Ford yok listede, her yerden silmişler ;)
Printable View
Ford yok listede, her yerden silmişler ;)
Eyvallah Gürsel abi,çok yaşa.
Gerçekten çok özel bir şirket,açıkçası beni en çok cezbeden tarafı değişen dünyaya çok hızlı refleks göstererek dönüşüm ve sürdürülebilirlik stratejisi belirleyip yatırım ve atılımlara hızlıca başlaması oldu.Yönetim bilindik klasik dev rafinaj rafinaj şirketini yeni ve değişen dünyaya hızlıca adapte ederek kabuk değiştirtiyor.Bunun önemi ilerde bugün varolan pek çok sektör ve şirketin varolmadığında çok iyi anlaşılacak.
Temettü desen şu an bistin 1 numarası,yönetim kalitesi desen şu dönüşüm ve sürdürülebilirlik konusuna gösterdiği reaksiyonlar ile bistte pek çok firma uyurken atılım yapması ile öncü,mevcut operasyonlar desen iç dış piyasa dengelerinin hızlıca değiştiği durumlara göre içerisi daralacak olsa ihracata dışarısı daralacak olsa yeni pazarlara ihracata hızlıca aksiyon alabilme manevra kabiliyeti çok büyük bir konfor sunuyor biz yatırımcılarına.
Mümkün olan en yüksek hisse miktarına ulaşabilmemiz için önümüzde birkaç yıl zaman var, sonrasında şirketin kabuk değişimi yapılmakta olan dönüşüm yatırımlarıyla momentum kazanacağı için her geçen hafta ve ay değerde oluşacak pozitif ivme bugünlerde toplanabilinen maksimum hisse miktarının ne denli kıymetli olduğunu ortaya koyacak.Ondan sonra temettü veriminin yüksekliği ve şirketin dönüşüm ile döngüsel bir şirket olmaktan çıkışı karlarda ki oynaklığı bertaraf edeceğinden yüksek temettü veriminde istikrara kavuşturacak şirketi ve birde şirketin karlarının %80 gibi çok büyük kısmını dağıtacağını göz önüne aldığımızda bugünlerde toplanan her bir lotun toplayanı için muazzam bir refah sağlayacağını düşündüğümüzde cidden heyecan verici olduğunu ifade etmemiz önemli bir husus olacak.
Benim ilk uzun vade yatırımım olacak olan Tüpraş ı seçme ana sebeplerim bunlar.Zaman kısıtlı,ecnebiler malları ezerek milleti dökmek için çok ciddi takla atıyorlar,almak için vermek tabiri vardır borsada!Şu an ecnebilerin yaptığı şey tam olarak bu,hunharca vererek insanlara bildiklerini unutturmak,fiyata duyarlı olan Türk yatırımcısının oyundan düşeceğini bildiklerinden en acımasız oyunlarını oynuyorlar.Bu oyuna gelmemek,sıkı tutunmam ve heyecan verici dönüşüm süreçlerini faaliyet raporları ve sunumlardan takip ederek motivasyonu her daim diri tutmak ve toplayabilinen maksimum adete ulaşmak için daha çok çalışıp kazanıp biriktirmek Tüpraş yatırımında tek amacımız olmalı.Bu bir maraton koşusu,hızlı başlamak erken yorulmaya,erken yorulmada oyundan erkenden düşmeye sebep olabilir,bu tuzağa düşülmemeli.Zihinler uzun vade için kalibre edilmeli.
Dönüşümümüzün ilerleyişi ve son çeyrekte atılanl adımlar ile sürecin neresindeyiz analist sunumundan bakalım şimdi.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3a5474471b.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Abi burada bizim Tüpraş hakkında yazdıklarımız çok kıymetli çok değerli şeyler ve buradaki pek çok arkadaşıda heyecanlandıran bir hikaye Tüpraş’ın dönüşümü ancak arkadaşların ekserisinde benim gözlemim Ford Ttrak Tofaş vs de var ve Tüpraş’ın aksine o cephede yaşanan kırılıma yakalandıkları için feci demoralize oldular.Bakma sen kuyruğu dik tutmak için uzun vade biriktiriyoruz vs masallarına.Sene olmuş 2024!! Elin çinlisi teknolojide çağı değiştirecek teknolojiyi geliştirmiş dünyayı kasıp kavuracakken tüm bunları izleyen 1900 lü yılların başında varolmuş geleneksel markaların bundan 10 sene sonra en iyi şartlarda bugün ki büyüklüklerini koruyabileceklerini ferihtahı dahi bilmediğini söylüyorken bu arkadaşların iki önceki yazımda ele aldığım değişen dünyaya adapte olamayıp geçmişin kalıplarıyla geleceğe yatırım yapmaları gerçekten ölümcül hata olma ihtimali masada olan bir konu.Aslında malda yakalanmamış olsalar açık dimağ ve çakra ile gelmekte olanı daha temiz görecekler ama malda olup birde şartlandırılmışlıkla hareket edince geleni görmek bir yana insanın henüz bilimin dahi çözemediği psikolojisi devreye girip hatada ısrarın fanatik birer temsilcisi yapabiliyor insanları.Atalarımız bu durun içinde bir kaç kelime basit ancak 10 sayfa yazmakla eşdeğer bir deyim sunmuşlar bize;Keskin sirke küpüne zarar.
Hayırlısı olsun diyelim ve Tüpraş’ın heyecan verici dönüşümüne ve nerede ne kazanırsak tüpraşa vakfetme olayına konsantre olmaya devam edelim diyor küçüklerin gözlerinden büyüklerin ellerinden öpüyorum.[emoji18]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Değerli Tüpraş yatırımcısı ortaklarım.
Tüpraş konusunda siyasi bir risk görmüyor musunuz?
Hükümet ve Koçlar arasında.
Ağız sulandıran bir şirket ve vergi tahsilatıyla direkt ilişkili.
Aydın Doğan'a korkunç bir ceza yazıldı ve medya elinden alındı.
2008'de akaryakıt'a katılan markör meselesi yüzünden Tüpraş'ın başı belada idi..