Neden çankaya köşkünde diye merak etmiştim. Cumhurbaşkanı yardımcısı kullanıyormuş.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Köyün delisi benim galiba tek olumlu şeyler yazan benim ........Herkes olumsuz bir şeyler yazıyor , kıyıda köşede kalmış olumsuz haberleri bile malzeme yapıyorlar.Ben olumlu yazınca da hemen soruyorlar sen long cumusun.Ne loncuyum ne de shortcu , benim hesap yurtdışı çalışıyorum.Olumlu şeyler yazıyorum insanlar panikleyip zarar etmesin diye.Fakat şu da bir gerçekki , insanlar koronayı ciddiye alıyor gibi konuşuyorlar ama hiç de ciddiye alan yok gibi aslın da umre dönüşü manzaralara baktım ....... Kim takar koronayı şeklin de sarmaş dolaşlar ........ İnsanlara bakıyorum hapşuranlar , tıksıranlar evde oturmak yerine sokaklarda geziyor.Yine de formdaki arkadaşlara tedbirli olmalarının öneririm ama yakalansanız da bağışıklık sisteminiz güçleniyor.mesela ben rahatım 2 veya 3 ay önceydi tam hatırlamıyorum grip geçiridm büyük ihtimalle koronaydı şimdi gayet rahatım.İnşallah kimseye bulaşmasın ama yakalanırsanız da evde 1 hafta istirahat edin.Bitkisel klasik gıda takviyesi sarımsak limon bal ve mucize ilaç aspirin bugünlerde takviye olarak kullanın.:rules:
Türkiyede 22.000 yetişkin yoğun bakım yatağı var.
İstanbul içinde yoğun bakım yeri aranan 112’ ye kayıtlı hasta sayısı zaman zaman günlük 100 hastanın üstüne kadar çıkabiliyor. Hatta bu hastalar önceliklerine göre entübe olanlar ( nefes borusuna tüp takılıp, uyutularak ve makineye bağlı olarak takip edilen hastalar) ve olmayanlar olarak ikiye bölünüyor ve yatış önceliği entübe olanlara veriliyor. Genelde üçüncü basamak adı verilen en gelişmiş acil servislerde bu dönemde her gün ortalama 4-5 yoğun bakım hastası kendisine yer bulunmasını beklediği için bu süreçte hastanın takip ve tedavisi acil serviste devam edilmek zorunda kalınıyor.
Yani demem o ki bu konunun ciddiye alınması gerektiği zaten yoğun bakım hasta yatağı maalesef yeterli sayıda değil. Kişi başına yatak sayısında OECD ülkeleri içerisinde Almanya 3 Türkiye 31'inci sırada.
Bu yüzden sosyal ilişkilerimizi minimum düzeye indirmek, genel hijyen kurallarına uymak bireysel olarak yapabileceğimiz en önemli davranış şekilleri.
Doktorun çilesi her yerde aynı...
Bizdeki daha şehvetli. Ciğeri beş para etmezler tarafından öldürülüyorlar....
Biri de benim çok sevdiğim bir arkadaşımdı.
Cehalet
altta yatan bu.
Okumuşluk, milliyet fark etmiyor anlaşılan....
İnsan hep çiğ süt emmiş. gerçek bu.
Paylaşım için teşekkürler sayın alenichev.