Büyükler içinde ucuz kalan hisselerden.
Printable View
Büyükler içinde ucuz kalan hisselerden.
son 13 senenin dolar bazlı kar rakamını grafiğe koydum...bu sene sonu muhtemelen total kar 360 milyon dolar seviyelerinde olacak....
2012-2017 seneleri arasındaki karlılığın üzerinde bir karlılık son 2 senede mevcut.ama fiyat o döneme göre %50 düşük.o dönemlerde 6-7 dolar seviyelerinde fiyatlanan hisse şuan 3,6 dolar seviyesinde.hisse geri alımının asıl sebebi bu.daha karlı bir dönemde yarı fiyata alınan -satılan hisse elbette patron için de oldukça cazip.bu sebeple ne var ne yok alıyor patron.fiyatlama ise zamana yayılabilir.ama hedefin 6-7 dolar seviyeleri olduğunu düşünüyorum.
https://www.linkpicture.com/q/jljl.png
Sabahki bildirim geçen haftaki pay alım bildiriminin aynısıydı, yani bir yenilik yoktu. Çok fazla heyecan yapmaya gerek yok. Boa bugün/yarın aldığını/alacağını birkaç günde boşaltır, yine hayal kırıklıkları ve küfürler havada uçuşur. Temettü öncesi 37,50, temettü sonrası 35,50'yi görecek mecali bile yok. Yesinler temettüsünü. 20 yıldır borsadayım, kapanan tahtalarda bile işlem yaptım, ama hiç biri bunun kadar hayal kırıklığı yaşatmadı.
Froto, tuprs, toaso sonrasında sıra buna gelmiş olabilir..
Ek 27765
Sürekli yükselen çelik burnu aşağı verdi. Ereğli %2 aşağıda. Arclk önünü açacak yegane şey plastikle çelik fiyatlarının yönü olacak.
Yatırım tavsiyesi değil gözlem geleceğe nottur.
Bugünün önemli mağdurlarından senet koptu gidiyordu, sonra dengeler bozuldu. Neyse bugün alıcılar kuvvetli Ak yatırım,HSCB yabancı alışı muhtemel. Özellikle ak yatırım yabancı işlemleriyse devamı gelir. Şirket geri alım yapmasa da tahta iyi durumda. Şirket sadece düşüşte değil, yükselişte de biraz omuz atsa hedefledikleri fiyata daha rahat gider. Şirket de haklı olarak, özellikle günlük işlemlerde para kazandırmak istemiyor ama fiyatı ucuz buluyorsa aktif alımlara başlamalı. Çelik ve plastik hammadde girdileri duruldu, böyle giderse 2022/1 den itibaren daha iyi bilançolar görmeye başlarız. Yabancı da artık alım tarafında yer almaya başlar bence. BOFA belasını nasıl defederiz onu bilemiyorum işte, fiyatın yükselmemesinin baş sorumlusu bunlar, hem de zarar etme pahasına. Bence ciddi açık pozisyonları var bu tahtada.
Tek kademeye 500 bin lot satışa yazmak da nedir? Akşam bakalım neler olacak bugun...