Benim kastetdiğim örnekde de ince noktalar çok da sizinkinden de hassas bir konu olduğundan ben de meramımı tam anlatamıyorum sn rxpu:)))))))Neyse hayırlısı diyelim geçelim.
Printable View
Bu arada evds'te 10 dakika önce yayınlanan bugünkü likidte açığı 162.6 milyar TL
Ayrıca önemli bir detay daha var, verileriden gördüğüm kadarıyla tcmb son 4 gündür bir nevi likidite sınırlamasına gidiyor.
Likidite 155 milyar TL'nin üzerine çıktığında üst bant fonlamasına yönlendiriyor ve %24 olan politika faizinin üzerinde olan %25.5'lik üst bant koridorundan fonluyor. 5.5 milyar TL'yi %25.5'tan fonlamış yine bugün.
Eğer likidite açığı doğal olarak artması gerekiyorsa (nedenleri ayrıca tartışılır) ve tcmb burayı boğmaya başladıysa bankalar buna da sinirleniyor olabilir.
Zira faiz arttırmak bir şey , hem faiz arttırıp hem de miktarsal üst sınır çizmek çok ayrı şey.
iş bankası genel müdürü tamamen ülkenin gerceklerini anlatmış
sözde secim yatırımı yapmayacagız diyen ve saz ekibi istemem yan cebime koy faizi ile özel sektörün belini kırdı
ve bununlada yetinmeyerek seçmen nine zafer kazandım ilanını yapmaya çalışıyor dış ticaret acıgını dengelemesi gerekirken hala savaş veriyormuş
bir ülke nasıl batırılır kitaplara konu olur
Siyasiler çok tutarsız söylemler ve şaşırtıcı konuşmalar da yapsalar piyasa onların siyasetçi olduğunu bilir. Halka hitap ediyorlardır. Benim dediğim konu teknik anlamda çok daha farklıdır. Ama tabii hangisi daha beterdir tartışmasına giriyor olmamız da Türkiye'nin ayıbıdır.
Siyasi yeterince güçlü ise bir sözü ile yürütmeyi yargıyı falan yönlendirebilir.O sözler o kadar da masum değil ya neyse.Banka müdürlerinin konuşmalarından çok daha vahim bir durumdur bu bence.Neyse bu konuyu kapatalım bence sn rxpu:)))))))))
Dolarda 5,70 lere yolculuk Devam ediyor gibi, ne dersiniz ?
5,70 den toplayan kimse 6,50 üzerinde satan da o dur.. diyebilir miyiz ? 🙂