Son 6 ayda %16 gitmiş. Bu kadar büyüme ve kar fiyata yansımamış.
Son iki yıl grafiğine, Kasım- Şubat aralığına bakarsak 2022 Şubata kadar ciddi bir hareket olabilir.
Syg.
Printable View
Bir dunya kagit gitti bu yerinde ama buradan da alip daha sonra tahtaci vericez
Artık zaman doldu aksen
Vagonlar dolu
Vagonlar dolu denemez burda yogun ky olmadi hic tahtanin buyuklugune kiyasla.uc bes kisi birbirimize yazip duruyoruz.
Cüzi bir miktar alım yaptım ilk kez bugün ben de.
Şirketle ilgili bir bozulma olmadığı sürece de nakit buldukça uzun aylar/yıllar eklerim diye ümit ediyorum.
Cfo Nuri TEZEL Bloomberght de konuşuyor.
10.11.2021 14:20:53 aksa enerji/tezel: Gana'daki süre uzatımı ile ilgili görüşmelere devam ediyoruz, sonuçlandırmaya yakınız - bloomberg ht
10.11.2021 14:20:23 aksa enerji/tezel: Hem türki cumhuriyetler, hem de doğu avrupa ve afrika'da projelerle ilgileniyoruz- bloomberg ht
10.11.2021 14:19:00 aksa enerji/tezel: 35 megawatlık yeni güneş santralini projelendiriyoruz - bloomberg ht
10.11.2021 14:15:30 aksa enerji/tezel: Net finansal borcumuz 1.53 çarpanla sektörün altında seyrediyor- bloomberg ht
10.11.2021 14:11:47 aksa enerji/tezel: Rekorlarımızı devam ettirmek istiyoruz - bloomberg ht
Merhaba arkadaşlar,
Şirketin beklenti revizesi sonrası şuanki net kar marjı olan %9 marjı esas alınca 1 Milyar TL'yi geçen bir yıl sonu karı ortaya çıkıyor ancak benim merak ettiğim husus bu yıl sonundan ziyade 2022 tahminleri. Özbekistan olsun, Afrika'daki ek kurulan santraller olsun ciddi bir kurulum söz konusu ancak bu kurulumlar tamamlandıktan sonra ciro ne olacak, karlılık nasıl olacak bir beklenti bulmakta zorlandım. Ortakları olarak bilgi veya fikriniz varsa diye sizlere de sormak istedim.
Çeyreksel karlılıklar her dönem ciddi bir yükseliş yaşıyor. Son çeyreği 4 ile çarpıp yıllıklandırsak yaklaşık 1.5 Milyar TL gibi bir rakama ulaşabiliyoruz ancak bu karlılığa henüz Özbekistan dahil bile değil. O da dahil olunca bu rakamlar çok daha yukarı gidebilir. Doğru mu yanlış mı bilemiyorum, enerji sektörü hakkında çok bilgili olmadığım için yüzeysel bakabiliyorum ancak. Özetle gelecek yıla dair yatırımlar sonuçlandığında yıllık ciro ve net kar nerelere gelebilir, yorumu olanlar paylaşabilirlerse sevinirim.