Originally Posted by
efet
Ağustos ayında 10 gün Bodrum'da tatil yaptım. Booking.com üzerinden bulduğum Cape Bodrum Beach Resort isimli Gündoğan'da yer alan bir otelde kaldım ve geceliği 200 Dolar ödedim. Geçen sene tatilimi Yunanistan'da yapmıştım ve aynı kalitede otele sadece yarısı kadar ödemiştim. Yeme içme harcamaları da geçen seneye göre 3-4 kat pahalıydı, mesela Zuma'da 3 kişilik akşam yemeği (1er ana yemek ve 1 şişe şarap) 1400 TL. Hadi benim özel bir durumum vardı ve Dolar kazandığım için sorun değil ama Türkiye'de insanlar bu paraları nasıl harcıyorlar hayret ediyorum. Aynı paraya New York'ta da tatil yapılabilir ve daha mutlu olunur çünkü insan kalitesi çok daha yüksek. Ve en önemlisi tatilin sonunda ne ben ne de yurtdışından gelen misafirlerim mutlu olmadılar çünkü etraf mafyatik tiplerden geçilmiyordu ve o kadar harcanan paraya rağmen nereye gitsek rahatsız edici varoş bir ortam vardı.
Ama en üzüldüğüm konu insanlardaki umutsuzluğu ve ahlaki çöküşü görmek oldu. Kimse gelecekte iyi bir şey olacağına, adalete, dürüstlüğe inanmıyor ve ahlak yerlebir olmuş. Türkiye şu an ABDden çok daha kapitalist, çok daha vahşi. Herkesin derdi para, güç, mevki ve bunlara ulaşmak için hiç bir etik/değer yok. Hırsızlığı, hukuksuzluğu bir yana Tayyip insanların içini boşaltmış, koca bir milleti içeriden çürütüyor.