Başka bir şirketin Ceo su bunları açıklasa hisse tavan olurdu yüksek ihtimal.
Bence kendininizi bir sorgulamalısınız güven konusunda Sayın Ceo.
Printable View
Başka bir şirketin Ceo su bunları açıklasa hisse tavan olurdu yüksek ihtimal.
Bence kendininizi bir sorgulamalısınız güven konusunda Sayın Ceo.
Keşke bilinmeyen birşey söylese idi. Bu söylediklerinin hepsini biz de biliyoruz zaten.
Söylediği tek enteresan şey , paynet satışı gecikse bile finansman giderlerini düşürecek aksiyonlar aldık 3. çeyrek dedi. Ne aksiyonu almışlar bilmiyorum ama 3 aylık finansman giderini 450 milyon liradan 400 milyon liraya düşürmek ile çok büyük aksiyon almış olmazsınız.
Yapacağınız tek şey bir an önce rekabet kurumu ve merkez bankası onaylarını almak için her imkanı seferber etmek ve o parayı bir an önce kasaya sokmak.
Diğer tüm çözümler pansuman tedbir olur. Yoksa teamsec ile yapacağınız securization bize çok büyük katkı vermez. Belki %50 ile para bulurken bunu %45-46'ya çeker o kadar. Bu kadarcık kazanç ile kara geçemez bu şirket.
O 3,6 milyar TL olan banka borcunun 1 milyarı altına düşmesi lazım. O zaman kara geçeriz. Bunun için de paynetten gelecek olan 3 milyarın kasaya girmesi lazım bir an önce. Şimdilik başka yol yok.
Yada iyi bir yatırımcı bulacaksınız , tahsisli sermaye artışı yapacaksınız.
Rekabet kurumu 2024 yılının ilk 6 ayındaki devralma ve birleşmelere dair istatistikleri paylaştı sayfasında.
Buna göre 2024 ilk 6 ayındaki 143 birleşme ve devralma talebinin 127 tanesine onay verilmiş , 3 tanesine koşullu onay verilmiş , 13 tanesinin de izne tabi olmadığına karar verilmiş. Reddedilen hiç yok. Geçen seneki 217 başvurudan da reddedilmiş olan yok.
Böyle bir istatistik içinde herhalde Paynet de reddedilmez diye düşünüyorum. Ortalama karar alma süresi hakkında bir istatistik yok ama herhalde bunun da ortalaması 3 ay civarıdır diye düşünüyorum. Bizim başvuru da 3 ayı geçti. Çok daha uzaması için çok büyük bir rekabet ihlali görmeleri lazım. Böyle bir durum yoksa artık 1-2 haftaya karar gelmeli.
eczacıbaşı ilaç gensenta ilaç şirketini satın aldığında 08/07/2022 de RK ya başvuruyor,RK dan 17/10/2022 de onay çkıyor..geçen süre 3 ay 10 gün karar önümüzdeki hafta çıkar diye düşünüyorum
Üçüncü çeyreğin artık son bölümündeyiz. Bu ay ki dört toplantıdan ilki yarın. Bakalım onay haberi gelecek mi? Bu bilanço döneminde de gelmezse zaten paynetten gelecek karın 500-600 milyonu kafadan bankalara gitmiş olacak. Hayırlısı.
Bu arada Ağustos ayının birinden itibaren Rekabet Kurulu herhangi bir kurul kararı açıklamamış. Nedenini bilen var mı?
Borcu harcı olmayan yılda 50 milyar ciro yapan indes de yerlerde 5 milyar piyasa değerinden fiyatlanıyor, sektör olarak bir sıkıntı mı var acaba???