şeekr epeydir o rakamı veriyor
hemde düz müşteriye rakam iyiyse faizde fazla oluyor
Printable View
Dolar 3.87'yi geçti. geldi geri.
Fibabank bana gün içinde 14.25 (14.15 den revize) en yüksek veren şuan +100 bin'e
http://www.businessht.com.tr/piyasal...sokacak-seviye
Morgan ın seviyesine ulaşıldı 3.88 !!
Neyse bizdeki kapanış sonrası yurtdışında beklediğim kadar kötü hareketler olmuyor en azından şimdilik.
Cidden biten hafta içinde dönüşü olan arkadaşların Akbank dahil bir çok bankadan bir ay öncesine göre aldıkları düşük Tl mevduat oranları beni üzdü. Hiç kimse dillendirmeye cesaret edemedi ama bunda aba altından gösterilen sopanın etkisi olmuş kanısındayım. Bu durum bana Çiller döneminde DİBS lerde her ihalede aşağı yönlü yapılan baskının neyle sonlandığını hatırlatıyor ve diyorum ki bugünün şartları o günler ile bire bir kıyaslanamasa da ders almayanlar için TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTTİR ... Bacanağım o tarihlerde olacak kriz öncesi 1 yıllık %80 faizli devlet tahviline balıklama dalmıştı sonra 1 senelik faiz kaybı %70 den fazla olmuştu. Kısaca parasının %70 ni kaybetmişti. Hemi de kendisi mali müşavirdir.
aslında o zamanlar 2000 öncesi böylesi devasa dış borcumuz, cari açığımız yoktu. kriz lüksümüz vardı, oysa şimdi yok. başka bir tespit de kim büyük bir kriz yaşamışsa o lider tarih olmuştur. kriz yaşanması istenmiyorsa faiz lobisiyle yani bizle :) ters gitmeyeceksin. kısaca faizle ilgili beyanlar sonlanmalı , merkezin eli serbest bırakılmalıdır ki yangın bacayı sarmadan müdahale edilmiş olsun. lakin Türkün tarihten ders aldığını gördünüz mü?