıl olduğunu düşünüyorum ancak yüksek ihtimalle 2023 Haziran'ına kadar borsadan bir hayır gelmeyecek. Her açıdan başarısız olmuş mevcut yönetim gidene kadar bir cacık olmaz çünkü ülkedeki sorunları çözecek kabiliyette değiller.
Yüksek ihtimalle 2023 Haziran'ına kadar borsadan bir hayır gelmeyecek diye görüş bildirdim yukarıda. Bu demek değil ki BİST endeksleri sabit veya aşağı gidecek. Tam tersine endeksleri dalgalanacak, vahşi salınımlar yapacak, zaman zaman "bakın yukarı roketliyorum, trene binin" şeklinde zaman zaman da "göçüyorum, herkes gemiyi terk etsin" türünden feyk sinyaller verecek ve borsacıları külliyen ters köşe yapacak. Bu tür hamlelere hazırlıklı olun. Şahsen önümüzdeki 2 yılda BİST'ten bir hayır gelmez diye düşünüyorum.